Şimdi Ara

Somali’de açlık ciddi boyutlara ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Afrika’nın en fakir ülkelerinden Somali açlık ve kuraklıkla pençeleşiyor. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Komisyonu Dairesi (OCHA) ülkenin özellikle iki bölgesinde açlığın ciddi boyutta olduğunu açıkladı.

Somali, Kenya ve Etiyopya’da 11 milyon insanın kıtlık ile karşı karşıya olduğu belirtilirken, 500 bin çocuk açlıktan ölmek üzere.

On binlerce kişinin de bölgeyi terk ederek komşu ülkelerdeki mülteci kamplarına sığındığı kaydedildi.

Bunlardan en büyüğü olan Somali-Kenya sınırındaki Dadaab kampında sayı giderek artıyor. Buraya her hafta 10 bin yeni mültecinin geliyor. Diğer kamplara sığınanlarda aynı şekilde hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ise, kıtlığın pençesindeki Afrika boynuzu için 120 milyon Dolar yardım çağrısında bulundu.

Dadaad kampındaki bir kadın şöyle feryat ediyor: “İhtiyaç duyduğumuz yardımlar gelmediği için perişan durumdayız. Birleşmiş Milletler ve Müslüman ülkeler nerede? Lütfen bize yardım edin. Açlıktan ölüyoruz.”

Yetkililerse yıl sonuna kadar ihtiyaç duyulan yardım miktarının 500 milyon Dolar’a kadar çıkabileceğine dikkat çekiyor. Afrika boynuzu son 60 yılın en kurak dönemini yaşıyor. Uluslararası kuruluşlar özellikle 500 bin kadar çocuğun hayati tehlike altında olduğunu vurguluyor.

euronews

• çokta bip
  • ordaki aç insanlara gram kadar acımıyorum. KB bölümüne uymayan bir üslupla cevap verecem kusura bakmayın.

Ulan zaten kıtlık içindesini neden çocuk yaparsınız? Çocuk yapmak için enerjiyi nerden bulursunuz? Elin yahudisi, emperyalisti zaten öpmüş sizi birde kıt topraklara çocuk getirirsiniz. vicdansız cahiller....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

ordaki aç insanlara gram kadar acımıyorum. KB bölümüne uymayan bir üslupla cevap verecem kusura bakmayın.

Ulan zaten kıtlık içindesini neden çocuk yaparsınız? Çocuk yapmak için enerjiyi nerden bulursunuz? Elin yahudisi, emperyalisti zaten öpmüş sizi birde kıt topraklara çocuk getirirsiniz. vicdansız cahiller....

iyi de bahsedilen açlar çocuklar.bunların suçu ne de gram kadar acımıyorsunuz?bu insanlık nereye gidiyor arkadaş böyle? hiç iyi bir yere gitmiyor ben söyleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

ordaki aç insanlara gram kadar acımıyorum. KB bölümüne uymayan bir üslupla cevap verecem kusura bakmayın.

iyi de bahsedilen açlar çocuklar.bunların suçu ne de gram kadar acımıyorsunuz?bu insanlık nereye gidiyor arkadaş böyle? hiç iyi bir yere gitmiyor ben söyleyeyim.

hocam görmüyormusun 11 milyon insan diyor 500 bin çocuk diyor. Ben mi yanlış algılıyorum akşam akşam.

çocuklara acımamak üzülmemek mümkün mü? Ben yetişkin olan cahil yöre insanını diyorum. TV'de bakıyorum bir deri bir kemik yetişkin ama etrafında 3-4 çocuk. Hangi mantıklar çocuk yapıyorsun? O çocukların çekeceği sıkıntıları öngöremiyor musun?

Biz bu ülkede bile çocuk yapmayı sorgularken onlar orada bağırsaklarındaki 3-5 kaloriyi cinsellik için harcıyorlar..

• bu şekilde cevap vermeyin o zaman.ne demek yahu açlıktan ölene acımıyorum?neyse ya ben mi size merhamet öğreteceğim bu saatten sonra bana neyse artık... insan tutamıyor tabi kendini.
  • "...ordaki aç insanlara gram kadar acımıyorum...",

Genelliyorum, bir forumdaki herhangi bir insan bile böyle düşünürken, gücü elinde bulunduran adam nasıl düşünür hesaba katın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlayacağınızı anladınız. Duygusal tepki yerine yazdığım sıkıntıyı irdeleseniz olmaz. İlla orada "acımıyorum" kelimesine takacaksınız. Siz daha da ileri gider o aç çocuklar görmezden gelip "onların da çocuk yapmaya hakkı var" "onların da cinsel ihtiyaçlarını gidermeye hakkı var" dersiniz
  • quote:

bu şekilde cevap vermeyin o zaman.ne demek yahu açlıktan ölene acımıyorum?neyse ya ben mi size merhamet öğreteceğim bu saatten sonra bana neyse artık... insan tutamıyor tabi kendini.

ben çocuğunu düşünmeyen bir yetişkine açlıktan ölsede acımam. Sen ölüyorsun açlıktan zaten niye yeni bir cana da işkence çektiriyorsun
  • yani onları o hale hgetirene hesap soracağına neden çocuk yapıyorsun diye somaliliye kızıyorsun.tipik türk mantığı,bravo... söylenecek fazla birşey kalmıyor aslında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut1993

quote:

anlayacağınızı anladınız. Duygusal tepki yerine yazdığım sıkıntıyı irdeleseniz olmaz. İlla orada "acımıyorum" kelimesine takacaksınız. Siz daha da ileri gider o aç çocuklar görmezden gelip "onların da çocuk yapmaya hakkı var" "onların da cinsel ihtiyaçlarını gidermeye hakkı var" dersiniz

Yok mu ?

yok..senin mantığınla ayda 1000 tl kazanan birinin de son model mercedese binme hakkı var. Ancak sende bilirsinki yoktur. Çünkü parası yok daha doğrusu geliri azdır. Bazı şeyleri duygusal değil materyalist bir çerçevede düşünmek gerekir.

• " Önce somali nijerya ve birkaç afrika ülkesinde başlayan milyonların açlıktan ölümleri hadisesi, daha sonra dünya geneline yayılacak. Önümüzdeki 50 yılın en büyük sorunu açlık ve susuzluk olacak! Su, petrolden pahalı olup, dünyada su savaşları yaşanacak! "

Bu cümleyi şimdiye kadar izlediğim en güzel belgeselden hatırlıyorum. Pekçok ülkenin katkısıyla dünyanın tamamını kapsayan bir muhteşem araştırmayı içinde barındırıyordu. Ana konu küresel ısınma ve doğal kaynakların yok edilmesi idi. Tekrar izlemek istedim ama bir türlü ismini bulamadım bu belgeselin...

Genelde hepimizin bildiği gerçeklerin dünyayı ne gibi sonuçlara doğru götürdüğünü çarpıcı biçimde ifade ediyordu. Dünyanın bu sürekli artan nüfusu kaldıramadığını ifade ediyor. Milyarları beseleyebilmek için yapılan yanlışların ve doğa katliamının artık son noktasına ulaştığımızı ifade ediyordu...

Gerçekten kötü bir devirde yaşıyoruz. Bugün itibarıyla avusturya ve güney afrikada ciddi anlamda kar yağışı var. Temmuz ayındayız. Dünya bildiğimiz dünya değil artık...

• quote:

yani onları o hale hgetirene hesap soracağına neden çocuk yapıyorsun diye somaliliye kızıyorsun.tipik türk mantığı,bravo... söylenecek fazla birşey kalmıyor aslında...

orada ne dedim. Elin yahudisi emperyalisti dedim. Demek ki bazı şeyleri az çok biliyorum.

Oradaki insanlar için ilk yapılacak şey burada forumdan ABDye falan kızmak değil. Gelişi güzel çocuk yapmalarını engellemektir. Yemek su yoksa ne diye çocuk yaparsın diye sorgulamaktır.
  • insanalr isterse 6 milyar değil 16 milyar insan olsa da doyar kimse açlıktan ölmez.ama sermaye bunu istermi?akbabalar razı gelirmi?sorun burada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustf9

" Önce somali nijerya ve birkaç afrika ülkesinde başlayan milyonların açlıktan ölümleri hadisesi, daha sonra dünya geneline yayılacak. Önümüzdeki 50 yılın en büyük sorunu açlık ve susuzluk olacak! Su, petrolden pahalı olup, dünyada su savaşları yaşanacak! "

Bu cümleyi şimdiye kadar izlediğim en güzel belgeselden hatırlıyorum. Pekçok ülkenin katkısıyla dünyanın tamamını kapsayan bir muhteşem araştırmayı içinde barındırıyordu. Ana konu küresel ısınma ve doğal kaynakların yok edilmesi idi. Tekrar izlemek istedim ama bir türlü ismini bulamadım bu belgeselin...

Genelde hepimizin bildiği gerçeklerin dünyayı ne gibi sonuçlara doğru götürdüğünü çarpıcı biçimde ifade ediyordu. Dünyanın bu sürekli artan nüfusu kaldıramadığını ifade ediyor. Milyarları beseleyebilmek için yapılan yanlışların ve doğa katliamının artık son noktasına ulaştığımızı ifade ediyordu...

Gerçekten kötü bir devirde yaşıyoruz. Bugün itibarıyla avusturya ve güney afrikada ciddi anlamda kar yağışı var. Temmuz ayındayız. Dünya bildiğimiz dünya değil artık...

güzel ve güncel bilgiler. Şimdi ben burada tüm dünyada en fazla 2 veya tek çocuk yapılmalı gibi bir uluslararası antlaşma imzalanmalı diyeceğim ama arkadaşlar bu sefer beni linç edecekler "vicdansız " "sen kimsin " diye..

• quote:

quote:

yani onları o hale hgetirene hesap soracağına neden çocuk yapıyorsun diye somaliliye kızıyorsun.tipik türk mantığı,bravo... söylenecek fazla birşey kalmıyor aslında...

orada ne dedim. Elin yahudisi emperyalisti dedim. Demek ki bazı şeyleri az çok biliyorum.

Oradaki insanlar için ilk yapılacak şey burada forumdan ABDye falan kızmak değil. Gelişi güzel çocuk yapmalarını engellemektir. Yemek su yoksa ne diye çocuk yaparsın diye sorgulamaktır.

kardeşim o zaman elin emperyalistine yahudisine çatsana çocuk yapıyor diye adama kızıyorsun.sen ona mı soruyorsun çocuk yapacağın zaman?bırakın bu esnekliği ya.dik durun biraz.

• quote:

quote:

quote:

kardeşim o zaman elin emperyalistine yahudisine çatsana çocuk yapıyor diye adama kızıyorsun.sen ona mı soruyorsun çocuk yapacağın zaman?bırakın bu esnekliği ya.dik durun biraz.

elin yahudisine ettiğim küfür ve yorumlarım yüzünden 3. nickimi kullanıyorum. Umarım 4.ye ihtiyacım olmaz..

nickim ve imzama bakarsan ideolojimi az çok anlayabilirsin..

ben duygusal tepki vereceğinizi bilsem bu konuya yorum yazmazdım...

• Ne biçim bi türüz biz.Sizin dediğiniz gerçekler de olsa kabullenmek zor oluyor benim açımdan.Benim yaşadığım bölgede de roman diye tabir edilen çingeneler var sefalet,cehalet içindeler resmen ondan biraz da bu tepkim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

elin yahudisine ettiğim küfür ve yorumlarım yüzünden 3. nickimi kullanıyorum. Umarım 4.ye ihtiyacım olmaz..

nickim ve imzama bakarsan ideolojimi az çok anlayabilirsin..

ben duygusal tepki vereceğinizi bilsem bu konuya yorum yazmazdım...

kardeşim beni yahudi düşmanlığın ilgilendirmiyor bu konuda emperyalist yahudi suçlu somalide açlıktan ölene değil de onu o hale getirene kız diyorum anlamıyormusun bu basit şeyi?

• Kaynak linki de vereyim. Orada hep susuzluk, açlık ve sefalet vardı ama şu andaki tam trajedi.

http://tr.euronews.net/2011/07/18/bm-den-afrika-daki-kuraklik-icin-cagri/

Şunu da yazayım. Orada yaşayan insanların doğacakları yeri tercih etmek gibi bir şansları yoktu. Lütfen biraz kalbimizi dinleyerek yazalım, en azından masum, aç çocukları gözümüzün önüne getirelim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.