Şimdi Ara

Sokaktaki Korkak Kedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
9.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçenlerde dükkandan farklı bir yoldan döneyim derken yolda yavru bir kedi gördüm. Biraz seveyim dedi ama yıkık bir binaya kaçtı ben de giremedim haliyle.
    1-2 gün sonra aramaya koyuldum civarda. Biraz turlayınca ilk gördüğüm yerin orada tekrar gördüm. Yakınlardaki yerlerde yedirmek için uygun bir şey bulamayınca bir paket salam aldım az da olsa vereyim karnı doysun dedim. Yanına yaklaşıp vereyim dedim yaklaştırmadı kaçmaya başladı. Uzaktan ufak ufak kopararak attım biraz öyle yedi ama bu sefer de çevredeki kediler musallat oldu başıma. O sokakta en az 10 tane yetişkin kedi var neredeyse hepsi salamın kokusunu alıp geldi. Onları kovayım derken korkup ufak kedi de kaçtı. Biraz aradım sonra otluk bir yer vardı oraya girmiş ben de yedek bulunsun diye yanına bir salam fırlatıp gittim.
    Dün yine yanına gittim bu sefer pek aramama gerek kalmadı, yanımda mama yoktu diğer kedilerden ötürü almadım sevebilirsem daha rahat olur diye düşündüm ama yarım metreden fazla yaklaştırmıyor, eğilsem bile direkt başka bir yere hareket ediyor. En son dayının biri kedilere mama verdi hepsi koşuştu ama bu bekledi, diğer kediler dağılınca artık atık kaldıysa onları yemeye gitti.
    Ben bu kediyi almak istiyorum, bakamasam bile tanıdığım kedi sever biri var ona vermeyi düşünüyorum çünkü haline çok üzüldüm muhtemelen çok korkutmuşlar en ufak şeyde kaçmaya başlıyor. Bugün yine gideceğim ama fotoğraf makinesiyle gideceğim, genelde hayvanlar fotoğraf makinesi görünce dibine girmeye çalışıyorlar belki bahaneyle sevme fırsatı bulurum diye düşünüyorum.
    Başka nasıl kendime alıştırabilirim bu kediyi acaba? Hani yakalamasam bile bana alışsın mama ile gittiğimde diğer kediler kapmadan yakınımda yesin istiyorum. Süt düşündüm ama çok kedi var etrafta rahat vermezler diye korkuyorum

Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2
  • Ilk temasi kurabildim
    Gittim ortalikta yoktu elimdeki mamayi iki farkli yere doktum ki butun hepsi bir yere dolusmasin. Kediler mamalari yerken ufaklik da cikti ortaya, o ara ben de buyukleri hafiften kovaladim bu da basladi yemeye. Yerken basindan bir saniye olsa da oksayabildim. Aslinda kucaklayabilirdim de ama nedense bana daha alismadan kucaklamak istemedim hata mi ettim bilmiyorum. Biraz yedi sonra ya korktu ya da doydu oturmaya basladi. Gel mel yaptim kacti tam giderken sevmek icin sansimi deneyeyim dedim ki sirtini oksayabildim yine bir anlik da olsa. Bu iyiye isaret diye ummaktayim.

Yalniz arabalardan kacmayi bilmiyor iki kere arabanin sol tekerlerginin hizasinda otururken arabadan kacmak icin arabanin soluna degil de sag tarafina kacmaya calisti. Hizli olmasa kesin ezilirdi. 10 dakikada 2 kere odumu kopartti
  • Bugün yine gittim bu sefer beni görür görmez kaçmaya başladı. Diğer kedilerin yemek vaktiydi, zaten onlar kendi aralarında yemek için kapışıyordu bu zavallım da yolun ortasında onlara bakıyordu. Gidip seveyim diye uğraştım ama yine başarılı olamadım tabi. En son da yine yıkık evin oraya gitti yiyecek bir şeyler bulabilmek için ben de dönmek zorunda kaldım.

Çok uzaktan da olsa birkaç fotoğrafını çekebildim:
    Sokaktaki Korkak KediSokaktaki Korkak KediSokaktaki Korkak KediSokaktaki Korkak Kedi
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2

• Anammm daha yavru bu dişi

Hocam korkup kacmasi normal cogu yavrular oyledir

Bi sekilde aniden belirip tutacaksiniz kediyi

Tirmiklar isirir felan diye korkmayin kedi tirmiklamasi isirmasi insan öldürmez : D

Yakalamak icin bir kisiye daha ihtiyaciniz olabilir

Yakaladiginizda sut ve cikolata vermeyin zararlidir, kedi mamalarindan verirsiniz

Yakaladiktan sonrada bol resimler bekliyoruz bu arada yer neresi? Ankara ise beraber ilgilenebiliriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Aska tovbeli adam

Anammm daha yavru bu dişi

Hocam korkup kacmasi normal cogu yavrular oyledir

Bi sekilde aniden belirip tutacaksiniz kediyi

Tirmiklar isirir felan diye korkmayin kedi tirmiklamasi isirmasi insan öldürmez : D

Yakalamak icin bir kisiye daha ihtiyaciniz olabilir

Yakaladiginizda sut ve cikolata vermeyin zararlidir, kedi mamalarindan verirsiniz

Yakaladiktan sonrada bol resimler bekliyoruz bu arada yer neresi? Ankara ise beraber ilgilenebiliriz

Dişi olduğunu nasıl anladınız hocam acaba?

Artık ısırmasında tırmıklamasında falan değilim de cidden arkadan bile yaklaştırmıyor, bazen ninja gibi geçiyorum arkasına hatta sokaktan geçenler napıyo bu manyak dermiş gibi bakıyor ama yine de bir şekilde fark edip kaçıyor. Bir arkadaşım var ben yakalamak için kedinin arkasından koştururken dokunamam diye yakalamaya çalışmıyor.

Bu sabah da dükkanı açmadan uğradım sabah az kedi olduğundan bari sabah karnını doyurayım diye ama ortalıkta yoktu. Sabah kedilerin nerdeyse hiçbiri yok ortalıkta, akşam da en az 10-12 aç kedi oluyor etrafta yani nasıl beslerim onu bile bilmiyorum.

Geçen salam attığımda yavaş yavaş bana yaklaşacak şekilde attım ama belli bir mesafeden sonra yaklaşmıyor ve yakalamaya kalkana kadar kaçıyor.

Ankara'da değilim maalesef

• 3 renkli kedilerin karakteristik ozelligi oyle hocam herhangi bir 3 renk kombinasyonu olabilir o yuzden buda dişi,

Eger bu kediyi sahiplendirmeyi dusunuyorsaniz erkenci olmanizda yarar var, ele alisacak tuvalet egitimi verilecek, bunlarin yaşı ilerlemeden yapilmasi lazim yoksa sikinti cikarir,

Hocam hepi topi bi yavru kedi, yakalarsiniz ben yuzlerce kez kedi yakaladim tirmiklandim yani zor degil : D

3 renkli kedilerin karakteristik ozelligi oyle hocam herhangi bir 3 renk kombinasyonu olabilir o yuzden buda dişi,

Eger bu kediyi sahiplendirmeyi dusunuyorsaniz erkenci olmanizda yarar var, ele alisacak tuvalet egitimi verilecek, bunlarin yaşı ilerlemeden yapilmasi lazim yoksa sikinti cikarir,

Hocam hepi topi bi yavru kedi, yakalarsiniz ben yuzlerce kez kedi yakaladim tirmiklandim yani zor degil : D

Evin durumuna göre sahiplenmeyi ya da sahiplendirmeyi düşünüyorum. Diğer kediler yemek yerken kendisinin onları izlemesi gerçekten çok üzüyor beni. Kedileri çok seven bir tanıdığım var İstanbul'da en kötü ona veririm diye düşünüyorum.

Saklanabileceği yer çok olmasa aslına bir şekilde yakalarım da araba altına, harabe eve ya da çimenlik yere kaçıyor hemen o yüzden yakalama şansım çok azalıyor

• Hocam onu dedigim gibi bir sekilde yakalayin eve goturun yazik garibim olur sokakta. Cok hizli degildir yavru daha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

Hocam onu dedigim gibi bir sekilde yakalayin eve goturun yazik garibim olur sokakta. Cok hizli degildir yavru daha

Küçük bir kediye göre inanılmaz hızlı. Gözden kaybettiğim an bulmam imkansız hale geliyor neredeyse.

Biraz önce mama aldım, eve dönerken bulursam vermeye çalışacağım. Umarım büyük kediler zorluk çıkartmazlar
  • Ilk temasi kurabildim
    Gittim ortalikta yoktu elimdeki mamayi iki farkli yere doktum ki butun hepsi bir yere dolusmasin. Kediler mamalari yerken ufaklik da cikti ortaya, o ara ben de buyukleri hafiften kovaladim bu da basladi yemeye. Yerken basindan bir saniye olsa da oksayabildim. Aslinda kucaklayabilirdim de ama nedense bana daha alismadan kucaklamak istemedim hata mi ettim bilmiyorum. Biraz yedi sonra ya korktu ya da doydu oturmaya basladi. Gel mel yaptim kacti tam giderken sevmek icin sansimi deneyeyim dedim ki sirtini oksayabildim yine bir anlik da olsa. Bu iyiye isaret diye ummaktayim.

Yalniz arabalardan kacmayi bilmiyor iki kere arabanin sol tekerlerginin hizasinda otururken arabadan kacmak icin arabanin soluna degil de sag tarafina kacmaya calisti. Hizli olmasa kesin ezilirdi. 10 dakikada 2 kere odumu kopartti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 10 Haziran 2017; 21:24:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizde farketmissiniz hocam henuz yasam kosullarini ogrenmemis kacmasini bilmiyor,

Bu yasamayi sokakda ogrenirse sokaga alisir ev kedisi olmaz, evde ogrenirse ev kedisi olur, eger sokakda yasamayi ogrenirse insanlara hep korkuyla bakar, hic gecmez bu korku,

Hem yavru kedinin aşılarının bi an evel yapilmasi lazim yoksa farkli viruslerin tasiyicisi olabilir sokak ortami karisik her mikrop var,

İlk temas iyi olmus evet, belkide ona hayatinda dokunan ilk insan sizsiniz onun icinde ilginc deneyim olmustur : D

Bide bunun kardesleride vardir etrafda, tek basina dogmus olamaz

Ayrica artık bir ismide olmali diye dusunuyorum : D

Sizde farketmissiniz hocam henuz yasam kosullarini ogrenmemis kacmasini bilmiyor,

Bu yasamayi sokakda ogrenirse sokaga alisir ev kedisi olmaz, evde ogrenirse ev kedisi olur, eger sokakda yasamayi ogrenirse insanlara hep korkuyla bakar, hic gecmez bu korku,

Hem yavru kedinin aşılarının bi an evel yapilmasi lazim yoksa farkli viruslerin tasiyicisi olabilir sokak ortami karisik her mikrop var,

İlk temas iyi olmus evet, belkide ona hayatinda dokunan ilk insan sizsiniz onun icinde ilginc deneyim olmustur : D

Diğer kediler çok fena üstünlük kurmuş buna belli. Ayrılmadan önce bir tanesi tısladı bu hemen fırladı ileriye. Büyük sıkıntılar doğurabilir diye düşünüyorum.

Valla bir süredir oradan gidiyorum bunun kadar küçüğünü görmedim. Ölmüş olabilirler mi acaba? Diğerleri en az 1 yaşında falan gibi duruyorlar gelişmişler yani.

İsim konusunda çok kararsızımdır, yardımlarınıza açığım.

• quote:

Sizde farketmissiniz hocam henuz yasam kosullarini ogrenmemis kacmasini bilmiyor,

Hocam bu kedi beni cildirtacak ya. Bugun yine iki yere mama doktum, bir tanesinin bulundugu yere oturdum kedi gozukmuyor diye, oturdugum yerin ordaki mamaya geldi ama ben yakinim diye yemedi tabi. Ben uzaklastim biraz sonra biraz yedi, ben de bahaneyle yaklasayim dedim hemen arabanin altina kacti ve araba calisana kadar cikmadi. Arabanin altindan cikinca elime mama aldim vereyim dedim bu sefer de kacti bir daha da bulamadim.

Yalniz bugun baska yavru sayilan bir kedi gordum mama verdigimi gorur gormez yanima geldi kendini sevdirdi falan. Hani kucaklasam gelirdi ama ufakliga kiyamadim almadim o yuzden :( O da korkak ama baya

Sokaktaki Korkak Kedi

Sokaktaki Korkak Kedi

• Hocam kedi cok tedirgin gorunuyor

Siz boyle hergun besledikce 2-3 haftaya size alışır yaklaşır

Birde sizin elinizde baska bir kediyi severken gormesi size guvenmesini saglar

Yakalamak icin tuzak yapabilirsiniz, bir kutunun icine et parcasi koyarsiniz, ve cok kucik parçaya bölüp kutuya dogru yol yaparak dagitirsiniz ozaman kutuya girer girmez yakalarsiniz : D

Ben bu yontemle büyümüş kedi yakalamıştım : D

• Isin kotusu ilk gordugumde yakinindayken yemek yiyordu simdi kattiyen yaninda oldugum zaman yemiyor. Dunku sevme olayinda da cok acti galiba geldigimi farketmedi, bugun saniyesinde farketti. Diger kediyi de sevdigimi gormedi :D Ve isin bir kotu yani da mamayi benim koydugumu gormuyor, ben kediyi goremedigim icin kokusuna gelsin diye dokuyorum. Kapan isini dusundum de cok kedi var ondan once diger kediler yer gibi. Ay keske bunu gormeseydim ya bugunkunu kucaklar getirirdim dert yapti durduk yere.

• Her zaman sana sirnasan sana kendini sevdiren kediyi al besleyeceksen. Ben sahsen oyle yaptim

&#8224;
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Her zaman sana sirnasan sana kendini sevdiren kediyi al besleyeceksen. Ben sahsen oyle yaptim

Bir an düşündüm ama diğeri daha küçük ya kıyamadım bir türlü.
  • Güncelleme vakti :D

Bugün yine kedilere mama vermeye gittim (arkadasim geldi baska bir yerden onunla gittik bu sefer) ufaklik farkli yerde takiliyordu ona ayri koydum yedi biraz arkadasla yakalamaya calistik olmadi. Neyse orada oturanlardan biri kedilere yiyecek atiyordu biraz konustuk bahaneyle, bu ufakligin iki abisi varmis ve bunu bir evin bahcesinde tutuyorlarmis ama bu kaciyormus surekli ama abileri geldiginde enseden tutup tekrar bahceye gonderiyorlarmis. Korkakliginin nedeninin bu oldugunu dusunuyorum. Ayrica surekli yemek veriliyormus kedilere yani ac kalmiyorlarmis da o yuzden biraz icim rahatladi.
    Ailesi oldugu icin almaktan vazgectim sanirim, ama yine de beslemeye calisacagim elimden geldigince.
    Simdi gozumu dunku kediye diktim de onu sadece bi kere gorebildim bir daha gorur muyum bilmiyorum

• Bugün yine mama vermeye gittim, bu sefer 3 kişi gittik. Neyse bu sefer 15 tanelerdi hepsi zaten sütlü ekmek yiyordu ama benim mamaları da yiyip bir güzel karınlarını doyurdular biz de o arada her zaman yaptığımız gibi kedileri gözlemliyorduk çünkü 15-20 tanesi bir olunca çok acayip şeyler olabiliyor. Neyse benim ufak kedi (ufak dedim de kocaman oldu valla) yemeğini yedi ardından yaşadığı bahçenin yakınlarında bir yere geçti kaka yapmak için. Yaptı etti derken üst mesajda yazdığım abisi denilen kedi geldi. Ben de gerçekten abisi sanıyordum da bildiğimiz kara bir kediymiş. Neyse bu kara kedi bir süre ufaklığı yaladı etti sonra birden üstüne çıkıp ensesini ısırdı. Biz de dedik enseden tutup bahçeye götürecek herhalde. Baktık 1 dakika falan böyle tuttu biz de anlam vermeye çalışıyoruz, kara kedi de ara ara bize bakıyor sonra baktık ufaklık acı çekmeye başladı bariz belliydi yani, uzaktan izliyorduk yakınlaşıp kışt mışt dedik 1-2 adım uzaklaştı siyah kedi sonra boynunun yan tarafından bildiğin ısırdı ama ufaklık acı çekiyor belli. Korktuk biz de yakınlaşsak öldürür falan sandık taş atıp ikisini de kaçırdık sonra ufaklık otluk alana kaçtı siyah da peşinden gitti. Biz oraları çok göremedik ama siyahın ufaklığı yine ısırdığı bariz belliydi çünkü artık ufaklık acı acı ağlamaya başladı. Taş atıyoruz şey yapıyoruz bana mısın demiyor. En sonunda ufaklığın sesi kesildi dedik öldürdü galiba, biz de o kadar sinirlendik ki siyahı öldürmeye gidiyoruz artık o derece ama alana girilmiyor pek. Sonra yerde içi su dolu bir şişe bulduk da ıslattık artık öyle bıraktı peşini ufaklık da kaçtı bir yere.

Sonra ufaklığın takıldığı bahçenin sahibini gördük dedi ben bu siyahı böyle yaptığı için sürekli dövüyorum ama bana mısın demiyor hep böyle yapıyor diyor. Ama ben o kadar sinirlendim ki kediyi emin ellere bıraktık sanıyordum ama resmen öldürmeye çalıştı ne yapacağımı şaşırdım. Arkadaşlar ne olursa olsun benim bu ufaklığı kurtarmam lazım gerçekten çok moralimiz bozuldu bu olayı yaşayınca. Sürekli sizi etiketliyorum farkındayım kusura bakmayın ama belki bir fikir olur diye düşünüp etiketliyorum. Kapan işini düşündüm de etrafta çok kedi var olmaz o, başka da bir fikir gelmiyor aklıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 22 Haziran 2017; 22:45:44 >

• merak ettim naptınız alabildiniz mi yavru kediyi?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.