merhaba 2020de hezimetle sonuçlanan girişimimden bugünlere kadar gelebilmiş olmaktan mutluyum. liseye geçtiğim yıldan beri okulum sağ olsun üstümde hep bir sınav baskısı hissettim. bu sebeple ne zaman bana iyi gelen bir şeyler yapsam hep bir huzursuzluk oldu. derslerim ne iyiydi ne kötüydü. ortalama bir öğrenci oldum. teogda benden beklenmeyen çok iyi bir sonuç aldığım için üstümde sürekli insanlardan benden bir şey beklediğine dair bir hissiyat oldu. ilk 2 senem böyle berbat geçti. daha sonra 11de her şeyi bir kenara bıraktım. zihnen ve ruhen geliştim. tam bir şeyler oturdu derken sınav senesi ve gerilimi çattı. üstüne de koronasıydı derken tüm senem panikli ve üzüntülü hal ile geçti. haliyle sınav sonuçları da ruh halimin yansıması oldu. 75k. bu seneye çok plansız başlamıştım. dershaneye yazılmak gibi inanılmaz berbat bir hata yaptım. ne dershane iyiydi,ne dershanedeki insanlarla kafamız uyuşuyordu. bu benim son kurşunum dedim ve bir şeyler yapmak için çabaladım. korona muhabbetlerinden ilk kapandığı zaman çok ilerleme kat ettim. fakat bir yandan da ev faktörü vardı. evde sürekli kavga ediyoruz arkadaşlar. tüm ailemiz. kendimi bildim bileli. bunların beni bunaltmasına,ezmesine rağmen pes etmedim. yapabileceğimi düşündüm hep. daha sonrasında da kendi yolumdan gittim.planladım ve gerçekten yapabildiğimi yaptım. dikkat eksikiği ve anksiyete bozukluğum var arkadaşlar.dikkat eksikliği tanısı uzun zamandır var. geçen sene ilaç kullanıyordum. bu sene kullanmak istemedim. kendimi o kadar zorladım ki. evde ciddi gürültü ortamında denemeler çözdüm. sınav ortamı sesi açıp denemeler çözdüm. kendimi o konuda gerçekten geliştirdim. yaklaşık 110 gün önce severek içtiğim sigarayı da bıraktım. irademin bir anahtarı olsun diye. iradeli olduğumun kendime bir kanıtı gibiydi. bu hayatta zaten hep iradesizlikten çektim sevgili arkadaşlarım. zihnimde bir levha oldu adeta. açıkçası ne duruma geldim ne yapacağım hiç bilmiyorum. tytlerim 90-100 arası, aytlerim 60-63 arası geliyor ama sınavda tam potansiyelimi ortaya koyacağıma inanıyorum fakat bir beklentim yok. ama, en azından içim rahat. gergin değilim. ben elimdeki şartları en iyi şekilde kullanmaya çalıştım ve bu yolda tek başımaydım. kimse bana napıyorsun,iyi misin nasıl gidiyor bir derdin var mı diye bir kere bile sormadı. en çaresiz anlarımda bile kendi kendime oldum hep. bu sınav süreci gerçekten zor arkadaşlar.etkileyen çok faktör var. arkadaş grubumda neredeyse herkes bir yere gitti,mezun olanlar da 25-35kdan bıraktı. tüm arkadaşlarınız gezip dolaşıp hayatın tadını çıkartırken sizin dershaneye gitmeniz,ders çalışmanız psikolojik olarak inanılmaz zorluyor. kanınız kaynıyor. ama sonuna geldik artık. ben elimden geleni yaptım. kendi limitlerime kadar geldim. bir yerden sonra da kapasite olduğunu da unutmamak lazım. umarım herkes için mutlu olacağı bir sonuç gelir.2015 gibi bir sene olur :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim