Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
53
Favori
237.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

Orijinalden alıntı: Atın Kafası

arkadaşlar ben makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim solidworks e yeni başladık 8-10 parça civarı çok kompleks olmayan bir şey çizmem ve montajlamam gerekiyor mayıs sonuna kadar çizme sürem var ancak bu cumaya kadar hocaya ne çizeceğimi göstermem lazım önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

Ufak bi ofis aleti cizebilirsin.

mesela? ayrıca bana salmastra önerdiler olur mu sizce?
  • Tel zımba olabilir. Dediginiz parcanin montaj şemasını bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 20 Mart 2014; 23:30:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tel zımba olabilir. Dediginiz parcanin montaj şemasını bilmiyorum.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atın Kafası

quote:

Tel zımba olabilir. Dediginiz parcanin montaj şemasını bilmiyorum.

teşekkürler

Alıntıları Göster
    windows 8 de solid 2012 yi sorunsuz bir şekilde kullanıyodum dün mağazadan win 8.1 e güncelleyip solidi açınca aktifleştirmemi istedi, crack i yeniden yaptım, silip tekrar yükledim ama yinede sorun çözülmedi. bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Konyahmet

windows 8 de solid 2012 yi sorunsuz bir şekilde kullanıyodum dün mağazadan win 8.1 e güncelleyip solidi açınca aktifleştirmemi istedi, crack i yeniden yaptım, silip tekrar yükledim ama yinede sorun çözülmedi. bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz

Alıntıları Göster
    win 8.1 solidworks ve birçok program ile uyumsuzdur. tek çözüm: format
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidWorks Eğitmeni

win 8.1 solidworks ve birçok program ile uyumsuzdur. tek çözüm: format

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Benim solidwork ile ilgili bir sorunum var ve çözebileceğinizi düşünüyorum.
    Çalıştığım firmada işten çıkarılmış bi arkadaşımızın çizimi bana verildi ve ben tamamladım.
    Proje epey büyük ve çok parçalı bir çizim. Çıkan arkadaş parçalardan birinde yüzey kaplama için bi görsel kullanmış ama malesef bana teslim ettiği klasörün içerisinde bu görsel yok. Render yaparken programın verdiği hata sonrası bunu anladım. O görselin yüzey olarak yapıldığı parçanın çizimine nasıl ulaşıp müdahele edebilirim ya da başka nasıl bi çözümü olaiblir bu durumun?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: grafikermc

Merhabalar,

Benim solidwork ile ilgili bir sorunum var ve çözebileceğinizi düşünüyorum.
    Çalıştığım firmada işten çıkarılmış bi arkadaşımızın çizimi bana verildi ve ben tamamladım.
    Proje epey büyük ve çok parçalı bir çizim. Çıkan arkadaş parçalardan birinde yüzey kaplama için bi görsel kullanmış ama malesef bana teslim ettiği klasörün içerisinde bu görsel yok. Render yaparken programın verdiği hata sonrası bunu anladım. O görselin yüzey olarak yapıldığı parçanın çizimine nasıl ulaşıp müdahele edebilirim ya da başka nasıl bi çözümü olaiblir bu durumun?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    parçaya tıklayın ve parcanın ozellıklerıne tıklayın. orada dosya konumunu görebilirsiniz.

• quote:

parçaya tıklayın ve parcanın ozellıklerıne tıklayın. orada dosya konumunu görebilirsiniz.
    Teşekkür ederim ama dediğim gibi çok parça var ve hatanın hangi parçanın çiziminden geldiğini bulmak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafikermc

Teşekkür ederim ama dediğim gibi çok parça var ve hatanın hangi parçanın çiziminden geldiğini bulmak çok zor.

Alıntıları Göster
    aslında zor değil ama hata veren parçalara bakın. parçalarda sorun yoksa montaj ilişkilerine bakın.
  • quote:

aslında zor değil ama hata veren parçalara bakın. parçalarda sorun yoksa montaj ilişkilerine bakın.

Alıntıları Göster
    solidde tek pencerede 5 farklı katı var bunları nasıl farklı dosyalar olarak kaydedebilirim yani tek dosyadan ayrı ayrı dosyalara nasıl ayırabilirim lüten acill
  • quote:

Orijinalden alıntı: der rote baron

solidde tek pencerede 5 farklı katı var bunları nasıl farklı dosyalar olarak kaydedebilirim yani tek dosyadan ayrı ayrı dosyalara nasıl ayırabilirim lüten acill

Alıntıları Göster
    parçalar arasına düzlem atayınız. split komutunu kullanarak ayrı ayrı kaydediniz.
  • quote:

parçalar arasına düzlem atayınız. split komutunu kullanarak ayrı ayrı kaydediniz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba. Yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum solidi. Şöyle biryerde takıldım. Fotodaki profili ok yönünde 45 derece açı ile 1m yükseklikte yapmak istiyorum ama katı oluştururken ya dikey ya da yatay yapabiliyorum.
    Yardım eden olursa çok sevinirim.

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArrow -- 11 Nisan 2014; 11:37:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheArrow

Arkadaşlar merhaba. Yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum solidi. Şöyle biryerde takıldım. Fotodaki profili ok yönünde 45 derece açı ile 1m yükseklikte yapmak istiyorum ama katı oluştururken ya dikey ya da yatay yapabiliyorum.
    Yardım eden olursa çok sevinirim.

Alıntıları Göster

Şöyle bir park çizimi için yardım edebilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: D.C.P.

Şöyle bir park çizimi için yardım edebilir misiniz ?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar delme ve bağlama iş kalıbı ile ilgili 5-6 tane örnek montaja ihtiyacım var solidwork dosyası olarak kayıt edip upload edebilirseniz cok makbule gecer teknik resim şeklinde kagıda dökücem onu ismimi yazıcam altına şimdiden cok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nazmi37

Alıntıları Göster
    Solidworks 2014 yükledim, 2013 te çizdiğim montajlarda toolbox ta kullandığım cıvatalar somunlar sapıtıyor, m6 olan m20 çıkıyor mesela dev gibi. Sorun ne olabilir? Toolboxı değiştirip 2013 tekini kaydettim, cıvatalar falan adam oldu gene ama bu sefer de çoğu parçayı bulamıyor. 2013 e geri mi dönmeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Solidworks 2014 yükledim, 2013 te çizdiğim montajlarda toolbox ta kullandığım cıvatalar somunlar sapıtıyor, m6 olan m20 çıkıyor mesela dev gibi. Sorun ne olabilir? Toolboxı değiştirip 2013 tekini kaydettim, cıvatalar falan adam oldu gene ama bu sefer de çoğu parçayı bulamıyor. 2013 e geri mi dönmeliyim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba;
    Çalıştığım işyerinde eskiden catia kullanılıyordu.Şimdi solidworks'e geçiş yapıldı ve catia da çizilen parçaları .stp dosyası olarak kaydedip solidde açabiliyoruz.
    Fakat parçaya malzeme atadığımda kütle özellikleri görünmüyor.Komutta haliyle aktif değil. Parçanın kütlesini solidde nasıl öğrenebilirim.
    Bir çözümü varsa lütfen paylaşabilir misiniz?

• cd leri aldım her şeyi pcye attım ıso programı
    yani setup basıyorum ama acılmıyo hiç bir
    tepki yok öylecede duruo ne yapmalıyım
    Sistem:
    İ7 4770
    ekran kartı GTX660
    Ram 8GB
    w7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasani7

cd leri aldım her şeyi pcye attım ıso programı
    yani setup basıyorum ama acılmıyo hiç bir
    tepki yok öylecede duruo ne yapmalıyım
    Sistem:
    İ7 4770
    ekran kartı GTX660
    Ram 8GB
    w7
    besmelemi çekip programı kurdum 2013 solid.
    yarından itibaren başlayacağım hayırlısıyla, umarım becerebilirim.
    kafam da hiç basmaz 3 boyutluya ama göreceğiz artık, bu programı öğrenmekten başka çarem yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spooker42

quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

birkaç siteden topladığım 3 boyutlu parçaları buraya koyuyorum,

çay demliğinden, tır'a kadar çeşit çeşit çizilmiş şeyler var, ilgisini çeken kullanabilir

http://www.mediafire.com/?5nyi4q02cwb8nem

Çok güzel çizimler var içinde ama bu user library li çizimlere imported diyor onlara ne yapmış bu adam

dosya silinmiş, indirenlerden birisi upload edebilir mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: spooker42

quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

birkaç siteden topladığım 3 boyutlu parçaları buraya koyuyorum,

çay demliğinden, tır'a kadar çeşit çeşit çizilmiş şeyler var, ilgisini çeken kullanabilir

http://www.mediafire.com/?5nyi4q02cwb8nem

Çok güzel çizimler var içinde ama bu user library li çizimlere imported diyor onlara ne yapmış bu adam

dosya silinmiş, indirenlerden birisi upload edebilir mi acaba?

Alıntıları Göster
    part reviwer diye bir komut var, bununla yapılan parçaların nasıl yapıldığını adım adım görebilirsiniz

şu adreste yeterince örnek var
    http://blogs.solidworks.com/tech/2013/07/about-the-solidworks-part-reviewer.html
    http://my.solidworks.com/search?q=part%20reviewer
    http://blogs.solidworks.com/tech/tag/part-reviewer

yeterli olmaz birkaç tane daha, ama burdakilerin parça özellikleri gözükmeyebilir, yapanlar gizliyor genelde
    http://grabcad.com/
    http://www.3dcontentcentral.com/default.aspx
    http://www.tracepartsonline.net/(S(a3icbzmeb4dpui3cbke3xv45))/content.aspx

@Seviyeli Yarbay

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.