Şimdi Ara

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
19.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: raptor28
    dostum newyork tamı yaşıyosun

New York'ta calisiyorum, New Jersey'de yasiyorum. Malum, New York'taki vergiler cok yuksek

@áshtráy, Leopard da yeteri kadar hizli bir isletim sistemi, ancak Windows 7'nin CD'si gecen gun geldi ve henuz deneme firsati bulabilmis degilim. O yuzden karsilastirma yapamayacagim.

Benim de evde bir tane PC ve bir tane de MacBook Pro var. PC'den vazgecemiyorum, cunku bir yazilim gelistiricisi oldugum icin Windows, Linux ve FreeBSD gibi isletim sistemlerinden uzak kalmak istemiyorum. Bunlari elbette MacBook Pro'ya da kurabilirim ama onu bir deneme tahtasina cevirmekten ziyade tum kisissel islerimi yaptigim sistem olarak kullanmak daha dogru.

Isin acigi kavga etmenin alemi yok. Hem PC'nin hem de Mac'in birbirine gore ustunlukleri ve avantajlari var. Ancak kisisel kullanim icin Mac bana daha uygun geliyor.

• 1 yildir snow leopard kullaniyorum am hala kendimi win basinda daha huzurlu hissediyorum. bu testin adil olabilmesi icin en guclu mac pro alinip karsinida olabilecek en guclu windowc laptop konmali idi mesela alienware cunku bu bir para testi degil macde yapsin guclu makine ciksin karsisina alienware'a karsilik mac pro 3.06 buyursunlar hang islemde istiyorlarsa test etsinler. kimse bana sistemler ayni degil demesin.adam olan iyi istem yapar
  • imla hatalari icin ozur dilerim hizli yazmaya calistim
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintlaure

1 yildir snow leopard kullaniyorum am hala kendimi win basinda daha huzurlu hissediyorum. bu testin adil olabilmesi icin en guclu mac pro alinip karsinida olabilecek en guclu windowc laptop konmali idi mesela alienware cunku bu bir para testi degil macde yapsin guclu makine ciksin karsisina alienware'a karsilik mac pro 3.06 buyursunlar hang islemde istiyorlarsa test etsinler. kimse bana sistemler ayni degil demesin.adam olan iyi istem yapar

Konu hafiften hortlamış ta, çıkalı daha 3-4 ay olan işletim sistemini 1 yıldır nasıl kullanıyosun merak ettim doğrusu.
  • işletim sisteminde windows, tarayıcıda firefox. bunu bilir bunu söylerim
  • iki gündür inceleme olarak macos kullanıyorum. kendi pc me kurduğum mac os u. hızlıymış vs gibi tatışmalara girmem çok saçma çünkü. bi uygulamayı 5 saniyede biri açsa diğeri 6 saniyede açsa bunun hızını kim anlayabilir. test programları ile salise salise hesap yapıp hız testi yapmanın anlamıyok. mac görsel olarak gerçekten güzelmiş. expose dash board gibi uygulamalar hoş bir hava katmış. ama genede bence windowsun barı daha güzel. iki işletim sistemi de güzel biri diğerine fark atacak durumda değil.

stabilitiye gelince. mac stabil olmasaydı zaten derdik ki deneme yazılımı heralde. hem donanımı üretecen. hem sürücüyü üretecen hem işletim sistemini üretecen sonra diyecenki ben sağlamım. yok bi de olmasaydı. liphone içinde durum aynı.

windows bu konuda daha muzdarip ama avantajı bu zaten. her donanıma uygunluk her şeyi çalıştırma. avantaj bazı durumlarda dezavantaja dönebiliyor. ama windows bence iyi yolda. win98 den sonra xp ile iyi bir sıçrama yaptı vista ile kendine sövdürdü ama 7 ile toparladı.

stabilite olarak her zaman macos önde olacaktır. bir söyleşide steve jops demişki biz kaliteli olsun istiyoruz yoksa bizde pazar payı yaparız. evet ucuzlatsa pazar payı yapar bende almayı düşünürüm ama bu seferde sorunlar beraberinde gelir. virüsler açıklar yamalar vs vs vs

sonuçta oyun oynamıyor yada iş için mecubr değilse macos seçilebilir. ben şuan için seçebileceğim kadar bi özellik göremiyorum macos da. ama incelemeye devam ediyorum ve bunuda mac os x de safaride yazıyorum.

kendi görüşüm olarak söyleyim bence iki sistemde bulundukları yıla yakışmıyorlar. mac os a bakıyoruz hala file menusu kullanılıyor yıllardır olduğu gibi. win bu konuda biraz daha şanslı ama sonuçta onda da programlarda bu var. artık her şey ikon olsa olmaz mı. ikonun içinde yazsa daha görsel olsa.

• İki işletim sisteminide aynı bilgisayarda aktif olarak kullanan birisi olarak kesinlikle Snow Leopard'ın çok daha hızlı olduğunu söyleyebilirim.
  • snow leopard tabiki
  • ozur dilerim el surcmesi snow degil 10.5.8 kullaniyorum. uyari icin tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raven

işletim sisteminde windows, tarayıcıda firefox. bunu bilir bunu söylerim

vay be sen nasıl söyledin onu kahramanım sensin
  • Snow Leopard kullanıyorum ilk defa. Gerçekten çok hızlı. Çokta güzel bir işletim sistemi. Kurcalamaya devam ediyorum. Windows gerçekten oldukça sınırlıymış birçok konuda. Bunu anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 16 Şubat 2010; 1:47:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar K.

Snow Leopard kullanıyorum ilk defa. Gerçekten çok hızlı. Çokta güzel bir işletim sistemi. Kurcalamaya devam ediyorum. Windows gerçekten oldukça sınırlıymış birçok konuda. Bunu anladım.

hocam pek fazla bilgim yokda oyun açıyor mu bu yazılım ?Birde fiyat veririsen güzel olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

saçma sapan testler yapıyorlar. Mac kendi makinesine göre os üretiyor kendi makinesinde windows deniyor test ediyor. Yapsın tüm bilgisayarlar için bir işletim sistemide test etsinler bir çok bilgisayarda ozaman görelim sonuçları.

Applle'in işi gücü diğer marklara mok atmak. Hani sokakta çocuklar sataşır ya biribirne aynı onun gibi, mac durduk yere etrafındaki ürünlere laf atıyor fakat sadece yazılımları kendi pc sinde çalışıyor testler kendi ortamında herşey kendi ortamında biz daha iyiyiz diyor.

Mesela Ati grafik üzerine en başarılır markalardandır ama oyunlarda geride kalıyor genelde neden çünkü nvidanın sponsorluğu daha fazla oyunlarda ve pysx özelliği var her oyunda nerdeyse bu yüzden nvidiadan daha iyi bir ati kartla aynı oyunu oynasan ikisi eşit gözüküyor. Mac 'in yaptığıda bu bütün şarlatı lehine çevirerek testler yapıyor.

Zaten müthiş bir fanı var yurt dışında, onlar için yeterki Apple ürünü olsun gözü kapalı alırlar.

+Apple abd'de çok tutulan bir marka aşırı diyebilirim sanki kültürlerinden biri apple almak

• quote:

Orijinalden alıntı: lameKING

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar K.

Snow Leopard kullanıyorum ilk defa. Gerçekten çok hızlı. Çokta güzel bir işletim sistemi. Kurcalamaya devam ediyorum. Windows gerçekten oldukça sınırlıymış birçok konuda. Bunu anladım.

hocam pek fazla bilgim yokda oyun açıyor mu bu yazılım ?Birde fiyat veririsen güzel olur ?

Oyunlarla pek aram olmadığından bilmiyorum Fiyat konusunda işletim sistemini satın almadım mac aldım 3083 Lira.
  • Arkadaş şu mac i bir türlü kullanamadım gitti. Gerçi eski işyerimde G3 kullanmışlığım var ama crt monitörler zamanıydı. Bu laptopuma yükleyemedim. Bir laptop daha aldım dell 1015 kısmetse yarın akşam elime geçecek. birde ona yüklemeye çalışayım bakayım hele.
  • win 7 kullanıyorm ama Snow Leopard daha hızlı olması lazım
  • Windows hızlı çıksaydı bu konu açılırmıydı buraya şüpheliyim,aslında shady seni haber editörü değilde apple editörü yapmaları gerekli idi.
  • kargadan başka kuş,çamdan başka ağaç tanımam.windows,firefox,winamp,ccleaner,babylon,msn arasında yaşıyoruz zaten.

• Mac kullanmadim da oyub oynanabilse windowsu kimse kullanmiycak sanki :) oyun derken vindows gibi oyunlati kastediyorum. Bir iki tane degil milyonlarca
  • Bende Macbook 2.16 var ama üzerinde Windows7 kullanıyorum. Bu biraz alışkanlık meselesi. Macbook ta W7 oldukça hızlı çalışyor bir sorun yok.
    Fakat şurda birşey dikkatimi çekti millet windows u nasıl benimsemiş bu kadar. Sanki Türk Malı. Neticede ikiside Amerikanın dünyaya peynir ekmek gibi sattığı ürünler. Apple kesinlikle bilgisayarda bir numara. Hatta iphone aldım telefonda da üzerine yok. Apple ın üstünlüğünü tüm dünya kabul etmiş neyi tartışıyoruz ki. Habire Apple e sallamış millet. Windows kullanıyoruz diye olayı milli mesele yapmamak lazım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.