Arkadaşlar; smartmedia hd vision sahibiyim cok kullanıslı bu urunu laptop ıle kablosuz ag baglantısı nasıl yapabılırım yardımcı olursanız sevınırım ben bır turlu baglıyamadım. isletim sistemim wındows vista . cok kolay oldugunu soyledıler fakat ben buır turlu basaramadım :D
cevap verecek yokmuuuuu ???
ARKADASLAR LUTFEN YARDIMCI OLUNNN :(
muhtemelen ağ menüsünden workplace'den bilgisayarını bulacaksın
ARKADAŞLAR BEN DENEDİM OLDU
ALINTIDIR:Salih
Selam arkadaşlar, DMM VEYA SMARTMEDİA üzerinden Windows 7 PC'nizdeki dosyalara doğrudan ulaşabilmeniz için gerekli olan ayarlar aşağıdaki gibidir.
1. Başlat'a basıp arama kutusuna "gpedit.msc" yazın. 2. Açılan pencerede Bilgisayar Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları/Yerel İlkeler/Güvenlik Seçenekleri yolunu izleyin 3. Sağ taraftaki listede aşağıdaki ilkeleri etkinleştirin Ağ erişimi: Adsız SID/Name çevirisine izin Ver Ağ erişimi: Anonim kullanıcılara Everyone izinleri uygulansın
Ayrıca lütfen aşağıdaki ilkeleri devredışı bırakın Ağ erişimi: Adlandırılmış kanallar ve Paylaşım'lara anonim erişimi kısıtla Ağ erişimi: SAM hesaplarının anonim numaralandırmasına izin verme Ağ erişimi: SAM hesaplarının ve paylaşımlarının anonim numaralandırılmasına izin verme
Aşağıdaki ilkeyi de değiştirin:
Ağ güvenliği: LAN Manager kimlik doğrulama düzeyi Burada karşınıza çıkan listede "LM ve NTLM gönder - anlaşma olduysa NTLMv2 oturumu güvenliğini kullan" seçeneğini seçin.
Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey DMM ile paylaşmak istediğiniz klasörün üzerine sağ tuş tıklayarak gelişmiş paylaşım ayarlarından klasörü "herkesin" paylaşımına açmak. Son olarak hem DMM'yi ve hem de PC'yi yeniden başlatın. Tebrikler artık DMM'de ağ üzerinden Windows 7 bilgisayarına hiçbir engel olmadan girebiliyorsunuz!
alıntıdır: xiamen
Wireless ayarı için;
Ayarlar / Ağ / Kablosuz Ayarlar / Connection1 / AP
bu sırayı izle menüden AP ye basınca zaten çevredeki kablosuz ağları listeler. Bağlanacağın ağı seç. Modemle bağlantı için wireless şifreni gir. Bağlantıyı test ederek kuracak.
Artık internet servislerini kullanabilirsin. (Youtube hariç. DNS ayarlarını araştır onu bilmiyorum)
Bilgisayarındaki dosyalara kablosuz ağ üzerinden ulaşmak için;
Wnidows 7 için paylaşmak istediğin klasöre sağ tıkla, özellikleri seç, paylaşım sekmesinden gelişmiş özellikleri seç, izinler bölümünü tıkla, Grup yada kullanıcı adları bölümünde everyone seçeneği işaretli olacak, Everyone için izinler bölümünde de bütün kutucukları izin ver olarak işaretle.
Antivirus programı veya firewall kullanıyorsan onunda izinlerini ayarlamalısın.
Birde bağlantı sırasında kullanıcı adını ve şifreni soracak HD Vision. Windowsta şifre kullanmıyorsan, hesabına bir şifre belirle denetim masasından kullanıcılar sekmesinden yapabilirisin.
Son olarak internet paylaşım merkezini aç. Ağ tanımlamanın EV AĞI olması gerekir.
Bunları yaptıktan sonra HD Visionda Menüden Ağ sekmesini seç Karşına My_shortcuts/ ve /WORKGROUP/ şeklinde iki dosya gelecek. workgroup u seç kullanıcı bilgisayarda kullandığın kullanıcı adını ve onun şifresini gir. Arık bilgisayarındaki dosyalara ulaşabilir ağ üzerinden film izleyip fotolarına bakabilirsin. Ağ üzerinden film izlerken avilerde sorun yok ama mkv izleyeceksen hızlı bir modemin olmalı. G sınıfı bir modemin varsa ağ üzerinden mkv dosyalarında takılma yaşanabilir. N sınıfı modemin varsa sorun yaşamazsın.
Bilgisayarındaki filmleri ağ üzerinden Harici harddiskine taşımak için kumanda üzeirnde bulunan copy tuşunu kullanabilirsin. Kopyalama hızı senin modemine bağlı yine. Cihazla gelen wireless adaptör N hızında gayet hızlı bağlantıya sahip ama ağındaki diğer cihazların bağlantı hızları da önemli ağ üzerinden yapacağın işlemlerde.
Arşivimde hiç wmv veya mov uzantılı video yoktu. İnternetten örnek videolar indirip denedim. Hem wmv de hemde mov da indirdiğim iki videodan birini açtı diğerini açmadı. Aradaki fark nedir anlamadım. İki dosyada mov uzantılı birini açıyor diğerinde yanlış dosya diye uyarı veriyor. Aynısı wmv de de oldu birni açtı diğerinde yanlış dosya diye uyardı.
Konuyu hotlatacağım ama bilgisayarda kullandığım kullanıcı adı ve şifresini girmeme rağmen bir türlü oturum açamıyorum acaba neden olmuyor?