Şimdi Ara

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
19.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PC DE WİNDOWS
    MAC TE LEOPARD



    YETERİNCE AÇIKLAYICI OLDUMU
  • windows7 bayağı iyiymiş yalnız yabana atılmamalı
  • Apple ın yaptığı makinede(macbook) apple ın programlarında (itunes) apple ın yaptığı işletim sistemi ile başka bir işletim sistemini karşılaştırmak şaçmalık bence. Eğer windows belli bilgisayarlar için yapılsaydı daha stabil olabilirdi.Ama her makineye kurulduğunda çalışıyor. Apple a kullanım kolaylığı ve tipinin güzelliğinden dolayı, bilgisayardan anlamayan insanlar para veriyo. (profosyonel kullananlar hariç, Mac gerçekten ses işlemede ve grafik işlerinde çok iyi) İnternet için kullanacaksan 700 usd lik bi laptop alırsın olur biter 2000 dolarlık apple neden.
  • 98se üstüne tanımam
  • her zaman mac denemek istemişimdir fakat bi türlü nasip olmadı win7 kullanıyoruz
  • leopar neki, kangal hepsini döver
  • Üff teste bak...

    mac ta
    apple ürünleriyle


    TEKMİ BULDUNUZ LEM WİN7 Yİ!!

    bu arada tabiiki leopard diyenlerden bi ss alsam neyden giriyolar acaba şu an nete...kullanmış gibi konuşmayalım LÜTFEN! kendimiz olalım,özümüz olalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
    saçma sapan testler yapıyorlar. Mac kendi makinesine göre os üretiyor kendi makinesinde windows deniyor test ediyor. Yapsın tüm bilgisayarlar için bir işletim sistemide test etsinler bir çok bilgisayarda ozaman görelim sonuçları.

    Testin tek ureticiye ait donanim konfigurasyonu ile yapilmis olmasi yaniltici sonuc cikarmasi dogru, ancak ayni makinede Windows'un denenmesinde bir sorun goremiyorum. Cunku Windows Intel x86 mimarisine sahip sistemlerde calisma iddiasina sahip bir sistem ve bu nedenle o makine uzerinde calismasi ve test yapilmasinda bir yanlis yok.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
    Applle'in işi gücü diğer marklara mok atmak. Hani sokakta çocuklar sataşır ya biribirne aynı onun gibi, mac durduk yere etrafındaki ürünlere laf atıyor fakat sadece yazılımları kendi pc sinde çalışıyor testler kendi ortamında herşey kendi ortamında biz daha iyiyiz diyor.

    Mesela Ati grafik üzerine en başarılır markalardandır ama oyunlarda geride kalıyor genelde neden çünkü nvidanın sponsorluğu daha fazla oyunlarda ve pysx özelliği var her oyunda nerdeyse bu yüzden nvidiadan daha iyi bir ati kartla aynı oyunu oynasan ikisi eşit gözüküyor. Mac 'in yaptığıda bu bütün şarlatı lehine çevirerek testler yapıyor.

    Zaten müthiş bir fanı var yurt dışında, onlar için yeterki Apple ürünü olsun gözü kapalı alırlar.

    Evet Apple cok agresif bir reklam politikasi izliyor ve rakibini karalayarak kendi urununu on plana cikarmaya calisiyor. Ancak bu bana hic yabanci gelmiyor. Cunku ayni taktigi Apple'dan daha uzun suredir bir sirket biliyorum: Microsoft.

    En azindan Get The Facts kampanyasini hatirlarsaniz, Linux uzerine gerceklik payi olmayan veya saptirilmis bilgilerle agresif bir saldiri politikasi izlemislerdi. Hatta halen Amerika'da cok yaygin bir elektronik sayicisi olan BestBuy elemanlarina ozel egitim vererek, insanlarin Windows kurulu sistem satin almalari icin ikna programi baslatmisti gecen gunlerde. O yuzden Apple'in ona yaptigi da mustehaktir.

    Ha, son kullanici acisindan bakarsak her ikisi de yaniltici bilgiler vererek urun satiyor. Apple guvenliyim diye tutturuyor, Microsoft ben daha iyiyim diye. Her ikisi de yalan.

    Apple hayranlari/fanlarinin sayisi hatirili sayilir derecede olsa ve Apple urunlerine hemen atlasalar da, Apple'in ozellikle Leopard'i cikarip ardindan Intel islemciye gecmesiyle yaptigi atilim sayesinde bircok bilincli kullaniciyi da kendilerine cektiler. Neden mi? Cunku son derece guclu ve standartlara uygun (Leopard UNIX 03 sertifikasina sahiptir ki bu onun tam bir UNIX oldugunu gosterir) bir Unix sistemi gelistirdiler, bunu herkes tarafindan kullanilacak kadar kolay bir hale getirdiler, ustune buyuk performans iyilestirmeleri yaptilar. Sonuc olarak hem son kullaniciyi, hem de benim gibi teknik kullanicilari da cekmeyi basardilar. O nedenle Apple'i gozu kapali degil de, sonuna kadar inceleyerek alan sayisi cok fazla.

    Simdi performans konusundaki teknik anlamdaki dusuncelerime geleyim.
    Eger Mac OS X Snow Leopard, Windows 7 ile ayni makinede (Mac degil bir PC'de) calisiyor olsaydi, iddiaya girerim ki daha iyi performans verirdi. Neden mi? En buyuk ornegi artik boot loader disinda, cekirdek de dahil olmak uzere %100 64 bit bir sistem. Ancak Windows 7 oyle degil. Bu nedenle Mac OS X' in adresleme yaparken veya veri islerken 64 bit'in tamamini kullaniyor. Ancak bildigim kadariyla Windows 7 henuz kernel space'de 32 bitten oykunuyor. Windows 7'nin 64bitligi user space'ten ibaret. Eger yanlisim varsa, lutfen bilen bir arkadas duzeltsin.

    Mac OS X'in diger bir performans avantaji, henuz diger hicbir sistemde bulunmayan Grand Central Thread Dispatcher. Nedir Grand Central? Processleri threadlere bolerek paralel islenmesini saglayan bir alt sistem. Bu da isletim sistemine cok buyuk bir performans artisi sagliyor. Hatta Grand Central su anda FreeBSD'ye port ediliyor ve FreeBSD ekibi de buyuk bir performans artisi beklemekte.

    Bu nedenle ayni sistemde de olsa Mac OS X'in Windows 7'den daha iyi performans vermesi dogaldir.




  • Binlerce dolar vereceğim. Sonra Mario'ya talim edeceğim. Yok yav, ben almayayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    smow leopard açılış süresi 36.4 doğru
    ama kapanış süresi 6.6 yanlış benim macbook pro 2.4
    snow leopard yaklaşık 4 sn kapanıyor

    kesinlikle snow leopard windows 7 den hızlı


    İYİDE O SMOW LEOPARD SENİNKİ SNOW LEOPARD
  • Binlerce farklı donanım ve onbinlerce farklı yazılımla uyumlu olmak zorunda kalmak (geriye doğru uyumluluk) Windows 7'nin en büyük kozu olup aynı zamanda geliştirilmesinde bir takım kısıtlılıklara neden oluyor.
  • bilgisayarcıya mac os x diyorum o nediyor anlayın artık bu sektörün durumunu
  • iTunes gibi bi apple programını mac de kullanıp windowsa koz olarak sunulması yanlış bi seçim olmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wrhost

    bilgisayarcıya mac os x diyorum o nediyor anlayın artık bu sektörün durumunu



    Sorun çıkartmayan bir sistemden bihaber olması aslında Mac dünyası için sevindirici. Biraz ironik olmuş Şaka biryana gerçekten senelerce windows kullandım 1 senedir imac ile macosx kullanıcısıyım. Gerçekten mantık hatası olmayan bir işletim sistemi. Ancak, Oyun oynamak istesem kesinlikle almazdım. O ihtiyacımı Play Station 3 ile Wii gideriyor ki onuda bıraktım son 1 senedir ps3ü açmadım bile. Okul falan derken . Bence önyargılı olanlar bakın bende windows'cuydum. Vatan bilgisiayara falan gıdersenız orda açık demo makineler var bir 15 dakika takılın nedemek istediğimi anliyacaksınız. Çok basit rahat eglenceli bir sistem macos bunun yanında epeyde marifetli.




  • @Psychopath Bird



    Macbook Pro'da Windows çalışabiliyor. Ancak bir PC'de Mac OS çalışamaz. İşletim sistemlerinin karşılaştırılması içinde ortak çalıştığı için Macbook Pro tercih edilmiş. Haberde de belirttiğim gibi Macbook Pro Windows Vista'nın en hızlı çalıştığı bilgisayar seçilmiştir piyasada onlarca HP'nin Dell'in dizüstü bilgisayarı olmasına rağmen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freezzer

    Test zaten macbook pro da olmuş orda bile macosa kafa tutuyor windows7 macbook Pro fiyatına toplanan bı pcde leopard i 2katlayip3 le çarpar windows7


    Var mısın iddiaya?

    Bir de bilgisayarcıya sorun,bilmez falan :) Siz biliyor musunuz da Mac OS'yi?Apple akıllılık ediyor ki herkes kullanmasın Mac'i.Windows XP hızlandırma yolları'nı bilen herkes ben bilgisayarcıyım diyor zaten.Aman bırakın kimse bilmesin de.

    Test zaten macbook pro da olmuş diyorsun.Çünkü hem Mac'i hem Windows'u çalıştırabildiği için.Kalkıp da Casper'de yapmayacaklar heralde.Ayrıca Macbook Pro fiyatına toplanan bir bilgisayara Mac kurulmaz (legal olarak) ayrıca Apple kadar kaliteli olmasına olanak yok.


    Bir Mac başına oturun,görürüm ben bu windows iyidir iddialarını.




  • Bu arada Windows Phone çıkıyormuş.
  • Mac Os görüntüsü Windows 7 den daha iyi bence
  • http://img190.imageshack.us/img190/9113/86582732.png
    önce pc ye kurun snow u sonra konuşun kullanmadan bilemessiniz
  • hocam kimdiyo onuya mac pc de çalışamazmış ben orjinal snow leoparı pc ye kurdum ve kullanıyorum win 7 de kurulu ama mac ın yanında biraz ufak kaldı hem artık 64 bit desteğide geldi öle win gibi 64 bit proğram aramaya gerekyok 64 bit üzerinde hem 32 hemde 64 bit çalışıyor sonra oyunlara gelince artık bir çok oyunda mac üzerinde oynanıyor mac os x win den 10 yıl ilerde gidiyor anlamak için kullanmak lazım özellikle snow leopard inanalımaz bir işletim sistemi kendnize bir iyilik yapın ve kurun bak göreceksiniz birdaha win kullanmayacağınızı garanti ederim
    bu benim snow leopardhttp://www.youtube.com/watch?v=a8D7dB8p5i8
    buda önceki leopard 10.5http://www.youtube.com/watch?v=wX3NwRPE1P4&feature=related




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.