Şimdi Ara

SMT' yi açık mı tutuyorsunuz yoksa kapalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Ryzen kullanan arkadaşlar SMT' yi ne durumda bırakmalıyız?
    Oyun performansı düşüyor o nedenle Windows' un SMT desteği gelene kadar BIOS' tan SMT' yi kapatın diyenler var.
    Ancak Cinebench' te test yapınca SMT' siz 799 SMT açık halde ise 1131 puan alıyorum.
    Madem Windows desteklemiyor, neden Cinebench puanı yükseliyor? Neden görev yöneticisi 12 izlek gösterebiliyor?

• Çalışan programa gerçek zaman önceliği verdiğinizde işletim sistemi, izlekleri çekirdekler arasında dolaştırmıyor. Ana sorun bu; işlemcinin iki yarısında bulunan çekirdekleri bellek hızında etkileşiyor. Olası bir gecikmede performansınız düşüyor.
    Cinebench gecikmeyi değil, iş yükünü dikkate alan bir program. Esasında her iyi programlanmış yazılımda çekirdeklerin bağımsız çalışması gerektiğinden performansının artması gerekiyor. Karşıt grup çekirdekler birbirine bağımlı olursa, 128-bitlik iki kanaldaki toplam bellek bantgenişliğine değil, tek 64-bit kanalda aldığınız performansa düşüyor işlemciniz. Yani, SMT açıp L1'de iki iş yapacağım derken L3'ün ve 128-bit veriyolunun 485 GB/s'lik performansını kaybediyorsunuz; sadece 27GB/s hızında çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Çalışan programa gerçek zaman önceliği verdiğinizde işletim sistemi, izlekleri çekirdekler arasında dolaştırmıyor. Ana sorun bu; işlemcinin iki yarısında bulunan çekirdekleri bellek hızında etkileşiyor. Olası bir gecikmede performansınız düşüyor.
    Cinebench gecikmeyi değil, iş yükünü dikkate alan bir program. Esasında her iyi programlanmış yazılımda çekirdeklerin bağımsız çalışması gerektiğinden performansının artması gerekiyor. Karşıt grup çekirdekler birbirine bağımlı olursa, 128-bitlik iki kanaldaki toplam bellek bantgenişliğine değil, tek 64-bit kanalda aldığınız performansa düşüyor işlemciniz. Yani, SMT açıp L1'de iki iş yapacağım derken L3'ün ve 128-bit veriyolunun 485 GB/s'lik performansını kaybediyorsunuz; sadece 27GB/s hızında çalışıyor.

Bu durumda kapatmak gerekiyor sanırım ?
    Bir başka ilginç durum, SMT kapalıyken bekleme modunda işlemci sıcaklığı 38 derecelerde oluyor.
    SMT açık ve Chrome' da gezinirken 33.25 derecelerden yukarı çıkmıyor.

• Yok, işletim sisteminden bahsettim sadece. L1 40 katı hızlı çalışıyor. SMT ile yapacağınız gecikme 1 terabayt saniyeden 512 gigabayt saniyeye azaltır. Kastettiğim gerçek zamansız program kullanımı ise bunu 2 değil, 20 kat yavaşlatır. Dolayısıyla görev yöneticinizi açacaksınız, gerçek zaman çalış diyeceksiniz.
    Bir de görevleri 0-7 ile 8-15 nolu izlek gruplarının içinde ayrı ayrı çalıştırmak söz konusu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 10 Mayıs 2017; 17:39:2 >
  • Sonuc olarak oyunlarda acik olmasinin perf. etkisi varmi yoksa kapatali kalmasinin bi eksisi varmi nedir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    İnternetteki bazı oyun testi sonuçlarına göre fark var. Örnek veriyorum SMT açık iken 85 FPS alıyorsa kapalı iken 95 FPS alıyor.
    Neyse ben şimdilik kapattım SMT' yi. Windows güncellemesi ile SMT uyumluluğu gelirse açarız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.