Şimdi Ara

Sona Doğru - Xperia P VS S3 Mini VS Desire X -

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık sona yaklaşmaya başladım. 4 inç telefon alacağım kesinleşti. 2 konu daha açmıştım tam net bilgiler alamadım.

Xperia P daha yakın geliyor. Bir teknoloji marketinde Xperia S, Desire X ve One X'i inceledim. One X çok büyük geldi. Xperia S kabul edilebilir de olsa gene de alışkanlık meselesi beğenmedim. Desire X boyut olarak tam istediğimdi karar verdim. Xperia P yoktu inceleyemedim. S3 Mini yoktu ona da bakamadım.

İstediğim şey bir kere uzun ömürlülük. Ben aldım mı 2-3 sene kesin kullanırım. Samsung S5603 cihazım var 3.5 seneyi doldurdu. O yüzden donanımsal olarak arıza vermemeli ve yazılım olarak da güncele yakın olmalı. Bu konuda Xperia P öne çıkıyor daha sağlam gözüktü bana. Daha sonra Desire X daha sonra S3 Mini diyebiliriz bu konuda. En azından dış kaplama olarak.

Bir başka istediğim şey tabi ki performans. Performans olarak S3 Mini önde diyorlar. Sonra Xperia P sonra Desire X geliyor. Sürümleri aynı olduğunda ise Xperia P, S3 Mini'yi yakalar diyorlar. Desire X ise bu konuda biraz vasat.

Kamera ki her zaman olmasa da gerekli olabiliyor. Niye kötü çeken bir kameram olsun ki? Xperia P rakamsal ve donanım olarak daha önde. Sonra S3 Mini diyebiliriz sonrasında ise Desire X.

Ekran hissiyatı olarak Desire X daha iyi gibiydi. Bilemedim çünkü sanki AmoLED ekranlar gibiydi. Xperia S incelediğim için bir de ona baktım biraz sönük gibiydi. Xperia P'nin ekranı daha başarılı diyorlar ama.

Aslında tüm bilgileri internet ortamındaki paylaşım sitelerden derledim. Benim istediğim gerçek kullanıcı yorumları. Bunlar benim için daha önemli. Rakamsal olarak bu bunu geçti falan önemli değil. Günlük yaşantıda zorluk çıkartıyor mu? 30 programı aynı anda açmam. 1 program altta çalışır öyle severim en fazla 2-3 tanesi aynı anda çalışır böyle durumlarda klavye donmalar olur mu cihaz zorlanır mı bunlar önemli. Oyun performansı yeterli midir? JB aldıktan sonra performans konusunda nasıl bir ilerleme kaydedilir bunlar önemli.

• Kafam çok karıştı arkadaşlar. 882TL'ye Xperia P, 1000TL'ye Xperia S alınabiliyor. Sony'ler çok hoşuma gitti 4.3 de sanırım kabul edilebilir bir boyut. Xperia P çözünürlük olarak 540p sayılır. Xperia S ise 720p en azından. 2-3 sene idare etmesi için HD ekranlı bir telefon olması lazım sanırım.
  • Xperia P kullanıyorum ve telefon fiyat olarak mükemmel diyebilirim. S3 kullanıyordum ve abime verdim bu telefonu aldım bende. Ele verdiği his çok güzel. Telefonun arka tarafı çelik malzeme ile kaplı. S3 plastik telefon olduğu için ve 4.8' olması beni memnun etmedi açıkcası. Xperia P ekran kalitesi yapılan araştırmalar sonucunda 2012 yılının en parlak ekranına sahip telefonu. Ekran gerçekten S3 kat kat iyi. Kamera konusunda S3 den daha iyi olduğunu açıkça söylüyorum. Kamera konusunda Sony zaten dev olmuşken diğer telefonlar ile kamera karşılaştırman olmadı :) Xperia P telefonu S3 ve desire X ile nasıl karşılaştırsın anlmadım gerçekten. Mart ayında 4.1 güncelleştirmesi alacak. Tek sıkıntım bu telefonda 1350 mah bataryası. 1 gün ancak yetiyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangbyrm -- 10 Ocak 2013; 16:04:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangbyrm

Xperia P kullanıyorum ve telefon fiyat olarak mükemmel diyebilirim. S3 kullanıyordum ve abime verdim bu telefonu aldım bende. Ele verdiği his çok güzel. Telefonun arka tarafı çelik malzeme ile kaplı. S3 plastik telefon olduğu için ve 4.8' olması beni memnun etmedi açıkcası. Xperia P ekran kalitesi yapılan araştırmalar sonucunda 2012 yılının en parlak ekranına sahip telefonu. Ekran gerçekten S3 kat kat iyi. Kamera konusunda S3 den daha iyi olduğunu açıkça söylüyorum. Kamera konusunda Sony zaten dev olmuşken diğer telefonlar ile kamera karşılaştırman olmadı :) Xperia P telefonu S3 ve desire X ile nasıl karşılaştırsın anlmadım gerçekten. Mart ayında 4.1 güncelleştirmesi alacak. Tek sıkıntım bu telefonda 1350 mah bataryası. 1 gün ancak yetiyor bana.

En önemli soru 100TL fark var Xperia P ile S arasında. Hangisini alsak memnun oluruz. Sonuçta ekran çözünürlüğü olarak 720p ve 12mp kameralı 4.3 inçlik ekranlı bir Xperia S var. 1.5Ghz işlemcisi var ki Xperia P'de ise 540p ekran 8mp kamera 4.0 inç ve 1.0GHZ işlemcisi var. Kafam sadece inç hesabında karışıyor evde maketlerini oluşturdum o mu bu mu diyorum

• Sony olsunda hangisi olursa olsun. Sony kullanan adam yıllara meydan okuyan adamdır. S daha iyi tabi ki.

• quote:

Sony olsunda hangisi olursa olsun. Sony kullanan adam yıllara meydan okuyan adamdır. S daha iyi tabi ki.

S'in Sar değeri daha yüksek. 200 TL gibi bir fark var. 0.3 inç büyük olması bence estetiği bozuyor. Evet donanım olarak üstün her konuda ama tam içime sinmedi hala. 4 inçten büyük telefon almak istemiyorum doğrusu.
  • Ama sende kız gibi naz yapıyorsun kardeşim. Yok o böyle yok bu şöyle. O senin 4.3 inç dediğin Xperia S bir hafta kulladiktan sonra bu küçük diyeceksin bak gör.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ama sende kız gibi naz yapıyorsun kardeşim. Yok o böyle yok bu şöyle. O senin 4.3 inç dediğin Xperia S bir hafta kulladiktan sonra bu küçük diyeceksin bak gör.

Sen bin TL'yi sokakta buluyorsan git al bir inceleme yap sonra sat Xperia P al onun incelemesini yap. Naz yapmakla ne alakası var?

Xperia S ile Xperia P arasında kullanıcı deneyimlerini paylaşmalarını istiyorum. Sen kullanıcıysan cevapla değilsen cevaplama.

Çoğu forumda 4.3 inç güzel ama tek elle kullanım zor ve sıkıntı yaşıyoruz diye yazılar var. Ben rahatıma düşkünüm tek el kullanmak isterim. Bağlantıları yapmak isterim yeri gelir televizyona bağlarım cihazı yeri gelir fotoğraf makinesi niyetine kullanırım. Oyunu açarım oynarım küçük gelirse televizyondan açarım. Ekran önemli ki Xperia S daha iddialı olsa da daha soluk renklere sahip.

Xperia S ile Xperia P arasındaki işlemci farkı ileride başımı ağrıtır mı? Xperia S 2x1.5 , Xperia P 2x1
    720p çözünürlüklü ekranla 540p ama en parlak ekran arasında büyük kalite farkı var mıdır? 65-70ppi farkından bahsediyorum.
    Kamera olarak yapılan testlerde mp olarak fark olsada kalite olarak aynı denmiş ne derece doğru?

• P kullanıyorum, tercih etmemin en büyük nedeni kasasının alüminyum olması.
    Whitep magic ile desteklenen ekran parlaklık olarak kendini ön plana çıkarıyor.
    Aldığımdan beri kılıfsız kullanıyorum 1 tane çizik oluşmadı bir köşesinde.
  • Dostum bende senin gibi p ile s arasında gidip geliyorum, arasıra t,tx,acro ve v ye de bakıyorum ama yurtdışı olacağından içime sinmiyor, aslında gözüm xperia z de ama ona da daha var benimde telefona ihtiyacım var, ben karar verdim p alacağım, sonra z çıkınca onu alırım, bence sende p al, xperia arc ım var 4.2 inç fakat tek elde sıkıntı gerçekten, 4 inç en ideali bunun, bide 880 e nerde buldun, ben en ucuz gg sanalpazarda falan buluyorumda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.