Şimdi Ara

Sokak köpekleri ve korku Yenilendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gece sabah saat 6 da önümü bir sokak kopegi kesti ve uzun sure havladı.
    Yurumeyi birak hareket bile edemedim hafif yuruyunce daha cok yaklasiyordu. Baya bi bekledikten sonra kopek hafiften sakinlesti ve bende ufak ufak adimlar attim.

Ama yinede pesimden geldi. Sonra mesafe acılı ca uzaklastim.

Evime yuruyordum ve oradan baska alternatif yolum yok.

Köpeklerden de korkarım. Artik oradan yine sabah gecicek olursam taksiye binicem.
    Ama gercekten buna bir cözüm yokmu. Hava kararinca yolda yuruyemiyorum. Piskolojik sorun oldu cıktı. Her an bir kopek çıkıp gelcekmis gibi hissediyorum.

yeni;
    Korunma yollarını anlatan yararlı bir video

http://www.youtube.com/watch?v=Bx7tLnLv6m4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1CD3AB5A -- 27 Aralık 2013; 16:17:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.si kuduz olmaktan korkuyorum. Ya ısırsaydı...

2.si ben kopek alip beslemek isterken. Korkumdan kurtulmak isterken artik evcil kopeklere yaklasamam bile.

3. Belediyeye şikayet etsem hicbirsey degismeyecek biliyorum.

•  Sokak köpekleri ve korku Yenilendi

O saatlerde motosikletin peşine çok takılıyorlar elimin altında bulunduruyorum.
  • Oha bundan olmasi guzelde bi tane attin kopek kacmazsa?
    Topuklasanda ise yaramaz.

Motorda sorun olmaz. Biraz gaza bas tamam.
    Biber gazi alsam acaba etkiler mi

• havali tabanca al. saldiran kopeklere sikarsin.
    bende vardi havali tabanca.
    forumdan bi arkadasa sattim. alma nedeni kopeklerden korunmak icindi.bence mantikli. yarala kac

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazik gunah hayvana. Havalı tabanca fayda etmez bence. Cunku o gun kacsa bile 2.gun gecerken bana kinlendigi icin cok fena seyler olabilir hergunde cs oynar gibi havali tabancayi kurup oradan oyle gecmek. Hele bide polis gorurse...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara sokak köpekleri problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merkezde oturuyorsan dikkatli ol. O saatlerde toplu geziyorlar. Telefona köpek kaçıran programı yükle. Hani köpeklerden başka kimsenin duymadığı yada zor duyduğu ses. Yukarımdaki arkadaşta iyi fikir vermiş. Ses savunması kullanman en mantıklısı.

• Video super.
    Ama birak o kopegin yanina gitmeyi oyle bi yerden gecerken kopek gorsem ya geri döner yada hizla uzaklasirdim.

Et filan vererken aha elini kalti simdi isiracak diye ben korktum.

Of bide bunlar korkuyuda hissediyor.

• Kopeklerden pek korkmazdim taaki geceyarisi kangal beni kovaliyanadek

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Merkezde oturuyorsan dikkatli ol. O saatlerde toplu geziyorlar. Telefona köpek kaçıran programı yükle. Hani köpeklerden başka kimsenin duymadığı yada zor duyduğu ses. Yukarımdaki arkadaşta iyi fikir vermiş. Ses savunması kullanman en mantıklısı.

Bir keresinde 15-20 kopek gordum. Ama arabadaydim.

Uskudarda oturuyorum.

• Ses uygulmasini arastirdim ve tırt.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=30490970&p=1

• Belediye ne diyo bu işe ? Konuştun mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö-F-K

Yazik gunah hayvana. Havalı tabanca fayda etmez bence. Cunku o gun kacsa bile 2.gun gecerken bana kinlendigi icin cok fena seyler olabilir hergunde cs oynar gibi havali tabancayi kurup oradan oyle gecmek. Hele bide polis gorurse...

sattigim arkadas yolda giderken kopeklerden korunmak icin alacam deyince bende sasirmistim. ama en iyi yontem.hayvani yaralamaz.sadece kucuk bir hasar verir. kucucuk mermisi var zaten.bi tane sikarsin. sonra hayvan sersemleyince tabanlara kuvvet

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö-F-K

Oha bundan olmasi guzelde bi tane attin kopek kacmazsa?
    Topuklasanda ise yaramaz.

Motorda sorun olmaz. Biraz gaza bas tamam.
    Biber gazi alsam acaba etkiler mi

10 mm somun ile 3 metreden tavuğu delip geçiyor orta boy patatesi diklemesine ortadan yarıyor somun köşeli olduğundan çok ciddi hasar veriyor.

Ve maalesef 2 hafta önce kar vardı 5 köpekten oluşan bir sürü takıldı biri paçamdan tuttu ayağımı motora doğru çekince sıcak motora yanaşamadı bıraktı bende indim zaten oda konumunu aldı bende motorun çantadan biraz mama çıkartıp attım malum kar var yemek bulmak zor ama oralı bile olmadı diğerleri yerken yere eğildi dişlerini gösterip hırladı mecburen sapanla vurdum köpeği şöyle oldu sapanı çektim kafasına nişan almamak için etrafında çeyrek dur döndüm bu hareketimle köpek üstüme atılma hareketi yaptı mecbur kafasından vurdum anında öldü yığıldı kaldı alman kurdu kırmasıydı diğerleride korkup dağıldı

Motorla köpekten kaçmak yazın kolay ama kışın erken saatlerde yolda oluşan çiğ donuyor ve asfaltın arasını dolduruyor buzla kaplanıyor yol bir sokak köpeği bile 50 km hızla koşabiliyor mahalle arasında buzlu yolda 50 km hıza çıkmak tehlikeli.

Birde bizim bulunduğumuz yer şehirin biraz dışında evler 2-3 katlı bahçeli önüne gelen köpek alıyor bakamayan salıyor genelde ya cins köpek oluyor yada kırma ve oldukça saldırganlar

Biber gazı etkili ama rüzgar olayı sakat rüzgar köpeğe doğru esmeli 10 saldırının 5 inde gazdan sende etkilenirsin birde sıkarken kolunu uzatırken dikkat et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Belediye ne diyo bu işe ? Konuştun mu ?

Belediye ile konusmadim. Ama istanbulun hali malum. Yinede ariyacagim.
    Kopek dedigim gibi geldi 1metre mesafe vardi aramizda ve surekli havluyordu.

Kopek halinden de biraz anladigimdan kacmadim. Hatta hareket etmedim sakinlesmesini bekledim. Baya uzun sure bekledim. Gece olsugundan kimsede yoktu. Sonunda sakinlestiginde yavasca uzaklastim oda beni yavas yavas takip etti.

Arada ki mesafe artinca sorun kalmadi.

Dedigim yer. Kucuk camlicadan bulgurlu mah giderken. Eski arabalarin oldugu bir yer var. Yeni yapilan spor salonunun hemen biraz assagisinda sagda kaliyor.

Orada bagli 2-3 kankal var. Bu kopeklerde onlar var diye oraya geliyor galiba.

Hayir bide ben surekli o yulu kullaniyorum o kopeklerin beni tanimasi gerek diye dusunuyorum.

Oyle silah filan olmaz. 1 gun atlatirsin ama 2-3 gunler??

Galiba belediye cozemezse geceleri taksi. Günduz daha hic sorun olmadi

• Sapan cok acimasiz.
    Galiba sulu biber gazlari var onlardan alic.

Bir defa kullandim hem menzilli hem oldukca etkili. Tuzgardan da etkilenmiyor.

Su sekilin gidiyor. Ayni cam sillerde bi ayar var yapinca cizgi seklinde oluyor ya cinsten olanlardan.

• Benim gündüz vardıyasındaki en buhranli sorunum grup halinde takılıyorlar ve ordan geçmek zorundayim Bismillah diyor ve sakin sakin geçiyorum yanlarından. son 3 gündür piyasada yoklar yalnız ,

• Kopekten korkmayin kopek hareketlerini ogrenin kopekler herseyi belli eder kooek sana o kadar havlamis bisey yapmamis bence oyun amacli bi havlamaydi kuyruguna bak hareketliyse sev onu duz duruyosa ve havlarken dislerini gosterip hirliyosa sakince uzaklas kosarsan kovalar...

Ben bizim mahalledeki 1 kopegi seviyorum bi bakiyorum etrafimda 5 6 kopek var hepside sevilmeyi bekliyor ben birini sevince kiskanip birbirleriyle kavga oyun karisik oynuykorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maktusso

Kopekten korkmayin kopek hareketlerini ogrenin kopekler herseyi belli eder kooek sana o kadar havlamis bisey yapmamis bence oyun amacli bi havlamaydi kuyruguna bak hareketliyse sev onu duz duruyosa ve havlarken dislerini gosterip hirliyosa sakince uzaklas kosarsan kovalar...

Ben bizim mahalledeki 1 kopegi seviyorum bi bakiyorum etrafimda 5 6 kopek var hepside sevilmeyi bekliyor ben birini sevince kiskanip birbirleriyle kavga oyun karisik oynuykorlar

Aynen köpek hareketlerini yorumluyorum ve biraz biliyorum.

Eger akrep gibiyse bosuna kacma. Yakalar.
    Havliyirsa korkutmak veya bolgesini koruma amaclidir.
    Havlamiyor sadece hirliyorsa. Cok az bi zamanin kaldi demektir.
    Direk saldirmak amacliysa zaten coktan saldirmistir.

Kuyruk salliyorsa oyun istiyordur.

Kuyrugu bacak arasina sıkısıksa zaten gelip sana havlamaz. Hatta kacar.

Ama benim basima gelen olayda kopek 1metre mesafede deli gibi havliyir 2-3 saniye dis gosterip hirliyordu. Kuyrukta yengec gibiydi.

Buyuk ihtimal yuvasini koruyordu. Ama sonucta orasi islek bir sokak.
    Eger bilmeden bir kac adim atsam yada kacsaydim kovaliyacakti. Belkide isiracakti.
    Zaten uzaklasirken pesimden cok hirladi ve dis gosterdi.

İsteigim sey bunun hic yasanmamasi veya daha kotu bisey yasanacagi zaman yapacagim birsey. Tekme filan o pozisyonda fayda etmez.

Galiba en guzeli belediyeye soylemek ve bir daha o saate gecerken taksiye binmek olacak. Hem o saate sadece köpek degil baska seylerlede karsilasabilirim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.