Şimdi Ara

SMAÇÇ BASMAK İÇİN BOY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
34.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en asgari kaç cm nboyundakiler smaç basabiliyor??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Smaç Basmak İçin Boy: Bir Basketbolcunun Bilmesi Gerekenler

Smaç basmak, basketbolda en heyecan verici ve etkileyici hareketlerden biridir. Ancak herkesin smaç basabileceği kadar uzun olmadığı doğru. Smaç basmak için ideal boy, bireyin yeteneklerine ve atletizmine bağlı olarak değişse de, genel olarak kabul görmüş minimum gereksinimler vardır.

Smaç Basmak İçin Boy Kaç Olmalı?

Smaç basmak için minimum boy, pota yüksekliğine göre değişir. Standart bir basketbol potası 3,05 metre yüksekliğindedir. Bu nedenle, rahatlıkla smaç basabilmek için çoğu kişinin boyunun en az 2,10 - 2,15 metre olması gerekir.

Smaç Nasıl Basılır?

Smaç basmak sadece boyla değil, aynı zamanda atletik yeteneklerle de ilgilidir. Smaç basmak için güçlü bacaklara, iyi bir zıplama yeteneğine ve topu yüksekten tutabilme becerisine sahip olmanız gerekir.

Smaç basma tekniği şu adımları içerir:

1. Topu tut: Topu sağlam bir şekilde kavrayın ve başınızın üzerine kaldırın.
    2. Zıpla: Zıpladığınızda mümkün olduğunca yükseğe çıkmaya çalışın.
    3. Parmak uçlarınızla itin: Zıplamanın zirvesinde, topu potaya doğru parmak uçlarınızla itin.
    4. Topu çemberden geçirin: Topun çembere düzgün bir şekilde girdiğinden emin olun.

Basketbol Smaç Basmak İçin Boy

Basketbolda smaç basmak için ideal boy, genellikle şu faktörlere bağlıdır:

• Pozisyon: Pivotlar ve forvetler genellikle smaç basmak için daha uzun boya ihtiyaç duyarlar.
    • Yetenek: Özellikle yüksek zıplama yeteneğine sahip oyuncular, daha kısa boyla bile smaç basabilirler.
    • Atletizm: Güçlü bacaklar ve atletik bir vücut yapısı, smaç basmayı kolaylaştırır.

Önemli Hususlar

Smaç basmaya çalışırken şu önemli hususları aklınızda bulundurun:

• Güvenlik: Her zaman doğru ekipmanı kullanın ve ısınmış bir şekilde smaç basmaya çalışın.
    • Sabır: Smaç basmak öğrenilmesi zaman alan bir beceridir, pes etmeyin.
    • Pratik: Düzenli olarak smaç basmaya çalışmak, yeteneklerinizi geliştirecektir.

Boyunuzun ne olursa olsun, kararlılık ve sıkı çalışma ile herkes smaç basmayı öğrenebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yukarııııı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

yukarııııı
    Zıplama ve potanın boyu ile alakalı.
  • quote:

yukarııııı
    Boy önemli değil,1.70 civarı olsa bile yeterli.Önemli olan ne kadar zıpladığındır.Zıplama çalışma programlarıyla bunu geliştirebilirsin,body salonuna felan gidip fiziğini düzeltmende yardımcı olur.En kısa şekilde böyle açıklayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

Boy önemli değil,1.70 civarı olsa bile yeterli.Önemli olan ne kadar zıpladığındır.Zıplama çalışma programlarıyla bunu geliştirebilirsin,body salonuna felan gidip fiziğini düzeltmende yardımcı olur.En kısa şekilde böyle açıklayabiliriz.

Alıntıları Göster
    Önemli olan zıplama. Tabi 1.70 küsürlerde isen hayvan gibi zıplamak lazım 3.05 e smaç için. Zıplamak içinde karın kasları ve bacak kasları çok önemli.

• quote:

yukarııııı
    yukarıııı ya lütfen birisi cevap yassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

Önemli olan zıplama. Tabi 1.70 küsürlerde isen hayvan gibi zıplamak lazım 3.05 e smaç için. Zıplamak içinde karın kasları ve bacak kasları çok önemli.

Alıntıları Göster
    1.90
  • quote:

yukarıııı ya lütfen birisi cevap yassın

Alıntıları Göster
    benim boyum 1.63 aama yaş 12
  • quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

daha 3-4 sene beklemen lazım.

Ayrıca smaç basmayı kolay birşey olarak görmeyin. Smaç bastıktan hemen sonra avuç içlerin kızarıcak kan oturucak yanıcak ertesi gün kollarn boynun karın kasların bacak kasların ağrıyacak o zıplamayla neredeyse vucudunun her yeri ağrıyor. Ve bende bu ağrı 3 gün sürdü sende ne kadar sürer bilemem. Hani nba live 2009 oynayıpta smaç basmak kolaymış yada NTV Spor'dan basket maçları izleyip smaç basmak ne kadar kolay sadece boy istiyor demeyin.

3.05'lik potaya 1.90 boyuyla belediye ve ayrıca yıldız milli takımında oynayan kuzenim basamıyor mesela.

EDİT:Ekleme.

Basket topunun cinsi ağırlığı o topu havadayken elinde tutmak gerçekten yetenek istiyor. 2 elle basmak için epey bir zıplamalısın. Bu daha senin için çok zor. Tek elle atman içinde gerçekten yetenekli olman gerekiyor. Bana kalırsa Şut atman Smaç basmaktan daha kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac Schnitzer. -- 1 Kasım 2009; 20:45:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

Şu an smaç basmak senin için hayal Neden böyle diyorum boyun kısa ve yaşın küçük. Hiç uzamasa boyun 1.65-70 arası olur en azından. O zamanda çalışarak yapabilirsin. Ama çok fazla aşırı derece çalışman lazım. Zıplama programlarının advancedlerini dahi yapman gerekebilir. Ama en kötü ihtimali söyledim ben sana. Benim boyun senin yaşında 1.55 falandır belki. Şu an 1.78 çembere değip topu bırakarak smaça yok yakın şeyler yapıyordum. Eğer biraz çalışsam rahat smaç basardım. Ama şu an yapamayabilirim 2-3 aydır saldım iyice.

Bu arada boyun 1.85 bile olsa çemberi bırak panyaya dahi değemeyebilirsin. Arkadaşlarımın arasında böyle tiplerde var. Eğer sportif diye tabir ettiğimiz bir insan olursan büyüdüğünde rahat smaç basarsın. Ama bu yaşta özellikle kasların da tam olarak gelişmediği için Şu an smaç basmak senin için hayal.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_rappe

1.90

Verdiğim linke bakmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amator_asci

quote:

1.90

Alıntıları Göster
    Boyu değil işlevi önemli.
    Sonuçta zıplamana bakar. Senden çok daha uzun adam zıplayamıyorsa ne yazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunter777

Boyu değil işlevi önemli.
    Sonuçta zıplamana bakar. Senden çok daha uzun adam zıplayamıyorsa ne yazar.

Alıntıları Göster
    1.68

• quote:

Orijinalden alıntı: amator_asci

quote:

1.90

Alıntıları Göster
    1.90 Boy Var Basıyorum Ama Tutunamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Cartmanez

1.90 Boy Var Basıyorum Ama Tutunamıyorum

Alıntıları Göster
    inşallah boyum uzar 1.85 -190 arası olur da basarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrossWisyoung

165cm webb -http://athletesunited.net/Springbaks/spud_webb.jpg

videosu yokmu bunn youtubede hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChnGT/GTS

quote:

Alıntıları Göster
    1.92 boyum var ama dokunamıyorum bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Klozet

quote:

bende çok merak ettim
    air alert falan zıplamada işe yararmı ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

1.68

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.