bilmiyorum başlık doğru oldumu ama? neyse amacım programlanmış bir smart (gold,silverr, green vs) card kullanarak pc güvenliğini sağlamak denebilir. aslında fikir 2-3 sene önce digitürkü kırabildiğimiz zamanlarda kullandığım programlayıcıyı görünce aklıma geldi. bir devre yapsak ve devreye yetkili kart yerleştirildiğinde (ki nasıl yapılabilir bu hiçbir fikrim yok) devre bilgisayara açılma sinyali yollayacak yada elektrik verecek. sadece pcde değil kapı, dolap vs de de kullanılabilir gibi geliyo ama nasıl yekili kartı tanıyacak çözemedim yardım edenler olursa bir hayli sevinecem.
Bahsettiğin kart tiplerinde bir PIC mikrodenetleyicisi ve hafıza birimi mevcut. Dolayısıyla bilgisayarın içine de bir mikrodenetleyici devre yapıp, bu ikisi arasında veri alış-verişi sağlayabilirsen iş şifreleme kısmına kalır. Bilgisayar içindeki devre kartla "bir şekilde" şifreli olarak haberleşip, kartı okeyledikten sonra kasanın güç bağlantısını aktif hale getirir. Bunu sanırım basit bir röleli düzenek ile yapabilirsin. Esas sorun akıllı kart ile devre arasında şifreli haberleşmeyi gerçekleştirmek. Bu amaçla açık anahtarlı şifreleme yöntemlerini (DES,AES gibi) kullanman faydalı olacaktır. Çünkü kullandığın işlemciler özel anahtarlı şifreleme sistemlerini (RSA,ECC gibi) kaldıracak işlem gücüne sahip değiller. Şu linkte Otomasyon dergisinde çıkmış bir çalışma var yapmak istediğine benziyor ama bu sistemin de bir açığı var. Gerçi bu da basit bir iki düzeltme ile giderilebilir.
Dolayısıyla öncelikle bahsettiğin akıllı kart ile bir mikrodenetleyiciyi (muhtemelen yine bir PIC'i) haberleştirmeye çalış. Sonra biraz şifreleme öğren. Gerisini halledebilirsin diye düşünüyorum.