Şimdi Ara

Son karar PROFİLO vs BOSCH 9kg (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
7.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

quote:

Orijinalden alıntı: @arthur

Birde son olarak onerdiginiz iki model yikama performansi ses olayi nasildir?

Iki model arasında yıkama-ses olarak belirgin fark yok. 14s840 ta ek olarak aquastop su sızdırmazlık sistemi var.

Merhaba kenan bey.bugun baya arastirma yaptim makineleri yakindan inceledim.
    Daha once yorumlari okuduguM profilo cmg140dtr cok ovdu satici diger modellere fazla para vermeye gerek yok hemen hemen benzer ozellikler var bikac ozellik eksik dedi.alanlar cok memnunmus.ve kopuk kaldiginda otomatik durulamaya kendisi algilayip geciyormus geciyormus.bu dogru mu?en ucuz 1350 tl buldum.

Sizin onerdiginiz wm14s840tr idos olan makineyi bulamadim.biryerde teshir varmis sadece stokta yokmus.

Waw28560tr vardi.beyazi 2000 dedi satici.inoxu 2100 tl.

Birde elektrolux ewf1408wdl nasil makinedir bunlarla kiyaslarsak?bu markada ek garanti varmi?

Arada kaldigim modeller bunlar siz hangisini oneriyorsunuz.illaki wm14s840tr bunlardan iyi derseniz bulmaya calisirim beklerim bi sure.farketmez derseniz performans kalite olarak hangisi iyi bir secim olur acaba ozellikle cmg140dtr?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Birde son olarak onerdiginiz iki model yikama performansi ses olayi nasildir?

Iki model arasında yıkama-ses olarak belirgin fark yok. 14s840 ta ek olarak aquastop su sızdırmazlık sistemi var.

Merhaba kenan bey.bugun baya arastirma yaptim makineleri yakindan inceledim.
    Daha once yorumlari okuduguM profilo cmg140dtr cok ovdu satici diger modellere fazla para vermeye gerek yok hemen hemen benzer ozellikler var bikac ozellik eksik dedi.alanlar cok memnunmus.ve kopuk kaldiginda otomatik durulamaya kendisi algilayip geciyormus geciyormus.bu dogru mu?en ucuz 1350 tl buldum.

Sizin onerdiginiz wm14s840tr idos olan makineyi bulamadim.biryerde teshir varmis sadece stokta yokmus.

Waw28560tr vardi.beyazi 2000 dedi satici.inoxu 2100 tl.

Birde elektrolux ewf1408wdl nasil makinedir bunlarla kiyaslarsak?bu markada ek garanti varmi?

Arada kaldigim modeller bunlar siz hangisini oneriyorsunuz.illaki wm14s840tr bunlardan iyi derseniz bulmaya calisirim beklerim bi sure.farketmez derseniz performans kalite olarak hangisi iyi bir secim olur acaba ozellikle cmg140dtr?

Profilo cmg140 şu an orta fiyat segmentinde Önerilen bir ürün. Sizin bütçeniz de gayet yüksek. Onun için düşük model tercih etmeyin. Köpük algılandığında durulama ekleme şu an her makinede var yani üstün bir özellik değil. 14s840 bulamadıysanız, siemens wm12y841 ve bosch way24841 i seçebilirsiniz. Waw28560 şu an Almanya üretim modellerin en alt modeli, yapıştırma kazana sahip Ve siemens s-y serisi, bosch was-way serisi kadar kaliteli değil. Electrolux ewf1408 de güzel makine ancak yapıştırma kazana sahip ve sıkmada tıkırtı yapabiliyor. Ve yine bsh s-y serileri kadar kaliteli değil.

• Cok tesekkurler yanit verdiginiz icin.
    Elektrolux yeni modelleri icin ne dusunursunuz su jeti felan var sanirim.onda.onerebileceginiz model varmi bu markada yoksa bsch grubu dahami kaliteli elektroluxe gore.?

Birde wm 12y841 way 24841 arada fark varmi sadece Isim farkliligi mi?

Bunlara ragmen wm 14s840 daha iyi kaliteli dersenizde biraz daha arastirip oylemi karar vereyim?
    Limit 2000 maksimum 3000 tl yeterki kaliteli iyi yikayan memnun kalacagim makine olsun

Birde bunlarda ara sicaklik var mi?Otomatik kendisi kopuk kalirsa otomatik ek durulama yapiyor mu?simdiden sagolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @arthur -- 5 Temmuz 2015; 20:03:45 >

Cok tesekkurler yanit verdiginiz icin.
    Elektrolux yeni modelleri icin ne dusunursunuz su jeti felan var sanirim.onda.onerebileceginiz model varmi bu markada yoksa bsch grubu dahami kaliteli elektroluxe gore.?

Birde wm 12y841 way 24841 arada fark varmi sadece Isim farkliligi mi?

Bunlara ragmen wm 14s840 daha iyi kaliteli dersenizde biraz daha arastirip oylemi karar vereyim?
    Limit 2000 maksimum 3000 tl yeterki kaliteli iyi yikayan memnun kalacagim makine olsun

Birde bunlarda ara sicaklik var mi?Otomatik kendisi kopuk kalirsa otomatik ek durulama yapiyor mu?simdiden sagolun.

Siemens 12y841 ile bosch 24841 arasında en ufak fark yok. Bu iki makine de 14s840 a göre daha da iyi modeller ancak way28862 ve wm14y862 de kaliteyi düşürdüler. Verdiğim 2 modelde ara sıcaklık seçenekleri ve aquasensör var. Aquasensör ek durulamanın yanı sıra durulamalardaki su miktarına karar vererek en doğru tüketimi sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Temmuz 2015; 20:11:15 >

• Peki elekrolux icin ne dusunuyosunuz yuksek modelleri icin bunlarla karsilastirirsak iyi bi model varmi yoksa bosch siemens daha mi iyi?

Ayrıca electrolux servis konusunda bsh ın yanında çok çok zayıf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Temmuz 2015; 20:22:24 >

Cok tesekku ederim..peki fiyat araliklari nedir onerdiklerinizin.

Way24841 modeli bimekste 2499 tl ye kadar düşmüştü. Wm14s840 modeli de 2100-2300 aralığındaydı yanlış hatırlamıyorsam

quote:

Way24841 modeli bimekste 2499 tl ye kadar düşmüştü. Wm14s840 modeli de 2100-2300 aralığındaydı yanlış hatırlamıyorsam

Dostum bu önderdiğin rünler internette hep tükenmiş bende waw28560tr almayı düşünüyorum. Bütçe 2000 civarı olduğu için çok fark var mıdır way serisiyle arasında. Benim için özellik değil kalite daha önde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Kalite, donanım ve program olarak fark var elbette ancak 2000 tl bandında alınabilecek iyi bir model.

2000 uzerine cikmayacagim icin bunu tercih etmem mantikli o zaman tesekkur ederim.

quote:

Tamam ohalde buhafta tekrar arastiricam.12y841 ve way 24841 modelini.birde kusura bakmayin iyice karistirdim bilgileri

Toparlicak olursak bu iki modeldede aquasensor var ara sicaklik var.alman uretimi.kazanlari yapistirma degil dogrumudur?kusura bakmayin cok soru sordum.bu sondu.

• quote:

quote:

quote:

Tamam ohalde buhafta tekrar arastiricam.12y841 ve way 24841 modelini.birde kusura bakmayin iyice karistirdim bilgileri

Toparlicak olursak bu iki modeldede aquasensor var ara sicaklik var.alman uretimi.kazanlari yapistirma degil dogrumudur?kusura bakmayin cok soru sordum.bu sondu.

Doğrudur. Iki model de birbirinin aynısı.

• @arthur @ kullanıcısına yanıt
    Kazanın yapıştırma olması rulman değişimine olanak vermiyor. Makine de Almanya üretimi olduğu için rulmanları mutlaka garanti bitiminde bozulacaktır. Bu yüzden vidalı kazan daha avantajlıdır. Eğer aquasensör mutlaka olsun derseniz mecburen way28862 almanız gerekir. Ama olmasın derseniz waw28560 modelini de tercih edebilirsiniz. Way serisinin diğer modellerini ısrarla önermemin sebebi en kaliteli olmaları. Yoksa way28560 modeli de piyasaya göre oldukça kaliteli ve performanslı bir makine. 1200-1400 devir arasında pek fark olmaz, çok zorunlu durumlarda sıkma Programını 2 kere üst üste çalıştırırsanız 1200 Devirlik makine 1400 Devirlik makinenin tek sıkması gibi performans gösterecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Temmuz 2015; 23:19:07 >
  • Anladim.peki waw 28560tr ve way 28862 kazan yapistirmami?birde bu aquasensor eger kopuk kalmissa makinenin. otomatik durulama yapmasi degilmiydi.digerlerinde ornek waw 28560tr de yokmu onda manuel mi secip yapiyoruz durulamayi kopuk kaldiysa..

Way28862 ve waw28560 ta kazan yapıştırma. Aquasensor ve köpük algılama sistemi çok farklı sistemler. Aquasensör kazandaki suyun bulanıklığına bakar ve buna bağlı olarak kiri, kalan deterjan miktarını saptayabilir, ve bunlara bağlı olarak yıkama süresini, durulama süresini ve durulamadaki su miktarını ayarlayabilir. Ama köpük algılama sistemi farklıdır; sıkma sırasında kazanda biriken köpüğü algılayarak sadece köpüğü gidermeye bağlı olarak ek durulama yapar ve bu durulamalar diğer durulamalardan farklıdır, köpüğü söndürmeye odaklıdır. Yani siz köpürmeyen bir deterjan kullanırsanız aquasensor olmayan model bunu algılayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 6 Temmuz 2015; 0:36:28 >

Anladim sabriniz ve aciklayici cevaplariniz icin cok cok tesekkur ederim...

Rica ederim

Merhaba;

Bir süredir konuyu takip ediyorum artık müdahale edeceğim. Çünkü sizi yanlış yönlendiriyorlar. Ben şu ana kadar Bosch markasında WAS28762TR, WAS28763TR, WAY28760TR, WAY24840TR I-Dos, ve şu an WAY28862TR I-Dos kullanıyorum. Kafanıza takılan her türlü soruyu buyurun sorun fırsat buldukça yanıtlamaya çalışacağım.

Variosoft tamburlu modelleri öne çıkarmaya çalışıyorlar ama Variosoft tamburlu I-Dos modelleri hariç çamaşır yırtma problemi çok yaşandı. Birebir şikayetvar.com sitesinde Variosoft tamburlu I-Dos olmayan modellerde BSH çok sorun yaşadı çamaşır yırtma ve delme konusunda. Size tavsiyem WaveDrum lı bir makine olur bunlarında en üstünü WAY28862TR I-Dos dur.

Yapıştırma kazan olayına gelince bunlar kompakt kazan olarak geçer. Kazan grubu olası rulman arızasında komple değişir. Bu sizin için kayıp değil avantajdır. Çünkü rulman arızası işçilik masrafı çok fazla rulman grubu en fazla 25 tl iken sizden 350-400 tl arası tutar ister servisler. Ayrıca makinenizin servise gidip 1 hafta kalması da ekstradan bir külfet.

Şuan ben WAY28862TR kullanıyorum. Eski kullandığım makineleri de yazdım. Bosch teknik birime telefon ettim. Yapıştırma kazan evde değişebiliyor, ayrıca yeni bir kazan ve tambura sahip oluyorsunuz. Ücreti şuan 350-400 arası Aqua sensor lü kazan modeli.

Yani siz vidalı kazan alınca rulman değişimi yapamayacaksanız yapıştırma kazanlı model almak en mantıklısı. Ayrıca ekstradan yepyeni tamburda ve kazan grubu da sizin oluyor.

Ayrıca şunu da belirteyim, Rulmanlar fabrikada çakıldığı gibi sonradan çakılamıyor. Rulman arızası sonrası arka kazan çıkarılıp yeni rulman çakılması dikkat isteyen bir konu ve ne kadar istense de fabrikadaki makineleri rulmanları preslemesi gibi olmuyor. Bu yüzden içiniz rahat yapıştırma kazan alabilirsiniz. Hem aynı paraya yepyeni kazan grubu ve tamburada sahip olursunuz.

WAY28862TR I-Dos şu ana kadar kullandığım diğer makinelerden yazılım, kalite, Aqua Sensor başarımı ve sessizlik açısından çok daha önde.

Bir konuya yazılımı ile ilgili detaylı yazı yazmıştım aratıp bulabilirsiniz. Diğer makinelerime göre dengeleme aşaması, sıkma düzeni, köpük söndürme işlemleri, Aqua Sensor başarımı çok daha fazla geliştirilmiş.

Sormak istediklerinizi sorun seve seve cevaplarım.

• quote:

Kopuk tarama var diyor ama onda kopuk kaldiysa nasil ayarliyoruz makine en son sıkmadan sonrami bizi uyariyor.tekrar su alip tekrar sıkıyor..?

WAW2850TR nin inox olan modelini kullanıyorum aquasensör yok lakin yıkama ve durulama performansı üst düzey. Ben de alırken çok takılmıştım bu olaya hatta sırf aquasensör var diye WAY28862TR ye karar kılmıştık ama bayi getirtemeyeceğini söyleyince bahsettiğim modeli aldık suyu bol bol kullanıyor hiç düşünmeden alabilirsiniz. Yaklaşık bin lira fark vermeye değmez aquasensör. Su seviyesini ayarlayan da miktar otomatiği, aquasensörün görevi suyun bulanıklığını ölçmek ve buna bağlı olarak program aşamalarının sürelerini değiştirmek, durulama eklemek veya çıkarmak. Ben açıkcası aquasensörün yokluğunu aramadım hatta iyi ki de getirtmemiş bayi boşuna bin lira fark ödeyecektik. Makineyle ilgili bir sorunuz olursa yanıtlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 6 Temmuz 2015; 4:55:37 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.