Şimdi Ara

Son iki aydır başıma gelenler ve Lpg'de yaşadığım sorun (Prins)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Sizlere yaklaşık son iki ayda başıma gelenleri paylaşmak (belkide içimi dökmek) istiyorum. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Ankara'da yaşıyorum, 4 yıldan fazla süredir keyifle kullandığım 1996 model otomatik vites prins lpgli marka aracım var, aracımı çok büyük sıkıntılar yaşamadan kullanıyordum 2 ay öncesine kadar. Bir gün tesadüfen radyatöre giden hortumun tırnak kadar yırtıldığını farkettim ki öyle sık sık kaput açıp bakan biri değilimdir. Ustamı aradım o da çok vakit kaybetmeden gel değiştirelim dedi. Gittim Şaşmaz'a ustanın yanına orda hemen değiştirdi hortumu sonra arabayı çalışırdım ben arabadan geri indim ustanın parasını vermek için o arada 2 dk ayaküstü muhabbet ederken tak diye bi ses geldi araba istop etti. Kaputu açtık baktık ki ne görelim triger kopmuş. O arada panikle bi kere marşa basmış bulundum. Napalım ne edelim diye düşündüm arabayı o vaziyette satsam ne kadar para eder, yeni araba alsam piyasa aşırı yüksek zaten motorda yağ kaçakları falanda vardı kaç zamandır aklımdaydı yaptırmak bunları. Ustaya dedim ki araba sende kalsın ilk başta satmaya bakalım eğer uygun fiyat verirlerse satarız yoksa indirip motoru yapalım güzelce bu bahaneyle uzun süre kafam rahat binerim dedim. Usta zaten yakınım olan biri tamam sen nasıl istersen dedi, velhasıl arabaya en fazla 6.000 tl verdiler ki o da sanırım hurda teşviğinde kullanmak için verdiler o parayı.
    Herneyse işe koyulduk gerekli rektefeler yapıldı, devirdim, v kayışı, contalar, triger seti, akisler keçeler, motor kulağı falan biçok şey değişti o arada motor kız gibi oldu bu arada şanzıman yağı filtresi falanda değişti. Ama bir aksilik daha oldu arabayı tam teslim alacağım gün egzoz dağıldı bu sefer arabayı rolantide çalışırırken pat pat pat çok gürültülü sesler çıkardı sonra elyaflar falan hep dağıldı. Neyse onuda değiştirdik ve arabayı teslim aldım. İşte 2. round burda başladı. Arabayı teslim aldım performans falan gayet iyi ama şanzıman geçişleri sarsıntılı özellikle 4'e geçerken baya arkadan biri vuruyo gibi sendeliyo araba. Bi kaç gün kullandım böyle usta ben sadece yağ filtre değiştim şanzımanı indirmedik biliyosun dedi. Bu sefer araba sabahları d'ye geçmemeye başladı yani ekranda d'ye geçmiş görünüyor ama sanki boşta gibi tepki vermiyor. Gittim yine ustama şanzımanıda indirdik onuda yaptırdım. Usta aradı araba hazır gel yarın al diye. Ertesi gün oldu arabayı almaya gideceğim ama yine de ustayı aradım önceden dedim abi geliyorum var mı sıkıntı? ıkıntı olmaz olur mu usta arabayı denerken klima kompresörünün kafası dağılmış oda v kayışının orda v kayışı kopmuş arabanın. Neyse sen gel zaten hallediyoruz onu dedi gittim arabayı aldım. Sorun bitti mi hayır? Arabayı deniyorum şanzıman ve vites sorunsuz gayet güzel baya moralim düzeldi ama bi baktım hararet yükseliyo ama fan devreye girmiyor. Hemen geri döndüm usta ile benim elektrikçiye gittik fanın dönmesini sağlayan sigorta işlevini yitirmiş onuda değiştirdik ve sonunda sağ salim arabamı teslim aldım. İşe gelip gidiyorum arabamla, hanımı işe çocuğu kreşe bırakıyorum her şey normal. Bigün işyerinde bi abi ile benim arabada bişeye bakalım diye kaputu açtık. Bi ses geliyodu cızırtı gibi elektrik sandım ama dikkatli bakınca araba gaz kaçırıyo o yuva vakum girişinden hemen lpg vanasını kapattım benzine geçiridim arabayı ivedik osb.'de ki prins servisine götürdüm hemen baktılar diyafram değişmesi gerekmiş değiştirdiler şükür gaz kaçağı kesildi orada ki usta arabayı teslim ederken abi buji kablolarını bi ara değiştir ateşlemede biraz sorun var dedi. Tamam dedim neleri değiştim onu da değiştiririm. Yeter ki kafam rahat etsin derdim bu, bide arabamı cidden seviyorum. İşte LPG'yi ilgilendiren ve hala çözemediğim asıl sorun burdan itibaren başlıyor.
    Arabayı lpg servisinden teslim aldım ama araba gitmiyor tuhaf tuhaf bi motor sesi yığıla yığıla, dalgalı dalgalı gidiyor. Tamam öncesinde lpg'de ara sıra tekleme yapardı ama hiç ileri boyutta olmadı. Derken arabanın rolanti ibresi bi anda sıfıra vurda gaz kesiyo gibi geri toparladı biraz daha gittim yine aynısını yaptı rolanti ibresi birden sıfıra vurdu ve yine toparladı, toparladı dediysem de yine çok kötü gidiyo ve sonunda istop etti aradım hemen lpg servisini arabayı benzine al gel dediler gittim bilgisayarla bi kaç ayar yaptılar tamam sorun düzeldi ama bu durum buji kablosundan yapıyo hemen değiştir dediler 2-3 gün çokta sorun olmadan kullandım ama yinede arabanın motor şanzıman yapıldıktan sonra ki performansta kaybolmuştu sadece istop etmiyodu yani sorun yok derken. Herneyse geldim ustamn yanına orjinal amerikan buji kablo takımını aldım ve değiştirdik zaten bujiler ve distribitör daha 7 aylıktı onlar iyi durumda. Ama sorun yine düzelmedi araba belli bi süre lpg'de gittikten sonra birden gaz kesiyo gibi rolanti sıfıra vuruyor aniden sonra geri toparlamaya çalışıyor 2-3 kere bunu yaparsa istop ediyor ama benzinde araba iyi durumda böyle sorunlar yok ve performans gayet tatmin edici. İvedikte ki serviste araba 2 güne yakın durdu sonuç yine aynı.
    Arkadaşlarım, kardeşlerim, abilerim başımdan geçen olaylar bunlar inanın fazlası var eksiği yok. Motor,Şanzıman gibi 2 ana şeyi tamir edip aştık lpg'de takıldık. Sizce ne yapmam gerekir tavsiye ve çözümleriniz nerlerdir. ''Amerikan araç alırsan böyle olur, piyasa arabası değil bu, ustası yok,parçası yok, sen kaşınmışsın...'' gibi yapılması muhtemel bütün muhabbetleri yapılmış kabul edip öpüp başımın üstüne koyuyorum varsa böyle diyecek şimdiden söyleyim evet haklısınız. Ben çözüm arıyorum bu benim 4. arabam ve arabamı cidden seviyorum bu arabanın bana yaşattığı keyfi diğer arabalarım yaşatmadı. LPG konusunda bilgili arkadaşlarım lütfen değerli yardımlarınızı rica ediyorum.
    Saygılar,sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mburak0637 -- 5 Şubat 2019; 16:8:18 >







  • Çok çok geçmiş olsun. Okurken biran başıma geldiğini hissettim.

    Benim takıldığım nokta, bir hafta olmuş hiçbir bayiden ses çıkmamış. Siz, "şu arabaya hangi lpg" diye başlık atsaydınız, bayiler çoktan çökmüştü, yazık diyorum yani yazık. Lpg kablo ve yazılımını satın almakla hata etmemişim.

    Sorunun çözümüne gelirsek aklıma şöyle bi fikir geldi. Eğer aracınız beyinliyse, ustanızla beraber benzindeki parametreleri (ateşleme değerleri, yakıt hava karışımı, sensör voltaj değerleri vs.) not edip, aynı parametrelere lpgde de göz atın belki nokta atış bişey yakalarsınız düşünüyorum. Şayet karbüratörlüyse başka fikir gelmiyo aklıma maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabanın lpg sistemini yada işlemi yapan ustayı değiştir

    benimde renault fluence aracımda r iken titreme d iken ani rolanti düşmesi oluyordu bunu bemzinde daha çok yapıyordu sorun boğaz kelebeği dendi temizlenmesi için renault ustalarına gittim sorunu çözmek yerine ya bunlar böyle gibi laflar ettiler lpg ustasının tavsiyesi üzerine bir yerde boğaz kelebeğini temizlettim ve adaptasyonlar ve hata kotları giderildi gittiğimiz yerde bmw ve 1 adet büyük amerikan aracı vardı bilgisayara bağlatın hatayı görürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arabayı şaşmaz'da farklı bir lpg servisine verdim 1-2 gün duracak araba hem ben hem kendi ustam ilgileniyoruz hem arayıp hem başında durarak. benzinde kullandım bir hafta kadar arabayı bu arada, ciddi bi tekleme vs. yok stop etme olayı zaten hiç olmuyor benzinde, sadece gaza basmadan belli bi süre araba kendi ivmesiyle giderken tekrar gaza yüklendiğim de 1800-200 devir arası hafif bir silkeleme yapıyor gibi ama öyle çok değil. şeytan benzinde kullan diyor ama malum araba çok tüketiyor benzini ve benzin çok pahalı hale geldi. usta lpg enjektörlerden şüphelendi onun üzerine düştük şimdi. sonuçları buradan paylaşacağım. sabırla ve umutla bekliyorum sorunsuz yola çıkacağım günleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.