< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Solar Sistem (Panel-Akü-inverter) Kurulumu (2. sayfa)
-
-
Dediğim gibi bu sistemi kurmuşken geniş düşündüm.kettle şu an için belki lüks hatta küçük tüp varken gereksiz.ama belki öyle bir an olacak ki kettle da sıcak su kaynatmam gerekecek.Ben hatta sisteme 1000w lık 3 saat çalıştırabileceğim elektrikli ocakta dahil etmek istedim, işin çığrından çıktığını farkedince onu da iptal ettim.
Muhtemelen bu işleri küçük tüpte yapacağım. Kettla gelince 1000w lık bir kettle suyu 15 dk da kaynatsa 250wh güç harcar bu da çok birşey değil.
İnverter a gelince kettle dışında ihtiyaç yok gibi...Dediğiniz 12v luk kettle araştırayım çok maliyetli değilse tercih edebilirim.
Hala şu akü şarj regülatörünü konuşamadık🙂
Nasıl ve neye göre seçmeliyim takıldım buna
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır teşekkür ederim çok sayenizde çok değerli bilgiler edindim.
-
Kettleın kaynatması 15 dakika sürmez. Bu tip ısıtma işleri için envai çeşit rezistans var, invertere ihtiyaç duyulmayacak kısım.
İnverter tipi cihazların fiyatı çok artmıştı. DÜşündüğünüz cihazları ve fiyat bilgilerini konuya yazabilirsiniz. Bu cihazlar aynı zamanda kendi üzerlerinde enerji kaybederler ve arızalandıklarında iş çıkarırlar. Bu cihazı kullanmadan hem de daha iyi iş halloluyorsa neden kullanalım ki?
İnvertersiz iş çözülürse sadece garanti olsun lazım olur diye ufak bir inverter elde tutulabilir. ANcak detaylı basit de olsa çizimle projenizi ortaya koyarsanız farklı fikir ve öneriler de alırsınız
-
kettle işini hallederiz hiç olmadı küçük tüp....Kettle işi kamp için lükse kaçıyor.İnerter olmadan önerebileceğiniz kettle varsa araştırayım.
Şuan aklıma daha önemli bir soru takıldı.
Örneğin ben 45w buzdalabını 15 saat çalıştırırım diye hesapladım. Bunu da şöyle planladım akülerin tam dolu olduğunu düşünelim, buz dolabını kampta 8:00-23:00 saatleri arasında çalıştırıyorum.Bunun 11 saatinde güneş enerjisinden faydalansam yani saat 19:00 a kadar, bu saatten sonra güneş olmayacağı için aküler devreye girecek, aküler 4 saat daha çalışıp gece 23:00 da buzdolabını kapatacağım.23:00 dan sonra zaten gece serin olacağından soğutmaya ihtiyacım olmayacak.
şimdi sorum geliyor,
bu senaryoya göre kampta 19:00 dan sonra ben geceye tam dolu akülerle mi girmiş olacağım?
Diğer bir değişle sabah 08:00 dan 19:00 a kadar buzdolabını güneş enerjisinden gelen enerjiylemi çalıştırmış oluyorum yoksa akülerle mi?
(akülerin sabah ilk çalıştırmada tam dolu olduğunu kabul ediyoruz)
-
Oto için olan kettlelar. Tırcılar çok kullanıyordur.
Buzdolabı motor gücünü devamlı çekmez. Devrede kaldığı toplam zamana göre ortalamasını almak lazım.
Eğer paneler dolabı tek başına çalıştırabilirse pek tabii aküler dolu kalır. Ama panellerden sabit ve devamlı enerji alınması pek mümkün değil. Güneş açısını iki eksende takip etmeliler verimli kullanılmaları için ama yine de...
Güneş enerjisi ile direk çalışan soğutma sistemleri var ama pek yayılamadılar. Adsorbsiyonlu soğutma. Bu tip sistem olsa tüm ağır yükler hallolmuiş olur.
-
teşekkür ederim
siz komprasörlü buzdolaplarından bahsediyorsunuz, evet onlar sürekli çalışmaz ama oto buzdolapları falan peltierli ve bunlar sürekli çalışır akımı kesmez.oto için komprasörlü buzdolapları da var ancak çok pahalı 15-20 bin civarı.BU kadar ücret veremem.
-
Mini buzdoaplarının sadece kompresörü 12 ve ya 24Vdc kompresör ile değiştirilebilir.
Ancak peltier ile çalışıyorsanız tüketiminiz düşüktür, daha iyi olabilir sizin için.
Peltier dolabınızdan bahseder misiniz? Memnun musunuz? Buz alamıyorsunuzdur, ne dezavantajları vardır?
-
Gerekli bilgi ve ekipmanları ancak toparlayabildim, henüz montaja başlayamadım. Sonucu mutlaka buradan yazarım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X