Şimdi Ara

Son BIOS Zamanı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Crosshair vi hero ryzen 7 1700x ve gtx1080 li sistem var ve görev yöneticisi>başlangıç sekmesindeki son bios zamanı 27.6 saniye. oldukça eski bir sistem kullanan arkadaş bana bunun onda 7 saniye olduğunu nette baktığımda 3-4 saniyelerde olması gerektiğine dair yorumları okudum. bir sorun mu var ve bu değer tam olarak neyi ifade ediyor bilen var mı?



  • yani asıl sorun biosun başlamasına kadar geçen zamanda hani şu tık sesi çıkıyor da sonra ekrana anakartın boot logosu geliyor ya işte o tık sesi 15 saniye sonra çıkıyor benim açma tuşuna basmamdan bunun sebebi nedir acep
  • Bu süre çok geç. i5 4590 ile son Bios zamanı 6-7 sn. Bazen 9-10 oluyordu. O da nadiren. 840 Evo 250Gb ssd mevcut. 2x8Gb 1600Mhz bellek vardı. Fakat bellekleri sattım. Yabancı forumlarda benzer sorun yaşayanlara denk gelmiştim ama unuttum.

    Anakart üzerinde herhangi herhangi bir led yanıyor mu? Bios güncel mi? Belleklerin command rate kacta? Frekans ve cas latency hangi değerlerde? Sistemde ssd var mı? Varsa Ahcii modda mı? Sistem ssdden mi boot ediyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Ağustos 2017; 1:14:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    SSD var sistem orda ama ahci modu kontrol etmedim default geliyordur diye ledlerde filen bi sorun yok yani herhangi bir hata göremedim bir uyarı filen yalnızca cpu fan speed uyarısı vardı çözemedim cpu 25-30 derecede ortalama ramler dew 2133de çalışıyor
  • Son BIOS zamanı bilgisayarı başlattığımız andan işletim sistemine ulaşılıncaya kadar geçen süreyi ifade ediyor.Bir nevi mevcut donanımın işletim sistemine ne kadar sürede ulaştığını ifade eden bu süre işletim sistemine ve donanıma göre değişebiliyor.Ayrıca boot esnasında herhangi bir nedenle Bıosa girilirse bu süreye Bıosda geçen süre ilave edildiğinden dolayı tam süreyi belirlemek için bıosa girmeden geçen süreye bakmak gerekir.Bazı anakartlarda boot süresini düşüren yazılımlar olsada güncel bir Windows 10 ve SSD eşliğinde boot süresi Uefı sistemlerde 10 sn yi bile bulmuyor.Eğer boot esnasında herhangi bir bekleme oluyorsa bu nedenlede yüksek çıkabilir.

    Boot süresini kısaltmak için anakart üzerinde kullanılmayan portları ve onboard aygıtları kapatmak(PS/2,Usb gibi)bu süreyi kısaltabilir.Ayrıca Bıosdan güç yönetimi ile ilgili ayarlamalarda bu süreyi etkiler.Windowsun Uefı kurulması boot süresini etkileyen önemli faktörlerden birisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 25 Ağustos 2017; 3:36:37 >




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam yani bi klavye mouse takılı usbye diğer girişler boş windows açılışında herşeyi kapadım 23sn oldu pcyi açınca boot logonun çıkışı 15 saniye alıyor +23 saniye de windows gelene kadar geçiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LambayaFunfDe -- 25 Ağustos 2017; 9:4:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LambayaFunfDe kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanılan usb portları dışında kalan ve boş olan usbler kullanılmasa dahi kontrolcüleri etkin olduğundan başlangıç süresini etkiler fakat anakart logosunun çıkışı 15 sn sürüyorsa burada başka bir nedenden dolayı başlangıç süresi uzuyordur.Normalde logo ile windowsda oturum açma süresi arasında çok kısa bir süre geçiyor.Sizde ise 15 sn ise zaten boot süresi oldukça uzuyor ve haliyle normale göre sistem daha geç açılıyor.Anakart biosunda boot logoyu devre dışı bırakabiliyorsanız birde bunu deneyerek tekrar gözlemleyin.Boot ile ilgili ayarları gözden geçirerek bu süreyi muhtemelen iyileştirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    son bios update'i kurdum 20 saniyeye indi neyse artık olduğu kadar diyelim çünkü sistemin çalışmasında hiçbir sorun yok sorun olsa çözüm de bulunur da sorunu bulamıyorum neyse zaten çok etkileyen bişey değil beni sadece merak ettim sağolun cevap için
  • Bende M8H var, 16.1 saniye.

    Eski anakartım Z97X-Gaming 5'de 8-9 saniyede açıyordu.

    ASUS anakartlarda nedense böyle bir olay var, ilk geçtiğimde benimde dikkatimi çektimişti. Power tuşuna bastığım süre ile ROG logosu arası siyah ekranda çok bekliyor, o arada benim anladığım parçaları check-in test yapıyor, öyle açıyor, buda açılış süresini uzatıyor. Bunu kapatmayı BIOS'da aradım ama bulamadım.

    750GB MX300, AHCI, UEFI W10



    Bahsettiğim olay, power tuşu basılması ile ilk görüntünün gelmesi arasında ki gecikme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Ağustos 2017; 17:44:14 >




  • Bir diğer konu da; şansa bağlı bazı Ryzen sistemlerde geç boot sorunu vardı. Sorun giderildi mi bilmiyorum. Bir süredir pek araştırma yapmadım. Ryzen ana konusu ile C6H ana konusuna bunu bir yazın. Oralarda daha önce benzer sorun yaşayan birkaç kişi vardı. Çözüm sağlamışlarsa yardımcı olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Ağustos 2017; 17:23:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.