Şimdi Ara

Sokakta para isteyen insanlar hep beni bulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sokakta Para isteyen insanların karşıma çıkmasından baya bıktım artık ve artık bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum
    Bu verdiğim örnekler 80.000 ne yakın nüfusa sahip Burdur da gerçekleşiyor eminim bu tür olaylar büyük şehirlerde daha çok gerçekleşiyordur bu şehirde okuyorum

Seyyar satıcı var Allah ve benzeri dua falan yazan küçük kağıtları bana satmaya çalışıyor 1 tl diyor ben almak istemediğimi söylüyorum Allah aşkına 1 tl paran yok mu diyor ben almayacağım konusunda ısrar ettim param yok diye de yalan atmadım özellikle Allah lafını karıştırınca alasım varsa da almıyorum dinin bu konuda alet edilmesini daha da çok sinirleniyorum

Caddede yürüyorsun yere oturmuş teyze gelen geçene dua ediyor Allah korusun Allah işini rast getirsin vb gibi bu da dini alet ederek para kazanmaya çalışan bi teyze işte bu dilenciliği çocuk sahibi 20 li yaşlarda çingen kızlar da yapıyor hadi teyzenin gerçekten ihtiyacı olabilir eli ayağı tutmuyor olabilir de bir ihtimal ama genç kızlara çocuğun babası bakmasa bile tarlada çalışsa helaliye parasını kazanabilir

Sokakta yürüyorum yabancı bi adam yaklaşıyor acıklı türkü dinletiyo ben gurbetten buraya iş için geldim iş bulamadım memlekete dönecek param kalmadı para verir misin diye duygu sömürüsü yapıyor

İşlek bi caddede yürürken bi genç kız yolumu kesiyo bi boyama kitabı satmaya çalışıyor ismi bilinmedik bir lösemi ile mücadele derneğine yardım için sattığını söylüyor kitabın üstünde ad numara falan var ama doğru mudur bilemedim kız baya baya ısrar etti satın aldım o da lösemi ile mücadele olduğu için yardımım dokunsun dedim

Gittikçe böyle insanlar artıyor arkadaşlar böyle insanlardan korkuyorum para istediğinde vermeyince başıma bir şey gelmesinden korkuyorum bu ülkede zabıtalar ne iş yapıyor merak ediyorum bu zabıtalar düzenli olarak devriye felan gezseler bu tür insanları sayısının azalacağını düşünüyorum.Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eskişehirdeyim 15-18 yaş arası biri çok acım abi felan dedi 1-2 lira verirmisin dedi bende çıkarttım verdim cepteki bozuklardan. kalan bozukları verseydim keşke diye pişman oldum sonra. Her zaman yapmam tabi hele kalabalık yerlerde durupta sürekli dilenenlere ama tenha bir yerdi ve üzgündüm. Al be kardeşim seni mi kıracam deyip verdim 1-2 liram daha kalmış keşke verseydim. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtune -- 3 Nisan 2016; 23:49:19 >
  • Tayyip dayasın vergiyi millete , dershaneleri kapatsın , iş imkanlarını yok etsin sonra millet para istiyor de. Ne yapsın adam kolunu mu kemirecek. Sende ver 1 lira başına gözüne sadaka olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _flintstone kullanıcısına yanıt
    Normal bir öğrenciyim ben cebimde bi iphone ya da ustume zenginlik ifadesi olan bir şey yok üstümde

• Sen de haklısın ama sakat numarası yapıp dilenen sonra hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam sapasağlam dilenci kılıklı insanlar görünce diğer dilencilere de insan para vermek istemiyor belki de baba cimri diyebilirsiniz de 3 kuruş harçlıkla geçinmeye çalışan bir öğrenciyim 1-2 tl nin hesabı yapıyorum bu konuda yapabileceğim bir şey yok keşke devlet bu insanlara yardım elini uzatsa da bu insanlar bu yola başvurmasın diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: taha-07

Sen de haklısın ama sakat numarası yapıp dilenen sonra hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam sapasağlam dilenci kılıklı insanlar görünce diğer dilencilere de insan para vermek istemiyor belki de baba cimri diyebilirsiniz de 3 kuruş harçlıkla geçinmeye çalışan bir öğrenciyim 1-2 tl nin hesabı yapıyorum bu konuda yapabileceğim bir şey yok keşke devlet bu insanlara yardım elini uzatsa da bu insanlar bu yola başvurmasın diyorum

Tabi öyle insanlarda oluyor ama hepside öyle değilki. Sen yardımını yapta gerisi çok önemli değil , ister sahtekar olsun , ister gerçekten yardıma muhtaç olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faheka

Eskişehirdeyim 15-18 yaş arası biri çok acım abi felan dedi 1-2 lira verirmisin dedi bende çıkarttım verdim cepteki bozuklardan. kalan bozukları verseydim keşke diye pişman oldum sonra. Her zaman yapmam tabi hele kalabalık yerlerde durupta sürekli dilenenlere ama tenha bir yerdi ve üzgündüm. Al be kardeşim seni mi kıracam deyip verdim 1-2 liram daha kalmış keşke verseydim. :/

Benide üzdün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende şu olaya çok gıcık oluyorum, önüme geçip elime kitap ayracı tutuşturuyorlar 1 liraymış. İstemiyorum alın diyorum almıyorlar, bende yere atıp gidiyorum. Zorla haraç kesiyorlar resmen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.