Şimdi Ara

Son beş yılda 1 milyon 115 bin üniversiteli okulu bırakmak zorunda kaldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

    Yani senin mantigina gore ogrenci gece gunduz calismalidir. Boyle sacmalik olur mu? Ogrenci dedigin derslerine konsantre olmali, aksam kalacak evim olacak mi, ev olsa bile yiyecek olacak mi diye dusunmemeli.

    Isteyen istedigi yerde okur. Adam ITU'yu, ODTU'yu, Bilkent'i, Bogazici'ni, vs kazanmis ama sizin gibilerin mantigina gore okulda calistigi yetmiyormus gibi bir de saatlerce part time iste de calismasi lazim. Sonra dersiniz ogrenciler neden basarisiz.

    Devletin ustlenmesi gereken seyler icinde 'sigortasiz calisip kredi de alabilirsiniz' demek cahilligin daniskasidir. Oncelikle sigortasiz personel calistirmak yasak, bu bir. Bireysel kredi faizlerine hic bakmadin galiba, aylik %2,5'dan basliyorlar ortalama. Ogrenci cocuk hadi kredi cekti, bunu nasil geri odeyecek? Senelik %30 faiz demek bu. Uc senelik kredi cekse cektigi paranin iki katini geri odeyecek. Devletin yapmasi gereken adam gibi yurtlar acmak, burslari insani seviyeye cikartmak, ogrenim kredilerindende faizi tamamen kaldirmaktir.

    Kendi ogrencimizin bir Suriyeli kadar degeri yok.
    Sen git kankilerini kandır, Suriyeli kadar değeri yokmuş muş muş. :) Ahahaahah.

    İtü 'deyim gelenlerin çoğu ya aileleri memur kesimi ya da zengin kesimi durumu olmayanlarında bursları kredileri karşılıksız bursları var sen kime ne anlatıyorsun Allah 'tan orada okuyorum ve etrafımda herkesi görüyorum, millet 1800 tl lik kulaklıklarla geziyor, öğrenci otoparkına Jaguar 'a ilgim olduğundan dolayı nerede görsem bakakalırım ve öğrenci parkında bile bir gün de 4 tane Jaguar aracın park edildiğini gördükten sonra gittim özellikle sordum hocaların arabası olma ihtimali var mı diye çünkü inanamadım ve gerçek olduğunu öğrendim şaştım kaldım en fakir benmişim dedim kendime ve hani birileri derse de o yıl 2014 yılı idi hala unutamam.

    Sen ise Suriye 'li de heee anam babam heee.




  • Bu olmak zorunda. Hatta daha fazlası olmalı. Bu aptal okulların yandaş yuvası lise kalitesinde gereksiz niteliksiz öğrenci yetiştirdiğini sanan kurumların yarısı ortadan kaldırılmalı...
  • okumak malasef zaman kaybı oldu bu zamanda ekmek kazanacağınız birşeyler öğrenmeye bakın geç kalmadan bu kadar insanın ünv. okuması iyideğil gereği kadar yetişmiş eleman lazım.
  • Bunlar beynı olan gencler. Bide iş bulacagı umuduyla yıllarca bosa okuyan bı o kadarı daha var onlar ne yapsın
  • Gerçekten bırakanların yanında şunları da göz önünde bulundurmak lazım.

    1. Son beş yılda 2 kere bedelli askerlik çıktı. Sırf tecil için okuyanlar boşuna harç ödememek için kayıtlarını sildirdiler.

    2. Artık üniversite kazanmak zor değil. Bir sene yerleşip ertesi sene tekrar girip başka bölüme geçenler oluyor. YÖK aynı anda aynı seviyede iki üni okumaya izin vermediğinden birinden kayıt sildirmek mecburi. Bu nedenlerle sildiren de çok oluyor.

    1 milyon 115 bin fazla yüksek bir rakam. Gerçekten imkansızlıktan, parasızlıktan bırakanların bu kadar yüksek olmadığına eminim.
  • Her yer üniversite oldu.Üniversite görünümlü ticarethanelerin,vasıfsız devlet üniversitelerin azalması lazım. Ne liyakat kalıyor ne de kaliteli personel.
  • Üniversite sayısı çok,

    Rastgele bir bölüm kazanmak zor değil

    Üni mezunlarının çoğu bölümüyle ilgili iş bulamıyor

    Haliyle üni bırakan çok kişi var.

    Yoksa gerçekten parasızlıktan bırakan çok az kişi vardır.
  • Okumak, maddiyat olarak kolay bir şey değil. Üstelik üniversite okumanın da ayrıcalığı kalmadı. İyi bir üniversite ve iyi bir bölüm olmadığı sürece.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Tamam işte o jaguar sahipleri suriyeliler işte.Durumları çok iyi sizin gibi yardımsever Müslümanların ön ayak olması sayesinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nadia_pavlova

    Tamam işte o jaguar sahipleri suriyeliler işte.Durumları çok iyi sizin gibi yardımsever Müslümanların ön ayak olması sayesinde
    Yok la abartma sende o kadar da değil yıl 2014 'tü Suriye 'de iç savaş 2010 'da patlak verdi ve ben jaguar xf xj xk xe ya ilgi duyduğum için 100 metre öteden görsem parlarmasınndan anlarım o araba geliyor diye ha bizim üniversite audi tt 'den golf gti 'lara seat leon fr 'den tut bir sürü spor aracı olan gençleri görüyoruz ama jaguarlıları o zamanlar gördüğümde araçtan inenleri bir süre izlemiştim kim bunlar böyle diye hiçte benzemiyorlardı surililere. :) Ama yoktur değildir diye kesin konuşamam çünkü gidip yanlarına konuşup muhabbetim olmadı. Ama öğrenci olduklarını öğrendim bizim gezici güvenliklerimiz üniversite içinde muhabbet ederdim kendileri ile. İki yıldır üniversiteye gitmediğim için son durumu bilmiyorum. :)

    Ve şunu da unutmayalım Suriye 'de de zenginler var parası olan daha iyi ülkelere daha az parası olan da bizim ülkeye geldi gelmedi değil metro da bir cebinden iphone 5 serisi diğer cebinden iphone 7 serisi çıkardığını kaç kere şahit olduğum Suriyeliler var yok değil aynı şey bizim ülke de iç savaş çıksa zenginlerin çoğu bizden daha iyi ülkelere iltica edeceğini hepimiz biliyoruzdur herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 16 Ocak 2019; 23:16:26 >




  • Büyük şehirde bir devlet üniversitesini hocalar ve öğrenciler aptal oldugu ve okumak zaman kaybından başka birşey olmadığı için son sınıfta 3 ortalama ile bıraktım.
  • Üniversite sayıları özellikle tabela üniversiteleri arttı kalitesizlik arttı barajı geçen üniversite okuyor e iş potansiyeli yıldan yıla azaldı okumak diploma kar etmiyor artık bakın okulların puanları çok çok düştü bazı okullar bazı meslek dalları dışında diploma sadece kağıt parçası.Torpil için bir araç yeri geldiğinde başka birşey değil.

    Eğer akıl ve ticari zekan varsa kullan bir üniversite öğrencisi için gerek masraf gerekse genç yaşta sinir stres oluyor özellikle üniversite okumak 2014-15 ten sonra anlamsızlaştı millet yüksek doktora yapıyor gereksiz yere etrafınıza bakarsanız ve kimse umduğunu bulamıyor ve yurt dışı deniyor çözümsüzlük ve umutsuzluk var.Doktor gibi bir mesleği bile artık çoğu genç mesleki açıdan değil iş kaygısı çektiği için seçiyor e ne oluyor işini sevmeyen para için çalışan mutsuz elemanlarla doluyor her yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 17 Ocak 2019; 0:6:23 >




  • Herkes gorsun yukari.

    Yazik yazik konu acildigindan beri 1 ay gecti kim bilir daha ne kadar oldu valla yazik heryerde apartmandan bozma okul var ama ise yariyor mu pehhh be
  • Haklısın hocam. Beni ailem okuttu iyi kötü bir işim var ama geri ödemeli krediyi bir senedir ödeyemiyorum. Mezun olur olmaz da çalışmaya başladım halbuki. Bunlar ne sanıyor acaba bu işleri çok merak ediyorum. Ayrıca;

    Genç işsizlik %25'i zorluyor, bu devirde sırf üniversiteyi bitirmek için en güzel yıllarını kölelik ile mi harcar bir insan? Belki ailesinin de yardıma ihtiyacı var, onlar da zor durumda olabilir. Ne güzel üniversiteyi bitirmek için köle gibi sigortasız vs. çalışsın öğrenciler. Adam öğretmen olmak için çalışmış çabalamış. Sonra part time sigortasız vs. çalışıp okul masrafını çıkarmış. Sonra KPSS'ye girip birinci olmuş diyelim. Ya sonra? Mülakattan elenince hayat ona intihar etmekten başka şans mı sunacak sanki. Daha geçen hafta gencecik bir arkadaşımız daha bu yola başvurmadı mı? Bu ülkeden bir şey olacağı yok artık tamam ama insaların umudunu da çalmayın yeter artık ya. Böyle bir rezillik olamaz. Şu yorumu yazarken utanır insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 15 Şubat 2019; 23:48:39 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.