Şimdi Ara

SON 3 HAFTA KALDI HALA ZAMAN SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üçdörtbeş 2. denemeyi çözdüm 95 net geldi sosyal yetişmedi yetişse +20 net gelirdi
    oysa fem11 li de falan 130 yaptığım oldu genelde 115-125
    yani düşük yaptığım denemelerde çözemediğimden değil zaman yetişmediği için düşük oluyo
    En çok süreyi matta harcıyorum 1 saat temiz gidiyo fende ise 25 dk da bitirdiğimde oluyo 50 dk da bitirdiğimde ama netler kötü değil 35+
    Türkçe de seneye 55-60 dk ile başladım son denemelerde 40 dk ya kadar düşürdüm ama üçdörtbeş de 55 dk sürdü fem11 lide 37-38 net yaparken bunda 11 yanlış
    Şurada çok az bi zaman kaldı hala zaman sıkıntısından kurtulamadım bi yardım edin tavsiye falan verin hala çözme sıram belli değil. Genel-bölüm denemelerini çözüyorum ama hala hızlanamadım.
    Sınavda yetiştirebilirsem hedefime ulaşabileceğimi düşünüyorum ama yetiştiremezsem yazık olacak her şey boşa gidecek gibi gelıyo

• Kardeşim biliyorsun ki bu bir motivasyon sınavı. O yüzden sınavın başından sonuna kadar motivasyonun yüksek olmalı. Bunun için en önemli şey başlangıç kısmı.. En iyi dersin hangisi ise onda başlamalısın. Ben matematikten başlıyorum mesela. Sen de buna göre bi sıralama belirle. Türkçeyi en geç 2.sıraya koy ama..
    Matematik 60 dakika çok uzun bir süre. Evde bu şekilde ise sınavda 65-70 lere çıkabilir. Ama tahminimce bi' soruya takınca bırakmıyorsun soruyu di mi? Ben de öyleydim illa o cevabı bulacam yoksa bırakmıyorum soruyu.. Tamamen saçmalık. Okudun soruyu aklına bir şey gelmedi mi max 10-15 sn. düşün hala ne yapacağını bulamadıysan geç o soruyu. Boş bırakmaktan korkma. Zaten soruyu ilk bakışta yapamazsan 10 dk üzerinde düşünsen de yapamazsın.. Sınav sonuna kadar zihnin o sorularla uğraşacak zaten.. En son geri dönüp yaparsın. max 45-50 dk. sürmeli bu şekilde matematik.

Geldik Türkçeye. İlk 20 soru daha kolay olan sorular, yani kolay değil de kısa diyelim. Cümle, kelime bilgisi, dilbilgisi, bariz kısa paragraflar falan.. Onları hızlı hızlı çöz. Soruya takılıp 2 saat düşünme daha da boğulursun soruda. Uzun paragraflarda önce şıkları oku sonra paragrafı. Böylelikle paragrafta ne aradığını biliceksin ve pargrafta gördükçe şıkları eleyeceksin. TR YGS de geçen sene bomba gibiydi. Bu sene de öyle gelirse bence 40-45 dk. da yapılır en fazla.

Geldik fene. fen en kısa sürmesi gereken kısım. 30 dk yı geçmemeli. Özellikle biyoloji de 13 soru 8 dk. da falan bitmeli. Düşünecek pek bir şey yok biliyosan işaretliceksin. 50 dk sürüyorsa konulara tam hakim değilsin demektir. Tekrar yapmanda fayda var.

Sosyalde de 25 dk da her soruyu okuyabilirsin. O da yorum zaten. Ama 2 şık arasında kalırsan sosyal adına bence birini işaretle. +1 net için -0.25 net riski atmaya gayet değer...
    Noldu şimdi bak; TR 40 dk, mat 50 dk, fen 30, sosyal 20.. 140 dk etti. Geriye kalan 20 dk. da boşlarına bakarsın.
    Evde deneme çözerken de kendine 160 dk verme. 150 ver daha sonra azalt 140 hatta ve hatta 130 lara kadar in. Çünkü biz ister istemez süreye yayıyoruz soruları. Emin ol bu sınav 140 dk. olsaydı biz en baştan beri ona uygun hızda çözerdik ve o sürede de yetişirdi.

Umarım faydalı şeyler yazmışımdır. İyi çalışmalar.

• bugraramoglu kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler kardeşim , faydalı bi yazı olmuş
    yalnız şu konuda kararsızım sınava fen ya da Türkçe den başlıcam iki dersim de iyi ama biliyosun ki Türkçe de patlama olasılığı var geçen sene Tr den başlayanlar baya şikayetçiydi
    dediğim gibi fem 11 lide 40 dk 37-38 net iken 345 de 55 dkda 11 yanlış yani sınav da böle olursa başlagıcı kötü yapmaktan korkuyorum
    Fenden başlım desem yüksek yapmak için çok dikkat ediyorum yani normalde 25 dk da bitecekken fazla düşündüğümden 40-50 dk sürebiliyo sınavda da ilk fenden başlasam daha rahatken çok zaman harcayacakmışım gibi geliyo
  • vay anasını sayın seyirciler.

dostum gerçekten fem 11 linin yada 345 in ygsyi ifade ettiğini düşünüyor musun?
  • dostum ifade etmediğini düşünüyorum
    ifade ettiğini düşünseydim ona göre bi plan yapardım ama ifade etmediğini düşünerek ( gelecek sınavda ne olacağını bilmediğim için ) kararsız kalıyorum . Sen galiba beni yanlış anladın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Super Man

dostum ifade etmediğini düşünüyorum
    ifade ettiğini düşünseydim ona göre bi plan yapardım ama ifade etmediğini düşünerek ( gelecek sınavda ne olacağını bilmediğim için ) kararsız kalıyorum . Sen galiba beni yanlış anladın .

süre yetmeme olayının saçma sapan sorulardan kaynaklandığını bil istedim. geçen senenin sorularına bakarsan anlarsın demek istediğimi. kaliteli yapmak ile kasıntı yapmak arasında ince bir çizgi var ne yazık ki balon gibi şişirilen bu iki yayında çizginin ortasında değil uzağında kalıyor. yani ygsde süren yetecektir.
  • benim sorunum bu yayınlarla ilgili değil sadece örnek amaçlı yazdım hiçbir yayının ygye paralel olduğunu düşünmüyorum
    ben geçen sene ygs ye girdim ve süre sıkıntısı yaşadım mat-sosyalin yarılarını göremedim belki onları da yapsam mezuna bile kalmayacaktım hala aynı sorunu yaşadığım için bu konuyu açtım
    umarım bu sefer dediğin olur yetiştiririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.