Şimdi Ara

Soğutma Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yüksüz çekirdek sıcaklıklarınız gayet güzel.Önemli olan yük aldığındaki pik noktası.
    Stock fan bile yüksüz bu değerleri verebilir.3-5 derece anca farkeder yük almadığı zaman zaten.

O.C sonrası %100 yük bindirdiğinizde biri 100 dereceyi görürken diğeri 55-60 derecede sabitlenir.
  • Benim kasa Aopen Nagas G6 içerisine sığar mı bu konuda tereddütüm var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karslioglumert

Benim kasa Aopen Nagas G6 içerisine sığar mı bu konuda tereddütüm var ?

Pek sığacak gibi durmuyor. Kasanızın eni 190mm
  • Peki Akasa Voodoo yeterli bir soğutucu mu ? 4.20 Ghz ye anakartın programı ile çıkartıcam işlemciyi. Venom VooDoo bazı sitelerde ki grafiklere göre Noctua dan daha iyi soğutuyor diyorlar ?
  • quote:

Peki Akasa Voodoo yeterli bir soğutucu mu ? 4.20 Ghz ye anakartın programı ile çıkartıcam işlemciyi. Venom VooDoo bazı sitelerde ki grafiklere göre Noctua dan daha iyi soğutuyor diyorlar ?

Hava soğutmada ülkemizde Noctua yı geçebilecek bir tek Thermalright Silver Arrow ve Silver Arrow SB-E var diğerleri o performansa ulaşmaz. Ancak o parayı Noctua veya Silver Arrow'a vermeye değer mi bu da ayrı konu. Extreme overclock yapmayacaksanız 100TL civarı fiyatlı bir soğutucu da işinizi pekala görecektir.İki katını vermeye gerek yok.
  • Arkadaşlar çok teşekkürler. Noctua da karar kıldım ve siparişi verdim yarın takıcam inşallah pişman olmam. :)
  • ben 2 gün önce aldım vallahi memnun değilim kardeş aldığımada pişmanım soğutmaya etki etmedi nerdeyse etse etse 3 5 derece değerler yukarıda
  • quote:

Arkadaşlar çok teşekkürler. Noctua da karar kıldım ve siparişi verdim yarın takıcam inşallah pişman olmam. :)

iyi günlerde kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

quote:

Peki Akasa Voodoo yeterli bir soğutucu mu ? 4.20 Ghz ye anakartın programı ile çıkartıcam işlemciyi. Venom VooDoo bazı sitelerde ki grafiklere göre Noctua dan daha iyi soğutuyor diyorlar ?

Hava soğutmada ülkemizde Noctua yı geçebilecek bir tek Thermalright Silver Arrow ve Silver Arrow SB-E var diğerleri o performansa ulaşmaz. Ancak o parayı Noctua veya Silver Arrow'a vermeye değer mi bu da ayrı konu. Extreme overclock yapmayacaksanız 100TL civarı fiyatlı bir soğutucu da işinizi pekala görecektir.İki katını vermeye gerek yok.

inanki görmüyor belli bir noktadan sonra , bende red scorpions vardı 4ghz üzerinde işe yaramadı sinirlendim fanı alıp soğutucu bloğu çöpe attım:), noctua aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: EFLORD

ben 2 gün önce aldım vallahi memnun değilim kardeş aldığımada pişmanım soğutmaya etki etmedi nerdeyse etse etse 3 5 derece değerler yukarıda

Büyüklük yada fan rengi dışında eksileri var yok değil ama soğutmuyor diyeni ilk sizden duydum.
    fanın oturup oturmadığını veya montajı doğru yaptığınızı bir kontrol edin isterseniz.

Ayrıca boşta , 30derece olan çekirdek sıcaklığını bu fanı taktıktan sonra 20derecelere düşmesini bekliyorsanız zaten işlemci soğutma sistemlerinin mantığını anlayamamışsınızdır.

klima değil bu soğuk hava versin.var olan sıcaklığı absorbe ederek yüksek sıcaklığı düşürmeye yarar alacağınız her fan.

oraya klima takmadıktan sonra yüksüz boştaki cekirdek sıcaklıklarını hangi fan olursa olsun 3-5 derece fark ettirir.

Önemli olan soğutucunun sıcaklığı bir pik noktasında tutması ve bu pik noktasının yüksek olmamasıdır.ozaman diyebilirz ki evet fanım iyi çalışıyor.

ama eğer yüksüz 10derece olan işlemci sıcaklıgım yük bindirdikçe ve zaman geçtikce gittikçe artıyor ve artmaya devam ettikçe yüksek bir sıcaklığa erişiyor derseniz o fan size yeterli değildir.

• kardeş stok fan da durum 35 derecelerde gösteriyordu şuan 31 32 arasında değişiyor bazen 30 a düşüyor ama bu aldığım noctua 169 tl 3 5 derece için ben boşa param gittiğini düşnüyorum bence berbat mir model yarın aldığım yere götürüp değişim isteyeceğim inşallah değişim olur
  • Yazdığım şeylerden hiçbirşey anlamamışsınız.:) neyse fikrimizi paylaştık biz.

2.83ghz olan cpu'm 4.02ghz de şu anda.1 saat 35dk lık bir dizi ripliyorum.işlemci yaklaşık 20dk dakika boyunca %80-100 kullanım altında ve çekirdek sıcaklığım 55 derece üstüne çıkmıyor.
    bence de berbat bir fan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrn -- 22 Mayıs 2012; 1:06:54 >

• 4.10 GHz ye O/C yaptım işlemciyi yüksüz 30 C tam yük bindiğinde 45 de sabitleniyor. Noctua'dan kesinlikle memnunum :)
  • quote:

4.10 GHz ye O/C yaptım işlemciyi yüksüz 30 C tam yük bindiğinde 45 de sabitleniyor. Noctua'dan kesinlikle memnunum :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.