Şimdi Ara

Solidworks, Autocad, Nx, Catıa vs. klavye seti önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şirkete çok sayıda "Solidworks, Autocad, Nx, Catıa vs." bu programlarda başarılı çalışan (kablosuz terciğimiz) klavye seti alacağız. Bu konuda tecrübeleriniz ve önerileriniz çok önemli benim için.

http://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-wireless-comfort-desktop-5000.html
    MICROSOFT Wireless Comfort Desktop 5000
    Daha önce bunu aldık. Microsofta güvendik ve pişman olduk hayatımızdaki en kötü klavye seti terciği oldu açıkcası a4 everest bile bu setten daha başarılı.

Ne sıkıntımız oldu.
    1- Klavyede "ESC" tuşu küçücük olduğundan ve Autocad yazılımında sürekli o tuşu kullandığımızdan tuşu kullanamadık. "ESC" tuşuna basacağız derken sürekli multimedia tuşlarına bastığımızdan bize çok sıkıntı çıkardı.
    2- Klavyede "CAPS LOCK, Scroll Lock, vs" ışıkları mevcut olmadığından sıkıntı yaşadık. çizim programları büyük küçük harfe duyarlı çalışmaktadır.
    3- Mouse, inanırmısınız 10 saat kullanmadık direk çekmeceye koyduk sıfır duruyor.
    Sebebi orta tuşun sonsuz dönmesi ve orta tuşa basarak "PAN" komutunu yapmamız gerekirken bu mause da orta tuş çalışmıyor veye çok tuhaf çalışıyor. Yazılımla zar zor ayar yaptık. Tam oldu dedik. Autocadde çalışıyor ama Nx de Catia da çalışmıyor. Yani sürekli ayar istiyor. Çizim programlarında sağ clickten çok orta tuş kullanılmakta. Bu mause de orta tuş yoktu.

Bu problemleri yaşamayacağımız. Ayrı ayrı veya set şeklinde önerilerinizi bekliyorum.

Denemek için bir mouse aldık.

Logitech MX Anywhere 2 Kablosuz Mouse (910-004374)
    http://www.hepsiburada.com/logitech-mx-anywhere-2-kablosuz-mouse-910-004374-pm-bd803949

Bu mouse çok iyi ama orta tuş bunda da iptal edilmiş ve topaçın üst tarafına düğme konulmuş. bu düğme ye basarsak orta tuş görevi yapıyor. Buda bizi zorluyor. Orta tuş normal çalışıyor olsa aradığımız mouse bu diyebilirdim.

Klavye için 3-5 adet multimediaya tuşu olursa fena olmaz.

Önereceğiniz setlerin fiyatının önemi yok. yeter ki işimizi görsün.

Şimdiden cevap veren samimi arkadaşlara teşekür ederim.

• bende aynı sıkıntıları yaşadım, araştırmalarımda hep karşıma mx master çıkıyor ama fiyatı sebebiyle birtürlü alıp deneyemedim.

http://www.hepsiburada.com/logitech-mx-master-wireless-mouse-910-004362-p-BD803218
  • Aynı hatayı Microsoft iDesktop 3000 le bizde yaptık. Ürünler bu iş için bildiğin çöp. Siz yine aynı gün değiştirmişsiniz biz değiştirtesiye çok çektik.
    Yalnız klavyede atladığın bir olay var. Enter tuşu çift satır olmalı. Yanlış mıyım?

Mouse olarak Gigabyte Eco600 kablosuz aldık ve açıkçası çok memnun kaldım. Logitech Performance MX'ten daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle tekerleği. Pil konusunda da çok cimri. Bizim aldığımızda yurtiçinde satışı vardı. Şimdi göremedim.
    https://www.amazon.com/Gigabyte-GM-ECO600-Long-Life-Wireless-Laser/dp/B005NB9RFK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1473537551&sr=8-1&keywords=gigabyte+eco600

Şimdi eve aynısını yada benzer model olan AIRE M60 alacağım. Pil konusunda yukarıdakinden çok daha iyi.
    https://www.amazon.com/Gigabyte-Wireless-Aire-M60-Black/dp/B015FXYOR6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1473537456&sr=8-1&keywords=Gigabyte+AIRE+M60

Tek sıkıntım klavye. Uygun bulabildiğim model yok. Acaba aynı alıcı ile çalışır mı diye Gigabyte Force K7 inceliyorum. Yurtiçinde gözükmüyor ve yurtdışında da pahalı. Artık başka model bakacağız.

Gelişmeleri takip ediyorum. Benimde takipte olduğum bir konu.

• interwap kullanıcısına yanıt
    Hocam eco6000 ile alttaki diğer mouse un farkı nedir yardımcı olursanız sevinirim ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CapoNx C kullanıcısına yanıt
    Görüntü olarak aynı gibiler. eco600 mavi ışıklı olan. Aire m60 kırmızı ışıklı olan daha yüksek DPI değerüne sahip ve yazdığına göre gerçek 3200dpi değerine sahip. 4K gibi yüksek çözünürlüklü ekranlar için geliştirilmiş. Pil yazılana göre 2 yıla kadar dayanıyor. Eco600 ile normal piller 6 ay kadar gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim bende uzun zamandır aradığım ürünü sayenizde buldum diyebilirim. Galiba sadece amazon da var bu ürün .:?

• CapoNx C kullanıcısına yanıt
    AIRE M60'dan bahsediyorsanız: Amazonda da yeni sayılır. Çek sitelerinde 1 seneden fazladır var.
    eco600 : 1 sene önce Türkiye de bir çok sitede vardı (80-120TL arası). Şimdi nedense yok.
    Alırsanı bizi de burada bilgilendirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SOLİDWORKS İÇİN PC TAVSİYE
    5 yıl önce açıldı
    Autocad için PC Tavsiyesi...
    geçen yıl açıldı
    Autocad için laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim dostum eco modelini almayı düşünüyorum . Bende çizim ve oyunda kullanacağım .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.