Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler fuji düşük iso değerlerinden s3 e göre netlik kaybı var gibi göründü bana.Sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 29 Aralık 2006; 17:47:39 >
  • Reklam olmasın şimdi pm göndereyim

4-5 metreden zoom yaparak elle çektim son iki fotoyu. Işık ayarı fine (güneş) da.

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orjinalden alıntı: cabri

Hayırlı olsun diyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

@buffalo, Beyaz ayarında 3 ayrı fluorescent seçeneği var isteğe göre farklı sonuçlar veriyor. Çekimlerde fuorescent seçiliydi color ayarı CHROME, SHARPNESS standart.
    istediğin fotolardan haftasonu çekmeye çalışırım.

@antique, gg den bir satıcı abd den getirtti. 1gb xd kart ile birlikte 700 ytl.

@bipekkan, yeşil ton beni fazla rahatsız etmedi ancak evde çekim yaparken 3 ayrı fluorecent ayarından hoşlandığınız renk tonlamasını bulabilirsiniz. 2 ayrı COLOR seçeneği de var. standart ve chrome.

S.Capri,
    Cahalatımı hoşgör , "gg" ne o'laki ! diğer resimlerde çok güzel, ışık ayarı oto'mu?

HERKESİN YENİ YILINI VE BAYRAMINI KUTLULAR, MUTLULUK VE ESENLİKLER DİLERİM...

• Teşekkürler Capri,Aldım. Ve USA Fujide araştırırken Quick Start Broşüründe Türkçe menünün olduğunu gördüm.Var mı gerçekten. Resim altta......Bi Kurcala belki farkında olmayabilirsin. Bu resim o Broşürden...

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##
  • @bipekkan sayesinde Türkçe menüsü olduğunu da öğrenmiş olduk. Yoktur diye bakmak aklıma gelmemişti. Sağol abi
  • Beyler tahminim bu aletin fiyatı 900ytl den aşağı olmayacak.Ve ben o kadar vermişken az daha verip slr a geçmeye karar verdim.Kafamda d40 var.

Cabri arkadaşım daha yaratıcı kareler bekliyoruz ama senden. Ayrıca çektiğin fotoğrafların exif bilgilerine de değinirsen daha iyi olur.
    İyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 29 Aralık 2006; 22:32:11 >
  • quote:

Hayırlı olsun diyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

@buffalo, Beyaz ayarında 3 ayrı fluorescent seçeneği var isteğe göre farklı sonuçlar veriyor. Çekimlerde fuorescent seçiliydi color ayarı CHROME, SHARPNESS standart.
    istediğin fotolardan haftasonu çekmeye çalışırım.

@antique, gg den bir satıcı abd den getirtti. 1gb xd kart ile birlikte 700 ytl.

@bipekkan, yeşil ton beni fazla rahatsız etmedi ancak evde çekim yaparken 3 ayrı fluorecent ayarından hoşlandığınız renk tonlamasını bulabilirsiniz. 2 ayrı COLOR seçeneği de var. standart ve chrome.

renk ayarını CHROME değil de STANDART yapsan daha doğal sonuçlar alacağına eminim. Ayrıca noise seviyesi de düşer...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy
    Cabri arkadaşım daha yaratıcı kareler bekliyoruz ama senden. Ayrıca çektiğin fotoğrafların exif bilgilerine de değinirsen daha iyi olur.
    İyi akşamlar...

Valla evde bu kadar oluyor Benden sanatsal eser beklemeyin zaten
    Fikir versin diye yüklüyorum resimleri.

@Alehar, evet renk ayarı standart olunca daha doğal resimler veriyor. Dışarda standart ayarı kullanırım da evde chrome daha çok hoşuma gidiyor sanki. Tam ayar tutturamadım daha... tavsiyen için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 30 Aralık 2006; 3:15:28 >

• quote:

Beyler tahminim bu aletin fiyatı 900ytl den aşağı olmayacak.Ve ben o kadar vermişken az daha verip slr a geçmeye karar verdim.Kafamda d40 var.

İyi akşamlar...

aynen senin gibi düşünüyorum.. amerikadan gelen makina 700ytl tutuyorsa, bunun garantili yurtiçi satışı kesin 999ytl den 1kuruş aşağı olmaz..

umarım yanılıyorumdur

• quote:

Orjinalden alıntı: antique

quote:

Beyler tahminim bu aletin fiyatı 900ytl den aşağı olmayacak.Ve ben o kadar vermişken az daha verip slr a geçmeye karar verdim.Kafamda d40 var.

İyi akşamlar...

aynen senin gibi düşünüyorum.. amerikadan gelen makina 700ytl tutuyorsa, bunun garantili yurtiçi satışı kesin 999ytl den 1kuruş aşağı olmaz..

umarım yanılıyorumdur

Walla bende tereddütteyim.Aşağıda Amerka'daki 12 online mağazadaki fiyatları aldım ve nekadar TUTARSIZ olduğunu hepbirlikte görelim "gg" nereden temin ederek bu fiyatı 700 YTL'yi verebiliyor bilemiyorum, ancak KDV'li fiyat olarak (1$=1.42 YTL üzerinden 492 $ oluyor) ve bu fiyat USA'daki en pahalı fiyata denk geliyor. Avrupa fiyatları da aşağı yukarı 350-450 $ arası. Bu nedenle s6500fd'nin Garantili fiyatı Türkiye'de kesinlikle 800 YTL' nin üstünde olmaması gerekiyor. Ancak beni asıl korkutan s9500 de izledikleri Fiyat politikası, 649€ dan satışa çıkarttılar ve bu fiyat, Avrupa'nın en pahalı fiyatının %40 fazlasıydı. Sonuçta kendi bilecekleri iş, Kişisel olarak ya gider direkt USA'dan 313 dolarlık makinayı alır bu bana 340$'a mal olur, aklım keserse gg'den alırım. arızası halinde burada ücreti ile tamir ettiririm veya derhal başka markalara ve d-SLR'ye yönelirim. Alternatifleri şimdiden araştırmaya başladım. Bekleyelim görelim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Aralık 2006; 10:33:35 >

• @bipekkan, abd den alacaksan bir tanıdığının getirmesi lazım. Burdan siparişle alman çok zor. Fiyatlar arasındaki makasın geniş olması ise open box yada tamir görüp satışa koyulmuş cihazlar yüzünden olabilir.

avrupa da para cinsi euro. 350-450 ise yaklaşık 650-800 YTL eder. Bu fiyata kdv eklendiğinde 770-950 YTL arasında bir fiyat çıkıyor ortaya.
    Sanırım avrupa fiyatına satacağız diyorlardı. Ne kadar gerçekci bir yaklaşım bunu zaman gösterecek. Benim tahminim H5-S3 ün fiyatından yukarı olur aşağı olmaz. min. 950 YTL. satışa çıkar.
  •  ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

10.7X optik+ dijital zom... shutter 1/50 .... F 7.1 ... ISO 100 çekim elle yapıldı. renk- chrome

renk-standart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 30 Aralık 2006; 20:25:35 >
  • quote:

@bipekkan, abd den alacaksan bir tanıdığının getirmesi lazım. Burdan siparişle alman çok zor. Fiyatlar arasındaki makasın geniş olması ise open box yada tamir görüp satışa koyulmuş cihazlar yüzünden olabilir.

avrupa da para cinsi euro. 350-450 ise yaklaşık 650-800 YTL eder. Bu fiyata kdv eklendiğinde 770-950 YTL arasında bir fiyat çıkıyor ortaya.
    Sanırım avrupa fiyatına satacağız diyorlardı. Ne kadar gerçekci bir yaklaşım bunu zaman gösterecek. Benim tahminim H5-S3 ün fiyatından yukarı olur aşağı olmaz. min. 950 YTL. satışa çıkar.

Akla yakın geliyor. Walla bekleyeceğim....
    Resim çok güzel zoom değeri kaçtı? ve gölgede renkler çok tabii geldi bana....Bu arada bir sorunum var. İnternet bölümüne de yazmıştım ama cevaplayan olmadı. Bir haftadır, "ImSch" sitesine ve foruma 35 kb'dan daha fazla resim yükleyemiyorum. Verdiğim fiyat listesini de buna göre ufalttım. Fazla kb olduğunda "Sunucu bulunamadı" mesajı alıyorum, aynı olay yavaş yüklenen sitelerde de söz konusu. Zaten sistemi, buna çözüm ararken yıktım. Daha önce bu sorunu 200 kb'den sonra yaşıyordum. Ama bana sorun teşkil etmediği için pek umursamamıştım. Yedekten yükledikten sonrada biraz önce denedim sorun değişmedi....
    Sistem : Win98SE (Hala!), Bağlantım: Kablonet 128 K
    Problem benden mi?, Servis sağlayıcıdan mı çözemedim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Aralık 2006; 16:19:42 >

• Optik zoom ve dijital zoom kullandım. Makine 2x dijital zoom yakınlaştırma sağlıyor ancak bu durumda netlik bozuluyor haliyle.
    Renk ayarı ise chrome (Alehar ın kulaklarını çınlasın) ne yapıyım hoşuma gidiyor.
    Aynı resmin bir de standart renk ayarında çekilmiş hali var. onu da yukardaki mesajıma ekliyorum şimdi...

upload sorunu internet hızınızla alakalı olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 30 Aralık 2006; 20:36:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

....Bu arada bir sorunum var. İnternet bölümüne de yazmıştım ama cevaplayan olmadı. Bir haftadır, "ImSch" sitesine ve foruma 35 kb'dan daha fazla resim yükleyemiyorum. Verdiğim fiyat listesini de buna göre ufalttım. Fazla kb olduğunda "Sunucu bulunamadı" mesajı alıyorum, aynı olay yavaş yüklenen sitelerde de söz konusu. Zaten sistemi, buna çözüm ararken yıktım. Daha önce bu sorunu 200 kb'den sonra yaşıyordum. Ama bana sorun teşkil etmediği için pek umursamamıştım. Yedekten yükledikten sonrada biraz önce denedim sorun değişmedi....
    Sistem : Win98SE (Hala!), Bağlantım: Kablonet 128 K
    Problem benden mi?, Servis sağlayıcıdan mı çözemedim.....

problem sende..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 31 Aralık 2006; 12:02:16 >
  • quote:

Optik zoom ve dijital zoom kullandım. Makine 2x dijital zoom yakınlaştırma sağlıyor ancak bu durumda netlik bozuluyor haliyle.
    Renk ayarı ise chrome (Alehar ın kulaklarını çınlasın) ne yapıyım hoşuma gidiyor.
    Aynı resmin bir de standart renk ayarında çekilmiş hali var. onu da yukardaki mesajıma ekliyorum şimdi...

upload sorunu internet hızınızla alakalı olabilir...

Hızımla ilgili değil,Komşum hala dial-up kullanıyor 56K ve ben ta işin başından beri (4 Yıl) dial upla ve benim kablo netten çok daha hızlı olarak 380kb'lik resmi vb yüklüyorum. Dün e-mqil'e "megaarşiv" den bir mesaj geldi epey zamandır kapalıydı, yabancı siteleri kullanmayı bırakın bizi kullanın ve kapasite 2mb. oradan 1.6 mb resmi tam 1 dk 18 sn de upload ettim ki bu inanılmaz bir hız benim açımdan, herşey normal. Bu olay kablo-net ten bağlandığımda bu formda ve ImgSch' de oluyor. Mesela sistemi yeni kurduğumda rapid den download yapamadım ve error ile birlikte "JavaScript" yükleyin mesajı aldım biraz bekleyince site beni ilgili scripte (AdobeAcrobat'a aitmiş) yönlendirdi ve install gerçekleşince download çalıştı.Aynı şekilde mynete zor giriyordum bu da normale döndü. Tahminim böyle bir yüklemenin eksikliği var galiba,Sözüm ona bi de kendimizi donanımcı diye biliyoruz

• fuji s6000fd modeline çok niyetlenmiştim ancak NIKON D40'ın piyasada satışa çıkmış olması, gerçek bir SLR olması, makinanın özellikleri vs beni fazlasıyla cezbetmeye başladı..

Allah sonumu hayır etsin ne diyim
  • quote:

fuji s6000fd modeline çok niyetlenmiştim ancak NIKON D40'ın piyasada satışa çıkmış olması, gerçek bir SLR olması, makinanın özellikleri vs beni fazlasıyla cezbetmeye başladı..

Arkadaşım biz bu gidişle aynı makinadan alacağız
    Ben neredeyse kafamdan sildim attım s6500 ü d40 gelince.Şubat bir gelsin o zaman karar vereceğim.
  • quote:

quote:

fuji s6000fd modeline çok niyetlenmiştim ancak NIKON D40'ın piyasada satışa çıkmış olması, gerçek bir SLR olması, makinanın özellikleri vs beni fazlasıyla cezbetmeye başladı..

Arkadaşım biz bu gidişle aynı makinadan alacağız
    Ben neredeyse kafamdan sildim attım s6500 ü d40 gelince.Şubat bir gelsin o zaman karar vereceğim.

Henüz araştıramadım D40'ın incelemesi varmı, Şahsen yatay ve dikey (Horizontal-Vertical) keskinlik ne durumda? Köşe ve kenarlarda renklenme distorsiyon ne alemde? Bunları görmeden sadece isme bakıp aldanmamak gerektiğini düşünüyorum. İncelemeleri görmeden karar vermeyelim derim...

• Buyrun arkadaşım bir inceleme:
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/

Bence herşeyiyle güzel bir makine.
    Bu arada bu topici d40 tartışmasına çevirmesek iyi olur.Sonuçta s6500 topici

Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.