Şimdi Ara

Soğutucu Tavsiyesi (5800X3D)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen aylarda bir konu açmıştım sistem toplama ile ilgili, cpu soğutucu hariç tüm parçaları aldım fakat soğutucu konusunda çok kararsızım. Sistem şu şekilde:

AMD Ryzen 7 5800X3D İşlemci

MSI Ventus 3X OC RTX 4070Ti Ekran Kartı

Be Quiet Pure Base 500DX Kasa

Soğutucu olarak Arctic Liquid Freezer II 280mm alacaktım ancak ne üst ne de ön tarafa monte edilemeyeceğinden dolayı elemek zorunda kaldım. (Kasa GPU kleransı 369mm, 4070ti 308mm, arctic fanlarla beraber neredeyse 70mm)

Elimde seçenekler olarak şunlar kaldı:

be quiet Dark Rock Pro 4 hava soğutma

be quiet Pure Loop 2 FX 240(üst monte) veya 280mm(ön monte)

Önerilerinize açığım.

• be quiet Pure Loop 2 FX 240

Bu soğutucuyu ve 280 mm olanını nerede bulabildin.

• Hocam parçaları Almanyadan aldım, bu modeller de Almanya'da bulunuyor. Kararımı be quiet Silent Loop 2 360mm olarak verdim siparişini geçtim az önce, ön panele monte edeceğim.

• Gayet kalite bi sıvı soğutucu. İyi yapmışsınız . Yalnız öne monte ederken hotumları, mutlaka ,radyatöre aşağıdan girecek şekilde monte ediniz.

• Aynı işlemci için ben de soğutucu tavsiyesi alabilir miyim acaba? Kullandığım kasa aşağıda

ıtopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    BitFenix Nova Mesh SE Tempered Glass ARGB USB 3.0 White Purple ATX Mid Tower Kasa | ITOPYA
    https://www.itopya.com/bitfenix-nova-mesh-se-tempered-glass-argb-usb-30-white-purple-atx-mid-tower-kasa_u23212
  • r.H kullanıcısına yanıt
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Çok kalite bi sıvı soğutmadır . Bu fiatta.Kasanızın üstüne takacaksınız. 1958 TL.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Akasa Soho240 Intel ve AMD Uyumlu 240mm Radyatör Sıvı Soğutma Sistemi - Siyah (AK-LC4003HP01) - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-soho240-intel-lga-775-115x-1366-1700-2011-2066-ve-amd-am2-am3-am3-am4-am5-fm1-fm2-240mm-radyator-sivi-sogutma-sistemi-36097.html
  • x3d işlemcilere çünkü bunun cachesi ısınıyor aslında sağ altta mı ne yoksa işlemci ısınmıyor ama bi bu modellere bir de yüksek TDP işlemcilere su soğutma alacaksanız politikanız get rich or die trying olmalı çünkü ucuz su soğutmalardan verim alınmaz pompası güzel çalışmaz bozulur ses yapar akıtır fanları bozulur ağzınızın tadı kaçar yani. bunun yerine şu peerless assasin ya da assasing king gibi bunlar yeni çıktı fiyatları da hesaplı düşünebilirsiniz. noctua D15s sığan kasanız varsa tek 14cm fanla geliyorsa bir de fanını alıp kral su soğutma parası verirsiniz bin lira falan çünkü 12cm ikinci fanı ama akmaz kokmaz ve evladiyelik olur.

ben 11900kf'de noctua d15s ikinci fanlı ve sessizleştirme aparatı yani 1000 devir gibi dönüyor iki fan da ve çok memnunum.

5800x3d'de corsair h150i pro xt kullanıyorum bundan da çok memnun kaldım.

herkes böyle işlemciler kullanmıyor 5600x'te de arctic duo 34 kullanıyorum ondan da çok memnunum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.