Şimdi Ara

Soğutmada güneş, oda, dış ünite enerji sarfiyatı sorunsalı ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arçelik 12660 klima aldım lakin montaj yapılacak aklıma takılan bir nokta var kurdurmak istediğim odam 16 metrekare mersinde yasıyorum arakat güney batı cephede odam öğlen saat 1 den saat 5.45'e kadar tüm güneş odamda duvarlar bile ısınıyor ve bu odaya taktırırsam dış ünite de tüm güneşi yiyecek klimayı gunde 20 -22 saat kullanmayı dusunuyorum klimayı sırf enerji tassarrufu yönunden seçtim lakin bu güneş enerji sarfiyatına etkisi ne kadar olur arkada bir odam var ve 20 metrekare sabah öğlen akşam hiç güneş almıyor ama o odayıda hiç kullanmak istemiyorum ne yapmalıyım işin içinden çıkamıyorum uçurum farklar olur mu olursa değiştireceğim ama çok çok etkisi yoksa odamı çok seviyorum şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim karar vermek için yarına kadar vaktim var.



  • dış üniteyi başka çepheye taktırabilirsiniz. o kadar güneşte maalesef sarfiyat artacaktır. Ek olacak camlara film çekebilirsiniz ısı geçişini azaltacaktır. Cam değiştirme maliyetinden daha az olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    dış üniteyi başka çepheye taktırabilirsiniz. o kadar güneşte maalesef sarfiyat artacaktır. Ek olacak camlara film çekebilirsiniz ısı geçişini azaltacaktır. Cam değiştirme maliyetinden daha az olur.
    Başka cephe çok zor hocam sarfiyatta cok aşırı fark olusturur mu?
  • VanGuardMan kullanıcısına yanıt
    Değer vermek zor ama uzun süre çalışırsa duvarlar soğuyacağı icin zamanla sarfiyatı dengeler gibi. Ama güneş görmeyen bir oda gibi olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Değer vermek zor ama uzun süre çalışırsa duvarlar soğuyacağı icin zamanla sarfiyatı dengeler gibi. Ama güneş görmeyen bir oda gibi olmaz
    uzun süre çalışacak kapatmayacağım fazla sadece havalandırma falan kışında arka odada cok yakar gibi yaz kıs klimayla haşır neşir olacağım sonradan bunu da dusundum yaz ıcın bunu duşunurken kısında arka odada fazla yakacak gibi ama burada da kışın genelde hava kapalı olduğundan her oda aynı gibi valla cok kafam karıştı hocam :) bu güneş gören odama kurdurursam ve gunesten dolayı aylık elektiriğime 20 TL falan fazla gelecekse razıyım ama daha fazla ise iş karışır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.