Şimdi Ara

Sokak Düğünleri Yasal mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Olgi

Yasaldir emniyet izin aliniyor. Saat 11-12'ye kadar suruyor sonrasi yasak. Evimin yakininda dugun salonu vardi bangir bangir muzikle her yazyaz kafa sisirirlerdi. Yan tarafindaki bos arsaya site apartman yapildi insanlari sikayetci olup imza toplayarak salonu kapattirdilar.

bu bilgi güzel düğün salonu kapanıyorsa sokak düğününü hayli hayli izin vermeyebilirler.

umarım bu düğünler için kalıcı bir çözüm bulunur, internettende araştırdım çok kişi şikayetçi
  • Merhaba arkadaşlar,

Ankarada yaşıyorum bugün itibarıyla benzer bi düğün vakasıyla bende karşılaştım ve olayı çözdüm 1 saat sonra ses soluk kalmadı...

öncelikle işin hukuki boyutundan bahsedeyim, öyle 10-11-12 gibi bi durum yok ( izinli haller hariç ) ama büyükşehirlerde bu izinler çok çok nadir verilir malum burala 10 yıl önce göcüp geldiğimiz köylerimiz değil... gürültü yapmanın saati olmaz...

SOKAK DÜĞÜNÜ/APARTMAN BAHÇESİ DÜĞÜNÜ YASAK !!!!!!!

Mevzuat der ki...

Çevre ve Orman Bakanlığının 17.05.2007.gün ve 2007/5 sayılı Genelgesi ve 2009/49/EC sayılı Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi konulu yönetmeliğinin genel ilkeler başlıklı 5. maddesinin ( j ) bendi gereği sokak düğünleri yasaktır.

5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 36. maddesi (Gürültü)

GÜRÜLTÜ
    Madde 36- (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
    (2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.
    (3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

İŞGAL

Madde 38 - (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

(2) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımlar üzerine inşaat malzemesi yığan kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından yüz Türk Lirasından beşyüz Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(3) Özel kanunlardaki hükümler saklıdır.

*** Gelelim benim hikayeme, saat 16:00'da ankaranın bağlarıyla başlayan zulüm elektrosaz işkencesi eşliğinde devam etti, sanırsın benim evde çalınıyor... adamlar 40 kişi düğün yapıyor biz en yakın 6 apartman yaklaşık 300 kişi gürültüye katlanıyorduk. Saat 19:00'a kadar sabrettim. Baktım azıttılar, önce 155 i aradım bekledim yarım saat, sonra tekrar aradım, bu defa ilçe karakolunun telefon numarasını aradım... Olayın yarın takipçisi olacağımı belirttim. ( gerçekten olacaktım yasal haklarımı arayacaktım) Bi 10 dakika sonra ekip geldi, saygısız guruhun sesini kestiler, muhtemelen ceza da kestiler... Ekip ayrıldıktan 10 dakika sonra tekrar başladılar, aynı şekilde önce 155 sonra ilçe karakolu aradım, ekip ayrıldıktan sonra gürültüye devam ettiler dedim. Ceza kesip gitmek diye bi şey yok, gürültüyü de engellemeleri gerekiyor, yoksa parasını veren gürültüye devam eder... Neyse ikinci aramamla beraber yine yarın olayın takipçisi olacağımı belirttim, ekip bi şey yapmadı geldi gitti dedim. Ekip bir süre sonra tekrar geldi köyden indim şehre tayfasının sesleri bir daha çıkmadı... çok şükür saatlerdir kafam sakin...

Hakkınızı gasp ettirmeyin arkadaşlar, gerekirse defalarca polisi arayın, polisten başkasıyla muhatap olmanıza gerek yok... ancak ve ancak bir kere savsaklar polis ama baktılar kararlısınız, hakkınızı arıyorsunuz ve mevzuatı biliyorsunuz, poliste kendini riske atmıyor... mecburen sesi kestiyor... gürültüyü bitiriyor...

• Yıl olmuş 2014 Düğün nedir Allah aşkına çingenelikten başka birşey değil.
    Biri koca bulmaya gider,biri mecburiyetten taa Almanya dan küfür ede ede gelir.Bu neyi giymiş kim ne takı takmış dedikodunun bini bir para, recep ivedik filminin başlangıcındaki kadınlarla aynı formatta olan bir grup yaşından başından utanmadan göbek atar.
    Sırf bi kaç cahil cühela nın dedikodusundan,şerrinden sakınmak için daha gencecik insanlar evlenmeden binlerce lira borç batağına sokulur.Nice gençler düğün konusunda anlaşamadıkları için ayrılmak zorunda kaldı ve nice gençler düğün masrafı yüzünden evlenemiyorlar.
    Avrupa'yı örnek alacağımız bi konu varsa o da düğün olmalı bence,bakın adamlar ne güzel sade bir nikah belki bide yemek verip konuşma yapıp bitiriyorlar kimse kimseyi üzmüyor.Ne zaman bu cahiliye adetlerini terk etmiş olacağız bilmiyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acht und zwanzig -- 23 Haziran 2014; 13:55:01 >
  • acht und zwanzig kullanıcısına yanıt
    sana zorla yap diyen yok direkt nikah yap ama yapanada saygı göster herkesin görüşü adetleri farklı sen git eyfel kulesinde yap kimene..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Bana zorla yap diyen yok öyle mi?Bak akrdeşim galiba sende anteplisin gel bak samimi konuşalım antep te düğün yapmak istemiyorum diyene kız verirler mi?
  • acht und zwanzig kullanıcısına yanıt
    memlekette kızmı yok....
  • bizim kına gecemizde "tavuk almaya gitme" denilen bir olay vardır. belki bilenler bulunur. kız tarafı ve arkadaşları çalıgıyla çengiyle oğlanın annesinden tavuk pilav canları ne isterlerse almaya giderler kına gecesinin sonunda. bayağı gürültülü bi organizasyon yani biz bunun için önce emniyetten izin almıştık dilekçe verip. buna rağmen gittiğimzde daha 15 dakika olmamıştı ki polis gelip yanımıza dağılmamız gerektiğini söyledi. dağılana kadar da başımızda durdu. iznimiz var dememize rağmen. yani mantıken sokak düğünün de polisi çağırıp dağıtma hakkınız olmalı
  • düğün salonu tutacak paran yoksa evlenme bile diyesi geliyor insanın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.