Şimdi Ara

Soğuk cüzdan meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yerli borsadaki kripto varlıklar soğuk cüzdana nasıl alınır? Bununla ilgili öğretici bir yazı, video falan var mıdır?



  • Şu konuda Electrum kullanımı anlatılıyor: https://forum.donanimhaber.com/testnet-uzerinde-bitcoin-i-denemek--148407850

    Borsada para çekme kısmına gidip cüzdan uygulamasından aldığınız adrese gönderin. Bu durumda cüzdanınızı korumak size kalıyor. Güvenlik için en iyisi donanım cüzdanları ya da yukarıdaki konuda anlatıldığı gibi çok imzalı cüzdan açıp şifrenin birini internete ya da başka cihaza bağlı olmayan cüzdanda tutmak.

  • hiddencat H kullanıcısına yanıt
    Bir inceleyeyim.
    Teşekkür ederim cevap için.
  • bu sitede kripto paraya dair her şey mevcut. Kriptohayat.com

  • Ben Thodex olayını gördükten sonra yurt dışından Ledger Nano x sipariş verdim. En azından kripto parayı herhangi bir borsada tutmak yerine donanım ile korumaya alarak güvenliği bir miktar arttırmış olacağımı düşünüyorum. Cihaz henüz bana ulaşmadı ama ulaştığında ilk izlenimlerimi yazarım.


    Ayrıca satın almak isteyenlere araştırmalarım neticesinde bir kaç tavsiye verebilirim.


    Öncelikle bu gibi cihazları direkt satıcısından alın. Ben Ledger'in kendi web sitesinden, Fransa'dan sipariş ettim. Almak isteyenler için aşağıya link bıraktım.


    https://shop.ledger.com/?r=4f75bc327fc8


    Bir diğer konu da cihazı alırken indirim kodu kullanarak fiyatı bir miktar daha düşürebilirsiniz. Ben %15'lik indirim kodu kullanarak fiyatı 1042 TL'den 833 TL'ye indirdim. Şu an için sadece Nano X modelinde geçerli olan indirim kodunu da aşağıya yazıyorum ama bu kodlar belirli süre geçerli olduğu için bir süre sonra kullanılamayacaktır.


    Discount Code : FRIEND-H8QFWX8


    Ledger Nano X için şu an herhangi bir kargo ücreti ödenmiyor. Sadece gümrük vergisi çıkıyor, o da 174 TL civarı çıkar. Yani cihaz toplamda 1.010 TL gibi bir tutara geliyor. Türkiye'de ki fiyatlara baktığımda hem 1.400 Tl'den aşağı bulamadım hem de ikinci bir firmadan almak bana güven vermedi.


    Herhangi bir sorunuz olursa ayrıca yardımcı olmaya çalışırım.





  • Kağıt cüzdan da aynı şey sizden başkası erişemez


    Birde bu donanım cüzdan diyelim ki alet bozuldu nasıl bir yol izleniyor.


    Yada bir işlemi yaptın tekrar güncel bilgileri cüzdana yazdırıyorsun tam bu sırada elektrik kesintisi oldu.  

  • charles kullanıcısına yanıt
    Kağıt cüzdan üretmek, saklamak ve kullanmak için çok pratik bir yöntem değil ama güvenlik olarak erişilmez bir yöntem.

    Saklama şekliniz kağıt veya donanım olsa da aslında kripto paranız bir cüzdanda duruyor. Yani kağıt cüzdan veya donanım cüzdan sadece kripto paranıza erişmek için birer anahtar görevi görüyor.

    Kağıt cüzdanı kaybederseniz ve yedeğini yoksa kripto paranıza bir daha erişemezsiniz.

    Donanım cüzdanda ise donanımın bozulması, kaybolması veya Pin kodunuzu unutmanız/yanlış girmeniz ihtimallerinde kurtarma kodunuz ile kripto paranıza erişebiliyorsunuz. Kurtarma kodunuz cihazın kurulumu sırasında size verilen, 24 kelimeden oluşan bir yazı dizisidir. Bunu yazılı olarak saklar ve yedeğini alırsanız bir sorun yaşamazsınız. Bu kurtarma kodunun ele geçirilmemesi için bilgisayar, cep telefonu gibi cihazlarda saklanmaması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rispekt -- 27 Nisan 2021; 18:42:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • charles kullanıcısına yanıt

    Soğuk cüzdan kullanılmasının amacı şifrenin internete bağlı bir cihazda hiç kullanılmaması. Şifreyi kağıda da yazsan işlem yapacağın zaman internete bağlı olan ya da arada da olsa internete bağlanan bir cihazda şifreyi girip işlem yapmak tehlikeli olabilir. Donanım cihazlar işlemi kendi içinde imzalıyor, şifre cihazdan ayrılmıyor bunun için özel olarak yapılıyor. Donanım cüzdanı olmayanlar önlem olarak işlem yapacağı zaman DVD üzerinden linux dağıtımında hiç internete bağlanmadan işlemi yapabilir. Bu şekilde şifrenin çalınması daha zor olur diye düşünüyorum.

    Tedbir için donanım cüzdandaki şifreyi de kağıda yazmak ve yedeğini almak gerekiyor.

    Elektrik kesintisi olması sorun değil. Donanım cüzdanlar işlemi imzalıyor sadece, elektrik kesilirse elektrik olduğunda tekrar açıp yaparsınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.