15 yıllık internet kullanıcısıyım böyle sorun görmedim. Bu zamana açtığım zaman beni internetten düşüren (15-20 sanıye suruyor ve 1 saat ıcerısınde 3-4 kez tekrarlanıyor) başka bir program olmadı!
Uydunet 100 mbit kullanicisiyim, ping'im 5-10 arasinda değişmekte. Program açıkken 4-5 farklı DNS server'ı da denedim yine düşüyor. DNS'i otomatiğe aldığımda da. Modemin config'inden Skype için port da açmayı denedim, nafile. Skype'i tüm DLL'leri ile kaldırıp yeniden kurdum, sonuç yine değişmedi. Bilgisayarimda herhangi bir virus / spy / malware yok; Skype'in 6.1.0.129 yani son sürümü yüklü. Bu sorun 3-4 aydır devam ediyor. En çok da biriyle iletişim haline geçtiğimde bu sorunu yaşıyorum..
Ekşisözlük'ten baktim, bu sorunu benim gibi yasayan 4-5 kişi daha varmış. Çözümü bilen var mıdır?
Sorunum hala devam ediyor, Skypa'da gorusme yaptigim zaman baglanti 20 30 saniye gidiyor ve Skype da kopuyor. Bu sorunu yasayan hic olmadi mi?
ilginç... Bence uydunet'in statik ip uygulamasından kaynaklanıyor. İp değiştirip denemeni tavsiye ederim. 95'li ip alıyosan, başka bi grup ip almayı dene...
bilgisayarınız modeme yakınmı uzakmı aslında ben nedemek isteğinizi anlamadım bende hiç böyle bir sorun olmamıştı
aynı sorun bende de var, karsılıklı görüşme yapıyoruz arkadasla karsılıklı baglantılarımız gayet iyiyken bağlantı sorunu diyor..