IQt bizde de sorun aynı, arkadaşıma bağlattık smile, 1 hafta içinde bağlantı adsl sorun çıkmadı ama, şuanda google'ı falana açmasına rağmen , msn.com.tr gibi bazı siteleri açmıyor..http://anonymouse.org/anonwww.html den msn.com.tr açılıyor..ama en kötüsü msn e de bağlanmıyor..smile ın nasıl bir altyapı farkı var anlamadım...bakalım nolacak
smile yalan şimdilik...almayın büyük tuzak...
quote:
Orjinalden alıntı: mafaky
quote:
Orjinalden alıntı: byurt
Hocam katılıyorum sana ama şunuda söyleyim bu modem beklediğimden çok çok iyi çıktı. Walla daha evvel linksys vardı iki oda yandan çekmezdi. Şimdi bu inca ufacık anteniyle her yerden çok stabil çekiyor. 5 gündür de sürekli açık bakalım ne zaman sorun çıkaracak. Ama tabi ben yinede arayıp Philips istediğimi belirttim.
Vallahi,ne diyeyim: şaşırdım amma öyle diyorsanız da inanınırım. Şimdi bir de kendi koşullarımda denemek için para verip uzun uzadıya kullanmayacağım bir Inca-204W sahibi mi olacağım yani???
Beni masrafa sokmadan (eğer bir dizüstünüz varsa) şunun kablosuz yayın gücünü daha zor konumlarda da dener misiniz? Hiç değilse Forum'da diğer kullanıcılar için bir bilgi olur.
Hocam alet ne ısınıyor nede sapıtıyor. Bağlantısı çok stabil hemde evin en ücra köşesinden iyi çekiyor. Dediğim gibi tek gıcıklığı ilk kurulumu yaparken Cd den yapmak lazım yoksa aletler saçma sapan DNS alıyor bağlantı çalışmıyor. Laptopla bakıyorum..............
Zaten şikayet var a yazdığım şikayet sonucunda modemimi değiştirecekler ama kafamda iyice karıştı. Bu modem gayet iyi çalışıyor tabi öbürüde Philips marka ne yapsam acep
quote:
Orjinalden alıntı: byurt
Zaten şikayet var a yazdığım şikayet sonucunda modemimi değiştirecekler ama kafamda iyice karıştı. Bu modem gayet iyi çalışıyor tabi öbürüde Philips marka ne yapsam acep
philips ile sorun yaşayacağını sanmam, güvenle kullanabilirsin endişelenme
SMİLE HAKKINDA TEK BİLDİĞİM GÜZEL REKLAMI VE P A H A L I OLDUĞU
Ya arkadaşlar Ttnet kampanyasına abone olurken ilk 2 ay ücretsiz dediler Limit aşım ücreti de yok dediler Yalnız limit aşım ücret yok yazısını ttnet syafasında göremedim Bunu nasıl teyit ettirebilirim veya doğrulatabilirm Tt netteki adam hatalı bilgi de vermiş olabilir TELEKOMU aradım 1 ay sonra fatura bölümüne telefon edersiniz dediler
Ayrıca benim netim 14 kasımda açıldı bu ödeme dönemi 2 ay sonra 14 ocak ta mı başlar Yoksa 1 OCAK ta mı başlar?
arkadaslar bende su modem olayına smileye gecmeyi dusunuyodum ama mantıklı dusununce zaten 59 milyon aktivasyon parası wercem tt yi kapatmak için son faturayı oducem 40 milyn kadar e bide ilk ay faturası gelcek smileden ki ben buyuk ihtimalle kotayı geccem oda 40 gelcek eder 140 miloyn para zaten o paraya us robotick modem satıyolardı onlardan alırım hiçte basımıa agrıtmam smile falan diye tt de kalırım
Firewall'ı kaldırınca sorun düzeldi. Artık girilemeyen sitelere girilebiliyor. Bilgilerinize..
quote:
Orjinalden alıntı: IQt
Smile ADSL'de arkadaşım sorun yaşarken, ben aynı zamanda TTNET ADSL'de bir sorun yaşamıyorum yalnız?
Smile, TTNET omurgasını kullanıyor olabilir, ancak teknik içeriğini bilemiyorum neden böyle bir sorun yaşandığının.
10:50'de Smile Teknik Destek ile görüştüm, bana böyle bir sorundan haberdar olduklarını ve aşağıdakileri yapmamı önerdiler (inca modem var arkadaşta). Akşam deneyeceğim bakalım;
EZ Kurulum Sihirbaz Bölge Düzenle Ülke -> Türkiye ISP_2 vpi 8, dpi 35
(sanıyorum bundan sonra şifre ekranı gelecek yada şifre girilmesi gerekli)
Yapılandır PPPoE Firewall kaldırılacak (uncheck)
Az önce tel ettim 444 0 375 Limit aşım ücreti ödenmiyormuş mtiske
quote:
Orjinalden alıntı: IQt
Bazı sitelere girilememe sorunu (smile adsl)
Bir arkadaşım geçen hafta Smile ADSL kullanmaya başladı. Ancak internet bağlantısı biraz sorunlu görünüyor.
Internet Explorer ile bazı sitelere normal şekilde girilebilirken, bazılarına hiç girilemiyor. Örneğin google, garanti bankası, denizbank, bwin gibi sitelerde sorun yaşanmıyorken, yahoo, milliyet, haberturk, hotmail gibi sitelerde sorun yaşanıyor.
Dial up bağlantı ile bu sorun PC'de yaşanmıyor, ayrıca şirket networkünde Laptop ile de sorun yok.
Ben şirkette ve evimde (Ttnet), arkadaşım sorun yaşarken diğer siteleri denedim, normal şekilde bağlanabiliyorum.
Ne olabilir?
(TRKY DNS Ayar programını akşam deneyeceğim, henüz vaktim olmadı)
Sorunun inca modemdem kaynaklanıyor boşuna program falan deneme.Ne yazıkki o ödül almış denilen modemlerin bazılarında bu tarz bi firmware sorunu var.
smile alıpta başını yakma
Valla kötü olacağını bile bile 16.11.2006 tarihinde başvurdum.26.11 pazar günü fazla anlamayan bir eleman geldi.Allahtan bana philips verdiler inca filan verseler iptal ederdim zaten. Philips modemde fazla sorun yaşamadım.4 günde 3 Gb ı geçtim.Hattan düşme veya sitelere girme gibi problemim yok sadece abimin kullanmadığı 2 gb lık kotayı kullanmak için ttnet şifresiyle giremiyorum.Yeni yapılandırılan santrallerde artık bu olayın kaldırıldığını öğrendim.Sadece pppoe ile bağlanabiliriyorum ve bu santral başkasının şifresini desteklemiyor. Kablosuz da çalışıyor ama şimdilik sadece etherneti kullanıyorum. sikayetimvar.com da onlarca şikayeti okuduktan sonra kendimi oldukça şanslı sayıyorum.umarım gelecek günlerde bu kadar yoğunluk olması nedeniyle bandwith kısılmaz.Genel olarak eğer daha önceden hat aktivasyonunu yaptırmadıysanız güzel bir seçenek olabiliyor.ttnete rakip olması bakımından bile desteklenebilir.Ama gene de mevcut adsl aktivasyonunuz varsa ttnet ten şaşmayın derim.
Telekom varken banada saçma gelio ayrıca o reklam fasa fiso 15 gün de geliolarsa
Ya şimdi farkettim kotayı "baya" geçmişim.Bu salaklar tarihi 2 gün geriden işletiyorlar.ttnet in sayfasından 2,80 gb gözüküyodu.En son kayıt girdi zamanı 28.11 diyordu ama fazla önemsemedim :).Yüklenince 04.12 tarihinde farkettim ki kotam 8,4 gb oluvermiş.Bu salakların dslam ları 2 gün sonradan cevap veriyor herhalde.Hepsini de rapidshare den bağlantı kopara kopara yaptırmıştım neyse fazladan 54 de bayılcaz ama hala modemin parasını çıkaramadılar. Abimin kullanmadığı 2 gb kotayı da kullanamıyorum.Şifresiyle bağlanmıyor sınırsız olan arkadaşımın kullanmadığı zamanlarda da kullanamıyorum.
Yani smile adsl kullananları dikkatine: 1.KOTA 2 gün geriden işleniyor.*** 2.Arkadaşlarınızın kullanmadığı zamanlarda dahi sınırsız şifreleri kullanılmıyor.(bunu genelleme yapmamak gerekir santral yenilenmesi olan yerlerde artık kullanılmıyormuş)
quote:
Orjinalden alıntı: barisk2
Yani smile adsl kullananları dikkatine: 1.KOTA 2 gün geriden işleniyor.*** 2.Arkadaşlarınızın kullanmadığı zamanlarda dahi sınırsız şifreleri kullanılmıyor.(bunu genelleme yapmamak gerekir santral yenilenmesi olan yerlerde artık kullanılmıyormuş)
kota 2 gün geriden işlemiyor, bu telekomdan kaynaklanan bi sorun, sonuçta bağlantıyı telekom üzerinden yapıyoruz ve veriler tamamen telekomun elinde, dolayısıyla aslında smile adsl telekomdan alıyor verileri
herkes yazzmış zaten ama benimde bir arkadaş abone işlemlerini başlattı 20 gündür ses seda çıkmıyomuş, hala beklemedeymiş internet açılsın diye
" kota 2 gün geriden işlemiyor, bu telekomdan kaynaklanan bi sorun, sonuçta bağlantıyı telekom üzerinden yapıyoruz ve veriler tamamen telekomun elinde, dolayısıyla aslında smile adsl telekomdan alıyor verileri " iyi tamam onu da anladım da peki neden arkadaşımın sınırsız ve abimin 2 gb hakkını kullanamıyorum.Siz büyük ihtimal o gelen teknik elemanlrdan birisiniz.
Bugün farkettim ki kota 2 gün geriden işlese iyi tam 4 gün geriden geliyor.
Sürekli ttnet sorumlu,yok teknik elemanlar gelmedi.Bir kampanya düzenleniyor ve 40 parçaya bölmüş her parça ben diğerinden sorumlu değilim diyor bundan ne hayır beklersiniz. O kadar modemi ben de philipsten sipariş ettirsem 60 ytl ye alırdım ttnetle de anlaşma yapıp 20 ytlye kapatırdım.Ayda üye başına 10 YTL oturduğum yerden kazanırdım nasılolsa kredi kartları da elimde sallaya sallaya para kazanırdım.Sonra derdim ki teknik eleman gelecek bekleyin,turk telekom hattınızı açmamış bekleyin,turk telekom günleri geriden veriyor bana ne gibi cevaplar verirdim.Teknik servise bağlantı başı 10 ytl,telefondaki ayda 600 verirdim.
Bu kadar basit olmaması gerekir.
Selam arkadaşlar 6 aralık çarşamba gunu smile i aradım aksam 7 gibi 1024 3 gb limitli paket hakkında bilgi alım dedım, 2 yıl abonelık karsılıgında modem verıyolarmıs ve ıkı yıldan once hattı kapatmak ıstersenız 150 ytl modem parası gecırıyolarmıs, ufak bır fınansal hesap yaparak 9 ay sonra kapattıracagım bır hat ıcın(9 ay sonra ıstanbuldan ucuyorum da gıdecegım yerdede sınırsız baglantım var:D) modemlı paket secmenın akıllı bir iş olmayacagını dusundum ve modemsız bır paket aldım. modem almaya gıtmeden once de bır kac arastırma yaptım, permormans acısından linksys ama fiyat/performans acısından en ıyı ınca oldugunu gordum ve modemı alırken lınksys mı yoksa ıncamı alsam dıye cok dusunmustum, satıcı arkadas da nasıl olsa 15 gun ıcınde gerıverebılıyosun demesı uzerıne ulan kotu cıkarsa gerı verır lınksys yı alırım dedım ve ınca ım-204w yi. hemen smile i aradım, telefondakı ırem hanım hattın acıldıgını ve teknık servısın 7 gun ıcerısınde gelıcenı soylemesı uzerıne bosver be teknık servısı sen tarıf et ben yaparım dedım ve telefondestegı alarak kendı yapılandırmamı kendım yaptım ve su ana kadar hıc bır sorun yasamadım sukurler olsun. haaa bu arada yarın aksam oglanın sunnetı var butun forumu beklerım, haftayada dugun yapıcaz ınsallah:P
bu smile den uzak durun.tabii herkesi mağdur etmeyecekler. biraz araştırın .internette birçok şikayet var. bedava havucuna kanmayın.
Ya bu smile ın şimdi 199ytl ye pc kampanyası var..Bu pc hakkında bilgisi olan varmı..