arkadaşlar merhaba benim size bir kaç sorum olucak.bilgisayarıma smart defrag 2 yi kurdum ancak tam anlayamadıgım şeyler var.birincisi önyükleme birleştirme seçeneği ne işe yarar yani normal birleştirmeden farkı nedir.program kuruldugunda etkin değildi ben de etkinleştirmedim henüz emin olamadıgım için.ikincisi seçenekler kısmında sistem 5 dakika bos kaldıgı zaman disk birleştirmeyi baslat seceneği işaretli ve otomatik birleştirme seçeneği de etkin.ben bilgisayarın basından sık sık kalkıyorum yani sistemin 5 dakikadan fazla bos kaldıgı oluyor.bu kadar sık birleştirme yapmak saglıklı bişey midir bunu ogrenmek istiyorum bir de o 5 dakika seçeneğini kaldırdıgımda otomatik birleştirme etkin gorunuyor ama bu otomatik birleştirmenin ne zamanlar yapılacagını bi türlü bulamadım.illa 5 dakika ya da 10 dakika yı mı kullanmak zorundayız?bir sorum daha olacak aynı zamanda sistemimde advanced system care pro yüklü smart defrag a ihtiyac var mı yoksa advanced system care pro nun birleştiricisi gerekeni zaten yapıyor mu?eğer bu konularda bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler
arkkadaşlar evet belki biraz fazla soru sormuşum :) ama en azından şu önyükleme birleştirme nedir ve yapmalı mıyım onun hakkında biraz bilgi verebilseydiniz çok iyi olurdu :) programda windows calısırken emniyetle tasınamayan dosyaları birleştirir demiş ama ben bundan tam olarak bişey anlayamadım bi de ayarlarında her 7 günde bir ilk önyükleme, hergün ilk önyükleme , her önyükleme, sadece bir sonraki önyükleme gibi seçenekler var
her 7 günde bir önyüklemeyi işaretle windows ortamında çalışırken birleştirmediği windows açılışında ihtiyaç duyduğu ve açılış hızına etki eden dosyaları birleştirir advanced system care defrag yerini tutmaz onun görevi temizlik ve bakım sık birleştirmeden zarar gelmez zaten birleştirecek dosya yoksa birleştirmez esas birleştirilmemiş dosyalardan hdd ye zarar gelir boyuna çalışacağı için ısınma ve geç erişim gibi sorunlar yaşanır
anlıyorum ilgilendiğin için cok teşekkür ederim o zaman smart defrag ı arka planda çalışır halde tutmam diskin ömrünün kısalmasına ya da herhangi başka bir soruna yol acmaz öyle mi? zaten anlam veremediğim şekilde bilgisayarımın açılışı çok yavaşladı umarım bu sorun düzelir smart defrag kurduktan sonra daha da yavaşladı.bunun sebebi sizin söylediğinizden anladığım kadarıyla açılışta dosya birleştirmesi yapması.bu doğru mudur ve bu zamanla düzelir mi?
yavaşlamanın birçok sebebi olabilir diskin birleştirmeye ihtiyacı olması bunlardan biridir her açılışta açılış dosyalarını birleştirmesi gereksiz madem smart defrag yavaşlamaya sebep oluyor otomatikten çıkarın programı haftada bir kendiniz elle birleştirme yapın daha iyi olur