Şimdi Ara

**ŞOK** ALKOLSÜZ İÇECEKLERİN HEPSİNDEN ALKOL ÇIKTI**GERÇEK** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizde insanlık yok mu hiç? Tüm inananlara nasıl böyle ahlaksızca konuşabiliyrosun. Yobazlar zaten içinde alkol olup olmadığını umursamıyor. Ben alkolden kaçan rektör, yazar veya kendine ilerici diyen gerçek yobazlardan hiç birinin alkolden kaçtığını görmedim.. Yarın yediğinden bir şeyin dışkısını farkettiğinde de ben senin yüzünü görmek isterdim. Yani mutluluk ifadeni!!!

quote:

Orjinalden alıntı: crematoria

yobazların yüzlerini görmek isterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarih -- 12 Ekim 2006; 0:14:48 >
  • 1.5 g/l %0.15 alkol.
    Bumu şok bi olay?Şoka girdim şahsen way be ayyaş ayyaş geziyomuşuz...
    Alkol herşeyin içinde olabilir.ekmek,hamurişleri,her türlü şekerli sıvı.Yani şaşırıcak edicek bişey yok.Bu kadar alkolünde haramı-günahı olmaz zaten.Verilen örneklerde nedense ünlü markalar.Hedefmi göstermeye çalışıyosun anlamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tarih

Sizde insanlık yok mu hiç? Tüm inananlara nasıl böyle ahlaksızca konuşabiliyrosun. Yobazlar zaten içinde alkol olup olmadığını umursamıyor. Ben alkolden kaçan rektör, yazar veya kendine ilerici diyen gerçek yobazlardan hiç birinin alkolden kaçtığını görmedim.. Yarın yediğinden bir şeyin dışkısını farkettiğinde de ben senin yüzünü görmek isterdim. Yani mutluluk ifadeni!!!

quote:

Boşver uğraşma bunlarla. Tutturmuşlar bir yobaz kelimesi gidiyorlar bakalım. Ha bir de Aydın kelimesi var. İnsan kendine aydın dermi ya insaf

Neyse konuya dönecek olursak hocamız bize hep derdi bir fırın ekmek yerseniz sarhoş olursunuz diye. Yani ekmekte de alkol var. Fırın ortamında uçan uçuyor ama eser miktarda da olsa kalıyor. Fakat ekmekteki olay daha farklı çünkü eklenen mayanın gaz yanında alkol de oluşturması ve bunun oluşmasının engellenememesi. İçeceklerdeki yukarıda anlatılan olay doğruysa(ki mantıklı geliyor bana çözünme olayı) bilinçli olarak maliyetten kaçma nedeniyle ekleme söz konusu ki durum bu yüzden vahim.

• Ben bugün orucu kolayla açtıydım..
    Allah'ım beni affet..
  • Türkiye'de gazoz içmemiş kimse var mıdır hiç? "Hayatımda alkol kullanmadım." diyebilmek de tarihe karıştı o zaman.

Bu arada gazozu anladık da, kolada da var mı acaba alkol?
  • Bu zamana kadar hiç kimse araştırmamış da şimdi bu vatandaşlar mı bulmuş ortaya çıkarmışlar bu konuyu . Yapmayın O kadar gazoz fabrikası var o kadar çalışanı var fabrikaların . Hergün yeni birşey bulmuş edası ile birileri çıkıp birşeyler ıspatlamaya çalışıyor ...
  • Sen kimsinde kendince fetva veriyorsun. O kadar alkolün sevabı günahı olmadığı hakkında fetva makamısın? İslam dininin kuraları vardır ve sana göre bana göre şeklinde yorumlanmayacak kadar ciddidir. Evet aynen doğru anladın hedef gösteriyorum haksızmıyım. Bu firmalar Türk halkının dininin ne olduğunu ve bu konudaki kuralları iyi bilen firmalar ve bunu bile bile millete alkol içiriyorlar.. Senin gibi bir ayyaş için bu miktarlar hikaye bunu anladık ama bir Müslüman için hikaye değil.. O yüzden seni alakadar etmeyen bu konuyu teşrifinle kirletme.. Adamsan al bunu da oku, sana göre biraz uzun yazı ama yine de bir deneyiver. Orda bilim adamınında, diyanetinde görüşleri var.

http://www.8sutun.com/node/21257

quote:

Orjinalden alıntı: Leipold

1.5 g/l %0.15 alkol.
    Alkol herşeyin içinde olabilir.ekmek,hamurişleri,her türlü şekerli sıvı.Yani şaşırıcak edicek bişey yok.Bu kadar alkolünde haramı-günahı olmaz zaten.Verilen örneklerde nedense ünlü markalar.Hedefmi göstermeye çalışıyosun anlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarih -- 12 Ekim 2006; 7:36:48 >

• Haaa bu vatandaşlar bulmuş ve çıkarmış konuyu. Bak orda 3 tane döküman var. Okuman varsa bir okuyuver istersen...

quote:

Orjinalden alıntı: KEHRIBAR

Bu zamana kadar hiç kimse araştırmamış da şimdi bu vatandaşlar mı bulmuş ortaya çıkarmışlar bu konuyu . Yapmayın O kadar gazoz fabrikası var o kadar çalışanı var fabrikaların . Hergün yeni birşey bulmuş edası ile birileri çıkıp birşeyler ıspatlamaya çalışıyor ...
  • quote:

Sizde insanlık yok mu hiç? Tüm inananlara nasıl böyle ahlaksızca konuşabiliyrosun. Yobazlar zaten içinde alkol olup olmadığını umursamıyor. Ben alkolden kaçan rektör, yazar veya kendine ilerici diyen gerçek yobazlardan hiç birinin alkolden kaçtığını görmedim.. Yarın yediğinden bir şeyin dışkısını farkettiğinde de ben senin yüzünü görmek isterdim. Yani mutluluk ifadeni!!!

quote:

Bende ne diyebilirim diyordum ,GARİP şekilde konuşanlara .Teşekkür ediyorum banada tercüman olduğun için.SAYGILAR

**ŞOK** ALKOLSÜZ İÇECEKLERİN HEPSİNDEN ALKOL ÇIKTI**GERÇEK**

• quote:

Sen kimsinde kendince fetva veriyorsun. O kadar alkolün sevabı günahı olmadığı hakkında fetva makamısın? İslam dininin kuraları vardır ve sana göre bana göre şeklinde yorumlanmayacak kadar ciddidir. Evet aynen doğru anladın hedef gösteriyorum haksızmıyım. Bu firmalar Türk halkının dininin ne olduğunu ve bu konudaki kuralları iyi bilen firmalar ve bunu bile bile millete alkol içiriyorlar.. Senin gibi bir ayyaş için bu miktarlar hikaye bunu anladık ama bir Müslüman için hikaye değil.. O yüzden seni alakadar etmeyen bu konuyu teşrifinle kirletme.. Adamsan al bunu da oku, sana göre biraz uzun yazı ama yine de bir deneyiver. Orda bilim adamınında, diyanetinde görüşleri var.

http://www.8sutun.com/node/21257

quote:

Orjinalden alıntı: Leipold

1.5 g/l %0.15 alkol.

Tarih arkadaşım,burda da sana teşekkür ediyorum.
    Tekrar saygılar, sevgiler...

**ŞOK** ALKOLSÜZ İÇECEKLERİN HEPSİNDEN ALKOL ÇIKTI**GERÇEK**

• hangi görüşten olursanız olun. çok basit bir konuyu bile tartışma bilincinden yoksun olduğununz anlaşılıyor.(kimleri kast ettiğim bellidir lafım herkese değil)

Aydın olarak geçiniyorsanız, savunduğunuz medeniyetin birer üyesi gibi yazın. Müslümansanız müslümana yakışır bir mütevazilikte olun.Çok net bir konuyu bile sulandırmayın. İçerseniz kendinize içmezsenizde kendinize. Daha olgun ve medeni yazışmaya davet ediyorum sizleri
  • bu konuyu daha önce gıdaraporu.com adlı sitede okumuştum. ondan sonra hiç agzozo falan içmedim. daha öncedende cola içeceklerini protesto olarak içmiyordum. ama şimsi temnelli kestim.

İslami duyarlılığa sahip kardeşlerden en azından şu mubarek aylarda bu tür içeceklerden kaçınmalarını tavsiye ederim.
  • quote:

Sizlere acıyorum yazık bu konuştuklarınızı Ahirette ALLAH (c.c.) 'ün karşısında tekrar söyleye bilecekmisiniz

Tarih kardeşim sendende ALLAH (c.c.) razı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 12 Ekim 2006; 10:04:23 >
  • buyuk ihtimalle bununda altindan kuyu deli tas ve 40 akilli sonucu cikacagindan eminim.
    hadi diyelim 7up, sprite yabanci
    herkes bi ara yabanci kola icmeyin yerli kola icin diye bangir bangir bagirarark ulker kola turka icin ulker gazoz icin diyorlardi ondan da alkol cikti.
    simdi biz kimin gazozuna kolasina guvenip icecegiz.
    yarin birgun su da su kadar alkol cikti, ayrandan kafein cikti derlerse hazir olun sasirmayin
    paranin dondugu her yerde mutlaka bir cikar vardir ve mutlaka bu cikarlar icin birseyleri hice sayanlar vardir.
  • @Tarih

Verdiğin yararlı bilgiler için Allah senden razı olsun.

Alkolün bir damlasıyla bir şişesi aynıdır. İkiside haramdır. Diyanetin görüşüde bu yöndedir.
    Ayetle de sabittir.
  • sırf masraftan kaçmak için böyle bir seyin yapılması üzücü

bazı sahıslar için önemli olmayan bu konu aslında ciddi bir mesele
    sonuçta inanç söz konusu ve yobaz demek yerine saygı gösterilmeli

benim inaçlarıma uygun olmayan bi durum alkol yok azmıs yok cokmus önemli olan bu deil......
  • bir arkadaşın imzasında vardı buraya da uyar o söz sanırım.

Bir fikre asıl zarar veren, ona saldıranlar değil, onu yanlış savunanlardır.

tartışmayı bilmiyorsunuz.en ufak eleştiriyi bile hazmedemeyip tuhaf saldırgan tavırlara giriyorsunuz. daima haklı olduğunuz gibi sabit bir fikre sahipsiniz. üstelik bunu dini argümanlar kullanırken yapıyorsunuz.

eğer niyetiniz bilmeden alkol aldığına inandığınız insanları uyarmak ve korumak ise , niye ilk anda beklediğiniz tepkiyi vermediler diye üstlerine çullanıyor hakarete varan yargılara giriyorsunuz?
  • Bugünlerde AB medeniyetsizliğinden öğrendiğimiz bir şey, yani eleştiri ile değerlere hakaret arasındaki farkı idrak edememek. Sorunumuz beklediğimiz tepkiyi görememek değil, beklemediğimiz seviyesiz tepkileri görmektir. İslam inancında konunun yeri bellidir. İster yobaz de ister başka bir şey de ama bu kural ve yeri bellidir. Bunu buraya aktaran ve inananları uyaran ne yobazdır ne de provakatör. Bu konu ile alakası olmayan ayyaş belkide sarhoşluğun etkisiyle konuları çift görerek bu konunun kapısında girip zaten gergin ve şaşkın olan insanlarla alay edercesine tahrik mesajları yazıyor ve ardından bu densizlik ve edepsizliğe kendince kılıf buluyor. ELEŞTİRİ! Hayır o eleştiri değil, o patavatsızlıktır ki bunu ilkokul müfredatında eskiden öğretirlerdi. Belli ki patavatsızlık ve densizliğin ne olduğu artık okullarda öğretilmiyor...

quote:

Orjinalden alıntı: Abbas The Traveler

bir arkadaşın imzasında vardı buraya da uyar o söz sanırım.

Bir fikre asıl zarar veren, ona saldıranlar değil, onu yanlış savunanlardır.

tartışmayı bilmiyorsunuz.en ufak eleştiriyi bile hazmedemeyip tuhaf saldırgan tavırlara giriyorsunuz. daima haklı olduğunuz gibi sabit bir fikre sahipsiniz. üstelik bunu dini argümanlar kullanırken yapıyorsunuz.

eğer niyetiniz bilmeden alkol aldığına inandığınız insanları uyarmak ve korumak ise , niye ilk anda beklediğiniz tepkiyi vermediler diye üstlerine çullanıyor hakarete varan yargılara giriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarih -- 12 Ekim 2006; 10:54:20 >

• iyi ki de içmiyormuşum...
  •  **ŞOK** ALKOLSÜZ İÇECEKLERİN HEPSİNDEN ALKOL ÇIKTI**GERÇEK**
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.