Şimdi Ara

SOKAKTA OYANAYAN ÇOCUKLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
5.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: zooropa

''SOKAKTA OYNAYAN ÇOCUKLAR'' başlığını görünce aklıma ilk gelen şey aracımla mahalle aralarında ilerlerken küçük çocuklara çarpma ihtimalim oldu.Allah korusun dikkatli de olsan fırlayabilirler...
    neyse çocukların canı sağolsun yeter ki..

araca zarar verme konusuna gelince; her gün yeni bi çizik görmek beni acayip geriyo -ki küçükler yapmaz pek böyle şeyler- ,bunu yapanların Allah cezasını versin,nasıl bir hazdır bu anlamış değilim...

ilk kisma katiliyorum, bende o sekilde dusunmustum basligi okuyunca.

bir keresinde bizim komsulardan birinin esi, otopark girisinin yanina (arac giris cikisini engellemiyordu) park etmis bir araci boydan boya cizdi. ben naptigini once anlayamadim, sonra fark ettim ciziyor. simdi tasindilar, iyi ki de tasindilar..

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Küçükken babam arabanın çizilmemesi gereken bir nesne olduğunu öğretmişti bana.
    Bir yerde top oynayacakken araba varsa kaleyi oraya yapmayıverirdik. Üzerimde fermuarlı, bol düğmeli kot yelek ceket vs. varsa pazarda şurda burda sıkışık iki aracın arasından geçmeyiverirdim.
    Sıkışık park olan durumlarda arabamın kapısını açtığımda yan tarafa vuracağından şüphe edersem kapının çarpması muhtemel yerine elimi tutardım.
    Başkasının aracına binerken ayaklarımı kapı eşiklerine sürtmemeye çalışırdım. Ayakkabılarım çamurluysa ve mutlaka binmem gerekiyorsa yere iyi bir siler bindiğim zamanda sabit otur ayaklarımı paspasın her köşesine sürtmemeye özen gösterirdim.
    Tüm bunlar daha ilkokul çocuğu ve sonrasında dikkat ettiklerimdi.
    Hala da böyleyim.
    Eğitim ailede başlar.

bende aynı şekilde yetiştim.bizimde sitede zamanında top oynagımız bir yer vardı.top oynayacagımız zaman söylerdik komşulara araclarını başka yere cekerlerdi.taa ki görgüsüz biri gelene kadar.o inatla arabayı baska yere cekmedi.biz de inatla topu orda oynadık.hatta bilerek topu arabaya vurdugumuz bile olmuştu.taa ki biz büyüdük top oynamayı bıraktık.o görgüsüzde arabasını oraya park etmeyi bıraktı.

ne var yani iki adım öteye ceksen arabanı.cocuklar oyununu oynasa.burda aile ve yetiştirme tarzından da başka karşılıklı saygı da onemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EIRP -- 20 Haziran 2008; 23:52:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

her yer araba her sokak araba park yok. apartmanların bahçeleri araba parkı olmuş.
    nerede oynasın gariplerim. benim çocuğum yok.
    ama bizim sitenin çocukları arabamı bir türlü rahat bırakmayıp yazın her gün sağ olsunlar çizerler. hele bir tanesi almış değneği düz çizgi çalışmış.
    ama canları sağ olsun. onlar bizim geleceğimiz. ben onun için hiç takmıyorum .
    bakıyorum ki maça başlamışlar ve sürekli top falan geliyor. arabayı sitenin dışına çekiyorum hemen.
    ama bugüne kadar birisine bir tek şey söylemedim. söylememde.
    nazar boncuğu diyip çıkıyorum.

tamamen katılıyorum sözlerinize ama yine de onları güzel bir şekilde uyarıp doğru olanı anlatmak en mantıklı olanıdır...

• quote:

Orjinalden alıntı: gorkemvw

ben artık bu çocuklardan bıkmış durumdayım birisi elinde değnekle arabaya vurur öbürü şut çeker arabaya çarpar vs vs bi gün inecem 3-5 tanesinin ağzını burnnunu kırıp evine götürecem her ay masraf çıkarıyolar
    yeter artık

BENDE BIKTIM............................
  • 1 çocukları bu sebeple bırak dövmeyi bağırmak rencide etmek bile yanlış
    2 bu tamamen belediyenin veya oraya park eden kişilerin suçu... çocuk park sahaları çoğalmadıkca çözüm zor bulunur.
    3 PARK EDECEĞİN YERİ İYİ SEÇMEKLE MÜKELLEFSİN EĞER ARACIN VARSA...
  • sorma arkadaşım ya.bizim garajın üstü de açık.bi duvar var 3 metrelik falan.bi de bi tepe gibi bi yer var arabayla çocukların oynadığı yer arasında.arabaya taş atıyorlar sürekli bilinçli olarak.hatta bi kere dannnn diye bi ses geldi alarm çaldı.çıktım baktım çocuklar piyasa olmuş çoktan ama arabanın tavanına arka cama çok yakın bi yere taş gibi birşey atılmış ve orası çökmüş.hala duruyor o iz.bunun gibi irili ufaklı çöküntüler ve taş izleri var arabada.bi yakalasam......................

allahtan araba öyle pek pahalı bişey değil.ama yine de 10000ytllik araba.insanın içi gidiyor.elden de bişey gelmez napalım.nöbet tuttum bi ara gece-gündüz.kimse yok.içeri giriyorum çat çat taş sesleri geliyo.nerden anlıyolarsa geldiğimi ben cama çıktığımda gitmiş oluyorlar.ama bi gün yakalayacam.inat ettim.o çocuğu da ibret olsun diye sopayı kırana kadar kafasına gözüne vuracam.biz de çocuktuk ama böyle şeyleri bırak yapmayı,başkasının eşyasına zarar vermeyi aklımıza getirmezdik.sopalayınca onlar da getirmez.

• uyarıncada anlamıyolar 1 senedir uyarıyorum nafile
  • ben geçen gün branda aldım.
    malüm araba hafta içi yatıyor sitenin bahçesinde

çoluk çocuğa bir şey diyemediğimden
    ailesi ile de muhattap olmamak için kendimce önlem aldım.

ya sen gel çocuğun biri brandayı iki yerinden yırt.
    tek yırtığın altındada 10 cm lik çizik.

bisiklet işi değil bu.bizzat kasıtlı yapılan birşey.
    yırtılan yerler düzgün.

şimdi ben çocukluğuma dönüyorum.
    düşünüyorum. ben böyle birşey yapabilir miydim?

bir kere top oynarken komşunun arabasının antenini kırmıştım.
    131 doğanmıydı neydi eskilerden

gittim babama söyledim.oda sahibine söyledi.bir şekilde anlaşıldı yada tatlıya bağlandı.
    ben iki gün bahçeye çıkamadım korkumdan.

çocuk diyip geçmeyin.
    12 yaşındaki çocuk internete bile girip mail gönderebiliyorsa bunca küçük şeyi de düşünmesi gerekir.

iki arabayı kale olarak kullanan çocuktan gelecekte pekde birşey beklememek gerekir diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

her yer araba her sokak araba park yok. apartmanların bahçeleri araba parkı olmuş.
    nerede oynasın gariplerim. benim çocuğum yok.
    ama bizim sitenin çocukları arabamı bir türlü rahat bırakmayıp yazın her gün sağ olsunlar çizerler. hele bir tanesi almış değneği düz çizgi çalışmış.
    ama canları sağ olsun. onlar bizim geleceğimiz. ben onun için hiç takmıyorum .
    bakıyorum ki maça başlamışlar ve sürekli top falan geliyor. arabayı sitenin dışına çekiyorum hemen.
    ama bugüne kadar birisine bir tek şey söylemedim. söylememde.
    nazar boncuğu diyip çıkıyorum.

katılmıyorum..başkalarının malına zarar veren bir çocuğun geleceğinin parlak olduğunu düşünmüyorum.. nasıl ki akılsız başın cezasını ayaklar çekiyor,çocuğun cezasını anne babası çeker.. bir tanesini yakalarsam çizerken "canın sağ olsun" diyemeceğim.. hele ki çizik derinse..ya ben de onu çizerim,ya da masrafı karşılatırım.
    geçen yaz tatildeyken kaldığımız yerin sokağına bıraktık arabayı..bildiğiniz gecekondu sokağı gibi.dapdar vs. komuşunun biri oturmuş kapının önüne.karşıda da arabamız var,çocuğu küçücük ya daha 1,5 yaşında bile değil,ben de balkondayım,kafamı bi çevirdim almış eline taşı kaldırdı arabaya attı. sivri bi taş olsa gerek ki hafiften göçertti c sütunun ve boyası kazındı.. ve annesi görüyor bunları, tepki yok,oğlum yanıma gel.. sadece tartıştım annesiyle.. neden izin veriyorsun falan.. napsın çocuk oynamasın mı dedi tekrarı olursa ben de oynarım dedim..neyse ki olmadı..

quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Küçükken babam arabanın çizilmemesi gereken bir nesne olduğunu öğretmişti bana.
    Bir yerde top oynayacakken araba varsa kaleyi oraya yapmayıverirdik. Üzerimde fermuarlı, bol düğmeli kot yelek ceket vs. varsa pazarda şurda burda sıkışık iki aracın arasından geçmeyiverirdim.
    Sıkışık park olan durumlarda arabamın kapısını açtığımda yan tarafa vuracağından şüphe edersem kapının çarpması muhtemel yerine elimi tutardım.
    Başkasının aracına binerken ayaklarımı kapı eşiklerine sürtmemeye çalışırdım. Ayakkabılarım çamurluysa ve mutlaka binmem gerekiyorsa yere iyi bir siler bindiğim zamanda sabit otur ayaklarımı paspasın her köşesine sürtmemeye özen gösterirdim.
    Tüm bunlar daha ilkokul çocuğu ve sonrasında dikkat ettiklerimdi.
    Hala da böyleyim.
    Eğitim ailede başlar.

bugüne kadar kimsenin malına zarar vermemek için elimden geleni yaptım.babam da uyarmıştı sağ olsun,kötü birşey olduğunu söylemişti.kesinlikle en az sizin kadar dikkat ederdim. bir tek arabayı çizdim,o da küçüktüm,bana yapamazsın dediler,gittim az ilerde duran babamdan anahtarı aldım,ve kendi arabamıza ufacık bi çizik attım..sonra da gittim babama söyledim,pek hatırlamıyorum ama "vay eşşoleşek vay" dediğini hatırlar gibiyim keşke yapmasaydım diyorum ama sonuçta başkasının malı değil zarar verdiğim.hoş bir davranışta değil ama..oldu bir kere.

• ben kendi çocuklarıma başkasının malına canına zarar vermemeyi öğretiyorum.
    zarar çocuklardan değil bilinçsiz anne-baba lardan kaynaklanıyor.
    sokakda zarar veren çcukların aileleri evde dolap makina gibi şeyleri çizmelerine izin veriyorlarmı yada
    televizyona şut çekiyorlarmı evde kendi mallarına müsade etmiyorlar dışarda ne yaparsa yapsın olmaz öyle şey.başkasını bilmem ama aracıma zarar veren çocuğun ailesine evlatlarına dikkat etmesini söylerim.
    arabam bana piyangodan çıkmadı hırsızlık malıda değil emek karşılığı.kusura bakmasınlar ama insanca yaşamayı öğrenmeleri lazım.
  • valla bende az zamanında arabaya az top atmadım . apartmanın arkasında bızım kapalı garaj vardır . kale olarak da cok musaayıttı . ustu sajj sagı solu duvar tam kaleydı sızın anlıcagınız . pat kut ne oynardık ya . yukarı vurursun sajj sesi çıkar . sert vurursun arabada topun ızı cıkar flan ne guzel gunlerdı . bırakın top gelsın aracınıza hıc bısı olmaz . belkı kaportanın hassas noktasına gelırse cokertebılır ama . ama çizme olayına bende karşıyım ..
  • suç çocukların değil onları terbiye edemeyen ailelerinde. adı ustünde çocuk tabi yaramazlık yapacak. önemli olan ailenin çocuğuna sahip çıkması. hepimiz çocuk olduk ben küçükken evde kırıp dökmediğim birşey kalmazdı ama dışarda kesinlikle kimsenin malına zarar vermedim.çünkü annem babam böyle öğretti.. eğitim aileden başlıyor.. benim endişem çocukların arabamı çizmesi veya toplarının çarpması değil. endişe duyduğum böyle başıboş yetişen bir neslin ileride ne duruma geleceği..

bugün ortaokul öğrencileri okulda birbirini bıçaklıyor.

bizim zamanımızda liselerde bile böyle birşey yoktu. şimdiki nesil gerçekten tehlikeli yetişiyor..biz bunların sıkıntısını ileride çekeceğiz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Reaper*

Ben pek takmamda takanlar baya var. Arabaya top vurdu diye topu kesen birini gördüm, küfredeni de..

10 yaşlarındaki çocuklar neysede
    20 yaşında işsiz işsiz sokakta top koşturan ayılar topa vurup kaportayı yamultursa bende keserim topu. sesini çıkarsın boğazınıda keserim :D
  • eskiden çocukken bırak arabalara zarar vermeyi komşu uyuyor diye bile korkudan oynamazdık. :) şimdi kızıp bağırsan bile bide cevap veriyorlar insanın tepesi atıyor bir anda ama o çucuklardan çok anasınıda boşver babalarına eşek sudan gelinceye kadar dayak atmak istiyorum ama babaları görmek ne mümkün çoğu eşek gibi çalışıyo yada evde yok kahvede falan eee karşımda anneler kadına vursan ne olacak 2 kelime diyon öküz gibi bakıyor "ne var ne olmuş gibilerinden" yanii arkadaşlar toplumun geneli eğitimsiz yada vurdumduymaz, arabası olan biraz belki halden anlar ama arabası olmayanda nasıl olsa benim yok başkasının malınında ..... sını diyerek takmıyor durum bundan ibaret,

hepsinden öte şu an trafikteki bi çok öküz bile aracında ailesi varken nasıl inip binileceğini bile söyleyemiyor, adam daracık yere giriyor sonrada içindekileri indiriyor tabi kapıları açarken dan diye yandaki arabaya vuruyorlar al sana göçük ve çiziklerin nedeni ama yavaşça dikkat ederek inseler bişi olmayacak, geçenlerde bi alışveriş merkezinde baktım benim aracı parkettim tam arabanın başından ayrılırken bi araba yanaştı yanına neyse baktım orta yaşlı karı koca dur bakalım dedim nasıl inecekler kadın kapıyı bir açtı tak diye sesi okadar uzaktan duydum içim gitti resmen, hemen geldim koşarak dedim kardeşim nasıl iniyorsun yavaş açsana kapıyı baktım boyayı çizmiş bide " kardeşim ne var bu kadar şeyden hemen sanki görmedik işte falan baktım öküzler anlamayacak tamam kardeşim dedim, hayvanlık sizde kalsın, dönüşte baktım orada arabaları hala, anahtarla biraz kapısına motif yaptım bide not bıraktım "bi daha hayvanlık yapma bana rastlarsan resim yaparım arabanda" diye :) içim rahatladı..

• mesele malesef bilinçsiz ailelerde bizim sokaktada var bitane balta 18 yaşına gelmiş hala 12 13 yaşında çocuklarla top oynuyor uyardımıda artis artis konuşuyor çok dayak yedi uslanmıyor aynı ailenin 3 yaşında bi oğlu daha var onuda saldılar şimdi sokaga balta 2 yetişiyor
  • birde şu yolun yarısını kaplayan 3-5 tane bir arada dağnık dağnık olan seyyar satıcılar falan yokmu sonra çarpınca biz suçluyuz
  • ne bileyim ya o kadar para sayıp alacağım arabayı"velet"in teki anahtarla adını yazacak(daha bugün oldu sitede)kafasından sürte sürte kıvılcım çıkartırım ben.

ama top çarpmış falan ona bişey demem.bizde küçükken bahçede oynardık biz de arabalara istemesekte vururdu,neticede bizde çocuktuk...

ama bazıları çocuk değil terminatör
  • quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

ne bileyim ya o kadar para sayıp alacağım arabayı"velet"in teki anahtarla adını yazacak(daha bugün oldu sitede)kafasından sürte sürte kıvılcım çıkartırım ben.

ama top çarpmış falan ona bişey demem.bizde küçükken bahçede oynardık biz de arabalara istemesekte vururdu,neticede bizde çocuktuk...

ama bazıları çocuk değil terminatör

O zaman arabanın üstünde hangi isim yazıyorsa o ismi taşıyan herkesi topluycan ya çıkarıcan arasından yada hepsini dövcen

Ama diğer konudada haklısın bizde çocuk olduk
  • Benim Arabamı biri 5 diğeri 6 yaşında biri kız! iki çoçuk çizdi hemde öyle böyle değil taşla ön kaputu kara tahta niyetine kullanmışlar çocukları arabanın yanında oynarken gördüm sordum kim yaptı diye''Büyük büyük abiler vardı geçerken çizdiler gittiler'' dediler binin arabaya arkalarından yetişelim dedim kaçtılar sonra annem tuttu getirdi bu 5-6 yaşındaki veletler çizmiş ve söyledikleri yalana ne demeli resmen dumur oldum...

O yüzden kalkıpta yok onlar bizim geleceğimiz yok uyarın geçin yok affedin söylemlerini söyleyenlerin hiç canı yanmamış heralde evimin önüne park ediyorum sabah kalkıyorum tertemiz arabada dairesel çizikler bir değil iki değil oynayacak yer yokmuş nerde oynasınlarmış Yahu koskoca yol dururken kaldırımdan bisiklet süren(ara yolda trafik yok)çocuğa ne yaparsınız kimse kusura bakmasın ben bağırırım çağırırım ,annesi babası artistlik yaparsa onlarda nasibini alır.Çocuk doğurmak kolay iş bunların bir şekilde eğitilmesi gerekir ana baba çocuk komple...

nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir BU söz tam çuk oturur buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 22 Haziran 2008; 10:16:20 >

• Peki şöyle bir şerde var geçen gün seat ata(ankara)servisindeydim bir ibiza gördüm araç 2006-2008 arası sanırım,sol taraf sağ taraf ön kaput tavan arka bagaj ön tampon arka tampon lokal boya uygulamaya fırsat vermeyecek şekilde aşağıdan yukarı zikzaklar çizerek çizilmiş ve hepsi astara kadar inimiş araç komple boyalık yani...Buda yetmemiş anten kırılmış,depo kapağı sökülmüş,ön ve arka silecekler kırılmış,plakala ve plakalıklar gitmiş....görünce dedim ki bunu yapanda kim şok oldum özelikle sordum servis görevlisine araç sahibinin eski kız arkadaşı dedi!!!Psikopata bak delirmemek içten değil servis görevlisi bayan diyor ki kimbilir kıza ne yaptı peAhhhh.

Ben olsam o kıza neler yapmazdım ki ÇOŞKUN style çalışırdım üstünde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.