Şimdi Ara

SON DAKİKA...ASGARİ ÜCRET 2020tl OLDU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
7
Favori
36.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Operation Manager

İşverene Teşvikler;

https://www.iskur.gov.tr/isveren/tesvikler/ilave-istihdam-tesviki/
    Benim yazdıklarım orada yok, ben mi yanlış anlıyorum
  • transverse T kullanıcısına yanıt
    Ilk okul terk ben bırak liseyi ortaokulu bile erişemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altta başka şeyler de yazıyor. Okumadım açıkçası. Belki güncelleme yapılır. Şöyle yeni bir şey var sanırım, işverenin yeni işe başlayanların vergilerini ödememe gibi bir durumu söz konusu. İşveren olmadığım için ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Sadece paylaşım yaptım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Söz konusu Kılıçdaroğlu 2.200 lira olacak kendi belediyelerimiz de dedi.. Sen ne diyorsun yav?

• Ben çobanım şuan açık alanda inek otlatiyorum heryer kar yeşil alan bakıyorum banene sizin 2200 liranızdan

• suriyelileri daha fazla çalıştıracakları için etkinin minimuma ineceği düşünülerek artırılmış olduğunu düşünüyorum.
  • Zaten esnaf devamlı kepenk kapatıyor. Yanlarında çalışanlar da işsiz kalıyor.

İzmir/Göztepe için bildiriyorum.
    2 gün önce apartmanın altındaki Pimapen bayisi kapattı. 4-5 yıldır apartmanın altındaydı. Yanında 4 kişi çalışıyordu, son aylarda 2 kişi kalmıştı. Onlar da işsiz artık.
    5 gün önce yan apartmanın altındaki Cafe/Büfe kapandı. Yanında çalışan 1 kişi vardı, o şimdi işsiz.
    Karşı apartmanın altına bir inşaat/tadilat firması açıldı, ışıklı totem bile koydu. geçen gün, yani taşındıktan 3 hafta sonra dükkanı boşaltıp gitti, ondan önce kuafördü ve kuaförden sonra dükkan 5-6 aydır kiracı bekliyordu.
    Karşı apartmanın altında okul öğrencileri için bir etüd merkezi vardı, yıllardır açıktı, ekim gibi kapattı, mekan hala müşteri bekliyor.
    Sahile çıkan sokakta bir tane butik vardı, kapattı gitti, 3-4 ay kadar boş kaldı. Şimdi bir tane kahveci/cafe gibi bir yer açıldı, umarım kalıcı olur.
    Karşı taraftaki apartmanlardan birinin altında pantolon satan bir yer vardı, bildiğim 4-5 senedir orada, o da kapattı gitti.

Yürüyüşe çıktığımda İzmir Göztepe'de her hafta kapanan bir yer olduğunu görüyorum.

Açılan yerler de var, ve hayırlı olsun deyip az konuştuğumda, önceden bir yerde çalıştığını, işten ayrılıp orayı açtığını söylüyorlar genelde. Bu işten ayrılanların çoğunluğu kendi isteğiyle işten ayrılmıyorlar, işveren küçülmeye gidiyor.

Küçük esnaf dayanamayıp kapatıyor, kobiler ayakta kalma mücadelesi veriyor. Küçülmeye gidecek olan epeyce fazla, aralarında işyerini kapatacak olanlar da var. Onların kapanması demek, çalışanların işsiz kalması demek.

Konkordatolar ile başlayan zor dönem, kobileri ve sonrasında esnafı kötü vuracak. 1 konkordato ile firma kendini korumaya alıyor, ama en az 100 firma sarsılıyor, bazıları sarsıntıyı atlatacak, bazıları kapatacak, Kapanan işyerlerinde çalışanlar da işsiz.

Özetle demem o ki, bu asgari ücret zammının asgari ücretli çalışanlara sadece 1-2 ay faydası olacak. Zaten ayakta kalma mücadelesi veren işverenler işçi çıkartmaya başlayacaklar. Aynı zamanda işletme giderleri artan firmalar ürünlerine zam yapacak, işçiye yapılan zam da kısa sürede eriyip gidecek.

Keşke asgari ücretli çalışan sayısı azalsa, daha yüksek ücretler alabilseler. Ama ekonomimiz berbat durumda...
    Veya çalışanlara zamlar, enflasyon artışından fazla yapılsa, ki ben öyle yapıyorum.
    Zam oranlarını hesaplarken eski çalışanlar için tefe+tüfe oranının üzerine bir oran ekleyerek yapıyorum, ki hayat standartları yükselsin, firmamda bir süredir çalışıyor olmalarının artısı olsun, para için başka iş bakınmak durumunda kalmasınlar. Zaten yanımda topu topu 8 kişi çalışıyor. Bu arada hiçbiri asgari ücretle çalışmıyor.

Herkese bol şans... Zor bir dönem bizi bekliyor...İşvereni de, çalışanı da, emeklisi de, işsizi de...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Ben çobanım şuan açık alanda inek otlatiyorum heryer kar yeşil alan bakıyorum banene sizin 2200 liranızdan
    E o zaman neden o yalan yanlış karikatürü koyuyorsun birader? eleştireceksen adam gibi eleştir.
  • O mesaj sizin için geçerli değil tek bir kişi için geçerli. Bu arada ne tartışıyorsunuz onu da anlamış değilim 2200 yok 2020 nedir bu sayılar ben youtube da En son müzik dinliyordum bu sayilara anlam veremedim

• İşverene ekstra maliyet artışı oldu,devlet desteğide artmadığına göre bu %26.05lik artış;direk ürünlere zam ve işçi azaltılma yoluyla dengelenmeye çalışılacak...
    Mevcut 1603tl iken bile küçük işveren sigortalı işçi çalıştırmakta baya zorlanıyordu şimdi imkansız gibi onlar için...
    Bu bağlamda kayıt dışı çalışan sayısı artabilir.
  • Milletimiz yine efor harcamadan kolay para kazanma derdine düşmüş. ''Asgari ücret artsın ama zam olmasın'', oldu başka? Asgari ücretli demek refah seviyesinin en alt basamağı demektir. Yani asgari ücret kaç liraya gelirse gelsin sistem sizi en alt basamağa atacak şekilde yeniden dengelenir. Asgari ücret alıp üst sınıfların yaşadığı hayatlara özenmeyin, buna asgari ücretle ulaşmanızın imkanı yok. Eğer refah içinde yaşamak istiyorsanız yapacağınız şey çok çalışarak ve kendinizi geliştirerek meslek ya da rütbenizi yükseltmek. Bunun başka bir yolu yok. Hiç yurt dışındaki asgari ücretliyle buradakini karşılaştırarak hak iddiasında bulunmayın, buradaki mühendis ve doktorlar da yurt dışındaki meslektaşlarına kıyasla sefalet içinde yaşıyor. Ülke sefil olunca her basamağındaki çalışanı da sefil olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitolojiden Biri -- 26 Aralık 2018; 17:37:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşçinin emeği deniz sömürmeyen domuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BBlackman -- 26 Aralık 2018; 17:53:12 >
  • paranın pul olduğu dönemlere hızla yaklaşıyoruz

hedef 2023.

durmak yok yola devam.
  • olması gereken bu zaten geçmişten gelen açık azaltılmalı kısa sürede dahada yükselmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: moustapha129

lan ne biçimsiniz? 2000 olur söversiniz, olmaz söversiniz. Bir karar verin döneklik yapmayın
    209 + almış, neyse herkes hak ettiği şekilde yönetilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Chp de 2200 dedi neden ona tek kelime yok. Anca eleştiri 2000 altı olsa vay bilmem neler. 2000 oldu ne olacak az tutarlı oluverin.

Teşekkürler kılıçdaroğlu sayende ikidir asgari ücrete 200 tl altı zam yaptırttın. Gelecek sefer 3200 de de 3000 alalım -:)
    Kılıçdaroğlu chpyi bitirmekten başka bir şey yapmıyor zaten. Tez zamanda gitmesi gereken birisi. Lakin bu kadar vasıfsız biri mi asgari ücreti belirliyor da millet hemen kılışdar demeye başlasın? Azıcık mantıklı olun.

Şahsen 2bin altında kalsa şikayet etmeyecektim. İş veren olduğunu düşün. Bir sabah uyanıyorsun ve hop çalıştırdığın asgari maaşlı bilmem kaç kişiye bilmem kaç lira daha fazla vermen lazım. Ee senin yaptığın işten kazancın artmadıysa bu maaşları nerden vereceksin? Ya işçi çıkaracaksın ya da batacaksın. Her iş veren puro tüttürüp e serisine binen tiplerden değil. Elektrikçi de iş veren mesela. Bu olaydan sonra bu tarif ettiğim kodamanlara yine hiç bir şey dokunmayacak, olan küçük işletmeciye ya da asgari maaşla çalışana olacak.

• SON 6 ay içinde yapılan zamlardan sonra geçen sene başındaki 1600 tl den yüzde 40 daha düşük 2020 tl arkadaşlar :)

herşeye % 100 zam geldi , ve siz bu zamlardan yüzde 10 doğalgaz ve elektrik + benzin indirimi aldık diye seviniyorsanız yazıklar olsun.

1600 tl adamın 3200 alması gerekki geçen seneki durumunu devam ettirsin +400 3600 yapar , ve sen 2020 verirsen :D buda resmen bir asgari ücret çalışanı için rezalet.
  • suriyeli çalışana yaradı bu iş. asgari ücrelinin yaptığı işi adamlar 1000 tl ye ben çalışırım abi diyip geliyolar zaten. adam hem sigorta yapmıyor bunlara hem de 2 asgari ücretli maaşına 5 suriyeli çalıştıracak artık.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ben siyasetten anlamam, benim işim değil.

Zamları da ben yapmıyorum vergiyi de ben almıyorum Ak Partili MHP li CHP li veya herhangi bir partili değilim.

Oluşan durumla alakalı olumlu olumsuz şeyleri tartışmaya devam edebilirsiniz.

Ben sadece geçmiş dönemlere oranla iyi zam yapıldı demek istedim ama ülkemizde gerek siyaset olsun gerekse futbol gibi toplumu ilgilendiren işin içine fanatizmin girdiği herşeyde maalesef çoğu kişi tarafı olduğu kesimi destekler diğer kesim ne kadar iyi işler yaparsa yapsın hep eleştirirler. Bunu da eleştireceklerdir diye söyledim ...

Haa bir de gerçek hayatta asosyal olup ikili diyalogları beceremeyen, iki cümleyi ard arda kuramayan kişiler klavye başına geçtiler mi futbolun siyasetin vb.. profesörü kesiliyor. Benim de asıl hedefim onlardı...
  • SON DAKİKA...ASGARİ ÜCRET 2020tl OLDU

http://www.muhasebedersleri.com/blog/2000-2017-yili-asgari-ucretleri-ve-dolar-kurlari/
    2019 da şuanki kurdan ben ekleyim

1tl USD = 5.2844 TL

2020Türk Lirası = 382.26USD Dolar

ben bir zam göremiyorum 2016 yılında 433,66 $ mış asgari ücret kapişş 51.4$ (271,81tl)+ enflasyon oranı kadar zararda asgeri ücretli
    seçimden sonra zamlara da bakmak lazım.

1. mesaja ekleyelim tabloyu @ÖZELKUVVET

daha sene başında 3.75tl aldığım cola 4.95tl olmuş vu nice örnek var raal enflasyon kaç acaba , enflasyon sepeti enflasyonundan bahsetmiyorum.

SON DAKİKA...ASGARİ ÜCRET 2020tl OLDU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 26 Aralık 2018; 21:6:2 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.