Şimdi Ara

Solaris <<>> Linux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, özetle şöyle bir problemim var. Kullandığım yazılımların windows altında ki performanslarından ve stabilite sorunlarından bıktığım için işyerindeki bilgisayara Solaris-Linux kurmaya karar verdim. Windows ile dual boot çalışacaklar, ancak şöyle bir problem var. Olmazsa olmaz 2 programımdan birinin (Pro/E wf4) linux sürümü yok sadece solaris için var. Diğeri (simxpert) içinse linux versiyonu var, sanırım solaris versiyonu yok. Soracak olursanız Ubuntu x64 kullanmak istiyorum, ancak solaris destekli pro/e yi nasıl kuracağım ?? Solaris destekli programları linux a kurmanın bir yolu varmıdır.



    _____________________________
    I can feel the flame
  • yorum yapacak kimse yokmu arkadaşlar ??
    _____________________________
    I can feel the flame
  • Solaris daha kolay, ubuntu'ya göre sisteme yükü de daha az. Niye sadece solaris kurmuyorsun?

    Yok, illa ubuntu diyorsan sana önerim vmware kurman. Umarım sistemin yükü kaldıracak kapasitededir.
    _____________________________
  • Sanırım Pro/Engineer WF yazılımı Ubuntuya kurulabiliyormuş.
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=990227
    _____________________________
  • 1- Solaris daha mı kolay ? Eğer biliyorsan HP workstation xw6600 ethernet kartı sürücüsünü nasıl tanıtacağımı anlatırmısın, cidden çok makbule geçecek. Tüm sorunları halletsem benimde istediğim platform Solaris ?? (Tabi önce sürücüler gerekli)
    wmvmare olayına gelince, sistem fazlasıyla güçlü. (2x xeon5450 8core, 16gb FBDDR2 RAM, Quadrofx3700) ancak ben saf katıksız performans ve stabilite istediğim için platform değiştirmek istiyorum. Bahsettiğim yazılımlar bilgisayarın gücünün her zerresini kullanmak istiyor. Dolayısı ile sanal platformlar çözüm değil.

    2- wildfire Version3 e kadar zaten linux desteği var, elimde de orjinal diskleri var. Ancak v4 den itibaren desteği kesti sadece solaris ve hp/ux kaldı. O yüzden solaris programlarını linuxda çalışırmı diye sordum. Çünkü tersi mümkün. Yani Linux programlarını solarisde çalıştırmak bir şekilde mümkün oluyor.
    _____________________________
    I can feel the flame




  • quote:

    2- wildfire Version3 e kadar zaten linux desteği var, elimde de orjinal diskleri var. Ancak v4 den itibaren desteği kesti sadece solaris ve hp/ux kaldı. O yüzden solaris programlarını linuxda çalışırmı diye sordum. Çünkü tersi mümkün. Yani Linux programlarını solarisde çalıştırmak bir şekilde mümkün oluyor.


    http://www.unixguide.net/sun/x86faq/9.18.shtml
    http://news.zdnet.co.uk/software/0,1000000121,39162556,00.htm

    1.soru bana yöneltilmemiş ama söyleyeyim dedim.Solarisi kullanmadım nasıl bir işletim sistemi olduğunu
    bilmiyorum ama başlangıç için pek uygun olmadığını okumuştum.Başlangıç için Ubuntu iyi bir seçim olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 17 Nisan 2009; 16:13:35 >
    _____________________________




  • @ßy Spécops. ilgin için sağol. Unix türevi OS larda başlangıç düzeyinde değilim, windows platformunda olduğu kadar deneyimim yok belki ama işimi görebiliyorum. Bu gün güç bela Solaris 10'a ethernet sürücüsünü kurup ağa ve internete bağlandım. Sonrası çok sorun değil. Nvidia sürücülerini filan kurmak çocuk oyuncağı. Ubuntuda olduğu gibi Xserver ı down etmek gerekmiyor. su ile root olup sh Nvidiaxxxxx.run komutunu verdiğinizde birkaç sn de yükleme bitiyor. Ondan sonra Nvidianın meşhur OpenGL gücünü sonuna kadar görüyorsunuz. Ses kartını her nasıl olduysa kendisi tanıdı. Pazartesi günü şu Linux programlarını Solaris de kurup kullanma ile ilgili forumları ve yazıları okuyup işimi hallederim.
    _____________________________
    I can feel the flame
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Soruyu yanlış algılamışım,kusura bakmayın.Verdiğim linkler yardımcı oldumu?
    _____________________________
  • pazartesi bakacağım onlara... Hatta şimdi birde Nexenta seçeneği var. OpenSolaris çekirdekli ama Ubuntu yapısında. İkisi bir arada yani. Linux programlarına doğal desteği var diye yazıyor. Bir başka seçenekte bu var.

    OpenSource çok geniş derya deniz bir dünya. ÇÖzümsüz iş yok gibi. Yeterki neyi nerede bulacağınızı ve ne aradığınızı bilin.
    _____________________________
    I can feel the flame
  • Nexenta güzel bir seçim olabilir.Destek ve yardım siteleride mevcut.
    _____________________________
  • linux suse 'de gayet kullanışlı , istersen bi ara denersin.
    _____________________________


    Sun Blade 150; 64 Bit'lik Sparc işlemci 550 MHz or 650 MHz UltraSPARC ; 8 GB. RAM ; 350 GB disk ; 2-D/3-D graphics options for multi-display support Unix-Solaris 8 (5/03)
    SGI® Origin® 350 ;32 CPUs in single operating system; 4 64-bit PCI-X slots 73GB system drives; IRIX
  • Bu arada Solaris nasıl bir sistem ? Sistem özelliklerim yeterli mi ? Kurup deniyeyim diyorum :)
    İlkönce VMware ile denemeyi düşünüyorum.Sistem yeterliyse tabi.
    Dual boot olayı oluyordur herhalde.(?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 18 Nisan 2009; 15:32:45 >
    _____________________________
  • solaris 10, linux kullanan arladaşlara yabancı gelmeyecektir. Bendeki sürüm bi ara isteyen herkese ücretsiz olarak yolladıkları DVD sürümü. Ama netten de indirilebiliyor kendi sayfasına ücretsiz üye olmanız yeterli. Gnome ve kendine has sözünü etmeye değmeyecek 2 masaüstü yöneticisi ile geliyor. Sürücü desteği cidden çok zayıf, Linux sürücülerini bildiğim kadarıyla kullanamıyorsunuz. Kurulumu ve ayarları göze alındıysa epey zamana mal olacakdır lakin terminal pencerisinden ve kodlardan hiç ayrılmıyorsunuz. OpenSolaris adında kaynak kodları açık başka bir proje içinde de geçiyor. Onu kurmadım, ancak bildiğim kadarıyla Sun a ait olan ve kaynak kodlarını açmadığı prrogramlar-programcıklar çıkınca OpenSolaris kalıyor denenebilir.
    _____________________________
    I can feel the flame
  • Şuan için Solaris iyi bir seçim olmayabilir.En iyisi Ubuntu ile yola devam ediyim:)
    Sonrada Solaris veya Archlinux kurmaya çalışırım.
    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.