Merhaba arkadaşlar 3DS MAX Programından SOLİDWORKS'e çevrim olayını anlatır mısınız? 3ds max de çizilen bir montajı veya bir parçayı solidworks e attığımız zaman bu montajda ki parçaları nasıl kesime gönderebilirim sanırım montaj bir bütün olarak geliyor ve parçaları seçemiyoruz diye hatırlıyorum o parçaları tek tek teknik resim ortamında hazırlayıp autocad e atmam gerekiyor ordan da kesime göndermem lazım şu durumu bana açıklayabilir misiniz?
Teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: şeytanın avukatı
Merhaba arkadaşlar 3DS MAX Programından SOLİDWORKS'e çevrim olayını anlatır mısınız? 3ds max de çizilen bir montajı veya bir parçayı solidworks e attığımız zaman bu montajda ki parçaları nasıl kesime gönderebilirim sanırım montaj bir bütün olarak geliyor ve parçaları seçemiyoruz diye hatırlıyorum o parçaları tek tek teknik resim ortamında hazırlayıp autocad e atmam gerekiyor ordan da kesime göndermem lazım şu durumu bana açıklayabilir misiniz?
Teşekkür ederim
3d max' te farklı kaydet seçeneklerinde hangi formatlar var ezbere bilmiyorum ancak DWG veya DXF formatına çevirebiliyorsanız, bu formatlar kesim için işinizi görecektir. ancak 3d max teknik bir program değil, boyle bir secenek olcagını dusunmuyorum. zaten solidworksa cevir ordan DWG ye cevir falan çok uğraştırır eger parçalar çok ise.
benim asıl endişem 3d max de tamamen bütün çiziliyor ama solidworks de parça parça çizim montajı rahatlıkla yapabiliyoruz işte olay da burada 3d max de çizilen bir tasarımı solidworks e çevirdim diyelim, bütün olarak çizilen parçayı ya solidworks de parça parça çizicem ve kesim listesini hazırlıycam veya başka bir yolu var bunun