Şimdi Ara

SmiLeROM_Piranha Business Tab 10.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EDİT: PİRANHA BUSİNESS TAB 10.1 İÇİNDİR. LÜTFEN DİĞER CİHAZLARA YÜKLEMEYİN.

Herkese merhaba arkadaşlar, Piranha Business Tab 10.1 için ilk custom rom çalışmamdır. Hepinizinde bildiği gibi A10 işlemci olmasına rağmen Piranha çok bilinmeyen bir marka olduğun için custom rom da yok :D bende elimden geldiğince ortaya güzel bir şey koymaya çalıştım. Neyse fazla söze gerek yok :)

Tabletinizi yeni aldınız fakat romu beğenmediniz ve custom rom yüklemek istiyorsunuz ya da sırf Piranha nın iş bilmez romları yüzünden tabletinizi bi kenara mı attınız ? O zaman doğru yerdesiniz. İhtiyacınız olan her şeyi sizlerle paylaşacağım. Önemli bir nokta tableti root etmek,custom rom yüklemek,custom recovery yüklemek vb. işlemler garanti anlaşmasınızı sona erdirir. Piranha tablet mi bırak abi garanti dışına çıksın neye yarar diyorum ben :D

Öncelikle yapmanız gerekenler tabletnizi rootlamak ve custom recovery yüklemek :) İşlemleri sırısıyla yapmaya başlayalım :)

Bu işlemler için öncelikle
    - iyi bir bilgisayar ( işinizi görsün yeter :) )
    - çok az da olsa android bilgisi
    - vee en önemlisi sabır :)

1- Tabletimizin driver ları bilgisayarmızda yüklü olmalıdır. Nasıl yükleyebilirsiniz?

Buradan :http://www.snappea.com/ ---> snappea programını indirip bilgisayarınıza yükleyin. Snappea programını açın. Tabletinizi bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın ve hata ayıklama modunu açın. Bu işlemlerden sonra snappea tabletinizi otomatik olarak tanıyıp driverlarını yükleyecektir.

Tabletimizin driver işi tamamsa ki yüklü olmalıdır demiştik. Gelelim root aşamasına ... Eğer driver lar doğru şekilde yüklenmediyse root yapamazsınız.

2- Tabletinizi nasıl root larsınız? Çok basit ;)

Buradan:http://www.unlockroot.com/download.html --> Unlockroot programını indirip bilgisayarınıza yükleyin. Unlockroot programını açın (free version olanı). Tabletinizi bilgisayara usb kablosu aracılığı ile bağlayın ve hata ayıklama modunu açın. Unlockroot programında yeşille yazılı kocaman ROOT butonuna tıklayın. Gelen pencereye evet deyin. Powersaver app yüklemesi isteğine hayır deyin. Reboot isteğine evet deyin. Tabletiniz yeniden başlayacak. Açıldığında uygulamalar arasında supersu uygulamasını görebiliyorsanız tabletiniz root lanmıştır.

Tabletimizin root işi tamamsa ki rootlanmış olmalıdır çünkü custom revocery yükleme aşamasına geçeceğiz. Root olmamışsa custom recovery yükleyemezsiniz.

3- Custom Recovery (CWM) nasıl yüklenir? İki tık işlemiyle yükleyebilirsiniz
    ;)

Linkteki zip dosyasını indirin:http://yadi.sk/d/uk9nsa2ZPJrvP

İndirdiğiniz zipi masaüstüne çıkartın. ClockWorkMod dosyasını açıp, gizli dosyaları göster dedikten sonra adb dosyasına sağ tıklayarak özellikler - uyumluluk - bu programı yönetici olarak çalıştır- uygula ve tamama tıklayın. Bu işlemden sonra Kullanıcı Hesap Denetimi ayarlarını da hiçbir zaman uyarma yapın. Şimdi tekrardan ClockWorkMod dosyasını dönün ve CWM. bat açın ve enter e basıyoruz. Press any key yazısını görünce tekrardan enter e basın ve bekleyin tablet yeniden başlayacak. Açılınca uygulamalarınız arasında '' Kurtarıcı Mod '' isminde bir uygulama göreceksiniz. Bu uygulamanın Türkçeleştirilmesi bana ait, İngilizce'yi anlamakta zorluk çeken arkadaşlar için uygulamayı Türkçe'ye çevirdim. Bu uygulamayı kullanarak Recovery Mod a geçeceğiz.

4- SmiLeROM'u indirin:http://yadi.sk/d/007DGnnOPJq8z

Not: Nasıl olduysa gözümden kaçmış. Roma takvim uygulamasını gömmeyi unutmuşum. Verdiğim linkteki Calander.apk yi indirin ve daha önce indirmiş olduğunuz SmiLeROM_bySmiLeToLiFe_Tab 10.1.zip dosyasını ( tavsiye olarak 7zip kullanın, winrar pek sağlıklı olmuyor) açın, system dosyasının içine girin oradan app dosyasına girin ve indirdiğiniz Calander.apk yı app dosyasının içine atın ve zipi kapatın. İndirme Linki:http://yadi.sk/d/epP-yANhPK2HV

İndirdiğiniz romun zip dosyasını özellikle belirtiyorum tabletinizin dahili hafızasına değil SD KARTINIZA atın. Öncelikle SD KARTINIZDA herhangi bir isimle yeni klasör oluşturun ( Örn. SmiLeROM Ahmet, Mehmet, Rom, Custom Rom, Yuppii ;) ) --> İndirdiğiniz zip dosyasını bu klasörün içine atın.

5- Kurtarıcı Mod uygulamasını açın ..

GÜÇ sekmesinin altında Kurtarıcı Modu na tıklayın. Gelen pencerede Root isteğine izin ver diyin. Tabletiniz yeniden başlayacak ve CWM 'de açılacaktır.

6- SmiLeROM'u nasıl yüklenecek?

Bu kısımda çok dikkatli olmamız gerekecek yoksa bir çuval inciri berbat ederiz :)

CWM-based Recovery v6.0.2.8 açılınca ( gönül isterdeki dokunmatik recovery olsun ama ne yazık ki dokunmatik değil) tabletimizin '' home '' tuşu sadece yek yönlü olarak seçenekler üzerinde aşağıdan yukarıya doğru çıkmak için kullanabileceğiz. '' açma kapama ya da güç/power tuşu '' nu ise yes/evet komutunu vermek için kullanacağız. Bunlara açıklık getirdikten sonra,

- wipe data/factory reset e girin ( home tuşunu kullanarak seçeneğin üzerine gelin ve açma kapama düğmesine basın) ve Yes - delete all user data seçeneğine gelin ve açma kapama tuşuna basın
    - wipe cache partition aynı yönergeleri izleyerek silin
    - advanced e gelin, wipe dalvik cache yapın daha sonra en aşağıya inin ++++ Go Back +++ diyin
    -mounts and storage girin ve format /system yapın ve en aşağıya inin ++++ Go Back +++ diyin

Şimdi romu yükleyeceğiz. Biliyorum çok sıkıcı işlemler ama sabredin az kaldı ;)

-install zip from sdcard seçeğine girin, choose zip from sdcard a girin ...

Daha önce açmış olduğunuz bir klasör olmalı ( Örn. Ahmet, SmiLeROM ... vb isimlerle açtığımız dosya) onu bulun ve klasöre girin. SmiLeROM_bySmiLeToLiFe_Tab 10.1 i seçin ve yes leyin ... Arkanıza yaslanın rom yüklenmeye başlayacaktır. Bu arada kendinize bi kahve yapın. Rahatlayın :) Şu an benim yaptığım gibi, kahveden sonra devam edelim :)

3'ü bir aradaların da şekerini mi ne bu ara fazla kaçırıyorlar, çok şekerli oluyor ... neyse,

Install completed yazısını görüyorsak rom hatasız şekilde yüklenmiştir. Şimdi ++++ Go Back +++ yapıp geri dönelim ve Reboot system now diyelim. Rom yükleme işlemleri bu kadar arkadaşlar. İlk açılış biraz uzun sürecektir. Telaş yapmayın. 10-15 dk kadan fazla açılış ekranında kalıyorsa bootloop almışsınız demektir, yapacağınız işlem livesuite ile tabletin stock romunu yüklemek olacaktır. Bootloop almanızın nedeni romu yükleme esnasında yaptığınız hatalardır. O yüzden çok dikkatli olun ve harfiyen tüm anlatımı uygulayın!!!

7- SmiLeROM yüklendikten sonra yapılması gerekenler ? Mutlaka yapınız !

Tablet açıldıktan sonra arkadaşlar,

1. Xposed yükleyici/framework/yükle-güncelle --> root isteğine izin ver, çıkan pencereye tamam diyince tablet yeniden başlayacak

2. Xposed yükleyici/modüller( Play Store Fixes i işaretle ve geri çık/framework/yükle-güncelle/ çıkan pencereye tamam diyince tablet yeniden başlayacak
    3. İsteğe bağlı olarak ( Roma dahil etmedim ) Genişletilmiş power ekranı için Xposed yükleyici/Modül İndir/Arama sekmesine Advanced Power Menu yazın ve modülü seçin, aşağıya inin 9.0.1 versiyonunu indirin (tabiki internet bağlantınız olmalıdır) Gelen pencerede ayarları aktif edin diyorsa Bilinmeyen Kaynaklar aktif değildir, ayarlara gidin ve Bilinmeyen Kaynaklar ı aktif edin yani işaretleyin ve geri tuşuna basarak xposed yükleciye geri dönün ve yükle butonuna basın ve yüklemeyi gereçkeştirin. Yükleme tamamlanınca Xposed Yükleyicinin ilk ekranına geri gelin ve Modüller e girin, Advanced Power Menu yü işaretleyin ve geri gelin Framework'a girin ve yükle/güncelle yapın ve tamam diyin ... tablet yeniden başlayacak!! Tablet açılınca uygulamlarda Adv. Power Menu uygulamsını görükcesiniz, uygulamayı açın ve POWER MENU OPTİONS sekmesinin altında ANTI-THEFT HELPER i işaretleyin, şimdi açma kapa düğmesine uzun basılı tutun bakalım genişletilmiş power menunüz geldi mi ;)
    4- Geriye kalanlar her şeyi zevkinize göre düzenleyin :)

SmiLeROM'da neler var?

- JellyBean üzerinde kurulmuştur.
    - Build.prop düzenlendi
    - Tweak içermez
    - Gereksiz tüm uygulamalar kaldırıldı
    - Root desteği eklendi
    - KitKAt wallpapers eklendi
    - Cyanogenmod'dan tanıdığımız Apollo müzik çalar eklendi
    - CyanogenMod wallpapers eklendi
    - Gelişmiş AOSP Klavye kullanıldı
    - Tüm uygulamalar güncellendi ve izinler düzeltildi
    - Özel modlanmış Nova Launcher kullanıldı. Böylelikle romda stabil olarak akıcılık elde edildi
    - Özel modlanmış RootExplorer kullanıldı. RootExplorer'ı bilenler bilir ;)
    - Yeni sistem sesleri eklendi
    - Boş Ram miktarı 400- 600 Mb arası, bu da demek oluyor ki Asphalt gibi uygulamalarda yüksek performans ;)
    - SmiLeROM Dahili belleğinizin sadece 137MB işgal ediyor
    - Dokunmatik ekran, g-sensör, kamera vs. her şeyi çalışıyor
    - Google Play için fix uygulandı fakat google play de tüm uygulamalar gözükmeyebiliyor. Ben birkaç kez üst üste romu tekrardan kurdum. En sonunda geldi tüm uygulamalar ;) sizde gelmiyorsa 1MobileMarket gibi uygulamalarda kullanabilirsiniz.

- Uygulama ikonlarını KitKat yaptım, default wallpaper i değiştirdim fakat tablet bootloop veriyor o yüzden elleyemedim.
    - Nexus KitKat kamera uygulaması kullandım fakat kamera çekimlerde geç algılıyor, bi çekiyor bi çekmiyor olunca kaldırdım, stock kameraya devam edicez
    :)

Aklıma gelenler şimdilik bunlar ... Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz. SmiLeROM'dan görüntüler :

Kaynak göstermeden yazımı veya romu başka bir yerde paylaşanlara hakkımı helal etmiyorum. Sadece şu yazıyı yazmak bile 2 saatimi aldı. Kaynak göstererek istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Teşekkürler
    ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmiLeToLife -- 12 Ağustos 2014; 15:25:23 >

• tabletten cwm ye giriş yapar yapmaz bu hatayı alıyorum ve rom da bu hatadan dolayı yüklenemiyor
    E: Can't mount /cache/recovery/command
    E: Can't mount /cache/recovery/log
    E: Can't open /cache/recovery/log
    E: Can't mount /cache/recovery/last_log
    E: Can't open /cache/recovery/last_log
    ne yapmam lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaykay05 K kullanıcısına yanıt
    hafıza kartı kullanın. yani yukarıda özellikle belirtmiştim romu yüklerken hafıza kartına atın zip dosyasını cihazın dahili depolamasına değil. kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaykay05

tabletten cwm ye giriş yapar yapmaz bu hatayı alıyorum ve rom da bu hatadan dolayı yüklenemiyor
    ne yapmam lazım?

hafıza kartı kullanın. yani yukarıda özellikle belirtmiştim romu yüklerken hafıza kartına atın zip dosyasını cihazın dahili depolamasına değil. kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmiLeToLife

quote:

tabletten cwm ye giriş yapar yapmaz bu hatayı alıyorum ve rom da bu hatadan dolayı yüklenemiyor
    ne yapmam lazım?

bu hata sizdede çıkıyor mu?

• quote:

quote:

quote:

ne yapmam lazım?

malesef çıkıyor. tablet root landığı zaman dahili hafızasını cwm üzerinden görmüyor, o yüzden hafıza kartı kullanarak rom yüklenebiliyor. Rom yüklendikten sonra böyle bir hata olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne yapmam lazım?

malesef çıkıyor. tablet root landığı zaman dahili hafızasını cwm üzerinden görmüyor, o yüzden hafıza kartı kullanarak rom yüklenebiliyor. Rom yüklendikten sonra böyle bir hata olmuyor.

cevap için sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tab s 10.5 ve note pro 12.2
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tab 7 ye yüklenebilir mi acaba bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YalnızOsmanlı

Tab 7 ye yüklenebilir mi acaba bu ?

Tab 7 nin sistem için ayrılmış olan belleğinin ne kadar olduğunu bilmiyorum. Onu kontrol edin ve indirmiş olduğunuz zip dosyasını dışarı çıkartın ve boyutuna bakın eğer tabletin dahili hafızasından fazla ise romun içindeki gereksiz uygulamaları silerek tabletin dahili hafızasına sığacak şekilde ayarlayın.

örnek:

Tabletin dahili hafızası: 700 MB
    Rom zipten çıkarılınca boyutu: 750 MB

50 Mb düşürmek için romun içindeki gereksiz uygulamaların apk larını silebilirsiniz.

Tab 7 ile Tab 10 aynı driverları mı kullanıyor emin değilim. Yüklerseniz lütfen geri bildirimde bulunun.
  • abi ben cwm.bat dosyasını açıyorum senin dedigin gibi. bi ilk başta enter e basıyorum bide press any key yazısı çıkınca enter e basıyorum , program bişeyler yapıyo ve kapanıyo ama tablet yeniden başlamıyor.tableti pc ye hata ayıklamasını açarakmı bağlayacağız yada usb bellegi açarak mı bağlayacağız ? tablet root lu ve snap pea yüklü. nasıl yapacağım yardım edermisin ?
  • quote:

quote:

ne yapmam lazım?

kardeşim ben kaç kere denememe rağmen yine aynı hatayı alıyorum.Her seferindede sd karta atıyorum ama sonuç hep hüsran :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k5333 -- 11 Ağustos 2014; 9:44:45 >

• Şurada böylece kalıyor.Ne yapmam gerekiyor Yardımlarını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k5333 -- 11 Ağustos 2014; 22:01:23 >
  • kardeşim benim tablet piranha busines III tab 10.1 bu yazılımı yükledim reboot system now yaptım ama artık her açılışta recorvery modu açıyor. sistemi açmıyor yardımlarını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k5333

Şurada böylece kalıyor.Ne yapmam gerekiyor Yardımlarını bekliyorum.

Go back yapın ve reboot now system yapın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: nader11

kardeşim benim tablet piranha busines III tab 10.1 bu yazılımı yükledim reboot system now yaptım ama artık her açılışta recorvery modu açıyor. sistemi açmıyor yardımlarını bekliyorum.

Bu romun boot dosyası piranha business tab 10.1 inkidir. business tab III için çalışır mı bilmiyorum. Zaten bootloop vermiş sizde de. Stock roma geri dönün.
  • abi sen yazmışsın sd card kullanın diye ama kullansakda o hatayı veriyor.benim arkadaşımda busines tab 10.1 vardı onda denedik rom çalıştı.yaptığın custom rom sadece piranha business tab 10.1 de çalışıyordur muhtemelen. konunun sonuna sadece business tab 10.1 de çalışır yazda insanlar uğraşmasın.bir de dokunmatik ekranı,kamerası vs. herşeyi çalışan bi CyanogenMod varsa paylaşırmısın. ben xda dan bulmaya çalışıyorum ama ingilizce pek iyi değil eğer sen biliyorsan lütfen paylaş.konuya çok emek vermişsin eline sağlık.arkadaşım çok memnun kaldı bu romda.özellikle ram olayı çok iyi olmuş.tekrardan teşekkürler.
  • quote:

quote:

kardeşim benim tablet piranha busines III tab 10.1 bu yazılımı yükledim reboot system now yaptım ama artık her açılışta recorvery modu açıyor. sistemi açmıyor yardımlarını bekliyorum.

Bu romun boot dosyası piranha business tab 10.1 inkidir. business tab III için çalışır mı bilmiyorum. Zaten bootloop vermiş sizde de. Stock roma geri dönün.

Peki piranha busines III tab 10.1 için boot dosyası bulursan bizde bu yazılımdan yararlanmış oluruz, o yönde bi çalışma yapmanız mümkünmüdür.Yoksa mevcut orjinal rom dan baya bi şikayetçiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: k5333

quote:

quote:

Peki piranha busines III tab 10.1 için boot dosyası bulursan bizde bu yazılımdan yararlanmış oluruz, o yönde bi çalışma yapmanız mümkünmüdür.Yoksa mevcut orjinal rom dan baya bi şikayetçiyiz

stock romda iseniz rootlayıp titnaium backupla yedek alıp aldığınız yedeği bana gönderin bir şeyler yapmayı deniyeyim. cihaz olmadan ne kadar sağlıklı olur bilemem.

• quote:

abi sen yazmışsın sd card kullanın diye ama kullansakda o hatayı veriyor.benim arkadaşımda busines tab 10.1 vardı onda denedik rom çalıştı.yaptığın custom rom sadece piranha business tab 10.1 de çalışıyordur muhtemelen. konunun sonuna sadece business tab 10.1 de çalışır yazda insanlar uğraşmasın.bir de dokunmatik ekranı,kamerası vs. herşeyi çalışan bi CyanogenMod varsa paylaşırmısın. ben xda dan bulmaya çalışıyorum ama ingilizce pek iyi değil eğer sen biliyorsan lütfen paylaş.konuya çok emek vermişsin eline sağlık.arkadaşım çok memnun kaldı bu romda.özellikle ram olayı çok iyi olmuş.tekrardan teşekkürler.

zaten dosyanın adı Piranha_Business_Tab_10.1 ama yine de konuya ekledim.

driver ı vs. çalışan bir cyanogenmod zor çünkü her cihaz kendi lib dosyasıyla çalışıyor. xda dan indirdiğiniz cyanogenmod romlar da dokunmatik ekran, kamera, sensör gibi her cihazda farklılık arz eden lib dosyaları mevcut değil o yüzden çalışmaz.

piranha kitkat ı verirse bir şeyler yapmayı düşünüyorum. vermezse belki ilerleyen zamanda bir piranha ios 7 rom yapmayı düşünüyorum.

• abi hiç umutlanma ben piranha destek ekibine sordum. business serisi için herhangi bir güncelleme gelecekmi diye dedilerki business serisi için en son güncelleme 4.1.1 dir başka güncelleme gelmeyecektir dediler.bir de alırken diyolarki sürekli güncellemler sayesinde cihazınızın performası azalmayacak,artacak vs. şeyler.hepsi yalan piranha o kadar dandik bi marka ki adam gibi bi romu bile yok.bende hep nova launcher kullanıyorum. o da olmassa tableti 5 dakika bile kullanmam.bi arkadaşa demişsin ya titanium backup ile yedeğini al.ben nasıl yapıldığını bilmiyorum bana söylersen yedeği alıp buraya koyarım. business III içinde senin romu yükleriz.çok güzel olur vallaha.nasıl yapıldığının türkçe videosu varsa veya sen söylersen yapmaya çalışırım.emeklerin ve ilgin için çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.