Şimdi Ara

SkyStar 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde Skyvision TV kartı vardı. Kartı fazla deneyip kurcalayamamıştım bir kenarda duruyrdu. Bugün benden daha fazla işine yarayacak bir arkadaşa kartı sattım. Neyse konuya gelelim. Skyvision' dan önce niyetim yarım yamalak bilgimle Skystar 1 almaktı. Bugün şeytan dürttü ortalığı biraz kolaçan edince şansa ikinci el Skystar 1 buldum.

SkyStar 1

Satan kişi 200.-YL istiyordu. Şu anda anlaşmış sayılırız. Bu kartların piyasasını tam olarak bilmiyorum ama 200.-YTL iyi bir rakkam mı? Birde Technisat'ın sitesini kolacan ettim. Sanırım bu model artık satışta değil. Download bölümüne baktım en son driver 2 sene önce çıkarılmış. Kısaca biraz kafam karıştı. Kartı kullanmış olan veya bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

• Arkadaşlar birde bu kısa devre koruması aklıma takıldı. Sanırım bu kartta mevcut değil. Kısa devre dış ortamda iyi izole edilmemiş Diseq Switch' ten filan mı kaynaklanıyor. Ya da bilgisayar çalışırken anten kablosunu söküp takma v.s gibi olaylardan kaynaklanabiliyor mu? Kısa devre riskini azaltmak için nelere dikkat edilmeli.
  • http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2045566 CI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 1 Haziran 2006; 18:08:25 >
  • Zamanında bende yanılgıya düşmüştüm araştırdım sordum. SkyStar1 le SkyStar1-CI arasında sadece isim benzerliği var. Linkteki kart SS2' ye C. interface eklenmiş versiyon. (-diye biliyorum)
  • walla elimde olsa hatta bulursam skystar - 1 alabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mccartney

walla elimde olsa hatta bulursam skystar - 1 alabilirim

Problem 200.-YTL eder mi? Ne bileyim "o paraya şu alınırsa daha iyi olur", "o kartın şöyle bir eksiği var" v.s gibi durumlar varsa bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.
  • eğer iyi bir sistemin yoksa almalısın çünkü skystar 2 pc'ni kasar ama skystar 1'de daha rahat edersin benim tercihimde skystar 1 olur ama 200 ytl'de biraz fazlaca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative 4.1 kurulum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok pahalı değil mi ??
  • Bence de pahalı
  • Pahalı mesajlarını görünce biraz araştırdım :) İthalatçısı olan firmanın elinde 4-5 tane varmış sanırım. 165€+KDV gibi bir rakam söylediler. Neyse bugün bahsettiğim kişiden pazarlık filan 180' e aldım. Biraz araştırınca kartın Hauppauge Nexus-S ile aynı olduğunu farkettim. Haupauge sitesinden Nexus-S driverlarını indirip (biraz daha güncel tarihliydi) denedim kuruldu. Biraz daha uğraşınca kartın aslında Technotrend diye bir firma tarafından üretildiğini farkettim. Sitesinde Kasım 2005 tarihli driverlar vardı onlarla denedim yine oldu.

Gerçi şu an için karttan görüntü alamadım. ProgDVB kullanayım dedim kur yükleden dolayı bilgisayar codec çöplüğüne döndü. Orjinal yazılımını ben beceremedim ya da biryerlerde hata yapıyorum. Gerçi kullandığım Diseq Switch' de sanırım oldukça kalitesiz. Bugün netten aman malı kalitei gibi gözüken switch siparişi verdim. Yarın elime ulaşınca bilgisayara format atıp herşeyi sıfırdan alacağım. Umarım uğraştığıma değer :)

• İki sene önce yaklaşık 200 usd+kdv ye satılıyordu.Tr distrübütörüde Sigma idi.
    ss1 hardware (250 mhz)kart olduğu için işlemciye çok az yüklenir.Hdtv için idealdir.
    Ama gel gör ki Tuneri berbattır.Yani özellikle de türksatta sinyal problemi yaşatır.
    Ve uzun zamandan beri üretilmiyor diye biliyorum. Bu kartlarla ilgili en iyi bilgiyi
    google'da - tonytr - diye arat!.. Bu kartın uzmanıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

Pahalı mesajlarını görünce biraz araştırdım :) İthalatçısı olan firmanın elinde 4-5 tane varmış sanırım. 165€+KDV gibi bir rakam söylediler. Neyse bugün bahsettiğim kişiden pazarlık filan 180' e aldım. Biraz araştırınca kartın Hauppauge Nexus-S ile aynı olduğunu farkettim. Haupauge sitesinden Nexus-S driverlarını indirip (biraz daha güncel tarihliydi) denedim kuruldu. Biraz daha uğraşınca kartın aslında Technotrend diye bir firma tarafından üretildiğini farkettim. Sitesinde Kasım 2005 tarihli driverlar vardı onlarla denedim yine oldu.

Gerçi şu an için karttan görüntü alamadım. ProgDVB kullanayım dedim kur yükleden dolayı bilgisayar codec çöplüğüne döndü. Orjinal yazılımını ben beceremedim ya da biryerlerde hata yapıyorum. Gerçi kullandığım Diseq Switch' de sanırım oldukça kalitesiz. Bugün netten aman malı kalitei gibi gözüken switch siparişi verdim. Yarın elime ulaşınca bilgisayara format atıp herşeyi sıfırdan alacağım. Umarım uğraştığıma değer :)

Skystar1 Hardware karttır, codecler ile uğraşmanıza gerek yok. Ayrıca bu kartı 2 ytl lik digiline diseq lerle bile sorunsuzca çalıştırabilirsiniz (denenmiştir)

Acaba hangi versiyonu satın aldınız, umarım en son değildir, en son versiyon çok az üretildi ve belli bir SR nin altında yayınları almıyor. En iyi (en çok ısınan ) versioyn 1.3 , az ısınan ama tuneri az daha zayıf olan ise 1.5 dir.

Eğer karttan görüntü alamıyorsanız, çanaklardan birine direkt bağlayarak deneyin, hala görüntü yoksa kart arızalı olabilir.

Bu arada 180 ytl ye baya iyi almışsınız, sıfır fiyatı 200euronun üzerinde.

arch

• Merhaba kart üstünde "Rev 1.3" yazıyor sanırım revizyon numarası. Kartın kendi programıyla tarama yaptığımda Türksat için 20 tane filan kanal bulabildi. ProgDVD' de (Power Install vers.) kanalları göstermede sinyalde problem yok ama bu sefer de tv görüntüsü tepe taklak çıkıyor :) Sanırım temiz sistemde tekrar denemem gerek.

Diseq değiştimemin sebebi Progdvb ve kartın kendi programında diseq ayarlarında Turksat ve Hotbird' i aynı anda çalıır halde görememem Önceki TV kartında da aynı problem vardı. Program çalışınca ya Turksat ve Hotbird gösteriyordu. Bende netten "Switch Master SDS 411" sipariş ettim.
  • Benim inceleyip denediğim 1.5 versioynu idi. Kartın kendi programını hiç denemedim bile. Direkt progdvb ye kurup, yukardan devicelerden enable etmiş ve kullanmaya başlamıştım.

Az kanal bulmak gibi bir sorunu yok açıkçası. SR leri çok düşük kanallarda sıkıntı yaratabiliyodu ama onlarda zaten saçma sapan kanallardı.

TV görüntüsünün tepetaklak çıkması hiç başıma gelmedi.. Soft mode olarak kullanıyorsanız o yüzden oluyor olabilir?
  • "Switch Master SDS 411" switch geldi ama birşey farketmedi. Kullandığım LNB' ler 2*Next Quadro. Kartın kendi programında ve ProgDVB' de Diseq menüsünden iki LNB' yi tanımlayınca birisinden birisi çalışmıyor. Sadece bir tanesi tanımlı olunca gayet güzel çalışıyor. Diseq Switch problemlidir diye düşünüyordum değiştirdim yine olmadı. Kabloda kabahat aramaya başladım. Next marka kablo kullanmıştım. Kaliteli midir kalitesiz midir bilmiyorum ama kabloları baştan değiştirmeye kalkarsam bayaa bir uğraşırım.
  • Bence izlemeniz gereken iş yolu şudur;

Temiz bir windows üzerine sıfırdan progdvb 4.56 kurun (üst versiyonlar sorun yaratabiliyorlar). Ardından progdvb nin SETTINGS-> Device List den "SKYSTAR1 over TT" yi seçip start deyin.

Disecq cihazınızda Türksatı 1. kanala bağlayın. Ardından disecq ayarlarında da turksatı 1 e ayarlayın. Ve yukarıdan channel list den channel search a tıklayın.

Progdvb Pover install vs. tarzı yazılımlar toplama yazılımı yapan kişinin pc sine göre ayarlanmış oluyor. SIfırdan kurulmanın yerini hiçbir zaman tutmazlar. Sıfırdan kurunca kodekler de çakışmaz çünkü kodek kurmamış olacaksınız.

Bu şekilde bir deneyin , eğer hala kanal bulamaz- görüntü alamazsanız kuvvetle muhtemel ss1 kartınız bozuk olabilir .

arch
  • quote:

Orjinalden alıntı: archaeopteryx

Progdvb Pover install vs. tarzı yazılımlar toplama yazılımı yapan kişinin pc sine göre ayarlanmış oluyor. SIfırdan kurulmanın yerini hiçbir zaman tutmazlar.

Çok doğru bir tespit!..
    Kesinlikle hazır paket kurmayın!.. Yazılımları kendi sitesinden ve kendi imkanlarınızla bulun!..
  • Evet kesinlikle katılıyorum. En iyisi sıfırdan kurmaktır.
  • Merhaba,

Bilgisayara format attıktan sonra ProgDVB ters görüntü sorunu, düşük sinyal veya buunamayan kanal problemleri kalktı. Karta ait programı kurmadım bile.

Tek sorun kaldı ProgDVB' de çift uydu tanımlayınca iki uydu arasında geçiş olmaması bir uydunun gözükmemesi. Tek hotbird veya tek turksat tanımlanınca herey güzel.

Neyse suçu Diseqc Switch' te aradım sırasıyla :

Starsat
    Switch Master SDS411
    Powersat
    Shine Star
    Technisat
    Next
    ismini hatırlamadığım birkaç marka daha....

markalı diseqc switchleri denedim. Hiçbirşey farketmedi. Yine aynı sorun...

Next 2000CIS receiver kullanıyorum. Birde receiverın Diseqc Switch ini değiştireyim bakalım ne olacak diye düşündüm. Next, Technisat, Shine Star, Switch Master' la o da aynı problemi çıkardı. Yani iki uydu tanımlandığında birini görememe. Hatta abartıp her switchte 1-2, 1-3, 1-4, 2-1 v.s gibi kombinasyonları denedim yine olmadı. Receiverın başarıyla çaıştığı Diseq Switch i Skystar' a taktım yine olmadı.

Skystar' da donanımsal bir problem olabileceğinden şüheleniyordum. Receiver' ın da switch değişikliğiylr aynı problemi yaşatması bu olasılığı zayıflattı. Diseqc Switch' te sorun vardır diyordum yaklaşık 8-9 tane switch denedim yine problem çözülmedi. Quad LNB kullandığım için beki kablolamada hata vardır dedim receiver' ın çalıştığı hattın yanına bilgisayarı taşıyıp orada denedim yine sonuç yok.

Tek ihtimal kaldı. O da LNB' ler. 2 tane Quad LNB kullandığımı yazmıştım. Quad LNB' ler kendi içerisinde dahili bir Switch sistemi gibi birşey kullanıyorlarmış yanılmıyorsam. Büyük ihtimalle ucu Quad LNB sistemine kadar dayanan bir problem var. Ha uygun DiseqC switch ile bu problem giderilebiliyor mu? Evet yukarıda bahsettim. Receiver tek Diseq Switch ile çalışabildi.

Fakat Skystar1 in Quad LNB le çalışabilmesi için uygun bir switch bulamadım. 7-8 tane switch denedikten sonra artık işin samanlıkta iğne aramaya döndüğünü farkettim. Bu kadar Diseq Switch' e para vermedim tabi Malzeme alışverişi yaptığım dükkan elindeki markalardan birer numune verdi sağolsun.

Şu an için sorunun altından kalkamadım. Zaten Çanaklardaki Quad LNB' leri çıkartık Single ile deneme yamadan sonucada ulaşamam o çok daha uzun iş. Elimdeki switchlerden oldukça kaliteli gibi gözüken Switch Master SDS411' i taktım. ProgDVB' yi tek uydu tanımlayarak çalıştırıyorum.

Bu arada Skystar1 kayıt kalitesi ve kayıt esnasında bilgisayarı kasmaması harika. Deneme olsun diye kayıt esnasında bilgisayara çeşitli işkenceler uyguladım hiçbirşey olmadı. İşkenceler esnasında yapılan kayıları inceledim takılma, kare atlama, donma v.s gibi sorunlarn hiçbirisi yoktu. Gayet menunum yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 7 Haziran 2006; 23:50:18 >

• Euphoria , gidip diciline diseq al. İstanbulda fiyatı 2.1 ytl (2 milyon 100 bin lira). Bulunduğun yerde muhakak biryerlerde vardır. Mutlaka çalışır. Denenmiştir :)

Kartın sağlam olduğuna sevindim. Var olan en iyi görüntü kalitesi ile keyifli seyirler :)

arch
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.