Şimdi Ara

ŞOK! Sonunda Canon Pixma MP210 CL-38 CL-41 PG-37 PG-40 RESET (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
1
Favori
105.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar elinde kullanılmış mp 210 kartuşu olan var mı?Varsa 1 çift almak isterim.
  • Burada bahsi geçen şu 3. ve 4. adımları bir arkadaş açıklayabilirmi lütfen servis moduna giriyorum ancak bir türlü servis bilgilerini yazdıramıyorum yazıcıdan arkadaşlar
  • Anlatılanlara şöyle bir göz attım fakat burdaki reset işlemi sadece cihaza ait "counter" yani sayacı resetler kartuşa bişey yapmaz paylaşayım dedim bilginize...

E5 kodu alıyorsanız buna bağlı B ışığınız yanıyorsa "black" siyah yada C ışığınız yanıyor ise "color" renkli kartuşunuz elektronik arızaya geçmiştir çözüm kartuşunuzu değişmekten geçer... ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadBoyTR

Anlatılanlara şöyle bir göz attım fakat burdaki reset işlemi sadece cihaza ait "counter" yani sayacı resetler kartuşa bişey yapmaz paylaşayım dedim bilginize...

E5 kodu alıyorsanız buna bağlı B ışığınız yanıyorsa "black" siyah yada C ışığınız yanıyor ise "color" renkli kartuşunuz elektronik arızaya geçmiştir çözüm kartuşunuzu değişmekten geçer... ;)

konuyu biraz okusan zaten bu bilgilerin verildiğini görebilirdin :)
    burdaki yöntem her neyi resetliyorsa resetlesin benim ilgilendiğim kısım; kartuşumu uzuuuunca bir süre tekrar tekrar doldurarak kullanabilmem olduğu için kalanı ile ilgilenmiyorum bile. he arada bozuk kartuşlar denk geliyor bahsettiğin hatayı veriyor filan. değiştiriyorum, sorun kalmıyor.
  • ya ebnde diyorum neden yapamıyorum 3gündür :D

sadece kırmızı reset ucgen tuşuna 10 saniye basmak yeterliymiş ve ben kartuşları taktığımda dolum yapan arkadaşlar kartuşun mürekkep kısımlarına mavi bant çekmiş ben onları çıkarmayı unutmuşum :))))))))

neyse cıkarttım oldu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.akin01

Arkadarşlar kartuşlara 2 defa reset attım , yeni bir dolum yaptım ama bu sefer reset atamıyorum. Daha önceden uyguladığım aynı şeyleri yapınca , servis menusü açılmak yerine sağ en üstteki turuncu şimşekli led hata veriyor ve hiç bir işleme izin vermiyor. Çözümü var mıdır ? Mptool programnıı denedim kartuşaları görmüyor.

ya servise tam giremiyorsun. ya da kartuşları göremiyor makina. kartuşların çip yüzeylerini kolonya ile filan sil. bi dene.
    olmazsa servis moduna kartuşları çıkarıp öyle gir. sıralamaları filan değiştir yani.
    son ihtimal de kartuşların ölmüştür. yenilerini veya ikinci elini filan bul. çok sık reset atma kartuşlara. göstergede mürekkebin bittiğini gördükçe resetle :D

• RESET İŞLEMİNİ YAPAMAYANLAR İÇİN KESİN ÇÖZÜM:

1. Cihazın fişini çekin , on off tuşuna bir defa basın kalan elektriği alın.
    2. Cihazı fişe takın. Resume-Cancel tuşuna basın ve basılı tutarak aynı anda on-off tuşuna 1 defa basın ve elinizi kaldırmayın, şimdi resume-cancel tuşundan elinizi çekin ve 2 defa resume-cancel tuşuna basın ve parmağınızı on-off tuşundan çekin.
    3. Cihaz açılacak ve on-off tuşu yanıp sönmeye başlayacaktır. Ekranda 0 (sıfır) çıkana kadar bekleyin, eğer sıfırı ekranda görürseniz servis moduna başarıyla girmişsiniz demektir.
    4. Şimdi resume-cancel tuşuna 3 defa basın ardından 1 defa on-off tuşuna basın. (bu sırada on-off tuşu saniyenin yarısı kadar bir süre için yanıp sönecek)
    5. Bu işlemin ardından 4 defa resume-cancel tuşuna basın ve ardından on-off tuşuna basın. (on-off tuşu yeniden çok kısa yanıp sönecek)
    6. Yazıcının kapağını açın ve kartuşları çıkarın.
    7. Yazıcının kapağını kapatın ve 4. ve 5. maddede yazılanları tekrarlayın.
    8.Şimdi on-off tuşuna basın ve bekleyin, burada cihaz bir takım işlemler yapacak. Bekleyin. Bu işlemler sona erince tekrar on-off tuşuna basın, cihaz bu sefer kapanacaktır.
    9. Cihazı normal olarak açın.
    10. Kapağı açın ve kartuşları yerleştirin.
    11. Resetleme işleminin tamamladığınızı göreceksiniz. Hayırlı olsun.

------

Canon PG40 kartuşu için Pelikan 4001 mürekkep deneyimim:

Başka bir forumda gördüğüm Pelikan 4001 mürekkebi (3 TL) ile yaptığım kartuş dolumu oldukça başarılı.
    Burada ince nokta mürekkebi biraz sulandırarak kartuşa doldurmak. Bu iş için yeni aldığınız Pelikan 4001 şişesine 3,5 ml su ilave edip iyice çalkalamak.
    Ve dolumu yaptıktan sonra yazıcı ayarlarından baskı kalitesini en iyiye getirmek ve yine yazıcı ayarlarından mürekkep kuruma süresini en uzuna almak.
    Sonuç gayet başarılı.
    Forumda bu tarz mürekkep kullanmanın tıkanıklığa yol açacağı ve kartuş süngerinin bir süre sonra sertleşeceği gibi olasılıklardan bahsedilmiş.
    Bunu deneysel olarak denemek için eksi kartuşumdan çıkardığım orijinal Canon karuş süngerine Pelikan mürekkebinden bir miktar enjekte ettim, daha sonra süngeri oda sıcaklığında beklettim. Bu işlemlerin ardından acaba süngeri suya tuttuğumda mürekkep süngerde mi kalacak (yani süngeri boyamış mı olacak ki öyle olursa süngerin özelliğinin bozulması kesindir...yoksa suya tuttuğumda mürekkep akıp gidecek sünger beyaz haline geri dönecek miydi?) Suya tuttuğumda(normal musluk suyu ılık değil) mürekkebin akıp gittiğini süngerin beyaz olduğunu gördüm. Bu da kanıtlıyor ki süngere kısa vadede bir zararı yok.

****BURADA VERİLEN BİLGİLER DENEYİMLERDEN YARARLANILARAK YAZILMIŞTIR, SORUMLULUK UYGULAYAN KİŞİYE AİTTİR.****

SAYGILAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.akin01 -- 1 Haziran 2012; 1:33:14 >

• jeofizikci kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Canon Mp 220 kullanıyorum.

Daha önce 1 kere resetleme işlemi yaptım. 2 tane orjial kartuşum vardı.2. de bitti. Dolum yaptım.Aşağıdaki işlemleri sırasıyla yapıyorum

Servis moduna giriyorum.Bende Idle diye bişey yazıyo

1 kere - Servis test çıktısı verir. Yapıyorum
    2 kere - EEPROM bilgisini çıkartır. Yapıyorum
    3 kere - EEPROM ilk değerlerine gelir. (Power ledi çok kısa süre yanıp söner)(Bazı modellerde bu basamakta kartuşların çıkartılması gerekiyor). Yapıyorum
    4 kere - Mürekkep sayacı sıfırlanır. (ilk sefer yaptığınızda D=000.0 Ps=000.3 gibi birşiyler yazdırması doğal yeniden deneyin)(Power ledi çok kısa süre yanıp söner) (Bazı modellerde bu basamakta kartuşların çıkartılması gerekiyor). ----------------------------Burayı yapıyor mu anlamadım. 4 kere reume tuşuna+ power tuşuna basınca çok kısa power tuşu yanıp sönüyo işlem yapmıyor bi kere daha power tuşuna basınca cihaz çalışıyo bişeyler yapıyor boş çıktı çıkıyor tekrar idle yazısı geliyor.Sanırım kartuşu resetlemiyor.

Acaba yardım edebilecek var mı?

Canon MP 220 de yapan varsa lütfen yardımcı olsun

teşekkürler

• arkadaşlar size yanlış bilgi vermişler dogrusu bu ben yaptım oldu deneyın 100de 99 calışır aksi halde cıhazınızda arıza var demektir

9 ADIMDA RESET

1-Yazıcıyı fişten çekin
    2-On/off tuşuna basılı tutarken fişi tekrar takın ,on/off'u bırakmadan 2 kere iptal/reset(kırmızı ters üçgen) tuşuna basın.
    3-Daha sonra on/off'u bırakın ,yazıcı açılacak ve ekranda ''0'' (sıfır)ın belirmesi lazım.Bu süreç 10 saniye alabilir bekleyin.
    4-Sıfır belirdikten sonra + tuşuna basıp sıfırı 1 yapın ve renkli fotokopi tuşuna basın.
    5-Bu aşamada yazıcıda iki 2 ışığın yanması lazım ( biri kağıt doldurma ,diğeri de foto.kağıdı doldurun ışığı).Kağıt tepsisine kağıt koyun ve iki kere on/off tuşuna basın.
    6-Yazıcı bir kaç çıktı alacak (ben yaptıgımda MP140 M=V1.04(yazıcının sürümü sanırım) 'le başlayan test sayfasını siyah olarak ,bir de boş sayfa çıkardı-burada da renkli birşeyler basması gerekiyodu ama renkli kartuş bitik olduğu için bende boş sayfa olarak çıktı. )Bu çıktılardan sonra ''1'' sıfıra dönmeli.
    EĞER YAZICI BU ÇIKTI İŞLEMLERİNİ KENDİ BAŞLATMAZSA RENKLİ FOTOKOPİ TUŞUNA BASIN İŞLEMİN BAŞLAMASI LAZIM.
    7-Kartuşları çıkarmak için kapağı kaldırın ve kartuşları çıkartın.Kapak hala açıkken yazıcıyı fişten çekin.
    8-Kapağı kapatıp yazıcıyı çalıştırın.
    9-Kartuşları doldurun ve yerine takın.

not:Eğer sadece tek kartuşu doldurduysanız ,yazıcının ayarlarından doldurduğunuz kartuşu seçin.Resetleme işlemi kartuşları yeni kartuş olarak gösterdiği için yazıcı kartuşun boş olup olmadığını anlayamaz ve baskıya devam ederseniz kartuşu yakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: dfgıljkn

arkadaşlar size yanlış bilgi vermişler dogrusu bu ben yaptım oldu deneyın 100de 99 calışır aksi halde cıhazınızda arıza var demektir

9 ADIMDA RESET

1-Yazıcıyı fişten çekin
    2-On/off tuşuna basılı tutarken fişi tekrar takın ,on/off'u bırakmadan 2 kere iptal/reset(kırmızı ters üçgen) tuşuna basın.
    3-Daha sonra on/off'u bırakın ,yazıcı açılacak ve ekranda ''0'' (sıfır)ın belirmesi lazım.Bu süreç 10 saniye alabilir bekleyin.
    4-Sıfır belirdikten sonra + tuşuna basıp sıfırı 1 yapın ve renkli fotokopi tuşuna basın.
    5-Bu aşamada yazıcıda iki 2 ışığın yanması lazım ( biri kağıt doldurma ,diğeri de foto.kağıdı doldurun ışığı).Kağıt tepsisine kağıt koyun ve iki kere on/off tuşuna basın.
    6-Yazıcı bir kaç çıktı alacak (ben yaptıgımda MP140 M=V1.04(yazıcının sürümü sanırım) 'le başlayan test sayfasını siyah olarak ,bir de boş sayfa çıkardı-burada da renkli birşeyler basması gerekiyodu ama renkli kartuş bitik olduğu için bende boş sayfa olarak çıktı. )Bu çıktılardan sonra ''1'' sıfıra dönmeli.
    EĞER YAZICI BU ÇIKTI İŞLEMLERİNİ KENDİ BAŞLATMAZSA RENKLİ FOTOKOPİ TUŞUNA BASIN İŞLEMİN BAŞLAMASI LAZIM.
    7-Kartuşları çıkarmak için kapağı kaldırın ve kartuşları çıkartın.Kapak hala açıkken yazıcıyı fişten çekin.
    8-Kapağı kapatıp yazıcıyı çalıştırın.
    9-Kartuşları doldurun ve yerine takın.

not:Eğer sadece tek kartuşu doldurduysanız ,yazıcının ayarlarından doldurduğunuz kartuşu seçin.Resetleme işlemi kartuşları yeni kartuş olarak gösterdiği için yazıcı kartuşun boş olup olmadığını anlayamaz ve baskıya devam ederseniz kartuşu yakabilirsiniz

bu konu çok karışık. herkesin yazıcısı farklı bi versiyon olsa gerek ki bir kişinin çözümü başka bir kişinin işine yaramıyor. herkes kendi çözümünü bulmaya çalışıyor.
    ben bu konuyu açan arkadaşın mesajını okudum yıllar önce. ve oradaki adımların sırasını değiştirip bişeyler ekleyip çıkartarak çözdüm mesela. yıllardır yazıcımı bu şekilde kullanıyorum ve mutluyum. kartuş masrafım yok gibi yani.

• Th3r4p1sT T kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam evde mp210 yazıcı var ama kartuş yok bana ne önerirsiniz kartuş alırsam uzun vadeli kullanabilir mıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.akin01 kullanıcısına yanıt
    Yıllar sonra konuyu hortlatacağım ama olsun.
    Senin methodu denedim oldu sonunda sağ ol var ol
  • Reset işlemlerini denedim sanırım kartuş kart devresi bozuk. Elinde olan var mı? 38? Renkli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.