Şimdi Ara

Snapdragon 820'yi test ettik: İşte tüm detaylar ve sonuçlar! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her gün net olarak 4 saatim yolda geçmekte , İstanbul'da yaşayanlar anlar...

Telefonumda olmasını beklediğim en önemli unsurlardan bir tanesi radyo.Geriye kalan unsurlar elbette çok çok önemli ,ancak sırf radyosu yok diye apple ürünü almıyorum (itunes zerzavatı da almama sebebim) , ya da diğer markaların amiral modellerine itibar etmiyorum.

Zira orta segment sayılan cihazların ekseriyeti ,mobil halde ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılamakta, mail ise mail, web ise web,gps,iletisim, not almak,kamera vsr....

Burada anlayamadığım şey , haberde konu edilen yeni çip düzeneği neredeyse orta halli bir bilgisayar gücünde bir sonuç vermekte...
    fakat bu güç ;elde ,cepte taşınan bir cihaz içinde ne kadar üretkenlik arz edecek bunu anlayabilmiş değilim.

Multimedia tüketimi hususunda gayet hoş,eğlenceli ,tam hayat ve zaman öldürücü oyuncak gibi durmakta...Açıkçası X bir marka çıkartsa da alsam diye iç geçirmemek elde değil.
    Elbette bu işlemci gücünü doyuracak media unsurları,oyunlar üretilecek ortaya çıkacaktır. Avuç kadar ekranda 4k video çekip ,2k 'dan aşağı çözünürlüğe burun kıvırıyoruz.
    Bilmemne oyunu konsol kalibrasyonunda, çoğumuz bilgisayarı açmaya üşenip de telefonlarında vakit tüketmekte....Evet çok zevkli ,eğlenceli keyifli şeyler var hayatımızda....

Samsung Note serisi ve ta yıllar önceki blackberry cihazlar haricinde üretkenlik cenahında pek bir cihaza şahit olamadık.

Her neyse lafı fazla uzatmadan bu işlemci şunun habercisi ,sektör düzey atladı bu işlemci&çip düzeneği ile .Yeni nesil şimdi başlıyor demenin ilamı yukarıdaki haber.

Allah'tan dilerim ki , memleketimizden ,bu forumdan sözkonusu bu cihazlara uygulama geliştirecek arkadaşlar yeşersin.
    Hem övgü kaynağı olsunlar ,hem kendileri hem de çevre için ekmek kapısı...
    facebook ,instagram,twitter ya da candy crush ...Umarım bizlerden biri bu yeni cihazlara bir şeyler çıkartır....

Son olarak başa dönecek olursam, lan radyo niye koymazlar bu yeni nesil cihazlara???
    Sony ile devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetaslanhan
    quote:

Orijinalden alıntı: kesbi Açıkçası telefon olarak bakmıyorum bunlara ve hakettiğini düşündüğüm sürece üst limitim yok. Bilgisayar gücünde ve kullanışlılığında olsun arabamı satarım.
    Sınırsız üst limitinize makul bir sınır koymanız ve artan miktarın bir kısmı ile ( ayda 10-20 tl gibi) ulusal (lösev...) yada uluslararası yardım kuruluşlarında ( greenpeace, unicef...) düzenli bağışçı olursanız, alacağınız haz hiç bir üst seviye telefonun veremeyeceği kadar çok olacaktır, emin olun.
    Kesinlikle limitim yok. Şuan 2 dizüstü, bir tablet, 1 telefon, 1 fotoğraf makinesi kullanıyorum. Microsoftun continum projesinin iyice olgunlaşmış halini yani tek bir cihazla tüm işlerimi halletmeyi, verilerimin tek yerde durmasını ve tek cihazdan yedek almayı, eve girdiğimde telefonumun tvye otomatik bağlanıp sesli komut modunda beklediğini ve haberleri aç dediğimde ben üzerimi değiştirirken haberleri dinlediğimi, mutfağa geçtiğimde müzik aç deyip sevdiğim şarkıları çalarken düşünüyorum. Monitör veya tvye bağlayıp bilgisayar moduna geçtiğini ve 3d tasarım dahil tüm işimi ve oyun ihtiyacımı giderdiğini görmek istiyorum. Compact makineleri gömdükleri gibi DSLR makineleri de gömmelerini istiyorum. Yanımda hiçbir banka kartı taşımak istemiyorum. Bilgisayarların tarih olduğunu görmek istiyorum. Evet bu konuda dediğim gibi sınırım yok. Ben o tür vakıflara para vermem. Gerek gördüğüm yerlere gerekli yardımlarımı yapıyorum o konuda sıkıntı yok. Şuan en pahalı iphoneu alacak param var hiç borcum da yok ama almıyorum. Çünkü iphoneun bendeki değeri 3te biri bile değil. Şuan 1 yıla yakındır çin malı bir telefon kullanıyorum ve bundan iyisini bulamadım benim gözümde. Hakettiğini, değeceğini düşündüren bir cihazsa bu koşulla sınırım yok. Artık bilgisayar almayacaksam, fotoğraf makinesi almayacaksam daha ne isterim. Android ile chrome os birleşiyor. Windows tek market ve tek app sistemine geçiyor. IOS ve mac os birbirine yaklaşıyor. Gelecekte kaçınılmaz son herkesin bilgisayarı cebinde olacak. İnşallah ömrüm o günleri görmeye yeter.

Kardeş Allah uzun ömürler versin niye öyle yazdın , sektörün ulaşmaya çalştığı vaziyeti sen talep halinde yazmışsın , görülen o ki 5 sene sonra bahsettiğin husus yaygın olarak kullanılacak ,şu an dlna,rfid ile bunlar yapılabilmekte , nfc de cabası..Her halukarda bunları kifayetiyle yapabilmek için yaşam alanlarındaki diğer unsurların telefon ya da bilgisayar dilinden anlıyor olması kısaca cpu ya ve sözkonusu işlemler prosedürünü protokollerinden geçirip de istenilen çıktıyı verebilecek yazılımsal &donanımsal unsurlarla donatılmış olması lazım...
    Her neyse , ben ukelalık yapmayayım , iphone ları ben de elma değil armut olarak görmekteyim ...asıl merak ettiğim hangi Çin markalı cihazı kullanmakta olduğunuz ,paylaşırsanız sevinirim.
    teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetaslanhan

Neden bu kadar heyecanlandınız anlamıyorum. Bu işlemciyi kullanacak cihazların çoğu 3.000 liranın üstünde olacak. Bir çoğumuzun da gücü yetmeyecek almaya. SD 620 kimin neyine ve neden yetmezki. Başımızdan fazla bence. Bu kadar kolay tuzağa düşmeyin.

618 bile yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

Samsung bu işlemci yerine kendi işlemcisini kullanmalı bence..

Ondan sonra telefon cekmiyor diye aglarsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Her gün net olarak 4 saatim yolda geçmekte , İstanbul'da yaşayanlar anlar...

Telefonumda olmasını beklediğim en önemli unsurlardan bir tanesi radyo.Geriye kalan unsurlar elbette çok çok önemli ,ancak sırf radyosu yok diye apple ürünü almıyorum (itunes zerzavatı da almama sebebim) , ya da diğer markaların amiral modellerine itibar etmiyorum.

Zira orta segment sayılan cihazların ekseriyeti ,mobil halde ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılamakta, mail ise mail, web ise web,gps,iletisim, not almak,kamera vsr....

Burada anlayamadığım şey , haberde konu edilen yeni çip düzeneği neredeyse orta halli bir bilgisayar gücünde bir sonuç vermekte...
    fakat bu güç ;elde ,cepte taşınan bir cihaz içinde ne kadar üretkenlik arz edecek bunu anlayabilmiş değilim.

Multimedia tüketimi hususunda gayet hoş,eğlenceli ,tam hayat ve zaman öldürücü oyuncak gibi durmakta...Açıkçası X bir marka çıkartsa da alsam diye iç geçirmemek elde değil.
    Elbette bu işlemci gücünü doyuracak media unsurları,oyunlar üretilecek ortaya çıkacaktır. Avuç kadar ekranda 4k video çekip ,2k 'dan aşağı çözünürlüğe burun kıvırıyoruz.
    Bilmemne oyunu konsol kalibrasyonunda, çoğumuz bilgisayarı açmaya üşenip de telefonlarında vakit tüketmekte....Evet çok zevkli ,eğlenceli keyifli şeyler var hayatımızda....

Samsung Note serisi ve ta yıllar önceki blackberry cihazlar haricinde üretkenlik cenahında pek bir cihaza şahit olamadık.

Her neyse lafı fazla uzatmadan bu işlemci şunun habercisi ,sektör düzey atladı bu işlemci&çip düzeneği ile .Yeni nesil şimdi başlıyor demenin ilamı yukarıdaki haber.

Allah'tan dilerim ki , memleketimizden ,bu forumdan sözkonusu bu cihazlara uygulama geliştirecek arkadaşlar yeşersin.
    Hem övgü kaynağı olsunlar ,hem kendileri hem de çevre için ekmek kapısı...
    facebook ,instagram,twitter ya da candy crush ...Umarım bizlerden biri bu yeni cihazlara bir şeyler çıkartır....

Son olarak başa dönecek olursam, lan radyo niye koymazlar bu yeni nesil cihazlara???
    Sony ile devam...

Radyo olayina neden bu kadar takıntı yaparsınız anlayabilmiş değilim . Zaten app store ve google olayda radyo uygulaması mevcut ve fazlasıyla yeterli hatta normal radyo yayınlarından çok çok iyi. İnternet lazım diyeceksin radyo dinlemek için ,zaten akıllı telefonda internetin yoksa bişeye yaramaz o telefon

• testler güzel, bir an önce telefonlarda görmek isterim bu işlemciyi
  • mcclayn6 M kullanıcısına yanıt
    Radyo bir takıntı değil , gereklilik , İstanbul dışında özellikle doğu anadolu'da karadeniz'in bazı kısımlarında ,akdeniz'in adana ve çukurova arası bazı kesimlerinde , balıkesir bursa yolunda ve istanbul bolu güzergahının çoğu noktalarında o cicili bicili reklamlara sahip operatörlerin hiçbiri doğru düzgün çalışmıyor.

Diğer taraftan ,radyo iletişimin bel kemiği vs.rsi , bu itibarla Allah korusun memlekette bir olay olsa , teyakkuz gerektiren bir hadise meydana gelse ,yerel yönetim ,kamu yönetimi ivedilikle haber etmede
    bilgilendirmede temel olarak devlet kanalları radyosuyla marifetiyle yapar.Turkcell'in ,Avea ya da Vodafone'un keyfine mi bakacağız,3g çekti mi çekmedi mi ...?

Tüm bu vaziyet bir yana , pekala internet radyosu da kullanabilirim pek tabi ki ...

Radyo olmaması bir gelişmişlik değil,olması da geri kalmışlık değil. Japonya tüm Dünya'dan belki 50 belki 100 sene önde lakin radyo vazgeçilmez onlarda ,

Bununla birlikte ,ABD'de tv den daha çok Radyo önplandadır ve günlük hayatın vazgeçilmezidir.Temel iletişim platformudur. Apple neden radyo koymamış diyeceksiniz , apple itunes dan şarkı satıp para kazanıyor, sanki androidin böyle bir ticareti hukuku varmışcasına ve apple koymadıysa mutlaka bir ışıltı vardır diye yaklaşan diğer tel. üreticileri de koymuyor, boşu boşuna bandrol ve ,çip,board üzerinde yer maliyeti (hemen hemen 182 dünya devletinin pek çoğunda bandrol bedeli alınmakta.)

Tune in vb programlarda çoğu yerel kanal da yok ..

Ben bu sebeplerden ötürü radyolu telefonları tercih ediyorum , gerisi pek alakadar etmiyor.

Edit: Bu arada radyosuz telefonlar adidir ,kötüdür yorumunu da katılmıyorum elbette , s6 ne kadar güzel bir telefondur mesela....radyo benim şahsi kıstasım.

Saygı ve selametle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 18 Aralık 2015; 8:24:42 >

• Teknoloji gelisecek ki bu tip ustun islemcileri uygun fiyatli cep telefonlari araciligiyla edinebilelim.

Zamaninda glonass gps bile buyuk fark yaratirken, kapasitif dokunmatik ile rezistif arasindaki fark 400 lirayken, gunumuzde bunlari 300 liralik tellerde bile bulabilyoruz.

• sendemail kullanıcısına yanıt
    O saydiginiz daglik arazilerde radyo da duzgun cekmiyor

• Oyun oynamayan biri olarak bana 410 bile yeterli, daha iyi batarya teknolojileri geliştirseler keşke.
  • 1440p ekranlar standart olacak gelecek yıl amiral gemilerde. 4k ekranlarda yaygınlaşacak yavaş yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

Oyun oynamayan biri olarak bana 410 bile yeterli, daha iyi batarya teknolojileri geliştirseler keşke.

Sadece oyun olarak bakma, telefonun hızı, stabilliği, uygulama arası geçiş hızları çok etkileniyor işlemciden. Mesela Samsung s6 yağ gibi akıyor.

• Mediatek'in bu işlemciyi cevabı olsa olsa Helio X40 olur. O da önümüzdeki yıl sonuna doğru çıkar.

• Agzimin suyu akti valla

• bütün telefon ve işlemciler bataryası dayanıksız olduğu sürece çöpten öte birşey değil benim gözümde bana bu şekil telefon lazımhttp://www.haberler.com/sarji-15-gun-bitmeyen-telefon-yaptilar-7972561-haberi/

• Benim anlamadığım birşey var pc de SSD devrim yarattı ve kullanıcılara üst düzey performans sunuyor. Peki akıllı telefonların depolama alanı neden SSD teknolojisine uyarlanmıyor böle bi çalışma var mı bilmiyorum. Ama olsa süper olur.

• İşlemcisi çok başarılı olmuş. Eskiden hayalini kurduğumuz teknolojinin avuçlarımızın içine gelmiş olması gerçekten harika bişey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

Oyun oynamayan biri olarak bana 410 bile yeterli, daha iyi batarya teknolojileri geliştirseler keşke.

Şu an iphone dahil 3000 tl lik kullananların %90 ına rahat rahat Snapdragon 410 yeter de hatta fazla bile gelir. Iphone'dur S6 dır alıp napıyorlar, whatsapp, facebook, swarm, instagram, candy türevi oyunlar.
    Hatta çoğuna Snapdragon 410 bile fazla gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windows10

Mediatekin bu işlemciyi cevabı olsa olsa Helio X40 olur. O da önümüzdeki yıl sonuna doğru çıkar.

mtk dan cacık olmaz çünkü boşta duran çekirdekler bir işe yaramıyor üstelik gpu olarak hep zayıf modem vs var adamlar bu sefer gerçekten çalışmış

• 820'i model almak isteyenleri boşuna eleştiriyorsunuz. Evet sd615 ile şu anda arasında bir fark yok. kullanıcı bu işlemciyi gerektirecek uygulama kullanmıyor. ama aradan 2-3 yıl geçtiğinde fark ortaya çıkmaya başlıyor. termal aşınmadan 615 kapasitesinin %20sini kaybettiğinde 820'de aynı şekilde kaybettiğinde 615 teklerken 820 performans kaybını göstermeyecek. ayrıca işletim sistemi de güncellemelerinde yükselen işlemci gücüne göre yüksek performans kullanabiliyor. belki şu an için değil ama iki yıl sonra işler değişiyor.

ben sd 600'şü telefon kullanıyorum. şu an 3. yılına girmek üzere. ilk 2 yıl hiç sd800 ve üstü ihtiyacım olmadı ama şu andagoogle stock android bile yüklesem kasıyor ve ısınıyor. ısınma batarya performansını düşürüyor. bu yüzden uzun kullanım isteyen kullanıcı en iyisini alsın. uzun vadede daha çok kar eder. telefonumu değiştirmek için 820'yi bekliyorum. 3 yılda bir alırım ama en iyisini alır rahatıma bakarım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.