Şimdi Ara

smaç basmak istiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 187 boyum var zar zor panyeye deyebiliyorum şu yaşımda en büyük hayalim smaç basabilmek zıplamamın gelişmesi için neler yapmalıyım arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

• sadece odaklan. koşarken yapabilirim de ve odaklan. olmazsa da canın sağolsun
  • hocam daha çembere deyemiyorum odaklanmam neye yarayacak :D
  • kilon varsa zayıfla.Sonra bir sırt çantasına hafiften ağırlıklar koy ve o şekilde zıplama antremanları yap.Daha sonra farkı göreceksin.
  • oynadıkça olur o hergün top oynadıktan sonra zıplama çalış deymeye çalış zaten olur. smaç basmak hiç bişi degil bunun bilincinde ol. ama o boyla basman lazım:D
    1.78 boyumla ben basıyodum misal:)
  • herkez aynısını diyor zaten o boyla basman lazımdı felan...
    kilomda var onuda vermek gerekiyor ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oha be abi sende ne yatptın ben 14 yasındayım 54 kılo flanım 1.72 boyum var potya tutunuyorum zıplamaya çalıs air alert çalıs ama baya bi zor ve acayıp kas çekmesi yapıyor antremansız baslama zate potaya smaç basman ıcın top kullanman iyi olmalı yanı topu kavramalısın ayrıca zıpladıgnda çemberden 5 cm yukarı cıkmalısın ve sonra kas flan lazım deil sadece zıplama
  • Smac basmada boy da etkili olsa zıplama kadaar deil . Sen bool bol zıplamaya bak . kendini zorla bol bol koş faydası olur .
  • İp atla merdiven çık kilo ver. Ancak o boyla basamıyorsan zıplama yeteneğin yok. Yeteneğin yoksa uğraşma derim.
  • smaç yapmanın mantığı bilek seviyeni çemberin üzerine çıkartacak kadar sıçramak ve topu potanın içine vurmakdan ibarettir. öncelikle sıçramanı geliştirmen lazım ama herkezin atladığı şey her sıçrayan adam smaç vuramaz. herneyse öncelikle sıçramanı düzeltelim.

187 boy demişsin ortalama bir basketbolcu olarak kollarını yukarı kaldırınca uzanabildiğin en yüksek mesafe 235-245 cm civarı olması lazım. tabiki sıçradığın zaman vucut esneyeceği için 5 cm daha eklenecek buna. yani bize 50-60 cm lik bir sıçrama lazım. öncelikle panyaya zor değiyorsan smaç vurman minimum 3 ayını alır. her oynadığın maçta aralarda aşırı derece patlama yaparak sıçramaya çalış.en az 10 kere son gücün ile patlama yap. maçlardan sonra parmak ucunda topukların yere değmeden ve dizlerini kırmadan ayakta 100-300 arası ufak ufak sıçrama yap. ayrıca 2 günde bir yere tam çömelip bi anda ayağa kalkarak sıçramaya çalış ama çok kasma. sadece bedenini çömelik pozisyondan sıçramaya kadar olan kısımda bacaklarını geliştirmek için yapıcaksın bunu. yoğun maçlardan sonra dinlenmeyi unutma. yediğine içtiğine dikkat et. 3 ay sonra zaten istemesende potayı kendine düşman edersin :)

nereden mi biliyorum ? ben böyle yapmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyup.dede

smaç yapmanın mantığı bilek seviyeni çemberin üzerine çıkartacak kadar sıçramak ve topu potanın içine vurmakdan ibarettir. öncelikle sıçramanı geliştirmen lazım ama herkezin atladığı şey her sıçrayan adam smaç vuramaz. herneyse öncelikle sıçramanı düzeltelim.

187 boy demişsin ortalama bir basketbolcu olarak kollarını yukarı kaldırınca uzanabildiğin en yüksek mesafe 235-245 cm civarı olması lazım. tabiki sıçradığın zaman vucut esneyeceği için 5 cm daha eklenecek buna. yani bize 50-60 cm lik bir sıçrama lazım. öncelikle panyaya zor değiyorsan smaç vurman minimum 3 ayını alır. her oynadığın maçta aralarda aşırı derece patlama yaparak sıçramaya çalış.en az 10 kere son gücün ile patlama yap. maçlardan sonra parmak ucunda topukların yere değmeden ve dizlerini kırmadan ayakta 100-300 arası ufak ufak sıçrama yap. ayrıca 2 günde bir yere tam çömelip bi anda ayağa kalkarak sıçramaya çalış ama çok kasma. sadece bedenini çömelik pozisyondan sıçramaya kadar olan kısımda bacaklarını geliştirmek için yapıcaksın bunu. yoğun maçlardan sonra dinlenmeyi unutma. yediğine içtiğine dikkat et. 3 ay sonra zaten istemesende potayı kendine düşman edersin :)

nereden mi biliyorum ? ben böyle yapmıştım.

hocam 1 yıl geçti aradan çekic vuruyordum :D çapraz bağlarım yırtıldı şimdi çembere ulaşabiliyorum sadece tedavi ardından

• helal olsun valla :D bende şuan aynı durumdayım smaç zor da olsa basabiliyorum resmi sahalarda ama çok zor yani ama daha iyi yapmaya çalışıcam basketbolda gördüm yararlı oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.