Şimdi Ara

Son iki GPU jenerasyonundan Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önce NVD 4000 sonrasında AMD 7000 serisini göreyim derken durdum da durdum.

Yeni jenerasyonun F/P olarak çok büyük bir artışını görememem itibariyle, yani ekstra bir kaç sene götürmesi gibi bir durum yok gibi duruyor artık bilgisayarımı toplayıp bir süre bu ortamlardan çekilmek istiyorum, malum türkiye fiyatları yurt dışını izlemiyor, bu sebeple kararsız durumdayım.

Aklımda en az yorulacağım şekilde şu hazır sistem duruyor bir köşede.

www.vatanbilgisayar.com
    INTEL I5 12400F-ZOTAC RTX 3080TI - ASUS PRIME H610M-K - KINGSTON 500GB SSD -16GB fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-zotac-rtx-3008-ti-msi-pro-h610m-e-wd-500gb-ssd-16gb-ram.html

Lakin bu fiyat bandını zaten değiştireceğim şeyler ile biraz ileriye iteceğim, bunu yapıyorsam DDR5'e geçeyim diye düşünüyorum bir yandan.

Ekran kartı olarak 12600 civarına 3070 bulabiliyorum. Diğer seçeneklere göre performansı geride olsa dahi F/P olarak iyi bir şans gibi geldi bana.

7900XT 22500, Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 6950 XT ise 20000 civarında seyrediyor gördüğüm kadarıyla, aradaki 2000TL fark benim oynamayı hedeflediğim çözünürlükte çok büyük bir artı yaratacağa benzemiyor. 7900XTX fiyatları biraz şişirilmiş geldi aralarında 100 dolar fark varken en ucuz XTX şu anda 26500TL, site Tekramarket, güvenilir mi bilmiyorum. Ek olarak XFX Speedster MERC 310 7900XTX 26000 civarında bulunabiliyor fakat XFX'den emin olamıyorum marka olarak.

İşlemci olarak AMD tercihim, yukardaki sistemin AMD olmaması biraz beni soğutuyor, zaten DDR5 geçmem durumunda en azından anakart konusunda avantaja geçirecektir beni.

RAM olarak 32GB'ye ihtiyaç duyacağımı hala düşünmüyorum. RAM-Bound işler yapmıyorum, asıl zorlayacak kullanımın oyun olacaktır.

Geri kalan parçaları sisteme gerektiği şekilde almak niyetindeyim, güçlü bir tercihim yok.

Genel olarak yorumlarınız olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainflint -- 14 Aralık 2022; 9:5:13 >

• Hangi çözünürlükte oynayacaksınız.

• 1440p hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryzen 7600X ile beraber,şu anakart ,resmen bomba. Fiat/perf.olarak.

akakce.com
    Gigabyte B650M GAMING X AX Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650m-gaming-x-ax-ddr5-hdmi-dp-pcie-16x-v4-0-am5-matx-fiyati,153123624.html

7600X i, 240 mm bi soğutucu kesiyor 360 mmm e gerek yok. Soğutucudan , fazla açılmazsın böylece.

6950XT bence yeterince güçlü. Bi pc de en çabuk eskiyen parça e.kartıdır. Daha fazla para bağlamayın.

• O linkteki sistem dengesiz bence, 12400f 2K'da 3080ti'a darboğaz yapar, ben o işlemciyi 6700XT ile kullanıyorum sık sık yüzde 80-90 cpu kullanımı görüyorum. Ayrıca kendim de o anakarti kullanmakla birlikte 34 binlik bir sistemde o anakart ayıptır yani. Kendiniz daha dengeli ve kaliteli bir sistem toplarsiniz diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.