Şimdi Ara

sokak müzisyenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sesime guveniyorum, bir arkadas da saz, gitar caliyor cikio istiklalde biseyler soylesek biraz harcligimizi cikarsak diye dusunuyorum ama bi yandan da sanki dilencilik gibi geliyor..siz ne dusunuyorsunuz bu konuda..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İssiz Adam -- 3 Mart 2015; 12:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence gayet medeni ve güzel bir uğraş.

• hoş birşey dilencilikle ne alakasi var kardeşim ben gördüğüm yerde hep atarim mesela öğrenciler oluyor genelde zaten benimde sesim olsa ben hic düşünmeden yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andres Escobar -- 3 Mart 2015; 12:43:31 >
  • Ekmek parası hocam napsin onlarda.

• dilencilik degil o knk. sen sanatini icta ediyorsun. millette bunu desteklemek icin. sana harclik yada bahsia veriyor. adini sen koy.

• Muzisyenlik degilde soak calgicisi demek daha dogru olur. Muzisyenlik yillarin tecrubesini ister.

• Bu adam gibi çalan daha göremedim henüz ve bu bence dilencilik değil emek var sonuçta bi çok kişinin içinde çalıyorsun. Eğer yapabileceğine inanıyorsan destekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wmsnickers -- 3 Mart 2015; 12:57:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benm arkadaşta ses yok bişi yok gitar çaliyor alşveriş merkezinde en kötü günlük 100 lira para kazanıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BingolluKenan

benm arkadaşta ses yok bişi yok gitar çaliyor alşveriş merkezinde en kötü günlük 100 lira para kazanıyor :D

Gerçekten mi? Neresi orası?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wmsnickers

Bu adam gibi çalan daha göremedim henüz ve bu bence dilencilik değil emek var sonuçta bi çok kişinin içinde çalıyorsun. Eğer yapabileceğine inanıyorsan destekleriz.

çok yetenekli

• Bence çok güzel gerçekten sokakta böyle insanlar görebilmek beni mutlu ediyor

• KillZone44 kullanıcısına yanıt
    İzmir
  • Metroda ses kirliliği yapmasınlar yeter.

• taksim metrosunda hep para atarım 2 dakikalık bile olsa müzik sesini duymak bana huzur veriyor
  • Genel olarak ne düşünüyorum;

Bizim ülkedeki sokak müzisyenliği kavramı çok yozlaşmış bir kavram.

Sokak müzisyenliği derken 4 akorla 100 şarkı söyleyen insanları kastediyorsan, o sokak müzisyenliği değil bence. Amatör bir uğraş bile olduğunu düşünmüyorum, zira ortam yapmak isteyen insanlardan ibaretler çoğunlukla. Bu gruba para vermedim vermem de, ama veren çok.

Ama kastettiğin biraz daha orta halli bir şeyse, böyle şeyler gördüğümde cebimde param varsa veririm genelde.

Birinci durumu dilenciliğe yakın görüyorum, çünkü olmayan bir şeyle para kazanıyorlar. Hatta ileri gidersem dilenci adamın ne olduğu belli en azından. Ha ona para veriyor musun dersen, hayır, çünkü hangisinin gerekten zorda olduğunu kestiremiyorum maalesef. Bu birinci gruba giren "sokak müzisyenleri" nin hakikaten zorda olduğuna inansam da zor para veririm, çünkü çakallık olarak görüyorum. Hele toplu taşımalarda böyle tipleri görünce, onlar etrafı hiç düşünmeden tabiri caizse gürültü yaparken aferin aferin diye alkış tutan teyzelerin arasında kalınca nefret ediyorum.

İkinci durum ise kesinlikle desteği hak ediyor. Para desteği olmayabilir, orada dinlenmekten ve alkışlanmaktan bile mutlu olur o insan. Bu gruba girenlerin dilencilikle alakası bile olduğunu düşünmüyorum.

Sizin için ne düşünüyorum;

Yeteneğinizi bilmiyorum ama her halükarda cep parası çıkarırsınız. Hatta birinci grup çoğu zaman daha çok para kazanıyor olabilir, dolayısıyla yetenekle de pek alakası yok.

• Biraz da özgüven olayı bu iş. Herkes çıkıp sokağa müzik yapamaz ama hakkını da vermeliler kullandıkları enstrümanların
  • Git bir yerde part-time çalış boşver çalgıyı çengiyi.Dilenci gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suavinin Berberi -- 3 Mart 2015; 16:56:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne kadar sokak sanatçısıdır bilmiyorum ama profesyonel çekimlere başladı artık.

Ben beğeniyorum açıkçası.

Hoşuma giden gruplara veriyorum para.

Maalesef her işte olduğu gibi bu alanda da her çalabilen bir şeyler yapmaya çalışıyor. Hayat tabi, herkes kendi derdinde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.