Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Solidwork için hangisini tercih etmeliyim acil yardım istiyorum.lenovo ekran kartı düşük işlemcisi iyi söylendi solidi destekler mi.(acer ise işlemcisi 4200u negatif deniyor.4200m olsaydı iyiydi gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaynakci_1979 -- 5 Kasım 2014; 11:14:49 >
  • Ford GRANADA..

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcool -- 8 Kasım 2014; 15:00:39 >
  • Arkadaşlar DELİRMEK ÜZEREYİM lütfen aşşadaki resimdeki sorunun çözümünü bilen var mı?
    İşletim sistemim Win7 64 bit SP1

• ..
  • Avrupa teknik resim formatında anteti olan var mı arkadaşlar ?
  • Merhaba
    Dell Presicion M6500 te Solidworkste cıvata ekleme kısmında işlemci (i7*720QM) ve ramlar (20 GB Ram) yüzde 10 u geçmediği halde ssd tavan yapıyor ve ekran geçici bir süre donuyor. Bu fx2800m ekran kartından mıdır yoksa ssd den mı kaynaklanıyordur. Ekran kartını nasıl test edebilirim.SSD nin yetersiz olma ihtimali nedir. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Arkadaşlar merhabalar.

Bir iş yerinde çalışmaktayım. Çizim yapan bir arkadaşımızın solidworks programında çözemediğimiz bir durum var.
    Kullanıcı bilgisayarına tekrar işletim sistemi yükledikten sonra aşağıda daha önce solidworks de çalışma yaptığı ( soldiworksde açık olan ) dosyalar aşağıda pencerede ki gibi gözüküyordu. İşletim sistemini yeniden yükledikten sonra solidoworks de açmış olduğu çalışmaları Aşağıdaki pencere altında göremez oldu. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsan Cenaze -- 20 Kasım 2014; 9:29:25 >

• merhaba ben solid kullanmaktayım solidte parçaları oluştururken rasgele bi isimle oluşturdum sonra bunları montaj yaptım ve daha sonra teknik resime aktardım ve işim bitti ama dosya isimlerini değiştirmek isitiyorum.Parçalrın dosya ismini değiştirdikten
    sonra montajda parçaları tanıtabiliyorum ama teknik resimde boş kutucuklar çıkıyor ne yapmam gerekiyor teknik resim çizimlerini geri getirmek için ? Şimdiden teşekkür ederim
  • ozan5841 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Öncelikle solidworks' ta isim değiştirme ile ilgili çektiğim videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

solidworks - dosya ismi değiştirme videosu için tıklayınız

çizimleri geri getirmek için bir kaç yol:

• parça isimlerini eski haline getirip video daki gibi isimlerini değiştirebilirsiniz.
    • teknik resmi açıp gözükmeyen parçanın alanına tıklayıp open deyin ve açılan pencerede parçanızı seçin.
      parçanın tekni resmi hemen gelmeyebilir. eğer gelmez ise tekrar aynı alana sağ tıklayıp Show deyin.
    • bu yöntemler kesin sonuçlardır ancak biraz karışıktır. eğer sonuç alamazsınız yeniden teknik resmini çıkartın, en fazla 5 dakikanızı alır.

https://www.facebook.com/solidworksizmir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 29 Kasım 2014; 16:52:16 >

• Merhaba.

soldiworks kurulumu yaparken onarım seçeneği var. onarım seçeneğini seçip onarım yapmasını deneyin.

eğer çözüm olmaz ise crtl + tab ile çizimleri arası geçişler yaparak durumu en azından biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 29 Kasım 2014; 16:58:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecan1

Arkadaşlar DELİRMEK ÜZEREYİM lütfen aşşadaki resimdeki sorunun çözümünü bilen var mı?
    İşletim sistemim Win7 64 bit SP1

hayır seçeneğine tıklayıp ilerleyin.

• Ölçülendirme çizgisinin açısını nasıl ayarlayabilirim? Perspektif oluşturmak için çizgileri 30 derece açıyla çizdiğimde ölçülendirmeler çizgilere paralel olmuyor. Örnek:

Kırmızıyla işaretlediğim çizgilerin hizasında olmasını istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Ölçülendirme çizgisinin açısını nasıl ayarlayabilirim? Perspektif oluşturmak için çizgileri 30 derece açıyla çizdiğimde ölçülendirmeler çizgilere paralel olmuyor. Örnek:

Kırmızıyla işaretlediğim çizgilerin hizasında olmasını istiyorum.

çünkü bu 3 boyutlu bir çizim değil ve 2 boyuta göre düşünüp ona göre ölçülendirmeyi koyuyor.

neden sketch' te böyle bir çizim yaptınız aslında ben onu merak ettim?

• Üniversitede Teknik Resim dersi alıyorum ve final sınavında hoca bir kalıp verip üç görünüşü çıkarma ve görünüş verip perspektif oluşturma soracak o yüzden böyle bir çizim yapmamız gerekiyor. Ve ölçülerden 25 puan veriyor o yüzden ölçülendirmeyi de bir şekilde düzeltmem gerekiyor. Çizim bölümünde falan da mı yoktur ölçülendirme açısını ayarlama?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Üniversitede Teknik Resim dersi alıyorum ve final sınavında hoca bir kalıp verip üç görünüşü çıkarma ve görünüş verip perspektif oluşturma soracak o yüzden böyle bir çizim yapmamız gerekiyor. Ve ölçülerden 25 puan veriyor o yüzden ölçülendirmeyi de bir şekilde düzeltmem gerekiyor. Çizim bölümünde falan da mı yoktur ölçülendirme açısını ayarlama?

solidworks' ta perspektif çizimi sketch' te yapmanın hiç bir mantığı yok. 3 boyutlu çizdirip teknik resimde izdüşümlerini (3 görünüş) istemiş olmasın hocanız?
  • Yok aslında hocanın Solid'den istediği bir şey yok. Sadece bu çizimi yapmamızı istiyor. Birinci sınıflar çizimleri elle yapıyorlar. Biz dersi alttan aldığımız için bilgisayarla çizebiliyoruz. Hoca o kısma karışmıyor. Bizim sadece çizimi yapıp düzgün bir şekilde ölçülendirmemiz gerekiyor.

Sonuç olarak bunu yapmanın bir yolu yok galiba Drawing kısmında falan da mı yapamıyoruz dediğim olayı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 10 Aralık 2014; 23:01:59 >
  • Daha açık olmak için önceki yıllardan bir tane sınav sorusu koyayım.

Sağda görünen resim gibi ölçülendirmeler çizgilere paralel, bizim de böyle bir şey yapmamız bekleniyor. Bahsettiğim sınav sorusu ise soldaki şekil.. Buradaki görünüşleri birleştirip perspektif oluşturmamız isteniyor. Bu şekilde görünüşlerden perspektifi oluşturup, ölçülendirmeleri de çizgilere paralel oluşturabileceğim bir yol yok mudur?

• Benim solidworksda kıyma makinası yapmam lazım ödevim ama yapamıyorum yardımcı olur musun ?
    http://www.youtube.com/watch?v=UUWs61hP6w0
  • Diğer çizimlerim....

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcool -- 17 Aralık 2014; 13:49:00 >

• Windows 8.1 solidworks 2014 kurdum fakat programın yerini( ana exe dosyasını ) bulamıyorum.Metro arayüzündede bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.