Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
53
Favori
237.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın gider gitmez deniyicem hiç olmadı tamamen silip baştan yüklemeyi düşünüyorum.
    Bu arada en uygun fiyata solid 2012 lisansı nereden edinebilirim bilginiz varmı acaba?
    @Ninamarok
  • quote:

Orijinalden alıntı: giyotin6

Yarın gider gitmez deniyicem hiç olmadı tamamen silip baştan yüklemeyi düşünüyorum.
    Bu arada en uygun fiyata solid 2012 lisansı nereden edinebilirim bilginiz varmı acaba?
    @Ninamarok

bilemiyorum fiyatları ama armada, yenasoft gibi firmalardan teklif alarak görebilirsiniz hangisi daha uygun,
  • Hocam önerileriniz için Teşekkür ederim..
  • solidworks pdm nasıl kullanılıyor, neden kullanılması gerek ve ne işe yarıyor, açıklayabilecek birisi olursa çok iyi olur

ağ üzerinden mi çalışıyor?
  • SOLIDWORKS EĞİTİMİ İZMİR

4 OCAK 2014' te yeni bir SolidWorks Eğitimi başlıyor.
    Detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar lütfen özelden mesaj atsınlar..

https://www.facebook.com/solidworksizmir

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

• hazır antet var mıdır hiç ?

birde şey soracağım antettde direk materialı (malzemeyi) getirme nasıl yapabilirim..bütün montajdaki parçaların malzemesinin yazmasını istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinanhakan

hazır antet var mıdır hiç ?

birde şey soracağım antettde direk materialı (malzemeyi) getirme nasıl yapabilirim..bütün montajdaki parçaların malzemesinin yazmasını istiyorum

antet yapmak zor değil, a4 olarak solidworkun standart antenlerinden birini seçip, edit sheet format diyerek anteti çizgilerle oluşturabilirsiniz. sonra save sheet format diceksiniz file menüsünden

malzemeyi antene otomatik yazılması için, ilk önce parça modülünde custom property oluşturmanız lazım resimdeki yerden

sonra teknik resim modülünde yazı olarak şunu yazarsanız kendisi gelir
    $PRPSHEET:"malzeme"

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninamarok

quote:

Orijinalden alıntı: Sinanhakan

hazır antet var mıdır hiç ?

antet yapmak zor değil, a4 olarak solidworkun standart antenlerinden birini seçip, edit sheet format diyerek anteti çizgilerle oluşturabilirsiniz. sonra save sheet format diceksiniz file menüsünden

malzemeyi antene otomatik yazılması için, ilk önce parça modülünde custom property oluşturmanız lazım resimdeki yerden

sonra teknik resim modülünde yazı olarak şunu yazarsanız kendisi gelir
    $PRPSHEET:"malzeme"

araştırmadan sormadım zaten :) kendim çizmeyi öğrendim fakat son verdiğin bilgi çok işime yarayacak..malzemeyi antettde malzeme sutunu yapsamda getiremıyordum senin dedigini yapmadıgımdan :)

• arkadaşlar solidworks 2014ü deneyen var mı 2013 ile arasında ciddi farklılıklar var mı yani yükseltmeye değer mi ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: karapapakk

arkadaşlar solidworks 2014ü deneyen var mı 2013 ile arasında ciddi farklılıklar var mı yani yükseltmeye değer mi ..

değer bence,

slotlar için mateler eklenmiş içindeki civatayı tutturmak için,
    render için arka planla parça arasında görüntüyü değiştirme özellikleri vardı
    mate yapmak için artık yüzeyleri seçmek yetiyor
    gibi 13-14 değişiklik fln vardı diye hatırlıyorum
  • Arkadaşlar bu pazar Solidworks Eğitimi başlıyor. (İZMİR)
    Sadece pazar günleri yapılacak olan eğitim hakkında bilgi almak isteyenler özelden yazabilirler..

• Önceki mesajlarda bir arkadaş yazmış solid 2014 nasıl diye. Gayet iyi olmuş birkaç özellik eklenmiş özellikle PhotoView 360`ta birçok ayarlanabilir parametre eklenmiş. İlerleme var. Standart ayarlarda aldığım render altta biraz malzeme, kaplama ışıkla oynayarak daha iyi sonuçlar alına

• Solidworks Sondaj Kamyonu Çizimim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcool -- 21 Kasım 2014; 12:53:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: starcool

...

telekomünikasyon sektörü mü?
  • yok teknik ressamım ve işşizim doğalgaz,mekanik projeler (kalorifer sıhhi tesisat,yangın vs) ve makina resimleri çiziyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcool -- 26 Ocak 2014; 13:25:21 >
  • Merhaba arkadaşlar,

sizlere bir sorum olacaktı. aşağıda bir link paylaşıyorum. Umarım yasak değildir. Arkadaşımızın yaptığı bu çalışmada hareket stüdyosunda temel hareket kısmında nasıl koşullar vermeliyim? Yani temas seti oluşturma mantığı nedir ? burada yer çekimini aktif halde tutmak da gerekiyor ya ben yapamıyorum ya pc kaldırmıyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

https://grabcad.com/library/rolling-ball
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmtstc

Merhaba arkadaşlar,

sizlere bir sorum olacaktı. aşağıda bir link paylaşıyorum. Umarım yasak değildir. Arkadaşımızın yaptığı bu çalışmada hareket stüdyosunda temel hareket kısmında nasıl koşullar vermeliyim? Yani temas seti oluşturma mantığı nedir ? burada yer çekimini aktif halde tutmak da gerekiyor ya ben yapamıyorum ya pc kaldırmıyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

toplar ile dokunduğu yüzeyler arasında temas ilişkisi eklemelisin
    alt kısımdaki mekanizmayı solid montaj kısmında matelerle yaptıktan sonra döndürmek için ilk kısma motor ekliceksin
    ve topları sırayla yerleştirip motion başlatıcaksın

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

alt kısımdaki mekanizmayı solid montaj kısmında matelerle yaptıktan sonra döndürmek için ilk kısma motor ekliceksin

Toplarla dokunduğu yüzey arasında yol takip koşulu verirsem çok uğraştırıcı olacak ve yer çekimi mantığı kalmayacak. Motion da hareket analizi kısmında yer çekimini aktif edince zaten oluyor. ( ama top u ve izlediği yolu katı olarak birbirine geçmeyen nesneler olarak belirtmek gerekiyor. ) İlk kısımda motor ekleme işlemini de yapıyorum. Motor eklendikten sonra yüzeylerin arasında sıkıntı olmazsa dönüyor ancak top krank milindeki ilk basamakta takılıyor. zamanlama da yapmak gerekiyor yani. Savrularak geldiği o hızla içeri girmesi lazım. Çok hızlı döndürürsek de bu sefer sonraki hazneye düşme imkanı olmuyor. Benim sizlerden ricam motion study kısmında hareket etüdüne geçince orada temas ( contact ) diye bir komut var. Bunun kullanımı hakkında bilgi rica ediyorum. solidworks 2014 kullanıyorum. Hatta eğer meraklı uğraşacak arkadaşlarım varsa pm den konuşup fikir alışverişi yapabiliriz.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Toplarla dokunduğu yüzey arasında yol takip koşulu verirsem çok uğraştırıcı olacak ve yer çekimi mantığı kalmayacak. Motion da hareket analizi kısmında yer çekimini aktif edince zaten oluyor. ( ama top u ve izlediği yolu katı olarak birbirine geçmeyen nesneler olarak belirtmek gerekiyor. ) İlk kısımda motor ekleme işlemini de yapıyorum. Motor eklendikten sonra yüzeylerin arasında sıkıntı olmazsa dönüyor ancak top krank milindeki ilk basamakta takılıyor. zamanlama da yapmak gerekiyor yani. Savrularak geldiği o hızla içeri girmesi lazım. Çok hızlı döndürürsek de bu sefer sonraki hazneye düşme imkanı olmuyor. Benim sizlerden ricam motion study kısmında hareket etüdüne geçince orada temas ( contact ) diye bir komut var. Bunun kullanımı hakkında bilgi rica ediyorum. solidworks 2014 kullanıyorum. Hatta eğer meraklı uğraşacak arkadaşlarım varsa pm den konuşup fikir alışverişi yapabiliriz.

contact 'a girip temas edicek parçaları seçip komutu onaylayıp çıkıyorsunuz, grup kontak yaparsanız aynı gruptakiler birbirleriyle temas halinde olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 28 Ocak 2014; 11:46:32 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

contact 'a girip temas edicek parçaları seçip komutu onaylayıp çıkıyorsunuz, grup kontak yaparsanız aynı gruptakiler birbirleriyle temas halinde olmuyor

hocam buldum sıkıntının nerede olduğunu. Sıkıntı hareket etüdü kullandığım için oluyormuş. Solidworks Motion diye bir bölüm var orada çalışırsanız sıkıntı çıkmıyor. Yardım için teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.