Şimdi Ara

Sona Yaklaştım Panasonic TM700 mü yoksa Canon hf s10 mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eğer konu yurtdışından getirtme ise bu noktada garanti kağıdının burada geçerli olmadığını vurgulamak gerek. Garanti belgesi faturadır, ve faturayı ibraz edemezseniz kameranızın olası problemleri ücrete tabi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

sendemi71 dostum bir soru soracağım..ürünü yarı fiyatına almak şahane bir duygu..hele ki sıfırsa..yalnız küçücük bir kağıt parçasından neden fedakarlık etmek isteniyor ki ? ben kendi kameramı garanti kartı olduğu için aldım..yarı fiyatına almak zaten muhteşemdi ama garantili oluşu daha muhteşem kılıyordu..sonuçta yer kaplamayan ufacık bir kağıt parçası ama teknolojik ürün bu..Allah Korusun bir durum falan olur..önemli sonuçta..

satıcılar neden garantiden fedakarlık yapılmasını istiyor ? o kağıt neyi değiştiriyor bir açıklarsan çok sevinirim...

MİY1988 KARDEŞ bildiğim kadarı ile sende yurt dışından getirttin kameranı ürünün 1sene abd garantili olması lazım bildiğim kadarı ile uluslar arası garanti değil birde herhangi bir arıza durumunda yurtdışına gönderme geri gelmesi bu konun takip edilmesi sana patlayacak kargo ücretleri ve 2 el bile olsa doğacak gümrükler astarı yüzünden pahalıya gelecektir büyük ihtimal yani bizimde alacağımız abd garantili olduğunu zannediyorum ama garantinin varlığı ile yokluğu arasında fark yok gibime geliyor yanılıyorda olabilirim eğer uluslara arası garantin varsa o başka mesele

• evet şimdi anladım..yok bendeki kartın,uluslararası garanti olduğunu bilsem takla atıcam ama sanırım ABD garantisi..garanti belgesi mevzusundan anlayanlar için garanti kartının fotoğrafını çekip ekleyeyim isterseniz..

sizin yürüttüğünüz bu mantıkla haklısınız ama ben yorumu yaparken tüm garanti kartlarını bir düşünmüştüm,ABD ve uluslararası garanti olduğu aklıma gelmemişti..

bu arada thesappho nicki abimizin aldığı kamera (TM700)ün garanti kartıda sadece ABD ve Porto Riko'da geçerliydi diye hatırlıyorum..kamera konusuna yazmıştı...

Şöyle bir avantajı olacak sanırım kameralarımızın;
    her ne kadar uluslararası garanti kartı olmadığı ihtimali olas dahi,
    örneğin ben 1899 tl'ye aldım..2,5,3 yıl sonra satmaya kalksam,MAKSİMUM,TAŞ ÇATLASA 400-500 tl zarar ederim diye düşünüyorum ?!..bu da pek koymaz sanki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 26 Mayıs 2010; 14:47:35 >

• peki arkadaşlar tm700 e karar verdik diyelim. tatil dönemine kadar yani 2-3 ay içinde fiyatında bi indirim beklenebilirmi? dükkandan alımayı düşünüyorum şu an ankara media martktaki fiyat 2.999,-tl. elektroworld, vatan, teknosa fiyatlarını bilmiyorum. 2-3 ay fiyatın düşmesini beklemek mantıklımıdır sizce? tabi 2-3 ay içinde başka modeller piyasaya çıkıp kararımıda değiştirebilir. o da var
  • quote:

Orijinalden alıntı: laydin

peki arkadaşlar tm700 e karar verdik diyelim. tatil dönemine kadar yani 2-3 ay içinde fiyatında bi indirim beklenebilirmi? dükkandan alımayı düşünüyorum şu an ankara media martktaki fiyat 2.999,-tl. elektroworld, vatan, teknosa fiyatlarını bilmiyorum. 2-3 ay fiyatın düşmesini beklemek mantıklımıdır sizce? tabi 2-3 ay içinde başka modeller piyasaya çıkıp kararımıda değiştirebilir. o da var

ben aracı olacak arkadaşa biraz önce panasonic tm 700 ve 1 adet de yedek batarya siparişi hakkında mesaj cektim bana kaça mal olacağı vs hakkında maile cevap gelince paylaşırım inş.. türkiyeden almak istiyorsanda kendin bilirsin ama bana okadar para bayılmak pek mantıklı gelmiyor hatta 2.999 liraya 2 tane abd den tm 700 bile alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemi71

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetturk52

Alacaksın TM-700'ü keyfini süreceksin kardeş. Gerisini boşver.

haklısın kardeşde bukadar güzel kamera neden canonun hf s 20sinden daha ucuz bizde ordan huylandık bilmediğimiz bir eksiğimi var ?

Sen de fiyatı kalite için gösterge kabul edenlerdensin sanırım. Panasonic'te fiyat politikası budur. Sadece kamerada değil, neredeyse tüm ürünlerde uygun fiyatlıdır Canon ve Sony'e göre.

Panasonic kamera ile ilgili birkaç farklı sayfada yazdığım bir mesaj var. Onu buraya alayım. Belki yardımcı olur:

---

Fotoğraf makinesinde Panasonic ile Canon arasında kalabilirsiniz. Böyle bir durumda Canon derdim. Ancak video kamera olunca Panasonic derim.

Canon veya Sony karşısında Panasonic'e soğuk bakmak, tereddüt etmek tamamen kafanızdaki marka imajı ile ilgili.

Canon özellikle kompakt ve yarı/tam profesyonel fotoğraf makineleriyle, tarayıcı ve yazıcılarıyla, fotokopi makineleriyle çok yaygın durumda ve markanın bilinirliği, imajı çok sağlam. Özellikle kompakt fotoğraf makinelerinin yaygınlığı (ki bende de var) insanımızı Canon'a yönelten en önemli etken.

Sony'e gelince, halkımızın en fazla tanıdığı, pazarımızdaki en eski Japon markası sanırım. Televizyonları ve VHS videoları ile epey fırtına estirdi. Sonraları kamera, cep telefonu, Walkman, bilgisayar monitörleri, fofoğraf makineleri, LCD tv'leri vs.. Çok sağlam bir müşteri kitlesi oluştu. Pazarda da bolca çeşit sundu.

Panasonic ise Türkiye'de daha ziyade telefon, faks, pil gibi basit ürünlerle bilindi halk arasında. Bunun nedeni, Panasonic'in Türkiye pazarını ciddi bir pazar saymamasından kaynaklandı. ABD, Kanada ve Japonya için mal üretiyor adamlar. Piyasamıza pahalı ve kaliteli mallar sokmadı. Hala da esaslı ürünleri gelmiyor ülkemize. Oysa Panasonic bugün 15.000 çeşit ürün üreten bir firmadır.

Tüm ürünleri arasında bugün dünyada en iyi olduğu alanlardaki ürünleri ise video kamera, plazma tv, Leica lens kullanılan Lumix serisi fotoğraf makineleri gibi ürünlerdir. Özellikle Hollywood Panasonic ile çalışır. Panasonic şu anda çift objektifli 3D kayıt yapan ilk ve tek kameranın mucididir. Lens konusunda ise tüm profesyonellerin ve meraklıların bildiği, tartışmasız dünyanın en iyilerinden olan Alman LEICA marka lens kullanır. Optik zoom ve optik görüntü sabitleme konusunda 5 yıl önceki modelleri bile bugün birçok markanın ulaşamadığı seviyededir.

Panasonic ayrıca AVCHD formatının (Sony ile beraber) mucidi ve geliştiricisi; başka birkaç markayla beraber de Bluray teknolojisinin sertifikalı geliştiricisidir. Hollywood stüdyolarında kullanılan ve gerçeğe en yakın sesi hedefleyen THX ses standardının sertifikasına sahiptir. Fiyat/performans/kalite dengesi olarak hiç bir markanın rekabet edemediği bir markadır. Pioneer'ı plazma tv pazarından silmişlerdir mesela fiyat politikasıyla. Yakında düşük fiyatlı ve kaliteli kameralarıyla Sony ve Canon'u da ciddi şekilde hırpalayacaktır. Panasonic 92 yıllık bir şirket.

2000-3000 TL arası para verebilecek olanlar başka hiç bir markaya bakmadan, gönül rahatlığıyla Panasonic TM-700 alsınlar. Makinede 3MOS sensör, optik imaj sabitleyici, 1080p / 60p Full HD video ve fotoğraf çekimi, 18x akıllı zoom ile Leica lens, gece çekimlerinde üstün başarı... ne ararsanız, hatta aramadığınız özellikler var. Ankara Media Markt fiyatı 3000 TL. Gittigidiyor'da satan var ABD üzerinden 2000 TL kargo dahil.

Canon HF S21 de iyi bir makine ama TM-700 derim yine de. Yabancı bir test sitesinde Panasonic daha üstün puanlar almıştı. Üstelik daha ucuz Sony ve Canon'a göre.

Sony'de de ödüllü bir model vardı. HDR-XR520V. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı epey pahalıydı. Şimdi kaç lira bilmiyorum.

2000-3000 TL veremem diyorsanız 600-1000 TL aralığında da çok güzel kameraları var.

Uygun fiyata 1920x1080 isterseniz HDC-SD10 var yaklaşık 1000 TL. 800 TL'ye kadar fiyat veren yerler de var. 70x optik zoom, OIS, AE AiF, kalablaık arasında bile istediğiniz bir kişinin yüzünü seçip sadece ona odaklanma... gibi özellikleri var. En ucuz HD kamera bu. Kaliteli ama.

Daha ucuz ve dayanıklı bir şey olsun, suya, toza, darbeye dayanıklı olsun diyorsanız, su altında (2 metre) ve çölde bile kullanabileceğiniz SDR-SW21 var 660 TL civarında.

Ben de kamera arayışındayım. Panasonic HDC-SD10 almayı düşünürken TM-700'ü görüp beklemeye karar verdim.

Netice:

1. Kamerada kesinlikle Panasonic ( Sonra da Sony, Canon, Sanyo ve JVC. Öyle Toshiba, Samsung gibi markaları ciddiye almayın.)
    2. Full HD televizyonu olanlar için mutlaka Full HD kamera
    3. En ucuz ama kaliteli Full HD kamera Panasonic
    4. TM-700 muhteşem
    5. Yok ben yine de Panasonic almam derseniz Sony XR 520 (harddiskli) ile Canon HF S21'den birini alabilirsiniz.
    6. Biraz daha bekleyelim ki bizden birkaç ay sonra alanların birkaç yüz TL ucuza aldıklarını görüp verem olmayalım.

Aşağıdaki linkte Panasonic TM-700 ile çekilmiş videolar ve fotoğraflar var. Bu videoları LCD TV'nize bağlayıp izlemenizi öneririm. Oradaki kaplan fotoğrafını da TV'den inceleyin.

İşte link:

http://www.pentaxforums.com/forums/tr/pentax-video-forum/96284-panasonic-hdc-tm700-1080p60.html

Not:

Harddiskli kameradan kaçının. Markası ne olursa olsun. Ne de olsa mekanik, çizilme, tutukluk yapma vb. sorunlar çıkarabilir ve hassas olurlar. Düşürmeye falan gelmez. Ayrıca görüntüyü aktarmak da ayrı bir olay... En iyisi karta kayıt yapanlar. Bazı ürünlerin kendi hafızaları da var fazladan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetturk52 -- 27 Mayıs 2010; 0:01:39 >

• quote:

peki arkadaşlar tm700 e karar verdik diyelim. tatil dönemine kadar yani 2-3 ay içinde fiyatında bi indirim beklenebilirmi? dükkandan alımayı düşünüyorum şu an ankara media martktaki fiyat 2.999,-tl. elektroworld, vatan, teknosa fiyatlarını bilmiyorum. 2-3 ay fiyatın düşmesini beklemek mantıklımıdır sizce? tabi 2-3 ay içinde başka modeller piyasaya çıkıp kararımıda değiştirebilir. o da var

Beklemek tabi ki mantıklıdır. Biz de bekliyoruz Şimdilik benim bildiğim kadarıyla sadece Ankara'da Media Markt'ta var. Fiyat rekabeti yok henüz. Biraz çoğalsın piyasada, ucuzlar nasıl olsa. Paran hazır değilse hemen dalma bence

• quote:

Beklemek tabi ki mantıklıdır. Biz de bekliyoruz Şimdilik benim bildiğim kadarıyla sadece Ankara'da Media Markt'ta var. Fiyat rekabeti yok henüz. Biraz çoğalsın piyasada, ucuzlar nasıl olsa. Paran hazır değilse hemen dalma bence

Hocam TM700 ankara'da hangi media markt'ta var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCkopat065

quote:

Hocam TM700 ankara'da hangi media markt'ta var ?

kentpark

• bence bu bekleme işinin sonu gelmez,beklediğin ürün için ucuzladı dediğin zamanda bir üst modeli çıkar insanın gözü onda kalır bu kısır döngü bana göre devran edip durur. şunuda gözönünde bulundurmak gerekirki canon hf s modelleri aradan bir sene geçmiş olmasına ve onca çeşitliliğe rağmen hala kendisine performans açısından fark atan tm 700 den pahalı ben sonunda TM700 MODELİNE KARAR VERDİM ARACI OLAN ARKADAŞDAN FİYATI ALDIM 950$ KAMERA +80$ ORJİNAL 2. BATARYA KARGO HERŞEY DAHİL PAZARLIĞIMIZI YAPTIK İSTANBUL ANKARA İZMİRDEN ELDEN TESLİM ALMA İMKANIDA VAR SORUNSUZ ALIŞVERİŞ OLURSA SİZE ANBEAN AKTARIRM İNŞ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemi71

bence bu bekleme işinin sonu gelmez,beklediğin ürün için ucuzladı dediğin zamanda bir üst modeli çıkar insanın gözü onda kalır bu kısır döngü bana göre devran edip durur. şunuda gözönünde bulundurmak gerekirki canon hf s modelleri aradan bir sene geçmiş olmasına ve onca çeşitliliğe rağmen hala kendisine performans açısından fark atan tm 700 den pahalı ben sonunda TM700 MODELİNE KARAR VERDİM ARACI OLAN ARKADAŞDAN FİYATI ALDIM 950$ KAMERA +80$ ORJİNAL 2. BATARYA KARGO HERŞEY DAHİL PAZARLIĞIMIZI YAPTIK İSTANBUL ANKARA İZMİRDEN ELDEN TESLİM ALMA İMKANIDA VAR SORUNSUZ ALIŞVERİŞ OLURSA SİZE ANBEAN AKTARIRM İNŞ...

bekleme konusunda dediklerine aynen katılıyorum. aslında alıp kurtulmak lazım. zaten aldıktan sonra forumlarda dikkat başka konulara kayıyo. herşey alana kadar.

bu arada tm700 ün hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laydin -- 27 Mayıs 2010; 16:40:23 >

• quote:

bekleme konusunda dediklerine aynen katılıyorum. aslında alıp kurtulmak lazım. zaten aldıktan sonra forumlarda dikkat başka konulara kayıyo. herşey alana kadar.

bu arada tm700 ün hayırlı olsun

sağol kardeş mevlam sizlere daha güzelini nasib etsin inş.
  • Panasonic en son model panasonic hdc-hs700 ve panasonic hdc-tm700 nightshot çekime sahip mi acaba?
    Sony sony hdr-xr550 modelinde olduğu gibi yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrWho

Panasonic en son model panasonic hdc-hs700 ve panasonic hdc-tm700 nightshot çekime sahip mi acaba?
    Sony sony hdr-xr550 modelinde olduğu gibi yani.

Siz yazdıktan sonra ben de merak ettim ama vardır herhalde...
  • TM700 ile ilgili konular tek başlıkta toplansa fena olmaz. Konu çok dağılmış. Dikkatinizi çekmek için hepsine aynı mesajı yazacağım
  • Evet. Bence de TM-700 ile ilgili tüm mesajlar bir başlıkta toplanmalı. 4 başlıktan takip ediyorum konuyu. Zor oluyor. Aynı mesajları oraya buraya kopyalayıp yapıştırmaktan bıktım. Birkaç gündür yazamıyorum bile.

Kim ilgilenecek bununla?
  • benim yapabileceğim bişey yok dimi

Bu arada 2-3 gün kaldı kameranın gelmesine inş bi aksilik olmaz
  • Arkadaşlar bende uzun zamandır Panasonic TM700 ile Sony Xr550 modellerini karşılaştırıyorum. ikisi arasında kaldım hangisini alsam diye 15 Eylül 2010 tarihinde Beylikdüzü mediamarktta ikisini de gördüm fiyatları TM700 2800 falan sony xr550 ise 3.299 falan. youtubeden videoları da karşılaştırdım. sony her açıdan iyi geldi. özellikle de Sony görüntü sabitleme açısından çok daha iyi. adamlar koşarken bile çekim yaptıklarında kamera sanki ray üstünde harekt edercesine titremiyor ve net. Ama panasonic tm700 de bunu pek göremedim. sony xr550 süper bir titreşim engelleme özelliği var. Ayrıca Sony xr550 de geniş açılı mercek var ve tm 700 den de daha geniş duruyor. sony xr550 de görüntüler gerçeğe daha yakın ve daha akıcı. Bu iki cihazın genel özellikleri aynı, 10x zoom 12x zoom, 1080p, 1080p, titreşim önleyiciler de aynı ama her açıdan bana göre sony ağır basıyor. bir de forumları okuyorum kafam iyice karışıyor. herkes Panasonic TM700 en iyisi diyor. Gözümle gördüğüm Youtube çekimlerinde hep sony xr550 çok daha kaliteli gibi geliyor ama bilemiyorum. Mediamarkttaki satıcılara sordum onlarda Panasonic tm700 iyisi diyolar ama ben sony nin özelliklerini sayınca onlar da kesin birşey diyemiyorlar. Arkadaşlar bu cihazları kullanıcıları ALLAH rızası için biraz yorum yapsın. mümkünse video ve resim eklesinler ne yapıcağımı şaşırdım. Hee bir de internetten ebay, amazon, gittigidiyor, sahibinden v.s sitelerinden alan arkadaşlar nasıl güvenip te alıyorsunuz. ya cihaz bozulursa ne yapıcaksınız. bu konularda ben şimdilik hiçbir yorum yapmicam sadece soruyorum. sizlerden gelen cevaplar doğrultusunda ben de tecrübelerimi paylaşacağım. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Bunların yanında bir de Canon HF S100 ve HF S21 gibi modellerde çok güzel duruyor ne dersiniz?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.