Şimdi Ara

Snapdragon 8cx Gen 3 yongalı ilk dizüstü yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 8cx Gen 3 yongalı ilk dizüstü yolda



    Qualcomm’un ultra hafif dizüstü modelleri için hazırladığı 5nm Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti henüz pazarda kendisine yer bulamadı ancak yakın dönemde sahneye çıkmak üzere.



    Snapdragon 8cx Gen 3 neler sunuyor?



    5nm sürecinde tasarlanan yonga seti 4 adet Cortex-X1 ve 4 adet Cortex-A78 çekirdeği ile önemli bir performans sıçraması gerçekleştiriyor. Enerji verimliliği ve bağlantı teknolojileri ile dizüstündeki en güçlü Qualcomm ürünü oluyor.



    Ayrıca Bkz.AMD işlemci pazarında en yüksek paya ulaştı



    Geekbench üzerinde Microsoft Surface olduğu tahmin edilen bir test dizüstüsü ortaya çıktı. Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti barındıran dizüstü muhtemelen satışa çıkmadan önceki son hazırlıklarını yapıyor.



    Snapdragon 8cx Gen 3 yonga seti çok çekirdek skorlarında pek çok 25W Intel ve AMD sistemlerden önde gibi görünüyor. Bununla birlikte tek çekirdek skorları oldukça düşük.



    Qualcomm uzun süredir dizüstü pazarında olsa da Android tarafındaki kadar başarılı olamadı ve optimizasyon tarafını bir türlü halledemedi. Böyle olunca piyasada çok az firma Qualcomm’u tercih etti. Apple ise M1 ile çok kısa sürede yol katetti ve yazılım tarafında sıkıntılar olsa da kendi ekosistemi olduğu için büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.



    Snapdragon 8cx Gen 3 yongalı ilk dizüstü yolda




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/microsoft_readying_a_laptop_with_sd_8cx_gen_3_its_faster_than_some_amd_and_intel_rivals-news-53109.php







  • Android i Windows 11 icinde ARM tabanli olmasinin avantajiyla gelirse Android tabletlere ciddi rakip olabilir. Bakcez ...

  • M1 işlemcili tabletim bu habere güldü. Kaldıramıyorum yerden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.