Şimdi Ara

Skyrim iyi bilenler için sorum var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar önceden morrowind,oblivionda oynadım ama ingilizce olunca oyun bir şey anlamıyor insan , yaklaşık 1 haftadır temiz bir şekilde türkçe yama ile skyrim başladım . İyi güzel gidiyorum 12 levelim birde kuzeyliyim :D Senaryoda biraz kafam karıştı bu ulfric denilen şahıs skyrimde bir isyanmı çıkartıyor orayı anlayamadım ?

• Skyrim, Nord'ların yurdu(daha önceden elflerinde olabilir). Tiber Septim kuruyor Nord krallığını son krala kadar, sonra savaş oluyor elflerle ve imparatorluğa bağlanıyor skyrim. İmparatorluk Talos(Tiber Septim) e tapmayı yasaklıyor falan. Özet olarak böyle

Ulfric ise Nordların Skyrim'i özgür olarak yönetmelerini istiyor kendi liderliğinde. İsyan çıkartıyor.
  • Skyrim bölgesi kırallığa bağlı. Ulfric bağımsızlık istiyo. Kendisi çok sağlam bi norddur ama aynı zamanda nord ırkçısıdır. Dinlerine kadar karışan imparatorluğun altında değil bağımsız yönetim istediği için isyan çıkartıyo.
  • Su alintiladigim yaziyi okuyun

quote:

Orijinalden alıntı: GreeKSouL

Bundan önceki serilerde Empire' a sempatim vardı. Ancak Skyrim' de bu sempatim nedense kalmadı. Nedenlerinide kısaca açıklıyayım...

Hepimiz Empire ' ı iyice biliyoruz. Bu yüzden Empire ile ilgili pek eklemek istediğim birşey yok. Ben çoğu kişinin Ulfric Stormcloak' ı tam olarak bilmediğini ve ona alelade bir hain olarak gördüğünü düşünüyorum. Hepinizin aklına gelmiştir, kimdir bu Ulfric Stormcloak?? Ben kısaca oyundaki kitaplardan, npclerden ve resmi olmayan elder scrools bilgi tabanlarından öğrendiklerim çerçevesinde bilgi vereyim.

Ulfric Stormcloak
    Ulfric Stormcloak, küçük bir çocukken Greybeards'lar tarafından High Hrothgar'da eğitilmek üzere seçilirler. On yıl gibi bir süre eğitilip ve yetenekleri geliştirildikten sonra tam bir Greybeard olacakken Büyük Savaş patlak verir. Ulfric, bu savaşta İmparatorluğun ona ihtiyacı olduğunu ve öğrendiği yetenekleriyle İmparatorluğa çok büyük faydası dokunacağını düşündü ve High Hrotgar'ı İmparatorluğa hizmet etmek için terketti. O ve Nord savaşçıları İmparatorluğun yanında sayısız savaşa katılmışlardır. Bu savaşlarda Ulfric sayısız Nord savaşçısını İmparatorluğu Kurtarmak adına feda etmiştir.

Hatta bu savaş esnasında Forsworn olarak bilinen yerli Bretonlarda Reach bölgesinin kontrolünü ele geçirip Markart'ı İşgal etmişlerdir.Ulfric bu durum üzerine ordusuyla Reach bölgesini ve Markart'ı Forswornlardan kurtarmıştır ve tekrar Forsworn saldırılarına karşı bir miktar askerini Markarth'ta bırakmıştır. Fakat Dominion Markarth Jarl'ını Talos inacını yasaklaması konusunda tehdit etmesi üzerine, Markarth Jarl'ı Talos inancını yasaklar ve Ulfric'in onları koruması için bıraktığı askerlerini Markarth'tan kovar.Son olarak hem Dominion hemde İmparatorluk bu büyük savaşta çok büyük kayıplar verdikten sonra, Dominion' un lehine White-Gold Concordat anşlaşmasını yaparlar. Bu antlaşmanın Dominion'un lehinde olmasının nedeni İmparatorluğun merkez bölgesinin batı kısmının o sırada Dominion'un elinde bulunması ve İmperial City'i savaş esnasında bir defa işgal etmiş olmalarıdır (daha sonra toparlanan İmperial güçleri başkentlerini geri almayı başarmışlardır). Bu antlaşma ile Dominion'a İmparatorluk topraklarında büyük yetkiler verilmiştir. Örneğin; Dominion Talos'a tapmayı ve ibadet etmeyi yasaklamıştır, ve Talos'u 9 Kutsal Tanrı arasından çıkarmıştır. Bunun nedeni Talos'un İmparatorluğun Ruhu ve kurucusu olması, tüm Tamriel kıtasını tek çatı altında toplaması ve ardından diğer Tanrıların hepsinin isteiğiyle onuda aralarına alıp 9 Kutsal Tanrıyı oluşturmasıdır. Talos, neredeyse tüm İmparatorluk vatandaşlarının kendilerine model seçtiği ve sevdiği büyük kahraman tanrıydı. Altmer'lere göre insan ırkını perişan etmenin ilk adımı Talos inancını yasaklamaktan geçiyor olması, ve bir insanın bu başarıları yapabilmesini hazmedememeleridir. Böylelikle yeni Talos gibi kahramanlar insanlardan çıkamayacaktır.

Ulfric geri döndüğünde Windhelm'de büyük bir hüzün ve herkesin yasta oldugunu farkeder ve kısa süre sonra babasının savas sırasında öldüğünü öğrenir. Ardından Ulfric Windhelm'in Jarl'ı olur. Ulfric' e göre İmparatorluk White-Gold Concordat'ı kabul ederek tüm vatandaşlarına ihanet etmiştir ve Ulfric bu antlaşmayı tanımamıştır. İmparatorluğun kaybettiği sayısız insanın ardından bu antlaşmayı kabul etmesini ve İmparatorluğun ruhu olan Talos inancını reddetmesini hazmedememiştir. Ona göre artık uğrunda ölmeyi göze aldığı ve sayısız insanını kaybettiği İmparatorluk artık yoktu.

Ulfric bir müddet sonra, Skyrim'in High King'i olan Jarl Torygg' e Talos inancı yasağını kaldırmasını ve İmparatorlukla olan bağlarını koparmasını ister. Fakat Jarl Torygg bunu reddeder. Ulfric' e göre Jarl Torygg ve ona bağlı Jarllar hiçbir inancı, ahlaki değerleri olmayan, geneleklerine bağlı olmayan ve Nord ulusunuda kendileri gibi yapmaya çalışan bozulmuş İmparatorluğun adi kuklalarıdır. Torygg'in Ulfric'in önerilerini reddetmesi üzerine, Ulfric onu atalarının zamanında olduğu gibi adil düelloya davet eder. Bu düelloda Ulfric çok zorlanmadan High King Torygg'i yener. Bu düellodaki amacı hem İmparatorluğun hemde Torygg'in ne kadar güçsüz ve çaresiz olduklarını ve Torygg'in High King makamına ve Skyrim'e layık olmadığını Skyrim halkına göstermek istemesidir (birçok İmparatorluk yanlısı düello esnasında Ulfric'in T'huum kullandıgını ve bu yüzden düellonun geçersiz olduğunu, bu yüzden Ulfric'in katil oldugunu söylediklerini göreceksiniz.Ancak antik dönemlerde T'huum çok yaygındı ve düellolarlada da savaşçılar kullanıyorlardı, ayrıca Ulfric'in savaş deneyimlerini ve kahramanlıklarını gözönüne alırsak bu sadece Ulfric'i suçlamak için basit bir bahane olmaktan öteye geçmiyor).Öte yandan İmparatorluk Skyrim'i kaybetme endişesiyle duruma hemen el koyar, ve Ulfric ve Torygg'in düellosunu tanımaz. İmparatorluğa göre Jarl Ulfric, High King Torygg' e suikast düzenleyip onu öldürmüştür. Ulfric ve onu korumakla görevli birkaç komutanı Windhelm'e geri dönerlerken İmparatorluk birliklerinin pususuna düşerler. Devamı oyunun başlangıcında...

Ben buradaki birçok detayı gözardı etmeme rağmen yazım çok uzun oldu. TES dünyası gerçekten çok derin. :) Konuya dönecek olursak, ben Jarl Ulfric'in geçmişte yaptıklarından onun bir hain olmadığını rahatlıkla görebiliyorum.Forswornlar Reach'i cehenneme çevirdiklerinde orayı sadece Jarl Ulfric önemsedi,ne High King nede diğer Jarllar... Orayı savunması için bıraktığı askerleri bile oradan kovdular. İmparatoluğu, inandıklarını ve değerlerini değerleri korumak ve savunmak adına sayısız savaşta sayısız savaşçısını kaybetti, karşılık olarak İmparatorluğun Dominion önünde eğilmesi ve degerlerini,inançlarını reddetmesi dışında ne aldı...Hiçbir şey... Skyrim için High King olabilecek en iyi kişi o dur (High Kingler Jarların oyları ile seçilirler, babadan oğula geçen birşey değil). Bozulmuş bir İmparatorluğun kuklası olan eski High King'in eşi ile Skyrim'in yönetilmesi o bölgenin yokoluşuna hizmet etmekten öteye geçmez.

Birçoğumuz Skyrim iç savaşının en çok Dominion'a hizmet edeceğini, İmparatorluğu zayıflatacağını ve bu yüzden İmparatorluğun bölgenin kontrolünü ele geçirmesi gerektiğini düşünüyor... Bu nedenle İmparatorluğun yanında yer almaları gerektiğini düşünüyorlar... Fakat İmparatorluk, White-Gold Concordat ile Hammerfell'i Dominiona bırakmıştır. Buradaki Redguardlar tamamen bireysel biçimde Dominion'u püskürtüp bölgeden atmışlardır. Ulfric gibi cesur bir kahramanın liderlik ettiği savaşçı Nordlar, tıpkı Redguardlar gibi Dominionu kolaylıkla yenebilirler. Bu yüzden endişeye gerek yok!Stormcloak Forever... :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 1 Mart 2015; 2:43:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkürler arkadaşlar ancak oyun gerçekten çok geniş ve neler olup bittiğini insan öğrenmek istiyor :D Hikayeyi tam olarak görevlerden anlayamıyorum kitapları hep es geçiyorum okumalıyım sizce gördüklerimi ?
  • Oku gitsin zararı yok. Tr yama varsa yoksa fark etmez. Unread glow books muydu ne o modu kur bütün kitapları oku. O mod okumadığın kitapların parlamasını sağlıyor. Tüm kitapları okumanı tavsiye ederim. Güldüren kitaplar falan var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.