Şimdi Ara

SKYSTAR HD2 + CI ile DIGITURK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni konu açtım Benim konum Başlığa pek uymuyordu :)

    SKYSTAR HD2 + CI + Digitürk ten alınan modül ile üyesi olduğum digitürk kanallarını sorunsuz seyrediyorum.
    Yine digitürkün hd kanallarını buldum ama sadece EurosportHD yi seyredebiliyorum NatGeo HD yi üyeliğim olmasına rağmen seyredemiyorum. (Digitürk üyeliğim standart üyeliktir)
    KingOfSat taki kanal güncel uydu bilgisi aşağıda. Buna göre Cryptoworks Irdeto şifrelemelerde bir sorun yok sadece Irdeto olanlarda sorun var. Bu işlerde çok yeniyim fazla bilgim yok ama aşağıdaki tabloya göre böyle bir sonuç çıkarttım.
    Ayrıca Digitürkten aldığım modülün üzerinde Kocaman bir DIGITURK ibaresi var ve altında irdeto TechniSat TechniCAM ibareleri var bu yazılanlara göre irdetoyu destekliyor olması lazım.

    Başka bir sorunda frekansalar sık sık kayboluyor bazen uzunca bir süre yayın oluyor bazen uzunca bir süre yayın kesiliyor gelmiyor bazen sık sık gidip geliyor, bir çok deneme yaptım bunun sebebini bulamadı.

    Bu işleri bilen arkadaşlar bu konuyuya bir el atın lütfen, herkeze faydalı olabilecek konular var. Yardımlarınızı bekliyorum.

    King Of sat sitesinin güncel digitürk HD bilgileri:
    Lig TV HD Turkiye Spor Digitürk Cryptoworks Irdeto 2 202 202 302 tur 102 202 2008-04-13 +
    National Geographic Türk HD Turkiye Belgeseller Digitürk Irdeto 2 204 204 304 tur 314 104 204 2008-06-26 +
    MMAX HD Turkiye Filmler Digitürk Irdeto 2 205 205 305 tur 306 105 205 2009-06-15 +
    Eurosport HD Fransa Spor Digitürk Cryptoworks Irdeto 2 206 201 301 tur 311 101 201 2008-07-05 +
    SporMax HD Turkiye Spor Digitürk Cryptoworks Irdeto 2 208 210 309 tur 310 108 210 2008-12-07 +
    Dizimax HD Turkiye Genel Digitürk Irdeto 2 210 211 355 tur 111 211 2009-09-02 +







  • Bu sorunun yanıtını bende merak ediyorum. EurosporHD ve SpormaxHD de sorun yok ancak lig tv ve diğerleri sorunlu. Şifreleme sistemi olarak sadece irdeto kullanılanlar açılmıyor ama diğerlerini açılması lazım bende anlamış değilim.
  • Bu varsayima gore ligtv seyrediliyor olmasi lazim.
    Listede her iki sifrelemede var gozukuyor.
    Acaba mac satin almak degilde lid tv uyeligimi gerekiyor.
    Ben henuz deneyemedim daha cok yeniyim.
    Ben sadece eurosport seyredebiliyorum. spormax a uyeligim yok.
    Eurosport u da tam seyredemiyorum 10-15 dakikada sinyal sifirlaniyor.
    ya cok beklemem gerekiyor yada bilgisayari acip kapamam gerekiyor.
    Bu sinyal sifirlamasi sendede oluyormu?
  • Cryptoworks kart satışları durudurlmuştur olsada turksat üzerindne el altından satılıyor eutelsat üzerinden satışı sanırım var.irdeto kartlara gelince cıhazla birlikte veriliyor cıhazla kart eşleştirilerek gönderiliyor. bu genel bir bilgidir yazdıgım...


    @GuGuuuK

    senin soruna geline hocam müşteri hizmetlerini arasaydın ve durumu anlatsaydın. sinyal sorunu yaşıyorsan sanırım lnb de sıkıntı var senin eger birden fazla çanak kullanıyorsan diseqc oksitlenmiş oalbilir ve böyle hatalar verebiliyor bazen bunları kontorl et derim. ama benimde bazen başıma gelmiyor degil genellikle sinema kanallarında film izlerken oluyor karlanma oluyor yada donma oluyor bu tamamiyle digiturkkun kalitesizligindne kaynaklanıyor

    şuda olabilir eger pc yi açıp kapatıktan sonra düzeliyorsa yazılımsal bir sıkıntında vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuGuuuK

    Bu varsayima gore ligtv seyrediliyor olmasi lazim.
    Listede her iki sifrelemede var gozukuyor.
    Acaba mac satin almak degilde lid tv uyeligimi gerekiyor.
    Ben henuz deneyemedim daha cok yeniyim.
    Ben sadece eurosport seyredebiliyorum. spormax a uyeligim yok.
    Eurosport u da tam seyredemiyorum 10-15 dakikada sinyal sifirlaniyor.
    ya cok beklemem gerekiyor yada bilgisayari acip kapamam gerekiyor.
    Bu sinyal sifirlamasi sendede oluyormu?

    Sinyal sıfırlaması olmuyor. Belki sisteminizde aşırı ısınma oluyor olabilir. Benim lig tv üyeliğim var. Evet kingof satta her iki şifreleme de gözüküyor ancak lig tv hd izlenemiyor. Ancak spormax HD ve EurosportHD kanalları sorunsuz izlenebiliyor. Birde lig tv HD olsaydı gerçekten süper olurdu.
  • Modülü digitürk bayiden aldım, digitürkün orjinal modulu. Modulün üreticisi technisat ve üzerinde hem Cryptoworks hemde irdeto aberesi var.

    Tokinin yeni yaptığı ispartakule evlerinde oturuyorum. Merkezi sistem uydudan faydalanıyoruz. hem digitürk hem dsmart hemde turksat kanallarını diceq seçmeden buluyorum.
    En buyuk sorunum zaten bu ortak çanak kullanıyoruz ve kanal frekansları farklı o bildiğimiz hazır kanal listelerini kullanamıyorum. Sitenin verdiği listeden taratmak zorundayım ve birçok kanalda listede yok.
    Digitürkün HD kanallarını bulana kadar göbeğim çatladı. Güncel kanal frekanslarıyla sitenin kanal frekansları uyuşmuyor ama semboller aynı.
    Türksat ve eutelsat taki bilinen tüm sembolleri girip bu sembollere göre frekans taraması yapıyorum anca öle bulabiliyorum.

    Bildiğiniz başka bir yöntem varsa super olacak.

    HD yayınlarını sadece dvbviewer ile izliyebiliyorum ondanmı kaynaklanıyor başka bişedenmi bilemiyorum. Bu gun dvbviewer te2 ilede hd yayınları seyretmeyi başardım fakat ondada sorun aynı yine belli belirsiz bir sürede dinyal seviyesi sıfırlanıyor diğer tüm kanallar çalışıyor fakat HD kanalların hiçbirinde sinyal sufırdan başka göstermiyor.
    Ben şuan digitürk hd yayınları 12580 ile 12630 arasında tüm frekanslardan alıyorum hem V hem H olarak sembol 30000 de. Yani tam frekansı hangisi bilmiyorum bu aralıktaki tüm frekanslarda yayın var ama tam frekansı bilmediğim için kesilme olabilirmi? yoksa bunun bi anlamı yokmu?



    Ayrıca bu dvbviewer te2 çok güzel bir program tek eksiği plaginlerin çalışmaması oda çalışırsa ben üzerine başka program tanımıyorum. sanki yayınları daha net gösteriyor diğer programlardan. yada bana öyle geliyor.

    Yeni taşındığım için internetim henüz bağlanmadı bu yüzden çözüm bulmam uzun sürüyor. Hem bun konularında yenisiyim öğrendikçe sorunları aşacağımızı düşünüyorum.

    Ligtv HD göstermemesi olayını hala anlamış değilim müşteri hizmetlerinden veya servisten destek vermeleri gerekir bir ton para verip onlardan aldığım modülle seyredemiyorsam alsınlar başlarına çalsınlar.
    Digitürkle baş etmenin en güzel yöntemi üyeliği iptal etme tehditi. Önce üyelik iptali başvurunuzu alıyorlar üyelik iptali bir hafta on günden önce yapılamıyor, zaten bir hafta içinde geri arayıp ne isterseniz yapıyorlar hatta fiyatları yarıyarıya bile indiriyorlar ben suan yarı fiyatına kullanıyorum, denemiştir geri adım atmayın kesinlikle dik durun, çünkü onlarda sonuna kadar geri adım atmıyorlar ama iş sonuçlanmaya yakın ne isterseniz yapıyorlar.

    Bu yaşadığımız sorunları çözecek bilgi ve kabiliyeti olan birileri
    illaki bu sitede var. O arkadaşlar bi el atarlarsa çabucak çözülür diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 25 Eylül 2009; 20:32:50 >




  • DVB Dream progrmını indir kur güncel kanl lsitesi için sana bir site vereyim ordan transponders dosyalarını indir ve dvbsreamın kurulu dosyasının içine at tarat

    http://tr.kingofsat.net/satellites.php
  • bu kart ben de de var ben de de şöyle bi sorun var : ısınma sorunu dvbs2 kanallarında sinyal dedeiğiniz gibi bi süre sonra kayboluyor sanırım tuneri fazla yoruyor üzerinde soğutucu olan parçadan olabilir diye düşünüyorum aslında bunu kaya centerı arayıp sormak lazım benimkisi sadece fikirdi digitürk konusuna gelince hiç deneme şansım olmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsn141

    bu kart ben de de var ben de de şöyle bi sorun var : ısınma sorunu dvbs2 kanallarında sinyal dedeiğiniz gibi bi süre sonra kayboluyor sanırım tuneri fazla yoruyor üzerinde soğutucu olan parçadan olabilir diye düşünüyorum aslında bunu kaya centerı arayıp sormak lazım benimkisi sadece fikirdi digitürk konusuna gelince hiç deneme şansım olmadı


    sadece HD kanallarmi gidiyor tum kanallarmi.
  • sadece bazı hd kanallar gidiyo sinyal gidiyo zaten benim bilgisayar hd kaldırmadığı için görüntü konusunda bi şey söleyemiyeceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsn141

    sadece bazı hd kanallar gidiyo sinyal gidiyo zaten benim bilgisayar hd kaldırmadığı için görüntü konusunda bi şey söleyemiyeceğim


    sadece hd kanallar gidiyor diger sd kannallarin sinyalinde bir degisiklik olmuyor dogrumu anladim.
    Bende sadece hd yayinin sinyali gidiyor. sd yayin aynen duruyor hic bir degisiklik olmuyor.
    Birsey daha farkettim tv programi kapaliyken Transedit programiyla kanal aratirkende bu oluyor.
    Bu yuzden sorunun isinma kayakli oldugunu dusunmuyorum. yaniliyorda olabilirim, emin degilim.

    Yayin kalitesi ile ilgili birsey farkettim.
    ornegin digiturkteki NTV ile turksattaki NTV yayin kalitesi cok farkli.
    Turksat uzerinden seyredilen NTV digiturktekine gore 720p kalitesinde.
    42"100hz full hd Lcd de farkedilen fark abartisiz boyle.
    Bilmem sizde farkettinizmi, para vererip boyle kaltesiz yayin almak, paranla rezil olmak buna deniyor heralde.




  • ısınma sorunu benim yaptığım denemelerden elde ettiğim bi çıkarım hatta üzerinde soğutucu olan parçayı elimle elleyip soğutunca geçiyor(ilginç)offline downla ilgili forumdan edindiğim izlenim ve örendiğim bilgiler ışıgında şunları söyleyebilirim(anlayan bi elektronik mühendisi veya tekniker el atarsa sevinirim):
    1)bu kartlar çalışma koşulları voltaj,alan,vb olarak baya yorulma (ısınma ) sorunu gösteriyorlar zaten hep dediğim gibi bu kartları alırken dikkat edin diye ss2 de bu sorun baya fazla üzerindeki 102 yazan bobin baya hırpalanıyor ve eskidiğini düşünüyorum bu bilgileri yunus yıldızın yazdıklardan çıkardım
    2)ayrıca sebebini bilmediğim bi şekilde bu kart ve ss2 29500 sr den yukarısında ve yine çok düşük sr lerde sorun çıkarıyor dvbs2 nin protokolünü bilmiyorum fakat dvbs2 de yüksek sr ye benzer bi etki yaratıyor kart üzerinde ısınmadan kastım bu zorlamanın sonucu tahminim bu kartlar receiver lar kadar gelişmiş bi teknolojiye sahip değiller.
    ben makine müh. okuyorum anladığım kadarıyla kendimce bazı sonuçlar çıkarttım umarım ikna edici olmuştur
    bu meseleyi elektronikteki arkadaşlar la da paylaşabilirim ama onların da farklı bi şey diyeceklarını sanmıyorum

    keşke techno trend in kini alsaydım demiyor değilim




  • Sayın GuGuuuK sorununu halledebildin mi? Benim de aynı sorunum var ve bakmadığım kaynak kalmadı. Oldukça da zaman harcadım bunun üstüne ama hala sonuclandıramadım. Bir gelişme olursa lütfen bizimle paylaş. Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superscan

    Sayın GuGuuuK sorununu halledebildin mi? Benim de aynı sorunum var ve bakmadığım kaynak kalmadı. Oldukça da zaman harcadım bunun üstüne ama hala sonuclandıramadım. Bir gelişme olursa lütfen bizimle paylaş. Kolay gelsin.




    Hangi sorun, sinyal sifirlama sorunu ise onu dun cozdum saniyorum.
    eski bir driver buldum onunla cozduum eve fonunce driverle ilgili detayli bildi veririm.

    HD kanallarla olgili hala sadece spormex hd ve eurosport hd calisiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuGuuuK


    quote:

    Orijinalden alıntı: superscan

    Sayın GuGuuuK sorununu halledebildin mi? Benim de aynı sorunum var ve bakmadığım kaynak kalmadı. Oldukça da zaman harcadım bunun üstüne ama hala sonuclandıramadım. Bir gelişme olursa lütfen bizimle paylaş. Kolay gelsin.




    Hangi sorun, sinyal sifirlama sorunu ise onu dun cozdum saniyorum.
    eski bir driver buldum onunla cozduum eve fonunce driverle ilgili detayli bildi veririm.

    HD kanallarla olgili hala sadece spormex hd ve eurosport hd calisiyor.


    Ortak hatamızı bulmaya çalışalım. Kullandığımız sistemleri ve uyguladığımız yöntemleri karşılaştırabilirsek sorunu belki çözebiliriz.Original dt kartımla ve modulle sadece Spormx ve E.Sprt HD kanallarını alabiliyorum. Ntional Geo HD , Dizmax HD ,Mviemax HD kanallarnı çözemiyorum.Üyeliğim kapsamasına rağmen SD kanallarını alabilliyorum ama bahsettiğim diğer kanallları alamıyorum.Ben DVB viewer ve HD pack kullanıyorum Denemediğim Codec kalmadı.4 lü Disec te 1 nolu da duruyor. Yaklaşık 30 mt. kablo ile bağlı ve arada splitterlar da var. LNB sini değiştirmedim Daha önce firmanın taktığı LNB var üstünde. Gigabyte DS2hs anakart AMD TRiple Core 4 gb. ram. Gforce 9800 e.kartı ve tabiiki ss2 hd2 var. Umarım şu sorunu çözeriz. İyi çalışmalar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: superscan


    quote:

    Orijinalden alıntı: GuGuuuK


    quote:

    Orijinalden alıntı: superscan

    Sayın GuGuuuK sorununu halledebildin mi? Benim de aynı sorunum var ve bakmadığım kaynak kalmadı. Oldukça da zaman harcadım bunun üstüne ama hala sonuclandıramadım. Bir gelişme olursa lütfen bizimle paylaş. Kolay gelsin.




    Hangi sorun, sinyal sifirlama sorunu ise onu dun cozdum saniyorum.
    eski bir driver buldum onunla cozduum eve fonunce driverle ilgili detayli bildi veririm.

    HD kanallarla olgili hala sadece spormex hd ve eurosport hd calisiyor.


    Ortak hatamızı bulmaya çalışalım. Kullandığımız sistemleri ve uyguladığımız yöntemleri karşılaştırabilirsek sorunu belki çözebiliriz.Original dt kartımla ve modulle sadece Spormx ve E.Sprt HD kanallarını alabiliyorum. Ntional Geo HD , Dizmax HD ,Mviemax HD kanallarnı çözemiyorum.Üyeliğim kapsamasına rağmen SD kanallarını alabilliyorum ama bahsettiğim diğer kanallları alamıyorum.Ben DVB viewer ve HD pack kullanıyorum Denemediğim Codec kalmadı.4 lü Disec te 1 nolu da duruyor. Yaklaşık 30 mt. kablo ile bağlı ve arada splitterlar da var. LNB sini değiştirmedim Daha önce firmanın taktığı LNB var üstünde. Gigabyte DS2hs anakart AMD TRiple Core 4 gb. ram. Gforce 9800 e.kartı ve tabiiki ss2 hd2 var. Umarım şu sorunu çözeriz. İyi çalışmalar.


    Ortak hatamızı değilde ortak çözebildiğimiz HD kanllarını göz önüne alırsak.
    Hertürlü farklı kombinasyonla (PC, uydu, LNB, Çanak v.s v.s.) Aynı kanallara ulaşıyoruz, o halde sorun ne donanımsal nede yazılımsal.
    Sorunun kaynağı DIGITURK anca onlar bize yardımcı olursa bunu çözeriz diye düşünüyorum.
    Benim bu konuyla ilgili vardığım sonuç bu.

    HD yayınların sıfırlanması konusunu çözdüm. Ben bu urunu ikinci el aldım urunu satın aldığım kişinin verdiği cd deki driveri kurdum, eski diriver ama sorunu çözdü. Yani sorun donanımsal değil yazılımsal çıktı. öle ısınma sorunu falanda değilmiş.

    HD yayınlarda DXVA özelliğini kullanarak işlemciye sıfır yük bndirerek çok akıcı takılmasız HD yayın izleniyor. Bunuda yeni çözdüm çok zevkli seyir oluyor.

    Sağlıcakla,




  • Hep sorun benim halledememde diye düşünüyordum, ama yapacak bir şey yok herhalde. Neden bahsettiğimi bile anlamıyorlar. Kart elimde kaldı keşke Digiturk PLus a yönelseymişim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superscan

    Hep sorun benim halledememde diye düşünüyordum, ama yapacak bir şey yok herhalde. Neden bahsettiğimi bile anlamıyorlar. Kart elimde kaldı keşke Digiturk PLus a yönelseymişim.


    Fazladan seyredecegin 3 kanal için bu kadar üzülme. Sonuçta bu gun yarın çok kanal HD ye gececek ozaman bu kadar zor olamaycak bu kanalları seyretmek. Nihayetinde bir geçiş dönemi yaşıyoruz 3 sene sonrada 5 sene sonrada bu kart güncel ve kullanılır olacak.

    Yakında bu sorunları aşırız diye düşünüyorum. Ben umutluyum hiç pişmanda değilim çokta memnunum karttan gerçekten.
  • Konuyu hortlatıcagım kusura bakma sorunları çözdün mü cam modül ile bende almak istiyorum ama sürekli araştırma yapıyorum.
    Sorun ile ilgili birkaç bildiklerim var eger devam etmişse idi o dönemde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.