Şimdi Ara

SON 3 GÜN CUMA GÜNÜ ALACAĞIM SİSTEM ! KAVUŞMAYA AZ KALDI BU BİR AŞK HİKAYESİ :D İÇERİ BEYLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır laptop kullanan biri olarak artık masaüstü gerçekliğiyle tanışıcak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım gta V için sabırsızlanıyorum...Ve fifa 15 de yapacağım mücadeleler için...Sonunda odamdaki boş pc masasını bir laptopla değilde gerçek bir sistemle doldurabileceğim..İnş mutlu sonla biter bu serüvenim:):)
    Arkadaşlar uzun araştırmalarım ve forumdaki değerli arkadaşlarında tavsiyeleri sonucu şöyle bir sistem toplama kararı aldım ama amatörüm bu konuda yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum..

İşlemci : Çok gittim geldim amd mi intel mi diye rüyamda fx8320 , fx8350 ,i54590 lar mi görmedim ne sancılı günlerdi...nitekim araştırmalar ve tavsiyeler sonucu benim gönlümü
    intel i54460 kazandı...

anakart : burda hala net değilim gibi ama artık belirsizlik kafayı yedirticek bana aslnda düne kadar H81m-s2pv bir anakart alacağım diyorrdum ama bi kaç bişi okudum baktım bugün
    ve Asus H97M-E Intel H97 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart almaya karar verdim...

ekran kartı : Burda kararım net ve bütçeme en uygun ve içime sinen kart Sapphire R9 280X TRI-X OC GDDR5 3 GB 384 BİT oldu... ( burda aklım bi daha ucuz olan 630 tl lik r9 280 e gitti sonra bi ara r9 285 yeni mimari 790 tl ona gitti ama nedense r9 280x almalıyım dedim kndi kndime amatör ruhumla:)

Bellek : 2X4 gb 1600 mhz bi ram bana yetecektir ama marka konusunda corsair ya da gskill olabilir ona son günde karar verebilirim bide uymsuzluk fln olur mu çok anlamıyorum sizlere soruyorum bunuda

Depolama : Yine kullananı çok gördüm sistemlerinde fiyatıda uygun Western Digital Blue 1 tb bana yetecektir

SSD : Burda en çok düşündüğüm 120 mi alsam 240 mı ama bütçemi çok zorlayacağından 120 de karar kıldım oda kingston 120gb Hyperx Fury oldu

DVD-ROM : Samsung sh-224db/rsbs-24x double layer sata dvd yazıcı işimi fazlasıyla görecektir

Kasa+PSU : Kasa için dış görünüşüne cafcaflı duruşlarına aldanma dandik mal alma denildiği gördüm forumda dark subzero veya aerocool alacaktım bnde nerdeyse dış görnüşüne aldanıp..ama benim içimde sağlamlık ve sessizlik önemli bişi..Kasa içiçn 600 w yeterlidir die düşünüyorum bi kaç siteden psu hesaplama yaptım.. Zalman z3 kasa ve zalman 600w psu bna 300 tl ye geliyo yada XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX buda 299 tl .. KASA +PSU tavsiyelerinize açığım ve muhtacım :) ve şuda olabilir COOLER MASTER RC-K350 600W MidT ATX PENCERELİ 300 tl kasa için maks bütçemde bu..kararsızım epeyy biri olcak sonuçta :)

Daha sonra sistemime yeni bir klavye mouse seti 2 adet kablosuz gamepad ve daha iyi bir monitör eklenicek...
    Şuan elimde 19 inc samsung bi monitör war ama elimdeki monitörü satarsam belkide şu monitörü alabilirim bu hafta arkadaşlar...aoc 23.6 inchttp://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/AOC-I2476VW-23-6-in%C3%A7-D-Sub-DVI-Geni%C5%9F-Ekran-IPS-LED-Monit%C3%B6r,103452,504960,1843443.html?langId=-14

Çok sabırsızlanıyorum ve Heyecanlıyım ilerde pc modifikasyon işlerinede atılacağım sanırım...

Sizden bu sistem hakkında yorum+tavsiyelerinizi bekliyorum ve uyumsuzluk konusunda bişi yaşarmıyım o kart o kasaya sığmaz o ramler o anakarta uymaz gibi değerlendirmelerinizi yapın beni bilgisayarcıların eline bırakmayın lütfen !!!

Bİ de arkadaşlar hangi siteden yada teknoloji mağazasından alışverişimi yapayım hepsini tek yerden mi alayım yada kampanyalı olan yerler var mı bunuda söylerseniz sevinirim..Teşekkürler

• Tam bütçeni bilmediğim için şunları demek istiyorum anakartı GİGA-H81-S2PV al ve ekran kartını Sapphire r9 290'a yükselt.Kasa olarak İnventus'ta çok güzel kasalar var kasayı İnventus'tan alabilirsin.Benim önerim CORSAİR 200R 650w PSU'lu kasa olacak.Aynı şekilde Hepsiburada'da BenQ'nun 1ms'lik monitörü 399 TL'ye satılıyor monitör olarak bunu öneririm.Ram olarak GSKİLL alırsan daha karlı çıkarsın.

Monitör olarak 2 seçenek var;

1. Seçenek:http://www.hepsiburada.com/liste/benq-gl2460-24-2ms-analogdvi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd802629&categoryId=3002879&SKU=BD802629

2. Seçenek:http://www.hepsiburada.com/liste/benq-rl2240he-215-1ms-analogdvihdmi-full-hd-led-gaming-monitor/productDetails.aspx?productId=bd802139&categoryId=3002879&SKU=BD802139

Kasa olarak tek seçenek var

1. Seçenek:http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=6821

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2989B833C -- 23 Şubat 2015; 14:13:20 >

• monitör hariç herşeyi inventustan almanızı tavsiye ederim
  • alışverişinizi vatan computer dan yapmanızı öneririm hem fiyat uygun oluyor hem de her şey gözünüzün önünde gerçekleşiyor :)

öncelikle bende bilgisayarımı upgrade etmeyi düşünüyorum sistemim aşağıda yazıyor. size parça olarak seçmenizi tavsiye edeceğim özellikleri söyleyeceğim sadece.

işlemci: kesinlikle intel alın . amdler sadece göz dolduruyor cidden aldanmayın. çok ısınıyor

ekran kartı : eğer bütçeniz yeterse nvidia almanızı öneririm . yetmezse sapphire r9 290x alırdım

ram: bence ramlerinizi 1600 mhz yerine 2133 mhz alın

anakart: z97 alabilirsin cidden çok sağlam anakartdır

kasa: cooler master gayet güzel bir seçim

monitör de dikkat etmeniz gereken tepki süresidir . asus un 23 inch lik 1 ms tepki süreli vn247h modelini öneririm

bu arada vatan ın oem bölümündeki arkadaşlara gittiğinizde kampanyada olan ürünleri sorun bazen çok güzel kampanyalar olabiliyor

• Başlığa bak konuya bak. Bende sandım bir an evlendide evini diziyor. :)
  • bütçem monitörsüz 2500....290x bni aşar burda 280-280x-285 arasında kalmştm...monitör tavsiyeniz çok hoşuma gitti dikkate alıcam...sistemde bir uyumszluk varmıdır pki montaj sırasnda skntı çkarmı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ø kullanıcısına yanıt
    çok güldüm buna :D en son 10 yıl önce masaüstü sistemim olmstu ve laptopumda artk 5 yaşnda o yüzden yeni gıcır bi masaüstü sistem bni çok heyecanlandırıo :):)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ø kullanıcısına yanıt
    evlenmeyi bilmem de sistemini düzen de gördüm bugün
  • cankurtaran34 C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim konuya bakinca cidden duygulandım yav, sanki konuyu ben yazmışım gibi geldi

Bende amd toplamayı düşünüp son anda intele karar verip toplayan biriyim, sistemim 2 gün önce geldi.

Sistemlerimiz hemen hemen aynı sayılır, benim işlemci 4590, ekran kartı r9 290 tri-x, anakart msi z97 g43 farkları bu, bir kaç model üstü yani 10-15 fps fln daha çok alicam ortalama.

Benim sistemim monitör dahil 3100 civarına geldi.

Kurdugun sistemde abartı yok, dusukte değil parçalar tam olması gerektiği gibi düşük kalan yada fazla kaçan Bilesen yok.

Sen zaten olayı cozmussun bilesen tavsiye etmek yerine siparisi nerden vereceğine dair öneri verebilirim.

Ben yarısını sinerji.gen.tr den, yarısını vatan dan topladım. Sadece anakart sanalmarketim.com dan geldi. Kargo süresi olarak vatan tam bir işkence 2 gün fark attı diğer kargolar vatana.sinerji vatandan daha ucuzdur, güvenilir bi sitedir, sanalmarketim de aynı sekilde.

Vatanın tek olumlu tarafı paketlemeyi güzel yapmışlar okadar (((:

Hayırlı olsun şimdiden, yardımcı olabileceğim bi konu olursa sormaktan cekinme.

• Tamamen Hayal Ürünüdür kullanıcısına yanıt
    Hocam cok saol yorumlar için tamamen amatör ruhumla ve heyecanla yaptığım eylemler bunlar :D sistemimi beğenen biride çıktıya tamamdır bnm için..:):) o değilde şunu fark ettim sanki bilgisayarı elime alıp kullanmaktansa bu araştrma inceleme sistemi toplamayla geçen süre çok daha zevkli gibi sadece şu aşamada bi çok değerli arkadaşla tanışma bilgi alma frsatım oldu..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.