Şimdi Ara

skystar2 ve pc donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • skystar tv kartımda bir kanala tıkladığımda 1-5 saniye içerisinde ekran yada pc donuyor neden acaba yeni windows xp kurdum sp2 li ama hiç güncellemedim internetim olmadığı için acaba bu sorunun kaynağımı microsoft framework 3.0 kurdum pc ye ama yeterli değilmi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz kıran -- 21 Ocak 2008; 21:35:47 >

• net framework ile bir alakası yok 5 seneye gidiyor ss2 ile arkadaşlığımız ve çoğunlukla
    makinemde net framework kurulu değildi şu anda kurulu olmadığı gibi

1. kartı yenimi aldın yoksa daha önce çalışıyorduda şimdimi problem vermeye başladı ?
    2. bilgisayarının özellikleri neler anakart, işlemci, ram ,...
    3. diseq kullanıyormusun. kendi anteninmi var yoksa merkezi sistemdenmi yayın alıyorsun
    4. ss2 için hangi versiyon sürücü kurdun ?
    5. ss2 ile tv seyretmek için hangi programları kullanıyorsun progdvb, dvbdream, altdvb ...
    6. bilgisayarına mpeg2 codec olarak ne yükledin. cyberlink powerdvd, nvidia pure video decoder,
    intervideo windvd, elecard video decoder, codec pack ....

biraz uzun oldu ama bu sorulara cevap verirsen ancak bir çözüme ulaşabiliriz.

kolay gelsin
  • işte bu ya bu siteyi seviyorum hemen birisi yardımcı oluyor başarılı arkadaşlarmış bu siyeti hazırlayanlar valla.
    iyi birisine benziyorsun bana yardımcıv olabilirsin işte
    1.kartımı 2006 da aldım askere gitmeden önce çalışıyordu eski sistemimde tabi askerden geldim yeni sistem kurdum kanala tıklıyom görüntü geliyor 3-5 saniye sonra pc donuyor sürekli kanal değiştirince biraz daha zaman kazanıyorum daha geç donuyor ozaman 10 saniye falan.
    2.anakart GA M56S SE İŞLEMCİ AMD 6000+ EKRAN KARTI ATİ RADİON hd 3870 2GB TWİNMOS RAM 620WATT COOLOR MASTER PSU
    3.kendi antenim var diseq li diseqsiz denedim bişey değişmedi yani direk antene çektim kabloyu sonuç aynı
    4.ss2 için cd den çıkan driveri kurdum ama şimdi yeni versiyonlarını indiriyorum eve gidince kurucam
    5.progdvb kullandım 2006 daki versiyonu ama şimdi yeni versiyonlarını indiriyorum eve gidince kurucam ayrıca ss2 nin cdsinden çıkan programda da kanal açınca donuyor pc
    6.mpeg2 kodec yüklememiş olabilirim ama çok şey yükledim pc dergilerinin verdiği dvd lerden yüklemiştim birkaç codecpack divx , kazaa codec falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz kıran -- 21 Ocak 2008; 22:22:51 >

• sistemin oldukça iyi ve bu sistemde ss2 nin gayet iyi çalışması lazım. Nvidia
    chipsetli anakartlar ile ss2 nin pek geçinemediği hakkında yerli yabancı
    forumlarda mesajlar görmeme rağmen çok iyi çalıştığını söyleyenlerede
    rastladım. xp ve sürücüleri senmi kurdun yoksa birisine mi kurdurdun.
    Anakartın ve ekran kartının sürücüleri kuruldumu buna dikkat et. İnternet
    üzerinden son sürücüleri indirip kur.

Codec packler bilgisayarı karıştırmaktan başka işe yaramıyor. Bunlardan
    yalnızca bir tanesini makineye kur. Yoksa tamamen sistem karışıyor.
    Ben klite mega codec pack kullanıyorum. Ondada gereken kısımlarını
    kurmuşum. Sana tavsiyem önce sistemine cyberlink powerdvd programını
    kur. Ardından altdvb programını kullan. Progdvb nin son versiyonları eskilerinden
    daha beter. Bu adam progdvb nin paralı versiyonunu çıkardıktan sonra sanki yeni
    versiyonlar ileriye gideceğine geri gidiyor. İnternetim yok diyorsun ama
    biryerden indirirsin.

h t t p : // w w w . d v b s k y s t a r. c o m /download/click.php?id=373

boşlukları kaldır

indirdikten sonra zipten çıkart ve filters klasöründeki register filters.bat dosyasını çalıştır.
    diseq ayarlarını yapmak için satellites yazan yerin altında sağ tıklayıp add satellite diyeceksin
    ve uyduyu ekleyeceksin türksat committed lnb1 hotbird committed lnb2 şeklinde olacak.
    Tabii sende tersi olabilir lnb1 = türksat lnb2=hotbird bendeki durum.

siyah video ekranında sağ tıklayıp ds configden video audio codeclerini seç. Sisteme kurulu
    olanları kendisi görür.

istersen sana kendi klasörümü upload ederim.

kolay gelsin

• tşkler söylediklerini dniyecem upload yapmaya vakit yok şimdi internet kafedeyim bakalım alt dvb kurayım birde cyberlink
    windows yükledim ardından chipset anakart sürücülerini ekrankartınıda kurdum sonra ss2 yi ama hepsini cdlerinden kurdum güncellerini indirip deneyeyimbari
  • altdvb klasörüm içerisindeki word belgesine bak.

h t t p : // r a p i d s h a r e . com /files/85524746/AltDvb.zip.html
  • bakamıyorum 54 dakka sonra açılacakmış link
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok arkadaş ya ne 54 dakikası ben baktım 15 saniye geri saydı o kadar

internet kafede herhalde rapidden dosya indiriyorlar veya yeni indirmiş olabilirler.
    Onun için diyor olabilir. Ama küçük boyutlu dosyalar için böyle yapmazdı bu rapid

neyse sağlık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next2012 -- 21 Ocak 2008; 23:27:59 >
  • Bİde sey sorun olabilir.Windows u update etmen gerekebilir.Resimde sagda 3 tane update ettıgım sey var onları google aratırsan bulursun.Bunlar donmasını takılmasını falan engelleyen updateler ben onun ıcın ındırmıstım.

WindowsXP-KB896256-v4-x86-TRK
    WindowsXP-KB896626-v2-x86-TRK
    WindowsXP-KB929338-x86-TRK

skystar2 ve pc donuyor

skystar2 ve pc donuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grandgustin -- 22 Ocak 2008; 14:26:58 >

• sisteminde codec pack ler varsa özellkilkle divx izlemek için onlardan kaynaklı olabilir kaldırmayı veya tekrar kurmayıda deneyebilirsin.
  • evet bu güncelleştirmeleri yaptım ama sorun devam ediyor sadece radyo dinlerken bile donuyor
    denemediğim yol kalmadı bir tek güncelleştirmeler kaldı aklınıza gelebilecek herşeyi denedim
    - sıfır win xp sp2'li kurdum direk ss2 yi yükledim anakartın sürücülerini sonradan kurdum olmadı sonra önce anakartın sürücülerini kurup sonra ss2 yi kurdum olmadı

- uydu alıcı cihazından paralel çektim aynı yayını gösteriyor ama 3-5 saniye sonra donuyor görev yöneticisi bile yanıt vermiyor

- ya donanımsal yada yazılımsal bir sorun eğer windows güncelleştirmeleride işe yaramazsa donanımsal olduğuna karar verecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz kıran -- 23 Ocak 2008; 16:43:08 >
  • peki skystar da farklı bir sürücü versiyonu var mı?
    mesela benim skyvision kartta birden fazla sürücü seçeneği var misal bi sürücüde sorun yaşadıysam başka bir sürücüye geçebiliyorum
    ss2 de böyle bişey varmı denemek için?
  • evet var eski versiyon sürücü var yeni versiyonuda yeni indirdim zaten 4.1.1.0
  • yani farklı driver denemene rağmen sorun aynı mı?
    eğer öyleyse kartı başka sistemde denemelisin bence
  • BAK KARDEŞİM AYNI SORUN BENİM BAŞIMADA GELDİ.BİLGİSAYARINA KOPMLE FORMAT ATICAN YANİ SİSTEM KISMINA DAHA SONRA BÜTÜN DRİVER LARINI YÜKLİCEKSİN ÖZELLİKLE EKRAN KARTININ DRİVER INI BUNLAR BİTTİKTEN SONRA ALT DVB PROGRAMINI KURUCAN EN SON VERSİYONUNU GOOGLE ARAT KURULUMUNA BAK DAHA SONRA Bİ ARKADAŞ K LİTE DEMİŞ BEN O CODEC İ YÜKLEYİNCE GÖRÜNTÜ ÖNDEN GELİYO SES ARKADAN GELİYODU BENDE KALDIRDIM VE AGE MEGA CODEC YÜKLEDİM BUNLARI YAP KARDEŞİM OK
  • bu iş codec le olacak iş değil eğer ss2 kartı bozulmadıysa pc donması bana yazılımsal bir sorun gibi görünüyor donanımsal olsa hiç çalışmaz kart heralde ya başka bi işletim sistemi kurmalıyım yada kartı başka bir pc de denemeliyim

bakıyım şuan internet kafeye getirdim kasayı bi güncelleşsin nolucak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz kıran -- 24 Ocak 2008; 15:23:04 >
  • evet windows update bi işe yaramadı kartı başka bi pc ye takınca çalıştı en sonunda faq'a bakınca grdümkü nvidia nforce çipsetli anakartların çoğunu desteklemiyormuuş bunu ilk maddede yazmış en başta yapacağımı en sonda yapınca birsürü zahmet ve eziyet verdik kendimize

tbrkler next sen zaten ilk teşhisi doğru twespit etmişsin şimdi bana kalan anakartı değiştirmenin yolunu bulmam lazım 01 ocak 2008 de aldım anakartı bakalım iade edebilecekmiyim zaten önceki anakartımıda 8800gt ekran kartını tanımadığı için değiştirmiştim bu defada tv kartı için değiştirecem bu nasıl iş anlamadım bu anakartlar en sorunlu donanım aygıtları pessss.

peki şimdi hangi chipsetli anakartı tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz kıran -- 25 Ocak 2008; 13:58:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.