Şimdi Ara

SolidWorks ve AutoCAD için ofis bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta bahsettiğim gibi ofis için masaüstü bilgisayar (sadece kasa) toplayacağız. Bütçemiz +-10% 8000TL

Aşağıya örnek bir sistem topladım yaklaşık 8000 tuttu. Sizce nasıl? Önerilerinizi bekliyorum.

Intel Core i5 10600KF.

MSI Z490-A PRO.

Palit GeForce GTX1650 GP OC.

G.Skill 16 GB(2x8) Ripjaws V siyah 3200MHz CL16.

Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe.

Ranker virgo RGB tempered glass.

High Power 750W performance GD 80+ Gold güç kaynağı.

750W psu yerıne 600W psuya bakın aynı markanın.

z490 a pro yerıne b460 tomahawka bakabılırsınız.

ramlerı 32 gb yapmak ısınıze daha cok gelebılır.

samsung evo yerıne daha uyguna m2 ssd ler bakılabılır. neredeyse yarı fıyatına.

1650 solid ve autocad ıcın fazla bıle. gayet yeterlı.

sisteminizde sogutucu yok. 1 adet sogutucu gereklı. arctic e spor 34 alabılırsınız 360 tl ye.

asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • Intel Core i7 10700F

MSI B460M-A PRO

GeIL 16GB(2x8) Evo Spear 3000mhz CL16

Palit GeForce GTX1650 GP OC

Kingston 500GB A2000 NVMe

Ranker Virgo RGB Kasa

Sharkoon 650W SHP650 V2 80+ Psu

7133 TL

Bu şekilde alabilirsiniz.

@EPICA işlemci intel olunca 3200mhz ram'e gerek kalmıyor sanırım? Fiyatta daha uygun olmuş teşekkürler.

Ram miktarı açtığınız veyahut çizimdeki parçacıklara göre değişir. 16 veyahut 32gb

İşlemci tek çekirdek ve çok çekirdek performansı sebebiyle ryzen 5 5600x veya 3700-3800

Ssd okuma yazma hızları önemli

Ekran kartı kesinlikle quadro tercih edilmelidir. İkinci el quadrolar bile 1650den iyi performans verir.

1660 SUPER ekran kartım ile solidworkste hiçbişey yapamayıp satmıştım.

Bunları 3 yıldır SOLİDWORKS SOLİDCAM kullanan ve katı modelleme yaparak para kazanan biri olarak söylüyorum.

Daha Fazla Göster
  • @eskibirkurt yazıyı şimdi gördüm geç cevap için kusura bakmayın. Videoyu hemen kaydettim. Bu hileler hiç de şaşırtmadı tamda kapitalizm bu işte.

• Evet en mantıklısı bu gibi gözüküyor. Onboard ekran kartı olan bir anakart alıp denemek. İleride nasıl olsa duruma göre ekran kartı takılabilir. Dediğiniz sistemi alacağım. Sadece ssd'yi samsung tercih edeceğim. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim. İyi seneler.

• Burada herkes saçma saçma konuşmuş. Bu ekran kartları montaj azıcık büyüdüğünde patlayacaktır. Bunun yerine giriş seviyesi bir quadro almanız çok çok daha mantıklk olacaktır. 1650 falan paranızı çöpe atmanız anlamına gelir, başta işinizi görse bile asla uzun ömürlğ olmayacaktır. Ayrıca önemli noktalardan birisi imkan varsa rami 32 gb tutmaktır. Eğerki CAE FEA vs. kullanmayacaksabız işlemciye hiç o kadar para vermenin anlamı yok. Herhanhi i5 veya Ryzen 5 işinizi görür. Ama cfd dir, mukavemet analizidir, dinamik analizdir vs işine girecekseniz, işlemcinin tabiki çok büyük önemi olacaktır. Rgb lasaymış oymuş buymuş saçmalık. Her kuruş önemli yapılacak işi ve buna bağlı gereksinimleri iyi analiz etmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba. bu ürün Solidworks için uygun mudur? 3d çizim ve yapay zeka, adobe için kullanacağım, yeni başlayacağım. teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ASUS X541U BlackBerry KEYOne Black Edition Indiana Line DIVA 655 - Polk Audio S30
    Zidoo X9S Keenetic Extra DSL YAMAHA RX-V373
    Kimber Kable 12tc/8vs
  • Zendo kullanıcısına yanıt

4790 çok eski hocam bence hata olur

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.